Trendystyle.net | Liefde en relaties | Liefdesverdriet? Genees je gebroken hart! (2)

Liefdesverdriet? Genees je gebroken hart! (2)

Vervolg van pagina 1 Zoek de voordelen van het weer single-zijn. Doe die dingen die …

Liefdesverdriet? Genees je gebroken hart!
Liefdesverdriet? Genees je gebroken hart!

Vervolg van pagina 1

Zoek de voordelen van het weer single-zijn.

Doe die dingen die je altijd al hadden willen doen maar die je omwille van hem niet (meer) hebt gedaan. Houd jij van wandelen maar kwam het er met hem niet van, trek dan je laarzen aan en ga op pad. Houd je van romantische films maar zaten jullie altijd steevast met een actiefilm op de bank, haal dan nu een liefdesfilm en laat je tranen de vrije loop gaan. Zoek je vriendinnen op, trek die korte rok aan die hij zo verfoeide en bedenk hoe fijn het is dat je nu kunt thuiskomen wanneer je wilt. Je wilt het op dat moment vast niet weten, maar ook het single-zijn heeft zijn voordelen.

Houd van jezelf.

Afgewezen worden is niet leuk. Je ego loopt een flinke deuk op. Werk eraan om je eigenliefde weer op peil te krijgen. Bedenk hoeveel mooie dingen je in het leven al voor elkaar hebt gekregen en hoeveel vrienden en vriendinnen je wel niet hebt. Verdrink niet in zelfmedelijden, maar geloof in jezelf. Dat zal in het begin niet gemakkelijk zijn. Doe daarom iets om jezelf van je eigen capaciteiten te overtuigen. Ga alleen op vakantie of schrijf je in voor een cursus die je altijd al had willen volgen. Zodra je ziet dat jij dingen kunt klaarspelen (zonder zijn hulp!) die je nooit eerder hebt gedaan, zul je langzaam je zelfvertrouwen weer terugkrijgen. Heb je het idee dat je er alleen niet uitkomt, wees dan niet beschroomd om je tot een psycholoog of andere deskundige te wenden. Iedereen heeft soms wel eens een helpende hand nodig (dit geldt vooral bij beëindiging van een relatie die jaren heeft geduurd).

Na verloop van tijd zullen er dagen komen dat je weer een zonnestraaltje ziet.

Dat je het opeens weer even ziet zitten, al is het maar voor een moment. Vat deze momenten niet op als ‘ontrouw’. Schrik er niet van als je bemerkt dat je ook zonder hem gelukkig kunt zijn maar geniet van die momenten.

Als je de ergste shock te boven bent gekomen en je er bij neer hebt gelegd dat deze relatie voorgoed voorbij is, dan wordt het tijd om je weer onder de mensen te begeven. Je vriendinnen zullen je in deze tijd ongetwijfeld verschillende keren hebben gevraagd om een middagje te gaan shoppen, om mee te gaan stappen. Accepteer deze uitnodigingen, ook al heb je er geen zin in. Het zal je goed doen.

Blijf niet stilstaan.

Dit is het moment om orde in je leven te scheppen en om andere situaties waar je eigenlijk niet blij mee was te veranderen. Al was het alleen al je kapsel (een klassieker…)

Laat je niet gaan.

Gedachten als ‘een kilootje meer of minder maakt ook niet meer uit’ zijn uit den boze. De enige die van dergelijke gedachten schade ondervindt, ben jij. Dwing jezelf daarom om, net zoals altijd (of misschien wel meer), aandacht te besteden aan je uiterlijk.

Zeg nooit dat je niet meer van een ander zult kunnen houden.

Verhard niet in je verdriet, blijf niet krampachtig aan je ex hangen, probeer andere mannen niet voortdurend met hem te vergelijken en geef ze een kans. Je zou de prins op het witte paard wel eens tegen kunnen komen. Op dat precieze moment zul je beseffen dat je ex maar een kikker was…

<< Terug naar vorige pagina 1

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE