Trendystyle.net | Fashion trends | Street style vrouwen | Trend spotten in Azië. Dit zijn dé trends

Trend spotten in Azië. Dit zijn dé trends

Na de internationale modeweken van september / oktober knijp ik er altijd graag even tussen …

shopping-trends-winter-2014
Items met ogen zijn ‘everywhere’

Na de internationale modeweken van september / oktober knijp ik er altijd graag even tussen uit. Voor een beetje R&R. Maar ondertussen laat de mode mij niet los.

Ik ga het liefst richting Azië waar ik me heel thuis voel. Ook als het op mode aankomt. In Azië worden de trends van de internationale catwalks direct begrepen en UITVERGROOT. De plaatselijke designers en ook de locals in de metropolen pikken ze verbasend snel op (en interpreteren ze op hun eigen manier). Het grote publiek is uiterst trendgevoelig. Het is altijd heel interessant om te zien wat er in dit werelddeel – waar tegenwoordig een groot deel van de omzetten van de modehuizen vandaan komt (laten we eerlijk zijn) – qua mode gebeurt.

Op dit moment ben ik in Bangkok en heb ik – na een paar dagen relax – wat ‘veldwerk’ gedaan. In de grote warenhuizen tref je alle grote merken aan. Chanel, Dior, Vuitton. Je kent het allemaal wel. In Paragon, één van de meest luxe malls was een ‘sale’ van big brands: Jimmy Choo, Valentino, Sonia Rykiel, See by Chloé, MSGM, maar het geheel was nogal triest gepresenteerd en de prijzen waren nog steeds sky high.

Interessanter is het aanbod op de avondmarkten waar jonge designers hun waar aanbieden. Hier bruist het van het leven. Studentes, vriendinnen, jonge carrièrevrouwen. Iedereen neemt er aan het eind van de dag even een kijkje. Food stalls (kraampjes met Thaise lekkernijen) worden afgewisseld door oneindig veel kledingrekken, allemaal op straat. Ik kan er uren doorbrengen en zal jullie de komende dagen verder updaten.

Maar eerst even de meest opmerkelijke trends (ze zijn helemaal in lijn met wat ik in Parijs en Milaan heb gezien):

 • Spijkergoed met gaten en vintage looks
 • Tuinbroeken in jeans, wederom met gaten en vintage looks
 • Spijkerbroeken met stripfiguren
 • Jurken, jasjes, truien… met UILEN (à la Dolce & Gabbana?) en kattenkopjes (à la Au Jour du Jour?)
 • Slippertjes met mondjes (à la… vul het zelf maar in!)
 • Ogen…. ogen overal! Ogen op blouses, op tassen, oorbellen (Kenzo natuurlijk!)
 • Espadrilles met goudkleurige tops, met zilverkleurige tops, met prints
 • Plateauschoenen met witte zool en hak en gouden of zilveren banden (ik moet hier nog een foto van scoren anders begrijp je er niets van)
 • En nogmaals jeans, jeans, jeans…
 • Gladiator sandalen, ook tot aan de knie, een trend die ik op veel catwalks voor zomer 2015 zag (girls, let op, de meeste mannen HATEN gladiator sandalen!)
 • Opengewerkte jurken, rokken en tops (vaak met vierkantjes), een andere trend die ik op veel catwalks voor zomer 2015 zag en die hier direct is opgepakt.

Kortom, allemaal interpretaties van de catwalks trends voor winter 2014 2015 en ook zomer 2015. Heel interessant om te zien! Ik kom snel bij je terug met meer nieuws :-) Charlotte

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE