De streetstyle rage bij de Paris Fashion Week. Over VIP’s en fashionista’s

Streetstyle Paris Fashion Week
Streetstyle Paris Fashion Week, Natalia Vodianova, ph. Charlotte Mesman

De streetstyle rage bij de Paris Fashion Week heeft ongekende vormen aangenomen. Streetstyle is een enorm belangrijk onderdeel van de modewereld geworden. Het is de derde pijler, naast de fashion shows zelf en backstage.

Het mag niet baten dat de Chambre de la Mode de adressen van de show locaties niet meer op de kalender publiceert, elke show mag rekenen op honderden, zo niet duizenden, streetstyle fotografen. Zelfs modehuizen die angstvallig de locatie geheim hielden, ontkwamen er niet aan. Als horden sprinkhanen namen de streetstylers bij de show van Hermes bezit van de terrassen rond Trocadéro met zicht op de Eifeltoren. Alleen Balenciaga (het modehuis koos een locatie ver uit de stad op de vroege zondagmorgen) lukte het om het show adres zo lang mogelijk stil te houden en kon in alle rust showen.

Het is als een toneelspel waarbij de spelers hun rol perfect kennen. Elke limousine die aankomt, wordt direct omsingeld. De VIP’s, vaak met bodyguards, moeten zich letterlijk door de massa heen werken om bij de ingang te komen. De enige remedie is een paar keer stil staan om te poseren en de streetstyle fotografen te geven wat ze willen.

Andere geliefde ‘objecten’ voor de streetstylers zijn de vakmensen, de journalisten. Ook zij worden omringd en ‘geïsoleerd’. In een mum van tijd vormen de fotografen een halve kring rond het ‘slachtoffer’, waarbij degenen die vooraanstaan door de knieën zakken zodat de anderen eroverheen kunnen fotograferen. Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt de groep tegen zich.

De zogenaamde ‘posers’, fashionista’s die puur en alleen naar de show komen om zich te laten fotograferen komen aan de beurt als de show aan de gang is en VIP’s en vakmensen allemaal binnen zijn. Voor de posers is er meer tijd en de fotografen laten hun fantasie werken. De meest geliefde plaatjes zijn die van de ‘poser’ temidden van het verkeer. Streestyle is de ware zin van het woord. Fashionista’s en fotografen riskeren hiermee hun leven en zien auto’s en bussen rakelings langs zich wegschieten…

Ook wij schoten deze Fashion Week streetstyle foto’s. Hieronder zie je hoe topmodel Aymeline Valade (nu ook actrice) als een VIP wordt onthaald. Voor plaatjes van Salma Hayek en Ellie Goulding was het vechten (met gevaar dat je camera tegen je tanden slaat). En verder zie je ook twee ‘posers’. Het is de kunst om ze of tegen de achtergrond van het verkeer of in een mooie ambiance te fotograferen.

Streetstyle Paris Fashion Week
Streetstyle Paris Fashion Week, Aymeline Valade, ph. Charlotte Mesman
Streetstyle Paris Fashion Week
Streetstyle Paris Fashion Week, Salma Hayek, ph. Charlotte Mesman
Streetstyle Paris Fashion Week
Streetstyle Paris Fashion Week, Natalia Vodianova, ph. Charlotte Mesman
Streetstyle Paris Fashion Week
Streetstyle Paris Fashion Week, Ellie Goulding, ph. Charlotte Mesman
Streetstyle Paris Fashion Week
Streetstyle Paris Fashion Week ph. Charlotte Mesman
Streetstyle Paris Fashion Week
Streetstyle Paris Fashion Week, ph. Charlotte Mesman

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE