Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Make-up. 5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Make-up. 5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

De wenkbrauwen obsessie duurt voort en het regent adviezen van de brow experts (die overigens …

Wenkbrauwen opmaken
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

De wenkbrauwen obsessie duurt voort en het regent adviezen van de brow experts (die overigens ook gestaag in aantal toenemen). De technieken zijn steeds geraffineerder. Er wordt gewerkt met wax, sjablonen, wenkbrauwenextensies en minimesjes waarmee inkt in de huid wordt gesneden (microblading) om de wenkbrauwen voller te laten lijken.

Mooie wenkbrauwen ook zonder kunstgrepen

Maar ook zonder kunstgrepen kun je elke morgen een paar mooie wenkbrauwen neerzetten. Hier zijn 5 stappen voor perfecte brows:

1. Zorg dat de basis goed is. Laat je wenkbrauwen tenminste één keer door een professional shapen zodat de vorm er goed in zit. Maak selfies zodat je de vorm zelf later kunt nadoen.

2. Maak je wenkbrauwen één tint donkerder dan de natuurlijke kleur. Hierdoor krijgt je gezicht niet alleen meer uitdrukking maar lijken je wenkbrauwen ook dikker en voller.

3. Teken met een scherp wenkbrauwpotlood of met poeder je wenkbrauwen in. Vul gaten en zones met weinig haartjes goed in zodat je wenkbrauwen vol overkomen. Probeer eens om tegen de groeirichting in te tekenen voor een natuurlijker resultaat.

4. Het begin van je wenkbrauwen verdient extra aandacht. Maak hier opwaartse en zijwaartse bewegingen (richting je andere wenkbrauw) met je potlood of kwastje. De haartjes hebben hier een meer verticale groeirichting dan in de lengte van de brauw zelf. Vergeet ook niet de uiteinden van je wenkbrauwen zorgvuldig in te tekenen. Dat ‘staartje’ mag je dan zelf niet echt zien als je in de spiegel kijkt, anderen zien het wel.

5. Gebruik een browgel (of een oude en vrij droge mascara) om de haartjes tot slot een beetje op te borstelen zodat de haartjes op z’n plaats blijven zitten en je dat moderne 3D effect krijgt.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE