Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapsel trends voorjaar zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar

Kapsel trends voorjaar zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar

Heb jij zin om de schaar in je haar te (laten) zetten? Lees dan eerst even wat meer over de allernieuwste haarsnitten voor lente en zomer 2019. Dit zijn de hotste haarcoupes voor kort, middellang en lang haar.

Kapsel trends zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar
Kapsel trends zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar. Foto’s van links naar rechts: Michelle Williams, Victoria Beckham, Bella Hadid

Elke vrouw wordt regelmatig overvallen door die onweerstaanbare drang: om de schaar in je haar te zetten, en liefst per direct. Als het eenmaal aan je begint te knagen, dan is er geen houden meer aan en zit je vroeg of laat in de kappersstoel voor een nieuwe coupe. En als je het dan toch doet, doe het dan meteen helemaal goed! We vroegen de Italiaanse hair stylist Loris Binotto hoe de allernieuwste kapsels voor lente zomer 2019 eruit zien. Loris zette het allemaal heel schematisch op een rijtje zodat we goed voor ogen hebben hoe we ons haar het komende seizoen moeten laten knippen om up-to-date te zijn.

De algemene mood

Loris Binotto: Het komende seizoen moet de vrouw vooral heel vrouwelijk zijn. Ze moet niet onpersoonlijk of anoniem door het leven gaan, maar ze mag er zijn, ze mag opvallen.

De kapseltrends zelf laten zich onderverdelen in drie categorieën: kort, middellang en lang haar. Ik begin met de korte kapsels.

Korte kapsels lente zomer 2019

Kapsel trends zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar
Kapsel trends zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar. Foto: Michelle Williams

De korte kapsels voor lente zomer 2019 zijn, ook al gaat het om kort haar, heel vrouwelijk zijn, en er moeten vooral niet teveel abrupte lengteverschillen in voorkomen. Korte kapsels met een undercut zijn helemaal uit. Dat behoort tot het verleden.

Een goed voorbeeld van een actueel kort kapsel is dat van de Amerikaanse actrice Michelle Williams, zoals ze te zien is in de reclamecampagne van Louis Vuitton. Daarin zien we een Michelle met een kort en heel vrouwelijk kapsel. De haarcoupe is nog eens geaccentueerd door de platinablonde kleur.

Halflang haar lente zomer 2019

Kapsel trends zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar
Kapsel trends zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar. Foto: Victoria Beckham

Voor halflang haar kan ik alleen maar zeggen dat het een grote hit is. Het is dé must-have van het seizoen. De meeste coupes worden recht afgeknipt gedragen. Een goed voorbeeld van een halflang kapsel is dat van Victoria Beckham. Ze draagt het echt superchic.

Lang haar zomer 2019

Kapsel trends zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar
Kapsel trends zomer 2019. De nieuwste kapsels voor kort, halflang en lang haar. Foto: Victoria’s Secret

En dan is er natuurlijk ook lang haar. Het is helemaal uit de mode om het in laagjes te laten knippen. Houd je toch aan laagjes vast, zorg er dan in ieder geval wel voor dat de punten niet uitgedund worden. Die moeten vol zijn. De hele coupe moet vol zijn. En dat resultaat bereik je natuurlijk het best als je de volle lengte behoudt. En de haarpunten vol laat. Je moet zien dat het lang is, dat het mooi lang haar is. Een goed voorbeeld van zo’n volle, mooie haardos is die van Bella Hadid in de laatste show van Victoria’s Secret. Ze heeft daar mooie lange chocoladebruine manen met veel, vrouwelijk volume.

Met dank aan Loris Binotto, hair stylist

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE