Trendystyle bij de modeweek in Milaan

Milan Fashion Week 2013 2014
Show van Ermanno Scervino herfst winter 2013 2014

De Milan Fashion Week herfst winter 2013 2014 is in volle gang en Trendystyle is erbij. We gaan naar de shows, fotograferen frontstage en backstage, doen interviews achter de schermen en vereeuwigen het modepubliek dat zich steeds extremer uitdost.

De Italiaanse modeweek die afgelopen woensdag begon, staat dit keer in het teken van… natte sneeuw. Het lijkt wel of de grijze hemel boven Milaan er niet genoeg van kan krijgen. Elke keer weer dwarrelen de vlokken op het modepubliek naar beneden.

milan-fashion-week-2013-2014-04
Dikke sneeuwvlokken na de show van Just Cavalli

Vroeger (en dan heb ik het over een paar jaar geleden) showden de meeste modehuizen in de ‘Fiera’, het oude beursgebouw in Milaan. Inmiddels is de ‘Fiera’ afgebroken en elke ontwerper kiest nu zijn of haar eigen locatie in de stad. Per dag staan er zo’n tien shows op het programma en het is dus een enorm gereis. De natte sneeuw en de verkeersopstoppingen die daardoor ontstaan, maken deze modeweek er niet eenvoudiger op.

milan-fashion-week-2013-2014-05
Show van Frankie Morello

milan-fashion-week-2013-2014-07
Model na de show van Roberto Cavalli

milan-fashion-week-2013-2014-03
De show van Byblos. De inspiratie is Kate Moss

Maar gelukkig zijn er ook heel veel mooie dingen te zien! Wat dacht je van de nieuwste modecollecties? Gucci ging voor een fetisj couture look, Roberto Cavalli ging voor ‘glam’ (hoe kan het ook anders?) en Dsquared2 showde op swingende jazz muziek een supercollectie met jaren ’40 invloeden en een spannende mannelijke touch. Een andere collectie die ik persoonlijk heel mooi vond, is die van de Italiaanse ontwerper Ermanno Scervino die zich liet inspireren door het Rome van de jaren ’50.

De shows zijn interessant, maar backstage is het vaak nog boeiender. Daar zien je hoe de modellen worden klaargemaakt voor de show. Je ziet de kappers en visagisten aan het werk en je kunt nog eens een woordje met de modellen wisselen. En blijf je tijdens de show achter de schermen dan zie je hoe de modellen zichzelf psychologisch klaarmaken voor ‘de sprong in het diepe’. Als er goede muziek is, wordt er achter de schermen vaak even gedanst om in de mood te komen. Vooral ‘People Help the People’ van Birdy viel goed in de smaak.

milan-fashion-week-2013-2014-08
De Duomo van Milaan onder een grijze hemel

Kleine incidentjes zijn onvermijdelijk. Wat moet je doen als je schoen op de catwalk in een (te) lange broek verstrikt raakt? Er is moed voor nodig om dan te stoppen en de schoenen uit te trekken. Het alternatief is meestal vallen.

milan-fashion-week-2013-2014-06
Catwalk incidentje

Een ander incident deed zich tijdens de show van Just Cavalli voor. Een activiste stortte zich op de catwalk en onderbrak de show met haar anti-bont slogans.

milan-fashion-week-2013-2014-02
Activiste in actie tegen bont

En soms raak je tijdens de shows in de raarste situaties verzeild. Zo belandde ik met zo’n twintig mannen (backstage fotografen) in een nauw trappenhuis omdat de modellen zich in privacy moesten omkleden en de ruimte te klein was om ons ergens anders te plaatsen.

milan-fashion-week-2013-2014-09
Model wacht na de show op haar driver (chauffeur)

Er gebeuren zoveel dingen tijdens de shows, er is zoveel te zien en zoveel te schrijven. Beleef het allemaal mee met onze reportages. Ga mee backstage en bekijk het modepubliek bij Gucci en de fashionista’s in de sneeuw bij Just Cavalli. En stay tuned! Want na Milaan gaan we naar Parijs.

Charlotte Mesman – Milaan, 24 februari 2013    

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE