Trendystyle | Fashion trends 2023 | Volg de modeweek Milaan voor zomer 2011 (dag 1)

Volg de modeweek Milaan voor zomer 2011 (dag 1)

Modeweek Milaan, 22 september 2010 (dag 1) Beleef de modeweek in Milaan mee met het … Lees meer

Modeweek Milaan, 22 september 2010 (dag 1)

Beleef de modeweek in Milaan mee met het modeteam van Trendystyle en Adversus. Volg ons show per show. (Foto: modellen trekken kijkers op straat)

Het bijwonen van een internationale modeweek is inspirerend, enerverend maar ook vermoeiend. Het is een werveling van indrukken en nieuwe trends. Op de catwalks maar ook backstage. Op dit moment volg ik samen met het team van Trendystyle en Adversus de modeweek in Milaan. Op de catwalks showen de modecollecties voor zomer 2011. Om jullie een indruk van deze hectische dagen te geven, heb ik een soort dagboek bijgehouden zodat jullie niet alleen de modeshows maar ook kleine en grote belevenissen eromheen met ons kunnen meebeleven. Charlotte

9.45 uur

De Italiaanse modeweek begint met stralend weer en 25 graden. Het oude beursgebouw waar de shows werden gehouden, is neergehaald en deze modeweek zullen we van de ene locatie naar de ander moeten reizen. De perskamer en faciliteiten van de Kamer van de Mode zijn verplaatst naar de Loggia dei Mercanti (de koopmansloge) tegenover de Dom in het hart van Milaan. Een suggestieve locatie maar of het zal werken…? 

10.00 uur

Een kijkje backstage bij Angelo Marani. Weinig inspirerend. Ik neem plaats bij de fotografen aan het begin van de catwalk. 

10.30 uur

De show van Angelo Marani begint. De eerste dag al een vertraging van drie kwartier! Op de catwalk: petticoats, spijkerbloezen en leren broeken met hoge taille. 

10.50 uur

De shuttlebus van de Kamer van de Mode die ik genomen heb om naar de volgende show te gaan staat vast in het verkeer. Paniek! Volgens een paar modejournalisten is de show van Paola Frani al begonnen. 

11.20 uur

Show van Paola Frani op het nippertje gehaald! Op de catwalk véél wit!

 11.28 uur

Ik zit in de tram. De modekalender voor deze week is een farce. Veel collecties worden buiten de officiële kalender geshowd. Het lijkt een relaxte kalender maar in feite zijn er twee kalenders naast elkaar. Voor de onofficiële shows stelt de Kamer van de Mode bovendien geen vervoer ter beschikking. Eten en drinken is er ook al niet meer bij. Het wordt een vermoeiende week.

 11.50 uur

Buiten de Militaire School hoor ik de muziek al. Ik ren naar binnen en fotografeer het laatste deel van de show van Elena Mirò, de show voor vrouwen met een grotere maat. Inmiddels is de rest van ons team al backstage bij Miss Bikini.

 12.10 uur

Rennen naar  Miss Bikini die gelukkig vlakbij de Militaire School (in een ontwijde kerk) showt. Backstage bij Miss Bikini (bikini’s en badpakken natuurlijk) tref ik behalve mijn collega’s ook een enorme menigte. Modellen, visagisten, kappers, modejournalisten, fotografen en Vips. Ik fotografeer Zweeds sekssymbool Victoria Silvstedt en de hoogglansmonden van de mannequins en ren dan het kerkje in om op het laatste moment nog een plekje tussen de fotografen te vinden. Niemand heeft een koffertje of trapje te leen maar uiteindelijk vind ik nog een kleine ruimte waardoor ik de catwalk kan zien. 

12.40 uur

 Al rennend door het centrum van Milaan naar Piazza Affari voor de show van Pin Up Stars. Ook die is al begonnen. In het donker struikel ik op de tast richting de tribune voor de fotografen. Geen backstage dit keer! 

14.00 uur

Metro richting Gucci (weer geen busje van de Kamer van de Mode). Ik ben vroeg en kan een mooi plaatsje uitzoeken. Dat is bij Gucci erg belangrijk. De ruimte voor de fotografen is erg klein. Ik heb dorst maar als ik eindelijk iemand zover krijg om op mijn tas met fotoapparatuur te letten, is de bar al dicht. Ik maak nog wel even snel een foto van modejournaliste Anna Dello Russo die met twee enorme kersen op haar hoofd een spectaculaire entree maakt.

Modejournalist Anna Dello Russo

De collectie van Gucci? Jaren ’80 kleurstellingen, felle kleuren, korte avondjurken met raffia en pailletten. (Foto: Gucci zomer 2011)

Gucci lente/zomer 2011

 14.40 uur

Backstage bij John Richmond moet ik de key make-up artist van Mac fotograferen. De modellen hebben nepwimpers onder de ogen. Eindelijk een glaasje water en iets te eten. Met nieuwe energie concentreer ik me op het fotograferen van de make-up.

 15.30 uur

 Richmond showt zijn collectie. Zoals altijd rock’n’roll. Een aantal modellen op de catwalk struikelt of dreigt te vallen. Onmogelijke schoenen.

 16.00 uur

Rennen naar Via Senato waar ik backstage bij Alberta Ferretti moet fotograferen. Bij Ferretti is het hectisch en worden de vakmensen behoorlijk onbeschoft behandeld. Fotograferen en journalisten worden voortdurend aangemaand om in een bepaalde hoek te blijven. Het werkt niet en iedereen probeert gewoon zo veel mogelijk plaatjes te schieten. Op de catwalk een relaxed vrouwelijke collecties die met platte sandalen wordt geshowd. Op de eerste rij onder meer Suzie Menkes en Anna Wintour die zich achter haar zwarte zonnebril verschuilt. Alberta Ferretti is nog maar net verschijnen om haar applaus in ontvangst te nemen, of Anna Wintour rent al weg om haar auto met chauffeur op te zoeken.

Anna Wintour

 17.45 uur

Eindelijk tijd om naar het toilet te gaan!

 18.00 uur

Backstage bij Francesco Scognamiglio. Ik interview Val Garland, internazionale make-up artist, maar niet na een aanvaring met de hysterische coördinator van het M.A.C. team die zonder enkele reden uitvalt. Teveel stress, misschien?

 19.30 uur

De show van Scognamiglio begint. De zaal heeft grote kroonluchters, op de catwalk koninklijke gewaden met vaak doorzichtige stoffen die de borsten laten zien.  Scognamiglio houdt blijkbaar niet van vrouwen maar wel van borsten.

 20.15 uur

Tijd om het materiaal van de dag te verwerken! Ik zal daar een paar uur mee bezig zijn.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE