Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Anti-aging | 9x Anti-aging haarkleur tips die je vele jaren jonger maken

9x Anti-aging haarkleur tips die je vele jaren jonger maken

Een verkeerde haarkleur kan je vele malen ouder kan maken. Andersom werkt een goed gekozen haarkleur verjongend. 9x Anti-aging haarkleurtips en haarkleurtrends.

Anti-aging haarkleur tips
9x Anti-aging haarkleur tips die je vele jaren jonger maken

Tom Ford zou eens gezegd hebben dat je met het verstrijken van de jaren voor een lichtere haarkleur moet gaan. Stijlicoon van weleer Nora Ephron zwoer echter bij donkere haarkleuren. Wij zijn het eerder met Ford eens, maar Ephron sloeg de spijker op z’n kop toen ze zei dat haarverf een fantastisch anti-aging tool is (beter dan botox, voegen wij eraan toe). We citeren Ephron:

Haarverf heeft alles veranderd… Het is het krachtigste wapen dat oudere vrouwen hebben tegen de jeugdcultuur … omdat het er echt in slaagt de klok stil te zetten (tenminste wat je haarkleur betreft). Nora Ephron

Sinds de tijd van Nora Ephron (waarin haarkleuren nog echt een nieuwigheid waren) is er op haarkleurgebied enorm veel gebied. De haarkleurtrends volgen zich steeds sneller op en de verftechnieken zijn steeds geavanceerder. Ook weten we steeds beter wat het effect van een bepaalde haarkleuren op ons uiterlijk is. Welke haarkleurtrends ouder maken, en welke jonger. Die laatste moet je natuurlijk hebben!

De huidige haarkleurtrends zijn wat anti-aging gehalte betreft een schot in de roos. Ze zijn enorm flatterend. Laten we eens kijken.

9x Anti-aging haarkleur tips

1. Regel nummer 1: warme(re) haarkleuren staan in de regel jonger dan koude haarkleuren. Superkleuren volgens de allernieuwste haarkleurtrends zijn: strawberry blonde, bronde, karamel, rozegoud.
2. Wordt je haar grijs, verwarm een platinablonde of witte ondergrond dan met lichte, maar warme highlights.
3. Een uitzondering op de regel zijn de pastels (die vaak niet warm van kleur zijn). Zet een pastel op een grijze of witte ondergrond voor een trendy look.
4. Een andere gouden regel is: blijf zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur.
5. Ben je van jezelf donker en wil je dat zo houden, vermijd dan gitzwarte of harde haarkleuren. Haal de blauwe ondertoon eruit.
6. Ga ook niet te licht. Er moet altijd een zeker contrast tussen je haarkleur en je huidskleur zijn, anders krijgt je huid een vale, onfrisse teint.
7. Ga je voor balayage of highlights, houd dan een paar regels in gedachten. Je haar moet bij de aanzet wat donkerder zijn dan de haarpunten (en dus niet omgekeerd).
8. Geen zin om je haar geheel te behandelen, ga dan voor Face-framing hairlights, dat is enkel wat lichtere lokken rond je gezicht. Het is een supertrend die bovendien de gelaatstrekken verzacht.
9. Wat je ook met je haar doet, verzorg het goed. Voed het van buitenaf met haarmaskers en van binnenuit met een gezond voedingspatroon.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE