Wat draag je... Naar kantoor

Wat draag je naar kantoor? Een vraag waar velen van jullie vijf dagen per week mee te maken zullen hebben. Een vraag waar je vooral creatief mee om moet gaan. Want het is niet gemakkelijk om er vijf dagen in de week perfect uit te zien. Zeker niet als je er wat variatie in je outfits wilt aanbrengen om te voorkomen dat men denkt: 'daar gaat ze weer in dat eeuwige krijtstreeppakje.' dus... Hebben we weer wat richtlijnen voor je.

Met een klassieke stijl zit je altijd goed
Misschien trappen we een open deur in, maar toch is onze richtlijn nummer 1: met een klassieke stijl zit je altijd goed. Mantelpakjes en broekpakken zijn weer helemaal in, dus dat maakt de keuze gemakkelijker. Verwacht je dat je de hele dag achter je bureautje zult doorbrengen, dan kun je ook prima voor de dag komen met een leuk rokje - effen of met een niet te schreeuwerig motiefje -. Draag er een bloesje op en houd altijd een vestje of blazertje bij de hand voor het geval je toch onverwacht mensen moet ontvangen (je kunt bijvoorbeeld altijd een blazertje op kantoor laten hangen). Met een klein sjaaltje maak je je supervrouwelijke 'vrouw van de wereld'-look helemaal af. Paisleys of een burberry-motiefje zullen de goedkeuring van je baas kunnen wegdragen en zien er direct duur uit, maar andere motiefjes - zeker in het voorjaar en de zomer - zijn natuurlijk ook goed mogelijk. Ben je een echte koukleum, dan is een twinsetje altijd een uitkomst.

Naar belangrijke vergaderingen/afspraken draag je een tailleur
Als je een belangrijke vergadering hebt of belangrijke cliënten moet ontvangen, dan kun je je beter in tailleur, hét 'uniform' van de zakenvrouw/vrouw van de wereld, presenteren. Met een tailleur (of dat nu een broekpak is of een rokje met een bijpassend blazertje) maak je namelijk direct een professionele indruk en dwing je meer respect af. Het is natuurlijk niet verboden om je tailleur op een persoonlijke manier te interpreteren. Je kunt er bijvoorbeeld heel mooie kousen bij dragen, of een bijzondere ketting.

Houd de kleurcombinaties rustig!
We weten het - de zomerkleuren zijn geel, pistachegroen, turkoois en dan nog het liefst met elkaar gecombineerd. Maar het zijn niet de beste 'kantoorkleuren'. Gedekte kleuren als bordeauxrood, zwart, bruin, en navy blauw zijn veel geschikter, zeker in de winter. In de zomer kun je je kantoorgarderobe opvrolijken met pastels als lichtblauw en roze, of ook met zachtgrijs, vanillegeel, ivoorwit, roomwit, en spierwit.

Maak van je voeten geen blikvangers
Als het kantoor waar je werkt nogal 'traditioneel' ingesteld is, kun je het beste donkerkleurige dichte schoenen met een klein hakje dragen. Klassieke laarzen (met een gladde schacht) - plat of met een hak - kunnen ook. Draag geen schoenen of laarzen met een te puntige neus (die zorgen voor een te agressieve look). Licht leer kan in de zomer heel goed. Blote tenen worden meestal niet op prijs gesteld.

Spijkerbroeken en sneakers
Spijkerbroeken kunnen heel chic zijn, als je maar de goede kleur en het goede model uitkiest. Uit den boze - tenminste voor naar kantoor - zijn spijkerbroeken met gaten of strepen. Rechte, klassieke modellen zijn het meest geschikt als je representatief voor de dag moet komen. Uitlopende pijpen vallen meestal niet bij de baas in de smaak, dus kijk daarmee uit. Maak met spijkerbroeken altijd klassieke combinaties. Draag er bijvoorbeeld een wit bloesje met een blazertje of een twinsetje op. Sneakers en sportschoenen zijn in de regel niet geschikt voor naar kantoor. Of een paar sneakers er nog net mee doorkan, hangt natuurlijk af van de combinatie die je maakt. Onder een zwarte rechte broek die je draagt met een mooi zwart bloesje kan je heel goed zwarte sneakers dragen zonder dat de haren van je baas direct recht overeind gaan staan.

breng variatie in je garderobe aan door vooruit te denken
Voorkom dat je op halverwege de week op een morgen met je handen in het haar voor een lege klerenkast staat omdat al je draagbare spulletjes in de was zitten. Denk vooruit. Maak er bijvoorbeeld op een gewoonte van op zondagavond een 'kleed- en wasplannetje' voor de week op te maken. Zo kom je nooit echt voor verrassingen te staan. Zorg er verder voor je dat voldoende bloesjes en truitjes hebt zodat je iedere dag tenminste een schoon truitje of bloesje aan kunt. Dat geeft wel zo'n goed gevoel en bovendien geef je dan niet het idee dat je iedere dag met dezelfde kleren naar kantoor komt. Koop ook voldoende kousen, panty's en ondergoed - een kleine uitgave die je heel gelukkig kan maken - omdat je dan 's morgens niet het hele huis op zijn kop hoeft te zetten op zoek naar een schoon onderbroekje. Geef verder je kantoorkleding een vast plekje in je kast zodat je de dingen snel kunt vinden en op werkdagen niet veel tijd aan het aankleden hoeft te verliezen.

GESPONSORDE LINKS