Kleed je op succes!

Je hebt een superbaan. Je werkt met stoere mannen en misschien sleep je die begeerde promotie wel in de wacht. Maar wat zou je graag dat korte rokje naar kantoor aantrekken! Niet doen! zeggen de experts. Keep it simple, is het advies. Neem de volgende kledingtips in acht en je (mannelijke) collega's nemen je serieus:

-Keep it simple
Houd het eenvoudig. Ga voor gedekte kleuren en klassieke lijnen. Je hoeft echt niet iedere dag in een krijtstreeppak op kantoor te verschijnen, maar vermijd te sexy of te opzichtige kleding. Geen korte rokken dus. En geen diep uitgesneden decolletés.

-Strak in het pak? Nee!
Nee, dat hoeft ook weer niet. De mode van deze winter biedt je zoveel mogelijkheden. Wat te denken van een kokerrok met een schattig truitje en een kort jasje? Of een rechte broek met een romantische bloes (let wel! niet doorzichtig)! Of een licht uitwaaierende rok met een klein coltruitje en een ceintuurtje in je taille? Er zijn zoveel geraffineerde mogelijkheden!

-Hoge hakken mogen mits...
Hoge hakken mogen mits... het niet té is. Ja, 10 centimeter hoge naaldhakken zijn inderdaad ook té. Maar gelukkig biedt de schoenmode van het moment ook veel modellen die voldoende sexy maar niet overdreven zijn. Een halfhoge hak blijft het 'veiligst'. Hiermee stoot je niemand tegen het zere been. Met sneakers begeef je je op 'grijs terrein'. In de meeste gevallen kunnen ze alleen op 'casual vrijdag' door de beugel.

-Een blazertje is een must
Voor een belangrijke meeting, een ontmoeting met een nieuwe klant maar vooral ook voor een sollicitatiegesprek blijft het blazertje een must. En dat is geen ramp. Want in de nieuwste collecties vind je een overvloed aan mooie blazers en jasjes. Ga bij voorkeur voor gedekte kleuren. O ja, en dat superkorte blazertje dat net boven je middenrif valt, kun je beter voor de zaterdag bewaren. Dat snappen mannen niet :-)

-Een trendy bril: succes gegarandeerd!
Brillen zijn trendy! Zeker de nieuwste modellen. Dus laat die ongemakkelijke lenzen voor wat het is, en ga voor een intellectueel montuur. Wee wie jou niet serieus neemt!

-Make-up: naturel
Make-up mag! Beter nog: een vleugje moet! Een uitgerust uiterlijk inspireert vertrouwen en straalt rust uit (niemand hoeft te weten dat je de hele nacht hebt doorgewerkt). Bovendien voel je je zekerder van jezelf als je weet dat je er goed uitziet. Zorg daarom voor een mooie huid. Gebruik wat poeder of zo nodig een foundation. Geef je lippen een natuurlijk kleurtje (maar vermijd felle tinten als bloedrood) en zet je wimpers aan met mascara. Een beetje oogschaduw in natureltinten kan ook geen kwaad, maar houd felle kleurtjes voor de avond of het weekend.

Laat je niet verleiden tot kunstnagels of bonte nail art, hoe mooi ook. Korte, ronde nagels in een onopvallende, natuurlijke tint doen het in de 'harde zakenwereld' het best.

Werk je make-up nooit in het openbaar bij, maar stift je lippen tijdens de lunchpauze in het toilet. Geef de indruk dat je er geen moeite voor doet om er altijd fris en verzorgd uit te zien, maar laat zien dat je werk - tijdens werkuren althans - op de eerste plaats komt.

-Big bag!
Deze winter variëren de tassen van superbig tot supersmall. Houd je minuscule tasjes voor je vrije tijd maar ga naar kantoor met een tas van redelijk formaat. Je wilt toch niet de indruk geven dat je niets omhanden hebt!

-Je haar? Vooral verzorgd en niet te trendy!
Pas op voor te volumineuze kapsels. Vermijd trendy kapsels en shockerende kleurtjes. Heb je lang haar, verzorg het dan goed. Vette pieken overtuigen geen enkele zakenman! Heb je een bad hair day, bind het dan samen in een paardestaart of een klassiek knotje. Heb je kort haar, dan geldt: ga voor een goed model. Er verzorgd uitzien, is het halve werk! (letterlijk en figuurlijk!)

GESPONSORDE LINKS