Tweede ronde voor Louis Vuitton/Ghesquière

louis-vuitton-2015-01

Louis Vuitton heeft het Marc Jacobs tijdperk definitief achter zich gelaten. De nieuwe creatief directeur Ghesquière veroverde de pers en het publiek met de collectie voor herfst en winter 2014 2015, zijn eerste collectie voor maison Louis Vuitton. Wunderkind Ghesquière – in 1997 op 25 jarige leeftijd al aan het roer van Balenciaga – heeft bewezen het te kunnen.

Inmiddels zijn we het tweede LV/Ghesquière-seizoen begonnen. De catwalkshow voor lente en zomer 2015 werd geshowd in het net geopende The Foundation Louis Vuitton, een enorm complex in het Bois de Boulogne, ontworpen door de Amerikaanse architect Franky Gehry.

Maison Louis Vuitton maakt grote stappen. Ook de reclamecampagnes hebben nieuw leven in geblazen gekregen. Voor het eerste LV/Ghesquière-seizoen nam het modehuis drie zwaargewichten in de arm:  Annie Leibovitz, Juergen Teller en Bruce Weber. De campagne, ‘Series 1’ genoemd, won een Britse prijs als beste reclamecampagne.

Voor lente en zomer 2015 heeft LV hetzelfde drietal weer aan het werk gezet. ‘Series 2’ is een interessante verzameling van beelden geworden, waarin elk van de fotografen de collectie op z’n eigen manier interpreteert.

louis-vuitton-2015-02

Leibovitz fotografeerde topmodel Freja Beha (ook een van onze favorieten!) in nog in aanbouw zijnde gebouwen rond Central Park in New York. Ze wilde daarmee het ‘familiaire’ met het ‘innoverende’ verenigen.

louis-vuitton-2015-03

Teller ging met een viertal topmodellen in een aristocratisch stadshuis in Parijs aan de slag. Tegen de achtergrond van zwarte panelen met intrigerende verlichting fotografeerde hij drie Nederlandse (Rianne Von Rompaey, Daphne Simons en Marte Mei van Haaster) en de Britse Jean Campbell (eigenlijk Lady Jean Campbell, Jean is de dochter van Earl Cawdor van Cawdor Estate in Schotland en voormalig Vogue UK editor Isabella Cawdor).

louis-vuitton-2015-04

Bruce Weber trok naar het warme Miami waar hij de Amerikaanse actrice Jennifer Connely in een grafisch spel van schaduw en licht vereeuwigde.

Bekijk de beelden maar eens. En oh, mocht je de COLLECTIE willen zien (want daar gaat het tenslotte om), klik dan hier.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE