Trendystyle.net | Culinair | De liefdeskeuken. Chocolademousse ‘hot passion’

De liefdeskeuken. Chocolademousse ‘hot passion’

Een zoet dessert… als een zoete kus. Met deze luchtige chocolademousse zal de passie weer …

Chocolademousse
Chocolademousse voor jou en hem

Een zoet dessert… als een zoete kus. Met deze luchtige chocolademousse zal de passie weer hoog oplaaien. Gemakkelijk te maken, romantisch om te zien en heerlijk om samen van te genieten. De chocolade in deze mousse zorgt bovendien voor een (extra) verliefd gevoel. Want wordt er niet gezegd dat chocolade een stofje bevat dat bij verliefdheid in het lichaam vrijkomt?

Ingrediënten

  • 150 gram chocolade (puur) van goede kwaliteit
  • ½ kopje koffie
  • 1 klontje boter
  • 4 eieren op kamertemperatuur (2 eierdooiers en het eiwit van 4 eieren)
  • 2 eetlepels suiker (of meer, hangt er ook vanaf hoe zoet de chocolade is)
  • slagroom (als je wilt)4twee rode roosjes voor op de mousse

Bereiding

Scheid de eierdooiers van het eiwit (je hebt 2 eierdooiers en het eiwit van 4 eieren nodig). Breek de chocolade en smelt de stukjes in een pannetje met de koffie. Roer goed en haal het pannetje van het vuur als een crèmeachtige massa is ontstaan. Voeg dan het klontje boter en de twee eierdooiers (opgeklopt tot een schuimige massa!) toe en roer nogmaals alles goed door elkaar. Let erop dat je dit direct doet zolang de chocolademassa nog warm is. Voeg ook de suiker toe. Laat de crème dan afkoelen en klop in de tussentijd het eiwit van vier eieren op tot een schuimige en stevige massa. Voeg ook dit ingrediënt aan de chocolademassa toe. Verdeel de mousse over twee glazen en plaats ze in de ijskast voor ongeveer 24 uur. Breng de mousse, voordat je haar serveert, op kamertemperatuur zodat ze zacht is. Als je wilt kun je nog wat slagroom op de mousse doen. Serveer de mousse met een rode roos.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE