Feestkapsel: supereigenwijze French pleat (voor lang en kort haar)

French pleat kapsel
French pleat kapsel bij Kenzo FW 2016 2017, ph. Mauro Pilotto

Nog naarstig op zoek naar een Feestkapsel? Top hairstyliste Floor Kleyne heeft een supertof kapsel voor je. Het is geïnspireerd door de jaren ’40 haartrend waar Floor ons al uitgebreid over heeft verteld in het interview ‘Floor Kleyne over de nieuwste (supertoffe) jaren ’40 kapsels. Willen wij ook!’.

De trend laat korte, recht-toe-recht-aan kapsels zien die juist omdat ze zo streng zijn en met een pony worden gecombineerd, heel cool worden. Deze kapsels worden wel ‘bang crop’ genoemd. Een schot-in-de-roos-voorbeeld van een ‘bang crop’ is de coupe van model Heather Kemesky. Met zo’n coupe ben je helemaal up-to-date. Als je durft, haal je er ook nog eens een donkere haarkleur bij. Bold brunette looks zijn weer helemaal terug en deze donkerbruine haarkleur past goed bij de actuele jaren’ 40 (met een twist) trend.

Mocht je nu zo’n ‘cropje’ hebben [als op de foto hierboven], dan is het heel leuk om met Kerst of Oud-en-Nieuw een French pleat te doen’, vindt Floor Kleyne. ‘Dat is een soort Grace Kelly rol die je voorop op je hoofd draagt. Dit kapsel zag ik bij Kenzo. Het zag er zo eigenwijs uit! Ik vind dat heel leuk als je een donker hoofd hebt. Dit is wel het bewijs dat je een korte coupe ook kunt opsteken.

Natuurlijk is dit kapsel ook geschikt voor halflang en lang haar. En ook voor blondines, of course :-)

French pleat kapsel
Een klassieke French pleat bij Anteprima SS 2017, ph. Charlotte Mesman

Met dank aan Floor Kleyne, instagram.com/floorkleyne/

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE