Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 10x Huidverzorging tips voor een catwalkhuid

10x Huidverzorging tips voor een catwalkhuid

Met de geavanceerde huidverzorgingsproducten en make-up producten van tegenwoordig en de kennis van huidveroudering waarover …

10 Tips voor een catwalkhuid
10 Tips voor een catwalkhuid, ph. Mauro Pilotto

Met de geavanceerde huidverzorgingsproducten en make-up producten van tegenwoordig en de kennis van huidveroudering waarover we vandaag de dag beschikken, is een catwalkhuid niet meer alleen aan catwalkmodellen voorbehouden.

TIEN TIPS VOOR EEN CATWALKHUID

1. Mijd de zon

In een land als Nederland kijken we het overgrote deel van het jaar halsreikend naar de komst van de zon uit en juist daarom is het zo gemakkelijk om de fout in te gaan als de zon zich eenmaal laat zien. Stel je gezichtshuid nooit onbeschermd aan de schadelijke straling van de zon bloot. Voorkom vroegtijdige huidveroudering (en erger).

2. Anti-oxidanten in voeding en crème

Snijd een appel doormidden en laat ‘m even liggen. Door het contact met de lucht kleurt het vruchtvlees bruin. Natuurlijk gaat het met ons lichaam niet helemaal op dezelfde manier maar het illustreert toch wel een beetje wat er in de loop van de jaren met je huid (je lichaam) gebeurt. Om het verouderingsproces enigszins te remmen, zijn anti-oxidanten van belang.

Fruit en groenten zijn goede bronnen van anti-oxidanten. Kies ook een crème op basis van anti-oxidanten. Voorbeelden van anti-oxidanten zijn vitamine C, vitamine E maar ook groene thee extracten of het Co-enzym Q10.

3. Scrubs en exfolianten (AHA’s en BHA’s)

Algemeen bekend is dat dode huidcellen met een scrubcrème verwijderd kunnen worden. Door de wrijving met de korreltjes in deze crèmes wordt de huid weer schoon en fris. Scrub daarom regelmatig je huid.

Ook chemische peelings met AHA’s (alpha hydroxy acids: een bekend voorbeeld is glycolzuur) of met BHA’s (beta hydroxy acids: een bekend voorbeeld is salicylic zuur, verwant met aspirine) kunnen goede resultaten opleveren en zelfs ondiepe rimpels verzachten.

4. Nooit met make-up naar bed

When I wake up in my make up‘… Laat het je niet gebeuren. Het reinigen van je huid mag je gewoon niet overslaan. Gebruik altijd milde producten (en vermijd alcoholhoudende tonics).

5. Smeren met een vochtinbrengende crèmes

Vochtinbrengende of hydraterende crèmes verbeteren het aanzien van je huid. Ze vormen een goede basis voor je make-up. Breng de crème aan, laat het product even inwerken en verwijder overtollige crème met een tissue.

6. Gebruik een primer

Een van de meest interessante geheimen van de visagisten backstage bij de shows is de primer. Een product (soms op basis van siliconen) dat de basis voor je foundation legt (vergelijk het met de primer die je gebruikt als je houtwerk gaat schilderen). Een primer geeft je huid een glad aanzien en camoufleert oneffenheden.

7. Gebruik een foundation

Veel vrouwen schrikken nog steeds terug voor het gebruik van foundation. Het woord roept nog steeds beelden van een onder een dikke koek verstikkende gezichtshuid op. De foundations van vandaag de dag zijn heel geavanceerd en hebben vaak een hydraterende, verzorgende of zelfs beschermende werking (zeker als de foundation een anti-zonnebrandfilter bevat). Veel foundations – vooral de vloeibare producten – zorgen bovendien voor een heel natuurlijk effect en kunnen elke dag gebruikt worden. Ze geven je gezicht een uniforme teint zonder dat ‘men’ ziet dat je een foundation gebruikt hebt. De producten van tegenwoordig zijn bovendien ook goed voor ‘speciale effecten’. Je kunt kiezen uit een scala van mogelijkheden. Mat, satijnglans of zelfs een modern, bijna waterachtig effect.

Goede alternatieven voor foundations zijn BB-creams en primers. Deze producten hebben een heel lichte dekking en corrigeren je teint.

8. Poeder de T-zone

Een glimmende neus, voorhoofd of kin wordt nog altijd als ‘niet mooi’ beschouwd. Dit komt vooral ook omdat deze zones van de gezichtshuid vaak vetter zijn dan de andere delen van het gezicht. Glim en glans zijn nog steeds twee verschillende dingen. Gebruik een lichte poeder voor de T-zone (vooral mineraalpoeders geven een heel geraffineerd effect) om glim tegen te gaan.

9. Spaarzaam met camouflageproducten

Iedereen weet inmiddels dat je pukkeltjes en acné littekens met een te grote hoeveelheid camouflageproduct alleen maar accentueert. Gebruik een lichte formule en zo min mogelijk camouflageproduct. Stip het product met een klein kwastje na het aanbrengen van de foundation voorzichtig op pukkeltjes en andere imperfecties. Je kunt het product ook met je (vloeibare) foundation aanlengen om een luchtigere formule en de goede kleur te verkrijgen.

10. Raadpleeg zo nodig de huisarts of een dermatoloog

Ben je niet tevreden over je huid, raadpleeg dan de huisarts of een dermatoloog. Met de juiste crème en een gerichte behandeling zijn veel huidaandoeningen te verhelpen. Soms zelfs kan enkel een praktisch advies al uitkomst bieden.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE