Trendystyle.net | Psychologie | Hartsvriendinnen maar o wee…

Hartsvriendinnen maar o wee…

Als je beste vriendin de onhebbelijke eigenschap heeft om je met haar houding, haar ideeën of haar manier van doen steeds weer op…

Ze is mijn beste vriendin maar soms kan ik haar wel ‘ik weet niet wat’ doen…

Als je beste vriendin de onhebbelijke eigenschap heeft om je met haar houding, haar ideeën of haar manier van doen steeds weer op de kast te jagen. Je kunt haar niet uitstaan – soms dan – maar je kunt ook niet zonder haar. Dat is vriendschap. Vriendschappen tussen vrouwen, wel te verstaan.

Vriendschap is een kostbaar – en onbetaalbaar – iets. Dit geldt ook (of beter: vooral) voor de vriendschap tussen vrouwen, die vaak hecht en duurzaam is. Maar soms kan de vriendschap worden overschaduwd door spanningen (‘Je had gezegd dat die jongen je niet interesseerde, hoe kon ik nu weten dat jij…’), door afgunst en ‘concurrentie’ onderling (‘Ik ben twee kilo afgevallen, maar jij…‘) en soms zelfs door klein fysiek geweld (‘Als je nu niet ophoudt, krijg je deze schoen naar je hoofd!!!‘) we overdrijven, natuurlijk, maar niet eens zoveel.

Vriendschap tussen vrouwen roept vaak vele tegenstrijdige gevoelens op. Liefde, tederheid, soms bezorgdheid maar ook haat en rivaliteit… Je levert elkaar kleine streken, maakt soms hatelijke opmerkingen maar er zijn ook waardevolle momenten van samenhorigheid, momenten waarin je elkaar steunt, helpt of het gewoon goed met elkaar hebt. Vriendschap tussen vrouwen is een heel intense relatie. Heel anders dan de vriendschap tussen mannen, die meestal wat minder diep gaat en waarin voetbal en auto’s genoeg zijn om de discussie – avond na avond – levendig te houden.

Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft de vriendschap tussen vrouwen een positieve uitwerking op de psyche en het lichaam. Een voorbeeld: het lijkt erop dat vriendschap een kalmerende werking heeft op momenten van stress. Veel mannen hebben de neiging om zich op moeilijke momenten te isoleren van de rest van de wereld, maar vrouwen zoeken juist het gezelschap van vriendinnen op, leggen hun problemen aan elkaar voor en zoeken samen naar een oplossing (misschien heeft de traditionele thee in de namiddag een veel belangrijkere functie dan we voorheen wel dachten?)

Volgens andere onderzoeken is het altijd de vriendschap die vrouwen door de moeilijkste periodes in hun leven heen helpt. Het is gebleken dat de vrouwen die in moeilijke tijden kunnen rekenen op de steun van hun vriendinnen, moeilijkheden veel beter het hoofd kunnen bieden en er ook lichamelijk minder van te lijden hebben, dan de vrouwen die het allemaal zonder de morele steun van vriendinnen moeten klaren.

En toch komen er in vriendschappen tussen vrouwen (we generaliseren en weten dat we dat eigenlijk niet moeten doen) veel spanningen voor. We zijn vrouwen, after all, en we hebben nu eenmaal een sterk gevoel van rivaliteit (daar zijn we vrouwen voor!) dat niets en niemand – ook niet je beste vriendin – ontziet. Op zulke momenten vergeten we de mooie dingen die vriendschap met zich brengt en zouden we… zouden we… die schoen naar haar hoofd willen slingeren!

En hiermee komen we bij de kern van dit artikel. We kunnen ons zo voorstellen dat ook jullie je soms ergeren aan je beste vriendin, ook al is ze nog zo lief. Vertel ons over jullie ervaringen. Over jullie akkevietjes, ruzietjes en spanningen. En hoe jullie ermee omgaan. De interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

reacties van trendystylers
dit artikel doet mij denken aan de relatie die ik heb met al mijn beste vriendinnen. Op sommige momenten zou ik ze wel kunnen vermoorden en zou ik ze nooit meer terug willen zien maar achteraf realiseer ik me dat wat ik gedaan heb helemaal verkeerd is. Dan denk ik dat alles mijn fout is maar dat is niet zo want soms kunnen ze allerlei dingen doen om mij zwart te maken bij familie en vrienden waar ik bij sta. En volgens mij kan dit echt niet want zo doen echte vriendinnen niet en als je hen er mee confronteert zadelen ze je weer met een schuldgevoel op. Zij doet niets verkeerd maar jij bent de persoon die alles mis ziet en het gene wat ik zeg is allemaal niet waar en het gene wat zij meemaakt is allemaal veel erger dan wat er mat mij gebeurt. Dus soms vraag ik mij af of dat wel een echte vriendin is als ze doet alsof het gene wat jij denkt niet belangrijk is maar toch kan je niet zonder hen. Volgens mij symboliseert dat weer de vriendschap tussen vrouwen want mochten wij mannen zijn zouden we deze persoon al lang laten vallen hebben.
reactie: Heee, Iets meer als een jaar geleden verhuisde ik van Rotterdam naar een klein dorpje. Hier ontmoette ik een heleboel vriendinnen waaronder iemand die ook in mijn dorp woont. We deden een heleboel dingen samen en haar beste vriendin liet ze links liggen. Ik was hier wel blij mee zodat ik goede vriendinnen met haar kon worden. Op een gegeven moment kwam het weer goed tussen hun en beter dan ooit. Ze hadden veel lol samen en mijn vriendin liet mij links liggen. Ze waren zelfs van plan samen in België te wonen. Ik ging steeds meer om met andere vriendinnen en zei allemaal dingen tegen mijn vriendin over haar beste vriendin die helemaal niet waar waren. Plots zei mijn vriendin tegen mij dat ze niets meer met me te maken wou hebben als ik zo doorgaan over haar beste vriendin te praten. Ik zei dat ik ook helemaal niets meer met haar te maken wou hebben en ik wenste haar veel succes ermee. Ik weet zeker dat ze nu ongelofelijke spijt heeft van wat ze heeft gezegt, want laatst begon ze alweer tegen mij te praten. Ik blijf bij mijn standpunt en wil haar echt nooit meer zien. Zo veranderde mijn vriendschap met haar in een hel. Liefs, aan alle vrienden waar ik het wel mee kan vinden.
reactie: Inderdaad ik kan mijn vriendinnen ook weleens niet uitstaan, niet snappen hoe ze beslissingen kunnen nemen, die oow zo dom zijn. Of ik zou gewoon dingen anders zou doen. Ondanks die dingen vind ik dat je die eigenaardigheden van elkaar moet kunnen accepteren. Mijn vriendinnen vinden ook vast dat ik irritante eigenschappen heb, maar die heb ik ook. Ik maak fouten, maar hun ook. Elkaar kunnen vergeven, met elkaars eigenschappen kunnen leven. En er niet altijd een punt van maken. Dat is echte vriendschap!
reactie: Hallow, mijn vriendin en ik zijn nu al 11 beste vriendinnen. Het is altijd heel erg gezellig en we hebben dikke lol samen maar zo af en toe…. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar ergelijke trekjes, maar soms zijn er echt tijden dat ik haar niet kan uitstaan. Zo lacht ze me wel eens uit als zij dingen beter voor elkaar heeft, of ze is juist erg aangebrand als ik haar dingen willen uitleggen. Maar wat ik vooral ontzettend ergelijk aan haar vind is dat ze ontzettend laks is! Ze gaat niet vaak achter dingen aan, dus ik moet ze zien op te lossen. Zo hadden we een keer een afspraak staan, maar het was nog niet zeker of we met de fiets of met de auto zouden gaan. Ze ging er vanuit dat we met de auto zouden gaan, komt ze dus een kwartier later op de fiets kwaad aangescheurd; ‘En bedankt dat jullie mij even bellen!!!!!!’.. Bla bla bla.. Op die momenten denk ik wel eens, lieve schat, regel zelf ook eens wat. Ik heb haar toen maar laten uitrazen en uitgelegd dat ik het helemaal evrgeten was omdat ik het druk had, en het is ook wel weer goed gekomen. Helaas is dit maar 1 klein voorbeeldje, maar oke.. Ze is toch wel een schat! Liefs,

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE