Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapsels herfst winter 2016 2017 | Feestkapsel: supereigenwijze French pleat (voor lang en kort haar)

Feestkapsel: supereigenwijze French pleat (voor lang en kort haar)

Nog naarstig op zoek naar een Feestkapsel? Top hairstyliste Floor Kleyne heeft een supertof kapsel …

French pleat kapsel
French pleat kapsel bij Kenzo FW 2016 2017, ph. Mauro Pilotto

Nog naarstig op zoek naar een Feestkapsel? Top hairstyliste Floor Kleyne heeft een supertof kapsel voor je. Het is geïnspireerd door de jaren ’40 haartrend waar Floor ons al uitgebreid over heeft verteld in het interview ‘Floor Kleyne over de nieuwste (supertoffe) jaren ’40 kapsels. Willen wij ook!’.

De trend laat korte, recht-toe-recht-aan kapsels zien die juist omdat ze zo streng zijn en met een pony worden gecombineerd, heel cool worden. Deze kapsels worden wel ‘bang crop’ genoemd. Een schot-in-de-roos-voorbeeld van een ‘bang crop’ is de coupe van model Heather Kemesky. Met zo’n coupe ben je helemaal up-to-date. Als je durft, haal je er ook nog eens een donkere haarkleur bij. Bold brunette looks zijn weer helemaal terug en deze donkerbruine haarkleur past goed bij de actuele jaren’ 40 (met een twist) trend.

Mocht je nu zo’n ‘cropje’ hebben [als op de foto hierboven], dan is het heel leuk om met Kerst of Oud-en-Nieuw een French pleat te doen’, vindt Floor Kleyne. ‘Dat is een soort Grace Kelly rol die je voorop op je hoofd draagt. Dit kapsel zag ik bij Kenzo. Het zag er zo eigenwijs uit! Ik vind dat heel leuk als je een donker hoofd hebt. Dit is wel het bewijs dat je een korte coupe ook kunt opsteken.

Natuurlijk is dit kapsel ook geschikt voor halflang en lang haar. En ook voor blondines, of course :-)

French pleat kapsel
Een klassieke French pleat bij Anteprima SS 2017, ph. Charlotte Mesman

Met dank aan Floor Kleyne, instagram.com/floorkleyne/

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE