De ergste make-up fouten die je in de lente en de zomer kunt maken

Zomer make-up
De ergste make-up fouten die je in de lente en zomer kunt maken

Nu de lente officieel begonnen is, durven we langzaam maar zeker aan mooier weer te gaan denken (ook al laat dat laatste vaak nog te wensen over) en zien we ons in gedachten al met een zongekust huidje. Heerlijk sensueel en zomers (wel verstandig zonnen natuurlijk)!

Wat we wel af en toe vergeten is dat een gouden tintje om wat aanpassingen in onze dagelijkse make-up vraagt. Doe je dat niet, dan zou je make-up wel eens tegen je kunnen werken en het warme en gezonde effect van die eerste zonnestralen op je gezicht teniet kunnen doen.

Om vanaf het allereerste begin van het nieuwe seizoen make-up fouten te voorkomen, vroegen we Rajan Tolomei, International Make-up Artist Max Factor, naar de grootste missers die we  in de lente en zomer kunnen maken. Het is altijd goed om te weten wat je NIET moet doen. Dit is wat Rajan Tolomei ons vertelde:

De hedendaagse vrouw weet steeds beter hoe ze met make-up moet omgaan, en wat ze wel en niet moet doen. Maar er zijn toch nog wel een aantal dingen die vooral in de zomermaanden steeds weer opduiken en die ik liever zou vermijden:

  1. Het gebruik van te beige, te zilverachtige of te lichte lippenstift bij een gebruinde huid.
  2. Een bruin lippotlood in combinatie met beige of lichte lippenstift.
  3. Te sterk of te donker omlijnde lippen in combinatie met lipgloss. Het staat echt heel lelijk, zeker als je al wat ouder bent en niet meer zulke perfecte en volle lippen hebt.
  4. Zwart oogpotlood alleen onder het oog in combinatie met een gebruinde huid. De ogen krijgen er een neerwaartse vorm door en dat staat triest.
  5. Te lichte metallic oogschaduw als wit of ivoor bij een zongekuste huid. Bij een gebruinde huid gebruik je oogschaduw in warme tinten zoals brons, koper, goud, bruin, zwart, pruimrood, bordeaux en anders donkergroen en blauw.
  6. Het gebruik van zilverkleurige, fuchsia of gele mascara.
  7. Een overdadig gebruik van bronzing powder zonder eerst een klein beetje foundation en misschien ook wat poeder op je huid aan te brengen om te voorkomen dat de bronzing powder gaat vlekken.
  8. Het gemis aan rozeachtige blush ook op een gebruinde huid. Een rozeachtige blush geeft een gebruinde huid vitaliteit en straalt gezondheid uit.
  9. Het gebruik van metallic poeders (oogschaduw bijvoorbeeld) in lichtblauwe of lichtlila tinten in combinatie met een gebronsd huidje. Dit soort kleuren zijn alleen geschikt voor een lichte, niet gebruinde huid.

Met dank aan Rajan Tolomei, International make-up artist van Max Factor.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE