Topmodel Hanne Gaby Odiele onthult: ‘Ik ben interseksueel’

Hanne Gaby Odiele
Hanne Gaby Odiele op de catwalk van Dsquared2 zomer 2017, ph. Mauro Pilotto

Vandaag zou wel eens de belangrijkste dag in mijn leven kunnen zijn’, schrijft Belgisch topmodel Hanne Gaby Odiele op Instagram. ‘Ik heb besloten om iedereen te laten weten dat ik interseksueel ben’.

Het nieuws slaat in als een bom. De 28-jarige Hanne Gaby Odiele is een model op topniveau. Sinds 2005 werkt ze met de meest gerenommeerde modehuizen. Op Trendystyle hebben we in de loop der jaren meerdere artikelen aan dit interessante model gewijd.

Met haar publieke ‘outing’ heeft Hanne Gaby een heel moeilijke en moedig stap gezet. Door haar verhaal met de hele wereld te delen, wil ze interseksuele kinderen steunen.

Hanne Gaby werd geboren met het Androgeen Ongevoeligheids Syndroom. Personen die dit syndroom hebben, zijn genetisch gezien man (ze hebben het XY-chromosoon) maar door de ongevoeligheid voor mannelijke hormonen kunnen de genitaliën vrouwelijk of een beetje mannelijke en een beetje vrouwelijk zijn.

Hanne Gaby werd geboren met niet-ingedaalde testikels, vertelt ze Vogue Amerika, die op haar tiende werden verwijderd omdat de artsen haar ouders waarschuwden dat ze, zou dit niet gebeuren, een tumor zouden kunnen veroorzaken. Op haar achttiende werd Hanne Gaby nog eens geopereerd om haar vagina te reconstrueren. Deze operaties zouden meer schade hebben aangericht dan goed hebben gedaan.

Hanne Gaby Odiele
Hanne Gaby Odiele
Hanne Gaby Odiele
Hanne Gaby Odiele backstage bij Paul & Joe in Parijs

Door de taboe rond interseksualiteit te doorbreken, wil Hanne Gaby kinderen in dezelfde situatie behoeden voor onnodige en pijnlijke operaties. Ze werkt samen met de organisatie InterACT om dit doel te bereiken.

Wij fotograferen Hanne Gaby altijd graag backstage bij de Fashion Weeks. Het model heeft een heel eigen kledingstijl en en een uitgesproken karakter. Ze hoort tot onze favorieten! Hier een kleine greep van de publicaties die wij in het verleden aan het topmodel wijdden:

Hanne Gaby Odiele is fun
Topmodel Hanne Gaby Odiele in stoer leer 
Hanne Gaby Odiele in het rood met zwart
Life is hard, ook voor een topmodel! Hanne, what’s wrong?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE