Trendystyle.net | Liefde en relaties | Singles opgelet! 10 Regels om de man van je leven te vinden…

Singles opgelet! 10 Regels om de man van je leven te vinden…

Wie zegt dat er genoeg mannen op de wereld rondlopen om er eentje te vinden? …

Liefde
10 Regels om de man van je leven te vinden

Wie zegt dat er genoeg mannen op de wereld rondlopen om er eentje te vinden? Dat je maar met je vingers hoeft te knippen en ze vallen aan je voeten? In deze moderne tijden is dat niet zo, zeker niet hier in Nederland. In ons kikkerlandje lopen er honderden, duizenden schattige, intelligente en stoere vrouwen rond zonder… een man aan hun arm.

Ze hebben van alles geprobeerd: ze hebben zich laten voorstellen aan vrienden van hun vriendinnen, ze hebben zich voor bruiloften (van een ‘beter bedeelde’ vriendin) extra mooi aangekleed in de hoop hem daar tegen het lijf te lopen, ze hebben tevergeefs op telefoontjes gewacht, ze hebben vernederende blind dating-afspraakjes gemaakt en grijpen zich vast aan wat lijkt de laatste strohalm: online dating. Baat het niet dan schaadt het niet…

Dat is natuurlijk waar. Maar wat nog belangrijker is, is hoe jij met je ‘single-zijn’ omgaat. Vraag jij je af hoe het komt dat zo’n leuk meisje als jij geen vriendje heeft, lees dan onze ‘hoe-vind-ik-de-ware’-gids. Een grappige gids met soms ironische, soms bittere, maar zeker nuttige adviezen voor ieder meisje dat haar ‘prins op het witte paard’ (mocht die al bestaan) nog niet gevonden heeft.

N.b. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de onze liefdesadviezen letterlijk in de praktijk brengt. Neem ze met een flinke korrel zout en pik er de dingen uit die jou nuttig lijken.

  1. Zorg ervoor dat je niet de indruk geeft dat je wanhopig op zoek ben naar de ware (ook al ben je dat misschien wel). Veel singles stralen wanhoop uit en geven de indruk dat ze zich in de armen willen werpen van de eerste de beste die ze tegenkomen. En hiervoor schrikken mannen nu juist terug. Ze willen best wel met je in zee, maar dan rustig aan. Ze moeten niet het gevoel hebben dat ze ‘geschaakt’ worden en vervolgens ‘ontvoerd’ worden naar het altaar. Loop je te hard van stapel, dan nemen ze geheid de benen. Want het instinct speelt een grote rol bij verliefdheid en als ze ‘gevaar’ ruiken, gaan ze er snel van door… En dat moeten we nu juist niet hebben.
  2.  ‘ Wat aan is kan uit’… Wat is dat nu weer voor iets!  Wij houden het netjes en blijven van de mannen van andere vrouwen af. We mogen dan wanhopig zijn, laffe streken halen we niet uit. Bovendien kun je als je het vriendje van een ander aftroggelt het ‘boemerang’ effect verwachten. Hij heeft zijn vriendin voor jou verlaten, maar het is niet gezegd dat dit geen tweede keer gaat gebeuren. En dan ben jij degene die in de steek gelaten wordt…
  3. Zorg ervoor dat je altijd een goede verklaring voor je huidige status (single dus) achter de hand hebt (zonder dat je in de verdediging gaat of het lijkt of je jezelf moet verantwoorden). Want singles worden gewoonlijk belaagd met vragen als ‘Waarom heeft een mooi meisje als jij nog geen vriendje?’ Hier moet je goed op reageren, het liefst met een pittig en grappig antwoord dat de ondervrager direct de mond snoert. We hebben wel wat suggesties voor je. Wat dacht je van…’Ik wachtte op jou…‘ of ‘ Mijn laatste vriendje kon mijn ritme in bed niet bijhouden‘. Haal jezelf nooit naar beneden. Antwoorden als ‘Ik heb stinkvoeten…‘ zijn uit den boze. Heb dus altijd een goed antwoord klaar.
  4. Heb je eindelijk een mogelijke prins ontmoet, begin dan niet gelijk over trouwen en kinderen. Dat kan funest zijn! Zie regel 1.
  5. Verzorg je uiterlijk. Dit betekent niet dat je als een modepopje door het leven moet gaan. Maar zorg er wel voor dat je er schoon, fris en verzorgd uitziet. Laat je haar op tijd knippen, onthaar je benen en lak je nagels (als was het maar met kleurloze lak). Trek niet zomaar wat aan (even in je joggingpak naar de ah kan uit den boze zijn want dan staat hij natuurlijk voor je in de rij bij de kassa), maar besteed aandacht aan je kleding. Het is onzin dat uiterlijk in de liefde niet meetelt. Hoe zou je anders zijn aandacht kunnen trekken. Als hij zijn blik over de menigte laat gaan, moet die bij jou blijven rusten. En nooit, maar dan ook nooit mag een gedachte als ‘Nu begrijp ik waarom zij nog alleen is‘ bij hem opkomen.
  6. Ga niet in op voorstellen als: ‘Een vriend van mijn nichtje is 38 en heeft net een scheiding achter de rug… Wat denk je ervan? Zal ik iets voor jullie organiseren…? Dergelijke gekunstelde ontmoetingen hebben doorgaans maar weinig succes en maken je alleen maar depressief. Bovendien heeft niemand er iets mee te maken dat jij single bent. Dat gaat alleen jou aan. En aan liefdadigheid heb je al helemaal geen behoefte.
  7. Als je een mooie, intelligente, rijke en briljante man tegen het lijf loopt… die wel interesse in je lijkt te hebben… neem dan je tijd. Denk even na, drink een glas water, blijf kalm. Want als zo’ n ogenschijnlijk perfecte man nog alleen over de aardbol rondloopt, dan is daar vast een reden voor…
  8.  Accepteer het feit dat je single bent. Het is geen schande, en ook geen straf. Heb je een idee hoeveel getrouwde of verloofde vrouwen stiekem jaloers op je zijn dat je kunt gaan en staan waar je wilt? Single zijn heeft  zijn voordelen (en veel ook!). Je hebt veel vrijheid, hoeft niet zozeer met anderen rekening te houden, hebt veel tijd voor hobby’s en uitgaan. Het is gewoon een (gelukkige) fase in je leven.
  9. Pas op voor getrouwde of verliefde vriendinnen! Zij hebben er een handje van om hun geluk over je uit te storten met het resultaat dat jij je ongelukkig en alleen voelt. Misschien scheppen ze er zelfs genoegen in om je het feit dat je (nog) single bent eens flink in te wrijven (alleen maar omdat ze er de pest in hebben dat ze de zoveelste poepluier moeten verschonen). Geef dergelijke ‘vriendinnen’ geen kans. Waarschijnlijk zijn ze jaloers op je maar dat geeft ze niet het recht je een rotdag te bezorgen.
  10.  Tot slot ons belangrijkste advies. Stort je nooit in de armen van de eerste de beste. Neem niet genoegen met ‘zomaar een man’ omdat je bang bent dat je anders alleen blijft. Ben je niet overtuigd, doe het dan niet. Het loont zich niet om tijd en energie te steken in iemand die je toch niet ziet zitten. Dan ben je straks een jaar verder en weer alleen. Heb vertrouwen in jezelf, kijk goed om je heen en grijp je kans als die zich voordoet. Hoe kun je weten dat het de moeite waard is? Volg je hart… En vergeet niet om in het ‘hier en nu’ te leven. Geniet van je single zijn. Er kan wel eens een tijd komen dat je ernaar terugverlangt.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE