Trendystyle.net | Lifestyle | Coco Chanel. In bed met de vijand. Schokkend! Een must voor fashion addicts

Coco Chanel. In bed met de vijand. Schokkend! Een must voor fashion addicts

Coco Chanel een spion? Schokkend! Op dit moment ben ik helemaal in de ban van …

Coco Chanel een spion? Schokkend!

Op dit moment ben ik helemaal in de ban van ‘In bed met de vijand. Coco Chanels geheime oorlog’. In deze biografie doet auteur Hal Vaughan een boekje open over de Franse modekoningin. Het boek is fascinerend maar ook schokkend. Er gaat een geheime deur open in de geschiedenis van dit tijdloze stijlicoon. Maar de pagina’s voeren me ook mee naar het Parijs van toen en plaatsen als Place Vendôme, de Ritz, Place de la Concorde en de Tuileries waar ik tijdens de Parijse modeweek vaak kom, krijgen een extra dimensie. Ik ben dan ook gelijk in mijn fotoarchief van Parijs gedoken en vond een foto van de Ritz waar Chanel vaak verbleef (en waar tegenwoordig vaak modeshows worden gehouden). De foto is vlak na de show van Barbara Bui genomen. En verder vond ik foto’s van Place Vendôme waaraan de Ritz gelegen is, en van het naambordje van Rue Saint Honoré waar Chanel haar chique flat ‘in verschillende tinten ‘beige, wit en chocoladebruin’ had ingericht’ (bladzijde 39 van het boek). Jammer genoeg heb ik 31 Rue Cambon waar Chanel werkte niet gefotografeerd. Maar terug naar het boek. Hebben jullie het misschien al gelezen? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. En denken jullie nu anders over Chanel?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE