Trendystyle.net | Fashion trends | De modekleur geel. In deze tijd van het jaar kunnen we er niet omheen!

De modekleur geel. In deze tijd van het jaar kunnen we er niet omheen!

Geel is een modekleur die ook dit seizoen weer in de Top 10 staat. Geel …

Geel modekleur zomer 2017
Geel. Van links naar rechts: Margiela, Ferragamo, Au Jour Le Jour

Geel is een modekleur die ook dit seizoen weer in de Top 10 staat. Geel is de kleur van de zon die weer gaat schijnen. Geel is de kleur van de narcissen die rond Pasen gaan bloeien (in Zeeland wordt de narcis wel ‘Paaslelie’ genoemd). Geel is ook de kleur van de eierdooier in het ei dat van oudsher als symbool van vruchtbaarheid voor de Pasen geldt. Daarnaast is geel de kleur van afgunst en verraad. Maar wij willen deze kleur vooral zien als licht, leven, vrolijkheid en zon!

Een gele outfit stemt vrolijk en sprankelt met hitte en vitaliteit. Kleurenspecialist Pantone omschrijft de winnende geeltint voor lente 2017, Primrose Yellow, als volgt:

Primrose Yellow sparkles with heat and vitality. Inviting us into its instant warmth, this joyful yellow shade takes us to a destination marked by enthusiasm, good cheer and sunny days.

Modeontwerpers en fashionista’s kennen de positieve kracht van geel. Voor lente en zomer 2017 zagen we geel op de catwalks en geel op de straat. We zochten een aantal toppers voor je uit en geven je nog wat tips mee.

Geel laat zich goed combineren met andere primaire kleuren. Bij Rochas bijvoorbeeld zagen we geel met blauw (en paarse plateauslippers). Supermooi! Geel met zwart is ook een veel geziene combinatie, maar hier is wat voorzichtigheid geboden. Volgens psychologen zou de combinatie van deze twee ‘angst’ inboezemen. Verder verval je gemakkelijk in een soort ‘bijen-effect’. Draag je geel met zwart, doe het dan vooral met accessoires, dus een total black outfit met een geelaccent, of andersom. En verder is geel gewoon puur genieten. Vooral de gele jurk bij Ferragamo vinden wij ontzettend mooi. In zo’n jurk willen wij de Pasen wel vieren!

Geel modekleur zomer 2017
Intens geel bij Salvatore Ferragamo lente zomer 2017. Zo is de combinatie geel met groen wel heel erg mooi! Photo: courtesy of Ferragamo
Geel modekleur zomer 2017
Geel met blauw is mooi! Rochas lente zomer 2017, photo: courtesy of Rochas
Geel modekleur zomer 2017
Eigenlijk zouden alle regenjassen geel moeten zijn! Etro lente zomer 2017, ph. Mauro Pilotto
Geel modekleur zomer 2017
Geel op Donderdag :-)
Geel modekleur zomer 2017
Geel is perfect voor een fel kleuraccent
Geel modekleur zomer 2017
Zo kan geel ook!
Geel modekleur zomer 2017
Gele accessoires bij een zwarte look
Geel modekleur zomer 2017
Topmodel Jacqueline Jablonsky in total black met geel
Geel modekleur zomer 2017
Geel met fantasie (en metallic lila laarsjes)

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE