Waarom val jij op een bezette man?

Liefde. De bezette man
Liefde. De bezette man

Waarom val ik toch altijd op mannen van een ander, op mannen die al bezet zijn? Het is een vraag die je vaak hoort. Is het pech? Is het puur toeval? Of steekt er meer achter?

Volgens psychologen is dat laatste het geval (dat zijn dan ook echte ‘diepgravers’). Maar laten we aannemen dat ze gelijk hebben (wie zijn wij om hun mening in twijfel te trekken?). Wat zouden dan de redenen voor het ‘bezette-mannen-syndroom’ kunnen zijn? We brainstormden er eens over met vriendinnen en kennissen en kwamen tot de volgende punten.

 • Een andere vrouw vindt hem de moeite waard. Dat maakt hem in jouw ogen ‘waardevoller’
 • Hij heeft een serieuze relatie (is daar dus in voor) en dat is een soort garantie voor jou (je loopt niet weer tegen een man met bindingsangst of vreemdgaan-neigingen aan)
 • Het is gewoon veel spannender (stiekeme afspraken, een soort
  driehoeksverhouding, ook al weet zijn vrouw of vriendin er niets van)
 • Je bent zo gedesillusioneerd over de liefde dat je het liever bij fantaseren en dagdromen houdt (dit als je geen relatie met ‘de bezette man’ begint). Het feit dat hij onbereikbaar is, zorgt ervoor dat je droom geen werkelijkheid wordt.
 • Je hebt angst om verlaten te worden en geeft daarom de voorkeur aan een onmogelijke liefde (of een man die je niet ‘exclusief’ voor jezelf kunt hebben)
 • Je hebt alleen de lust maar niet de lasten… (zij mag zorgen dat zijn was gedaan wordt, dat de kinderen van school worden gehaald, dat zijn overhemden gestreken zijn)
 • Je leeft nog in het tienertijdperk: onbereikbare liefdes zijn zuurzoet en geven je leven kleur (dit als je geen concrete relatie met hem hebt)
 • Het geeft je een soort machtsgevoel dat hij voor jou zijn eigen vriendin/vrouw bedriegt
 • De reden ligt in het verleden (deze reden komt niet uit onze vriendenkring maar uit de koker van de psycholoog). Je hebt lief zoals je dat als kind geleerd is. Als je je ouders niet als warm en liefdevol hebt ervaren, kan dat tot problemen in de liefde leiden en zelfs tot het opzoeken van moeilijke of onmogelijke liefdessituaties.
 • Je hebt zelf bindingsangst en zoekt daarom onbewust (of bewust) een partner waar je nooit een volledige relatie mee zult kunnen hebben (ook deze kwam uit de koker van de psycholoog).

En zo zullen er vast nog wel veel meer redenen voor de aantrekkingskracht die bezette mannen kunnen uitoefenen, te vinden zijn. Pas echt spannend wordt het als hij, de bezette man, serieus bereid is om zijn vrouw voor jou te verlaten. Wil jij hem dan nog? Het zal het moment van de waarheid zijn..

Voelen jullie je aangetrokken tot ‘bezette mannen’? Hoe ervaren jullie dat? Wat maakt de man van een ander volgens jullie zo aantrekkelijk? Wij zijn benieuwd.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

4 gedachten over “Waarom val jij op een bezette man?”

 1. Het is zo oud als het oudste beroep !!!! Binnen nu en 5 jaar is het een nieuwe relatievorm die is toegestaan. Dan mag het ineens !!! De bedrogene steekt kop in het zand. Een beetje normaal mens merkt dat er vreemd gegaan wordt. Zowel vreemganger, als degene die bedrogen wordt moet eens een flink gesprek met elkaar aangaan en niet uit financiele reden bijelkaar blijven. Toon BALLEN beide partijen, de koek kan op zijn, het boek uit. enz. enz.

 2. Ja, ik herken er zeker wat in, en dan met name alle punten die hier boven staan beschreven, behalve de eerste.

  Ik heb bindingsangst dus voel ik me prettig bij een man op afstand.

 3. Wat een flauwekul allemaal zeg. Je hebt een bepaalde smaak en op die mannen val je. Gewoon dikke pech dat hij bezet is.

  @audra ik deel volledig je mening. Zoals je er als vrouw aankomt zo kom je er ook weer vanaf.
  Vreemdgangers blijven het altijd doen, je maakt als vrouw geen schijn van kans bij zo’n loser.

  Als de single mannen zich eens beter verzorgen op lichamelijk, geestelijk en sociaal niveau en hun eisenpakket minder groot maken hebben ze zo de man van hun dromen.( de uitzondering die het wel goed doen en begrepen hebben zijn inmiddels bezet).

  Oh ja de dames willen graag weer dat jullie gaan jagen op de vrouwen( om in jullie termen te spreken) en galant daar houden wij ook van!
  Behandel ons als een dame en je zal het als man in 3 voud terug krijgen.

  Groeten

Reacties zijn gesloten.