Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Kos culinair

Kos, Griekenland. Culinaire tips

Kos-stad | Shopping | Culinair | Hotels | Nightlife | Stranden

De Griekse keuken kent veel vleesgerechten, met name geroosterd kip- en varkensvlees aan spiezen (souvlaki). Overbekend is de zogenaamde Griekse salade (choriatiki), een kleurige mix van zongerijpte sappige tomaten, frisse komkommerschijfjes, paprika, olijven, uienringen en pittige fetakaas, aangemaakt met olie en azijn, wat zout en lokale aromatische kruiden.

Een ander geliefd gerecht is moussaka, een soort lasagne van aubergines, aardappelschijfjes en gekruid gehakt. Het meest bekende nagerecht is yogurt met honing (yaourti me meli) dat door de Grieken wel als een erotisch dessert wordt aangemerkt vanwege het hoge gehalte aan proteïnen.

Kos heeft vele pittoreske restaurantjes en tavernes. De prijzen zijn zeer schappelijk. Voor zo een 28 euro kun je met zijn tweeën al heerlijk dineren.

We raden je aan om de toeristische restaurants op de boulevard te vermijden. In de stad en langs het strand vind je rustigere tavernes en eethuisjes waar je met de Griekse gastvrijheid zult worden ontvangen. Niet zelden zullen de Grieken je aan het einde van de maaltijd verrassen met een glas ouzo, een kopje mierzoete Griekse koffie of een bordje watermeloen. De bewoners van Kos kiezen eigenlijk alleen maar voor de restaurants die het hele jaar open zijn (een stuk of 15). Dat zijn de 'echte' restaurants.

Taverna beach restaurant Angelica's

In deze gemoedelijke taverna op het strand (richting lLambi) zwaait moeder angelica de scepter bijgestaan door dochter en zoon. Het terras, omringd door geurige pijnbomen en tropisch aandoende bananenbomen, ligt direct aan het strand. Overdag is het er gezellig druk, 's avonds heerlijk rustig en romantisch. De keuken is uitstekend. Doe zoon Dimitris de groeten van ons. Taverna beach restaurant Angelica's, Antimachoustreet 2, Kos, www.angelicas-kos.eu

Holland eetcafé De Haan

De familie De Haan runt een gemoedelijk en smaakvol ingericht eetcafé aan het strand en direct naast de haven van Kos. De menukaart is oer-Nederlands (een welkome afwisseling op de Griekse keuken). Het is er hollands gezellig, je voelt je er direct thuis en kunt er de hele dag tot 's avonds laat terecht. Holland eetcafé De Haan, G. Averof 12, Kos

Restaurant Petrino

Voor een romantisch diner van topklasse moet je bij 'Petrino' zijn. Dit restaurant is het hele jaar geopend en wordt wel beschouwd als het beste restaurant van Kos. De tuin is een arabisch sprookje. De planten zijn weeldering, er zijn verschillende terrassen waardoor je het idee van 'kamertjes' krijgt. Overal staan grote terracotta vazen met kaarsen voor een schemerachtig licht. De keuken is klasse. Wij genoten van jumbo mosselen met spinazie en kaas, en van de spaghetti poseidon, rijkelijk overladen met allerlei soorten vis. De filet op de gril was zacht als boter. De prijzen zijn hoger dan in de andere restaurants en tavernes maar voor een keertje is het het zeker waard. Taverna Petrino, Square Ioannou Theologou, www.petrino-kos.gr

Kos-stad | Shopping | Culinair | Hotels | Nightlife | Stranden

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!