Valentijnsdag: roze bril of teleurstelling?

Er bestaat geen recept voor de perfecte liefde. En als dat al zou bestaan, dan zou dat recept maar voor een enkeling opgaan maar zeker niet voor iedereen.

De liefde kent geen regels. Er bestaat geen recept voor de perfecte liefde. En als dat al zou bestaan, dan zou dat recept maar voor een enkeling opgaan maar zeker niet voor iedereen. Daarom is Valentijnsdag, het feest van de Verliefde Mensen, een dag waar niet iedereen van gecharmeerd zal zijn. Aan de ene kant verworden dit soort ‘themadagen’ vaak tot pure commercie en aan de andere kant riskeer je dat zoiets groots als de liefde (een fenomeen dat zich niet aan regels laat binden, weet je nog?) een verplichting wordt waar je je niet aan kunt onttrekken.

En wat als je nu eens even geen zin in de liefde hebt? Wat als je relatie op dit moment in crisis is of als het net uit is? Wat als je single bent (en dat eigenlijk niet wilt zijn)? Of wat als je vindt dat de liefde niet publiekelijk hoeft te worden gevierd? Wat zeg je in al deze gevallen als je gevraagd wordt: ‘Wat doe je op Valentijnsdag?’, een vraag die je ongetwijfeld te horen zult krijgen. Bereid je er maar op voor! Misschien is een onverschillig schouderophalen nog het beste antwoord.

Vind je Valentijnsdag echter wél een goede gelegenheid om alles weer eens door een roze bril te bekijken en de liefde te vieren, dan hebben we een paar tips voor je om teleurstellingen te voorkomen:

  1. Als je de liefde met een romantisch dineetje buiten de deur wilt vieren, bespreek dan op tijd een tafeltje in je lievelingsrestaurant. Op Valentijnsavond wil je niet derderangs zitten (tip: als je Valentijnsavond op 13 of 15 februari viert, heb je het restaurant voor jullie alleen)
  2. Denk goed na over wat je op zijn Valentijnskaart schrijft. Een enkel ‘Happy Valentine’s Day!’ is zo afgezaagd. Verras hem liever met een paar liefdesregels die regelrecht uit je hart komen. Bedenk ze zelf en gebruik geen zinnen die je in boeken bent tegengekomen (als hij erachter komt, stel je hem teleur!). Verras hem met iets volkomen origineels, toon hem je hart.
  3. Ben je (ongewild) single, plan dan liever geen uitje met je vriendinnen op 14 februari. Het wordt geen ‘troostavondje’ zoals je misschien zou denken. De verliefde stelletjes om je heen zouden je wel eens genadeloos kunnen confronteren met de harde werkelijkheid en je gedachten zouden wel eens kunnen afdwalen naar je ex… Iets wat je nu juist niet wilt!
  4. Valentijnscadeaus… Wat kun je verwachten? Het is crisis, dus reken niet op die ring met diamant! Het zijn harde tijden, ook voor geliefden. Ben je op zoek naar originele en niet al te kostbare cadeaus, lees dan ‘Wat doe jij hem cadeau?’.
  5. Ga zorgvuldig met jullie liefde om. Valentijnsdag is een ‘algemene liefdesdag’ en we gooien op dat moment heel wat van onze liefdessentimenten ‘in de groep’. Zet daarom je liefdesboodschap voor hem nu eens niet op Facebook of Twitter, maar koester jullie intimiteit. Jullie liefde is iets van jullie saampjes en daar heeft niemand anders iets mee te maken!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

1 gedachte over “Valentijnsdag: roze bril of teleurstelling?”

  1. Ik ben redelijk romantisch, ik zou dit jaar wel valentijnsdag willen vieren, maar zelfs iets kleins zit er weer niet in dit jaar… Ik heb een relatie, we zijn 9 jaar samen. Wel 1 jaar uitgeweest 2 jaar geleden. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik voor het laatst iets gekregen van hem op valentijnsdag, omdat dat jaar daarna we niet bij elkaar waren. Vorig jaar was hij op zakenreis naar het buitenland, waar ik toen al niet blij mee was en dit jaar heeft ie een afscheids etentje van een collega. Wie plant dat nu weer op valentijnsdag? Hij zegt dat hij het ook jammer vind, maar nu gaan we de zondag voor valentijnsdag uiteten. Op een of andere manier vind ik dat toch niet hetzelfde…

Reacties zijn gesloten.