In vorm. Zijn jouw porties buiten proportie?

Afvallen
Zijn jouw porties buiten proportie?

Als de tafel met grote borden wordt gedekt, zijn we geneigd om 30% meer te eten. Het probleem is dat onze borden in de loop van de tijd van een gemiddelde diameter van 23 naar 26 centimeter zijn gegroeid… Een terugkeer naar kleinere borden is het begin van kleinere porties.

Steeds vaker stappen de experts af van het klassieke dieet dat enkel een aantal eetregels voorschrijft. Calorieën tellen is tegenwoordig slechts een klein onderdeel van de totale aanpak. Afvallen is nog steeds een doelstelling maar het streven is toch vooral naar een gezonde(re) levensstijl waarin we ons bewust zijn van wat, hoe, waarom en ook HOEVEEL we eten.

Bij de hoeveelheden, de porties, willen we hier even stilstaan. Je hebt vast opgemerkt dat de porties steeds groter worden. In restaurants en fast food ketens bijvoorbeeld krijgen we vaak hoeveelheden voorgeschoteld waar twee of drie personen met elkaar genoeg aan zouden hebben. Maar omdat we gewend zijn ons bord leeg te eten, doen we ons best en niet zelden eten we (veel) meer dan we eigenlijk zouden willen (en nodig hebben).

Ook thuis zijn de porties gegroeid. De experts wijten dit aan een fenomeen dat wel ‘portion distortion’ wordt genoemd. In de loop van de jaren zijn de porties die als ‘normaal’ worden beschouwd ongemerkt flink toegenomen.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS