Trendystyle.net | Culinair | Desserts: aardbeienbavarois. Zomers en gemakkelijk!

Desserts: aardbeienbavarois. Zomers en gemakkelijk!

Op het klassieke recept voor bavarois zijn veel variaties mogelijk. Wij hebben deze bavarois met …

Aardbeienbavarois
Aardbeienbavarois

Op het klassieke recept voor bavarois zijn veel variaties mogelijk. Wij hebben deze bavarois met aardbeien, zomerkoninkjes bij uitstek, klaargemaakt, maar je kunt natuurlijk ook andere vruchten gebruiken. Een waardevol advies: als je de bavarois met kiwi of ananas wilt klaarmaken, moet je de kiwi- of ananaspuree eerst koken voordat je de slagroom toevoegt en de bavarois in de ijskast laat rusten. Doe je dat niet, dan zal de bavarois nooit opstijven. Alle andere vruchten hoeven niet van tevoren gekookt te worden.

Vind je de slagroom te calorierijk en een aanslag voor je slanke lijn, dan kun je de slagroom vervangen door yoghurt. Je krijgt dan een heerlijk frisse aardbeienbavarois, de perfecte afsluiting voor een zomerse lunch of diner.

Wij gebruikten voor onze bavarois geen suiker omdat de frisse smaak van de aardbeien dan beter uitkomt. Maar zoetekauwen kunnen aan de onderstaande ingrediënten nog 100 gram suiker toevoegen.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 300 gram aardbeien
  • 8 gram gelatineblaadjes
  • 200 gram slagroom
  • (100 gram suiker – voor zoetekauwen)
  • voor de garnering
  • bosvruchten
  • muntblaadjes
  • poedersuiker

Bereiding

Aardbeienbavarois
Aardbeienbavarois

Laat de gelatineblaadjes tenminste 10 minuten in koud water weken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze en pureer ze. Zeef de aardbeienpuree om de kleine pitjes te verwijderen.

Knijp dan het overtollige water uit de gelatine, doe de gelatine in een pannetje en los de gelatine op een laag vuur op. Laat de gelatine afkoelen en voeg dan de gezeefde aardbeienpuree toe. Klop de slagroom op (niet al te stijf). Schep de slagroom voorzichtig door de aardbeienpuree met de gelatine. Doe de bavarois in de vormpjes en laat ongeveer 3 uur in de koelkast rusten.

Verwijder de bavarois uit de vormpjes door ze één seconde in warm water onder te dompelen. Garneer de bavarois met gepureerde bosvruchten en muntblaadjes en strooi er wat poedersuiker over.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE