Onderhandelen over je salaris
ga voor het salaris dat je waard bent

Eindelijk is het zover. Je bent door de sollicitatierondes heen en jij bent de juiste persoon voor de op te vullen functie. Je springt een gat in de lucht. Maar met een aanbod alleen ben je er nog niet. In veel gevallen moet er nog onderhandeld worden over de hoogte van het salaris. Onderschat deze fase niet.

De neiging kan groot zijn - zeker als je langere tijd op zoek bent geweest naar een nieuwe baan of als je deze baan heel graag wilt hebben omdat hij op je lijf geschreven is - om het aangeboden salaris, ook al is het lager dan je verwachtte, zonder slag of stoot te accepteren. Toch kun je er met wat tact en lef misschien meer uitslepen. Het enige wat je moet doen is: onderhandelen.

1. Veel werkgevers kennen de onderhandelingsfase. Om voor zichzelf alvast wat marge in te bouwen, komt het vaak voor dat ze je een lager salaris aanbieden dan ze bereid zouden zijn om te betalen. Ze antiperen hiermee op jouw verzoek om een hoger salaris. Het zou jammer zou als je het zomaar zou laten zitten en het aangeboden salaris direct zou accepteren. Zet je schroom opzij en probeer uit te vinden hoeveel rek er aan de andere kant nog in zit. Niet geschoten, is altijd mis.

2. Blijft de werkgever na een eerste poging tot onderhandelen bij het aangeboden salaris, vraag jezelf - voordat je verdergaat met onderhandelingen - dan goed af hoe sterk je positie is. Hoe graag wil de werkgever je hebben? Zijn er andere kandidaten? Ben je echt speciaal? Of de onderhandelingen over de hoogte van je salaris voorzet, zal van het antwoord op deze vragen afhangen.

3. Ga voorzichtig om met informatie over je salaris in je huidige of vorige baan. Veel werkgevers baseren het salaris dat ze je aanbieden op wat je bij je andere werkgever verdient (verdiende). Overweeg of het handig is om deze informatie vrij te geven of niet. In geval je een hoog salaris verdiende, kan het helpen om ook bij de nieuwe werkgever hoger binnen te komen. Vind je dat er tegenover je nieuwe baan een veel hogere beloning moet staan, probeer dan geen informatie over je huidige verdiensten te geven.

4. Zorg ervoor dat je je in een zo sterk mogelijke positie bevindt. Heb je andere aanbiedingen gekregen, laat dat dan doorschemeren. Zeg deze aanbiedingen bovendien niet af voordat je met de werkgever van je keuze een akkoord over het salaris hebt bereikt.

5. Is het duidelijk dat de werkgever zijn aanbod niet kan (of wil) verhogen, probeer er dan niet-geldelijke extra's uit te slepen. Denk hierbij aan een auto van de zaak of ook aan kleinere onkostenvergoedingen als parkeergeld of reisgeld, of misschien wel extra vakantiedagen.

6. Wees creatief. Blijft het gewenste salaris uit en houd de werkgever voet bij stuk, vraag dan bijvoorbeeld of het mogelijk is om het tijdstip van de eerste salarisverhoging (naar het niveau dat jij wenst) naar voren te schuiven. Het is goed mogelijk dat de werkgever dit accepteert. Zo hoeft hij zich niet meteen aan een hoog salaris te binden en heb jij de mogelijkheid om te laten zien wat je waard bent.

7. Neem bedenktijd. Bedenk dat je niet gehouden bent direct een beslissing te nemen. Meestal is er niet zoveel haast bij dat je niet één of twee dagen bedenktijd kunt nemen. Doe dat dan ook.

8. Volg je intuïtie. Laat je niet onder druk zetten door ouders of je partner om een salaris te accepteren uit angst dat je de baan uiteindelijk niet zult krijgen. Weeg je kansen en mogelijkheden goed af. En houd voor ogen dat jij de enige bent die de beslissing of je een salaris uiteindelijk wel of niet accepteert, kan nemen.

GESPONSORDE LINKS