Viooltjes in de sla. Nu kant-en-klaar!

salade-bloemen-03
Salade met eetbare bloemen

Van (gerechten met) bloemen word je blij. Doe een paar bloemen door de sla en je hebt de zomer op tafel. Een portie vitamientjes en zomergeluk gevangen in een frisse salade.

Jaren geleden ging ik al op zoek naar eetbare bloemen om ze in een saladerecept voor Trendystyle te fotograferen. Ik had er een hele studie van gemaakt, wist ongeveer welke soorten ik moest hebben en dat ik naar onbespoten exemplaren moest uitkijken. Maar het was toen nog geen trend…

De groenteboer kon me niet aan eetbare bloemen helpen en de bloemist kon niet bevestigen of de bloemen die ik bij elkaar had gezocht echt eetbaar waren. Ik heb de foto’s van salades met bloemen toen maar niet gepubliceerd.

Nu vind je in de betere delicatessenwinkels kant-en-klare-sla met eetbare bloemen. Het kan niet fout gaat! Ik liep van de week tegen deze gemengde salade – gewassen en al – aan en moest ‘m natuurlijk even voor je fotograferen. Een enig idee voor de zomer!

En wil je weten wat erin zit? Hier zijn de ingrediënten: groene en rode sla, rode rucola, rode mizuma, red chard, red mustard, tatsoi, baby spinazie, rode acetosa én eetbare bloemen! Even afspoelen, laten uitlekken en aanmaken! Feest!!!

salade-bloemen-02
Salade met eetbare bloemen
salade-bloemen-01
Salade met eetbare bloemen

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE