Fashion Week Video. Ga mee backstage bij de modeshows!

Een modeshow bijwonen is op zich al een belevenis maar het gebeuren achter de schermen is nog boeiender. Beleef het mee met onze exclusieve backstage video!

Fashion Week Video. Ga mee backstage bij de modeshows!
Fashion Week Video. Ga mee backstage bij de modeshows!

De afgelopen jaren zijn wij van Trendystyle tijdens de Fashion Weeks steeds meer backstage gaan fotograferen en filmen. Ook daar heb je weer allerlei ‘specialismen’.

Zo is het voor onze video’s interessant om de hair stylisten en visagisten aan het werk te zien, terwijl ik met mijn fotocamera (video’s zijn niet mijn specialiteit) ondertussen geduldig wacht totdat haar en make-up gedaan zijn. Dan nog is het vaak niet mogelijk om mooie beautyfoto’s te maken omdat de hair stylisten de gewoonte hebben om het haar van de modellen tot op het laatste moment in model te houden met speldjes en stukjes papier (om afdrukken van de speldjes te voorkomen).

Pas als de meisjes gekleed zijn, worden de papiertjes uit het haar verwijderd, en dan kan mijn werk echt beginnen. Ik moet dan wel snel shooten want op dit punt gaat de show al bijna beginnen. De modellen worden opgeroepen voor ‘line up‘. Ze worden in de volgorde geplaatst waarin ze de catwalk opgaan. Als het eenmaal zover is, ren ik met mijn fotocamera de rij modellen langs om zoveel mogelijk beautyshots te maken.

Helaas wordt de fotografen op dit moment vaak de deur gewezen. Alleen als je een ‘first look’-pas hebt, mag je tijdens de show achter de schermen blijven. Je hebt dan toestemming om als eerste, nog voordat de modellen de catwalk opgaan, de outfits te fotograferen of filmen.

Niet zelden kom ik om organisatorische redenen niet eens toe aan het ‘line up’ moment of de ‘first look’ omdat ik al weer tijdig weg moet om bij een andere show backstage te gaan fotograferen. De Fashion Weeks stellen je constant voor keuzes! Tijdens die weken zouden wij best graag op meerdere plaatsen tegelijk willen zijn. Maar als onze show kalender het maar even toelaat, gunnen we onszelf het plezier om een show achter de schermen helemaal uit te fotograferen of filmen. Zoals bij de fashion show van Maryling.

Bekijk onze backstage video hieronder maar eens. Hierin zie je hoe het er vlak voor en tijdens een fashion show aan toe gaat.

Door: Charlotte Mesman

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE