Trendystyle.net | Fashion trends | Modetrends 2017. Zijn we in het post-Gucci tijdperk blijven steken? Inspiratieboost, please!

Modetrends 2017. Zijn we in het post-Gucci tijdperk blijven steken? Inspiratieboost, please!

Vanavond begint de Milan Fashion Week en we hopen op een heleboel inspiratie. We kunnen …

Modetrends 2017
Zijn we in het post-Gucci tijdperk blijven steken? Inspiratieboost, please!

Vanavond begint de Milan Fashion Week en we hopen op een heleboel inspiratie. We kunnen wel een boost gebruiken. Want eerlijk gezegd valt de mode ons dit seizoen een beetje tegen. Maar misschien denken jullie daar anders over.

Post-Gucci tijdperk

Neem nu al die Oosterse prints, die oriëntaalse kimono’s en bomber jacks met bloemen. De vitrines staan er stijf van. Maar hebben we deze dingen niet al seizoenen geleden gezien? Toen was het iets nieuws. Sterker nog, Alessandro Michele, de toen nog vrij nieuwe designer van Gucci, zette er de modewereld mee op z’n kop. Zijn eclectische stijl werd een hype die tot in alle vier de uithoeken van de aarde werd toegejuicht en gekopieerd, en Times riep de goede man uit tot één van de meest invloedrijke personen van de wereld.

Maar wat is er NU nog nieuw aan? Is het niet een herhaling van wat al geweest is? Weinig maakt het uit of het nu om een oriëntaals pyjamapak of een geisha-kimono gaat. Het is niet origineel of typisch 2017. We zijn toe aan andere dingen. Please, surprise us!

De mode blijft herkauwen

  • Alle mogelijke rozetinten
  • Mouwloze blazers en jassen
  • Wijde (spijker)broeken
  • Beha’s in zicht
  • Blauw-witte strepen, al dan niet met bloemenborduursels
  • Legergroene zomerparka’s
  • Romantische topjes met roesjes
  • Spijkergoed
  • Sneakers

Dit zijn modetrends die wij in zomer 2016 (!) signaleerden, en zeg nu zelf: ze gelden stuk voor stuk ook voor deze zomer en zelfs voor najaar 2017.

Inspiratie, please!

En dus… hopen wij op een inspiratieboost hier in Milaan. De komende dagen showen de ontwerpers de herencollecties voor zomer 2018. Daarmee krijgen we alvast een voorproefje van de kleuren en materialen, maar ook van de invloeden (welke jaren trekken de ontwerpers uit de kast?) en vormen, ook al kun je die natuurlijk niet één op één doorzetten naar damesmode.

Meer nog verheugen we ons op de streetstyle mode. Onze camera’s liggen klaar en ik sta te popelen om van start te gaan om de fashionista’s te fotograferen. Hopelijk komen die met nieuwe dingen en een frisse wind in dit vrij saaie tussenseizoen :-)

Creatief shoppen. 7 Tips

Maar… met enige creativiteit kun je zelfs in dit ‘niets-nieuws-onder-de-zon’-seizoen toch nog vernieuwende outfits bij elkaar halen. We hebben wat tips voor een creatieve fashionista look voor je:

1. Blijf uit de buurt van items die voortborduren op de trends van vorig jaar (zie onder meer het rijtje hierboven);
2. Blijf uit de buurt van alle items die uitgebreid geëtaleerd worden of die je overal op de billboards en reclameblaadjes ziet (deze items herkent dus iedereen);
3. Ga op zoek naar unieke, bijzondere items – als je goed zoekt, vind je ze ook bij de grote winkelketens – waar ieder ander langs loopt omdat ze niet ‘begrepen’ worden;
4. Wees niet bang voor opvallende items, zolang Jan en allemaal er maar niet mee loopt. Think out of the box.
5. Kun je het toch niet laten om een ‘hot item’ te kopen – laten we zeggen: een kimono – geef er dan niet teveel voor uit want het zijn ‘eendagsvliegen’.
6. Spice een basic outfit op met een vintage item.
7. Verruim je shoppingterrein. Loop onbekende boetieks binnen en zoek op het internet naar aparte dingen (en nu eens niet op de sites van die grote winkelketens).

En verder zouden we zeggen… Stay tuned. We komen snel bij je terug met modenieuws en inspiratie van de Milan Fashion Week.

Charlotte xxx

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE