Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haarkleur trends | Dit is wat hair contouring voor je haar en gezicht kan doen

Dit is wat hair contouring voor je haar en gezicht kan doen

Eén van de hotste haarkleurtrends voor voorjaar 2022 is hair contouring. Deze trend is lief voor je haar en staat flatterend in je gezicht.

Haarkleurtrends 2022
Dit is wat hair contouring voor je haar en gezicht kan doen. Foto Charlotte Mesman

Op zoek naar een snelle boost voor je haarkleur maar ook voor je gezicht dat er na een lange winter misschien een beetje flets of pips uitziet? Hair contouring zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Celebs maar ook catwalk modellen lopen er op dit moment mee weg.

Hair contouring, face framing, money piece. Al deze haarkleurtechieken concentreren zich op de haarlokken rond het gezicht. Hair contouring is het verfijnde en geraffineerde zusje van money piece.

Haarkleurtrends 2022. Hair contouring
Haarkleurtrends 2022. Hair contouring. Foto Charlotte Mesman

Waar money piece, een typische jaren ’90 trend, twee dikke ongenuanceerde strepen laat zien, gaat het bij hair contouring om fine tuning (om er nog maar eens een Engels woord tegenaan te gooien). De highlights rond het gezicht (face framing) worden zò gezet dat de sterke punten in je gezicht geheel tot zijn recht komen. Vandaar ook dat deze haartrend qua benaming aanhaakt bij de opmaaktechniek contouring.

Haarkleurtrends 2022. Hair contouring
Haarkleurtrends 2022. Hair contouring. Foto Charlotte Mesman

Bij hair contouring draait alles om balans. Balans in je gezicht die, net zoals contouring in de make-up, wordt gecreëerd door met schaduw en licht te spelen. Door het haar aan weerszijden van je gezicht op een strategische manier op te lichten, haal je het beste in je gezicht naar voren. Zo is het helemaal niet gezegd dat de highlights bij je haarwortels moeten beginnen. Je kunt er zelfs voor kiezen om alleen de haarpunten te accentueren. Hiermee verleg je het accent naar beneden.

Haarkleurtrends 2022. Hair contouring
Haarkleurtrends 2022. Hair contouring. Foto Charlotte Mesman

Deze techniek verzacht je gelaatstrekken maar er moet wel een kundige kapper op zitten die precies weet hoe met licht en donker te spelen. Maar dan heb je ook wat. Een mooi resultaat waar je kapper maar weinig tijd voor nodig heeft, die je haarcoupe niet rigoureus verandert maar wel een glam touch meegeeft en waar je bovendien weinig onderhoud aan hebt (en dus ook lief voor de portemonnee).

Anders dan bij money piece waar wel met felle kleuren wordt gespeeld (iets wat op TikTok afgelopen zomer heel populair was), ga je bij hair contouring voor een natuurlijke haarnuances, ten hoogste één of twee tonen lichter dan de rest van je haarkleur.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens en laat je inspireren.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE