Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lifestyle | Miami South Beach

Miami South Beach

Voor de kust van de stad Miami, op een langgerekt eiland, bevindt zich Miami South Beach, een geliefde badplaats van Amerikanen die er de winter doorbrengen, van toeristen en van filmsterren en topmodellen. Het mooiste gedeelte van Miami South Beach, ook wel 'Sobe' genoemd, is wel het 'art deco district', gebouwd in de jaren '30. De tropische pastelkleuren, de palmen en kleurige bloemen zorgen voor een unieke exotische sfeer.

Het 'art deco district'

Ocean Drive; South beach

De drie belangrijkste straten van het 'art deco district' zijn Collins Avenue, Washington Avenue en Lincoln Road Mall. Collins Ave loopt parallel aan het zandstrand ten oosten van het eiland. Het merendeel van de hotels is gelegen aan deze avenue en kijkt uit op de blauwe oceaan. Washington Ave ligt iets meer naar het midden van het eiland. Ook daar vind je hotels, winkels, restaurants en barretjes. Maar het hart van het geliefde 'art deco district' is wel Lincoln Road Mall.

Lincoln Road

Lincoln Road is gesloten voor het verkeer en geldt als de meest chique straat van South Beach, te vergelijken met de PC Hooftstraat in Amsterdam. Behalve leuke boetieks vind je er ook een 'echt' Amerikaanse bookstore met leescafé en verschillende health stores. Je kunt er ook heerlijk relaxen op één van de vele terrasjes. De kleuren zijn typisch art deco: tropisch geel, groen, blauw en roze. Verder vind je er het Lincoln Road Theatre, waar regelmatig sterren van wereldformaat optreden, en Sony Music van Tommy Mottola, ex-husband van Mariah Carey. Wie aan de hitte wil ontsnappen, kan altijd even binnenwippen bij de bioscoop regal, met maar liefst achttien zalen. Er draaien de hele dag films, dus het is niet nodig het programma van tevoren te raadplegen. De winkels van Lincoln Road zijn tot 's avonds laat geopend, zeven dagen per week. Op zondag is er verder een fruitmarkt en twee keer per maand een antiekmarktje.

Ocean Drive

Toeristischer is de boulevard Ocean Drive met zijn vele cafés en restaurantjes. Het is een geliefde plaats van rollerbladers want het wandelpad dat langs de oceaan slingert is geasfalteerd en gesloten voor verkeer. Als de zon ondergaat, gaan de neonlichten op Ocean Drive aan en wordt er gefeest, avond na avond.

Tussen alle cafeetjes en hotels bevindt één enkele villa, somber en donker. Het is de villa die ooit aan Gianni Versace toebehoorde. Het huis, dat na zijn tragische dood daar ter plaatse, is verkocht wordt nog altijd aangeduid als de 'Villa van Versace'. (foto: Ocean Drive, het aapje Tanzi heeft de hoofdrol in een musicale video)

The beach

Maar laten we het witte, honderden meters brede zandstrand van Miami South Beach niet vergeten. Het is schoon en goed onderhouden. De kleurschakeringen van de oceaan veranderen met het weer en variëren van smaragdgroen tot diepblauw. Het water heeft een aangename temperatuur. 's Morgens vroeg is het al druk op het strand. South Beach is sportief en 'jogging' is een must. In geen andere kustplaats is men zo ijdel als in Miami South Beach. Overal zie je strakke, gespierde mensen. Beauty is een 'cult'.

Verder is er op het strand altijd wel een filmcrew te vinden, want het licht van 'Sobe' is ongelofelijk mooi. Niet voor niets worden veel catalogi e muzikale video's op het strand van Miami gerealiseerd en zijn er verschillende internationale modellenbureaus gevestigd.

'sterren-restaurants'

Miami South Beach is druk bezocht door filmsterren en topmodellen. Cameron Diaz, Gloria Estefan en Ricky Martin - om maar een paar namen te noemen - hebben er zelfs ieder een eigen restaurant geopend. Bijzondere vermelding verdient het 'news café' (Ocean Drive) waar Gianni Versace gewoonlijk ontbeet. Een uitgelezen plekje met een strategisch zicht op Ocean Drive waar je ongetwijfeld vele limousines, modellen met lange benen en rollerbladers met het postuur van arnold schwarzenegger voorbij zult zien komen. Op het terras worden smakelijke pasta's, cheeseburgers en caesar salads geserveerd. Verder kun je er tijdschriften en kranten uit alle delen van de wereld krijgen.

Zandkasteel aan de Ocean Drive, 's avonds met
Fakkels verlicht; Het huis dat eens aan Versace toebehoorde

Dansen tot zonsopgang

En als de zon ondergaat, gaan de neonlichten in Miami aan en wordt er gedanst in south beach. De barretjes lopen vol en er wordt gefeest tot vroeg in de morgen. Met name Ocean Drive is ideaal om uit te gaan. Je kunt er zo van de ene club naar de ander 'hoppen'.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!