Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | München voor een sfeervolle kerst

München voor een sfeervolle kerst

Van: Miriam Benecci

Of je nu per vliegtuig, per trein of per auto naar München reist, je hoeft in deze periode maar een voet in de stad te zetten, en je zult aangenaam worden verrast door de gemoedelijke kerstsfeer die er alom heerst.

Het begint al bij aankomst op het forum van het vliegveld. Direct nadat je je bagage van de loopband hebt gehaald, zul je worden verblind door de weelderige kerstdecoraties in overwegend rood en groen. Een myriade van kerstmannen zal vanuit de boetieks naar je knipogen, terwijl je je tussen de stalletjes die uiteenlopende koopwaar aanbieden, richting de uitgang begeeft. De decoraties variëren van kerstbomen in alle formaten en kleuren tot kerststalletjes, uitgesneden in hout of gerealiseerd in porselein, ijzerwerk of glas. Als je vreest dat je het koud zult hebben en bij aankomst geschrokken bedenkt dat je toch niet genoeg warme kleding bij je hebt, kun je hier altijd nog handgemaakte wanten, mutsen en wollen sjaals in alle kleuren kopen. En natuurlijk de rode muts van s. Nikolaus, het feest dat op 6 december gevierd wordt. Op die dag is de rode muts met de witte pompon een must.

Heb je ervoor gekozen om per trein naar München te reizen, dan zal je bij aankomst op het station op eenzelfde spektakel worden getrakteerd. We zijn benieuwd wie de verleiding van een broodje met een van de vele soorten wuerstel zal kunnen weerstaan. Of de zoete amandelen die je ongetwijfeld zult vinden: je hoeft alleen maar de heerlijke geuren die in het station hangen te volgen.

Als je München per auto bereikt, dan zul je na het verlaten van de snelweg gezellige wijken met vrolijke lichtjes en kerststalletjes doorkruisen. Het zal niet gemakkelijk zijn om zonder een stop op marienplatz aan te komen. Rij je van Marienplatz in de richting van stachus (Karlstor) door de Kaufingerstrasse dan zul je niet weten waar je moet kijken. In de sfeervolle etalages van de boetieks zijn hele landschappen opgebouwd, compleet met rendieren, sleeën, witte beren, bakkers en wasvrouwen.

In andere etalages zijn enorm grote zoete of hartige crêpes uitgestald, en hele hammen, heerlijke kazen en ananas, of kerststollen, het kerstbrood bij uitstek, in alle vormen en maten, en koekjes in de vorm van sterren, huisjes en hartjes. Wie bij het zien van al dit lekkers, niet watertandt, is een held!

En heb je het koud, dan ga je natuurlijk voor een glaasje vin brulé (gluewein) of een klassieke (fruit)punch, die ook zonder alcohol worden geserveerd. En wie zal deze contreien verlaten zonder een stoere bokaal bier, als herinnering aan deze sfeervolle Duitse stad? Ze zijn er in alle formaten en in alle mogelijke materialen, zelfs van zilver! Als je door de voetgangerszone richting stachus loopt, zal je onverwacht stuiten op een ijsbaan in de openlucht waar jong en oud zich uitleven.

Natuurlijk zal je wandeling worden opgeluisterd door kerstliederen die live worden gezongen. En ben je op zoek naar iets anders, naar iets alternatiefs, ga dan richting de Muenchner Freitheit waar je de artiestenwijk Swabing zult vinden (te bereiken met de u3). Hier vind je de meest uiteenlopende kunstvoorwerpen en zowel overdag als 's avonds is er prachtige live muziek en kun je er terecht voor de culinaire specialiteiten. Op loopafstand van deze wijk liggen de englischer garten en de Chinese toren, waar je opnieuw een verrassing zal wachten: vele kerststalletjes, een draaimolen voor de kinderen en bankjes en stoeltjes waar je kunt uitrusten van de wandeling, als het tenminste niet al te koud is.

Heel speciaal is de Tollwood Al Therensienwiese, waar in september het oktoberfest wordt gevierd. Hier vind je ambachtslieden uit de hele wereld en kun je, in de grote en heerlijk verwarmde tenten, niet alleen genieten van beierse specialiteiten maar van lekkernijen uit de hele wereld. Tollwood is open tot middernacht en je kunt er terecht voor een rijk programma dat uiteenloopt van cabaret tot concerten, van pantomimes tot variété.

Voor de inwoners van beieren vormen de kerstmarkten een belangrijke traditie. Het is een gelegenheid om vrienden te treffen of om nieuwe vrienden te maken. Er is altijd wel iemand die zin heeft om een praatje met je te maken of je een biertje aanbiedt. En waarom ook niet? Kerstmis is per slot van rekening een prachtige gelegenheid om in gezelschap door te brengen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!