Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip

Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip

De haartrends en kapsels voor winter 2017 2018 laten een gevarieerd beeld zien. Individualiteit staat …

Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip
Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip. Andrew Gn herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto

De haartrends en kapsels voor winter 2017 2018 laten een gevarieerd beeld zien. Individualiteit staat dit seizoen immers hoog in het vaandel. Zo kan het tegenwoordig voorkomen dat je in een Fashion Show modellen met verschillende kapsels ziet, allemaal op hun eigen persoontje afgestemd. Dit was vroeger ondenkbaar. Toen moesten de modellen allemaal kloontjes van elkaar zijn. Nu is dat anders. Maar er zijn wel wat hoofdlijnen in de kapsels te onderscheiden. Cornrows – cornrow vlechten – bijvoorbeeld waren dit seizoen weer volop van de partij.

Voor wie niet bekend is met cornrows: dit zijn rijen vlechten, van origine Afrikaans, die een ‘maïsachtige’ structuur hebben (de naam zegt het al). In de jaren ’90 werden deze afro vlechten enorm populair, vooral in de muziekindustrie. Hip hop zangeressen van nu zweren er nog steeds bij. En ook in de mode blijven ze terugkomen, soms ook in vernieuwde en supergeraffineerde versies.

Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip
Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip. Balmain herfst winter 2017 2018

Zo’n geraffineerde versie zagen we bij Balmain in Parijs. De hair stylisten backstage hadden het haar van de modellen voor deze show in drie centrale vlechten verdeeld die van het voorhoofd naar achteren in de nek liepen waar ze uitmondden in een gladde en steile paardenstaart. Het haar aan de zijkanten van het hoofd was glad naar achteren getrokken. Het geraffineerde van dit kapsel zit ‘m hier de combinatie van vlechten met gladde zijkanten en paardenstaart. Ga je voor dit kapsel, zorg er dan voor dat de middenvlecht echt centraal over je hoofd naar achteren loopt en dat de twee zijvlechten er parallel aan lopen.

Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip
Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip. Andrew Gn herfst winter 2017 2018, ph. Mauro Pilotto

Ook bij Andrew Gn in Parijs zagen we cornrow vlechten. Hier was het haar over het hele hoofd ingevlochten in zeven smallere vlechten. De vlechten liepen door tot aan de haarpunten, dus over de hele haarlengte. Vlak boven de haarpunten prijkten twee kralen voor een extra etnisch accent. Soms ook waren de vlechten samen gedraaid tot een gevlochten knot.

Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip
Kapsel trends 2017 2018. Cornrow vlechten zijn hip. Saint Laurent herfst winter 2017 2018

Bij Saint Laurent zagen we twee cornrow kapsels. De rest van de modellen droeg het haar los. Dit is zo’n voorbeeld van een show waar de individualiteit hoogtij viert!

Het geheim van mooie cornrows zit ‘m in het maken van strakke en rechte scheidingen en in een kleine dosis haarproduct (of haarvet) om pieken tegen te gaan. Heb je niet veel ervaring dan zou je kunnen beginnen met het kapsel van Balmain. Begin met de middenvlecht en doe daarna de zijvlechten. Je kunt het beste de onderhandse vlecht techniek gebruiken.

Op internet vind je een groot aantal tutorials over cornrows en onderhandse vlecht technieken. Het is echt leuk om dit terrein (als je er nog niet mee bekend bent) eens te verkennen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE