Zonnebrandcrème. 7 Weetjes. Wist jij dat…?

zonnebrandcreme-weetjes-01

Zonnebrandcrèmes zijn niet te vergelijken met verzorgende of hydraterende crèmes. Vanwege hun beschermende functie is het belangrijk om de juiste crème te kiezen maar vooral ook om ‘m goed te gebruiken.

Wist jij bijvoorbeeld dat…

1. je een zonnebrandcrème ruim voordat je de zon ingaat op je huid moet aanbrengen? De meeste dermatologen adviseren om je al een kwartier tot half uur voor het zonnen in te smeren.

2. je eigenlijk iedere dag in ieder geval een product met een SPF zou moeten gebruiken? De SPF kan variëren op basis van het seizoen, weer, je huidtype en ook de mate waarin je huid aan de zon gewend is.

3. tijdens het zonnen de crème steeds opnieuw moet worden aangebracht?

4. ‘waterproof’ zonnebrandcrèmes eigenlijk niet bestaan? De crèmes houden min of meer een uur in het water. Na het zwemmen weer smeren dus!

5. een factor 60 niet, zoals je misschien zou denken 2x zoveel bescherming geeft als een factor 30? Laat je niet misleiden door een vals gevoel van veiligheid.

6.  het – en dit is iets waar de dermatologen steeds meer op hameren – heel belangrijk is dat je VOLDOENDE zonnebrandcrème gebruikt? Dit is een product waar je niet zuinig mee mag omgaan. Tegenwoordig zijn er om deze reden monodosis-zakjes verkrijgbaar. Het geeft een indicatie maar het spreekt natuurlijk voor zich dat je voor een kinderlijfje veel minder nodig hebt dan voor het lichaam van een stevig gebouwde man. Goed smeren dus! Overigens is het voor je gezicht wel gemakkelijker om een leidraad te geven: de experts adviseren 1 à theelepels voor gezicht (hals en nek).

7. je zonnebrandcrème je geen vrijbriefje is om eindeloos te zonnen? Vermijd de zon in de heetste uren, bouw het langzaam op, zon niet teveel, zon verstandig…

JOUW MAANDHOROSCOOP!
Ram
Stier
Tweelingen
Kreeft
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2021. De nieuwste mannenmode trends 2021 op ADVERSUS. KLIK HIER!

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE