En dan komt hij… en jij bestaat niet meer
Zou jij jezelf helemaal wegcijferen voor de man van je leven?

Je kent ze wel, die meisjes en vrouwen die, als het op hun partner aankomt, zichzelf volledig wegcijferen. Misschien is je vriendin er zo eentje (of misschien ben jij wel zo iemand). Een voorbeeld: hij is zijn werk beu en neemt ontslag om als barman in Itaparica te gaan werken en zij... volgt hem trouw als een hondje, verliest haar baan, haar vriendinnen, haar eigen vertrouwde wereldje.

Als hij van nordic walking houdt, snelt zij naar de winkel om voor zichzelf de daarbij behorende uitrusting te kopen en ondertussen rent ook zij met versnelde pas door de stad. Je begrijpt wel wat we bedoelen. We hebben het over die meisjes en vrouwen die hem - om het hem maar zijn zin te maken - in alles, maar dan ook alles volgen.

Herken jij jezelf in deze beschrijving, weet dan dat je houding - hoe lief ook - zekere risico's met zich brengt. Je loopt het risico dat hij je zat wordt, want ook al houden mannen van vrouwen die altijd 'ja' zeggen, een beetje pit, originaliteit en variatie moet er ook wel bij zitten. En als die 'variatie' zich op een dag, gehuld in minirok en met een gehaaid karaktertje presenteert, dan... kan het wel eens 'einde oefening' betekenen.

Een ander risico is dat jij er genoeg van krijgt. Niet direct, dat zijn we met je eens. Zolang je verliefd bent, offer je graag alles voor hem op.

Maar als de tijd verstrijkt en de jaren voorbijgaan, dan willen we je nog wel eens spreken: wat zul je doen als je erachter komt dat je jarenlang niet aan je eigen wensen maar aan die van een ander hebt voldaan? Als je je ervan bewust wordt dat je jarenlang in de sportschool aan je biceps hebt gewerkt terwijl je er eigenlijk van droomde om te gaan salsadansen? Als je je er opeens rekenschap van geeft dat je meer tijd in het voetbalstadium hebt doorgebracht dan thuis op de bank met een mooie film? Is het puur gemak van jouw kant? Of is het misschien gebrek aan eigenliefde en zelfverzekerdheid? Het antwoord op al deze vragen mag jij ons geven... Mail ons je reactie via het venster hieronder.

Reacties van Trendystylers
Ik denk dat het in een relatie niet echt gaat om geven en nemen en alles ik denk dat het voor de meeste de beste tip is iemand in je eigen omgeving te vinden met dezelfde zorgen want in de liefde is vertrouwen begrip en respect heel belangrijk en om elkaar te kunnen begrijpen moet je elkaar door en door kennen, zoek is dichterbij als die ene leuke van die en die plaats neem is iemand van je eigen omgeving die denkt en voelt als jou dan zal je elkaar begrijpen en zal alles vanzelf lopen. Je hoeft elkaar niet elke dag te bellen en elke dag te zien doe alles in het begin is rustig aan doe allebei je ding wees niet jaloers en heb vertrouwen in je partner en in jullie relatie blijf doorgaan met alles wat je altijd al wou en zoek iemand met dezelfde intresses en dezelfde wensen en eisen in een relatiem start eerst een vriendschap op om te zien of het uberhoud wel een relatie kan worden liefde is iets wat moet groeien en waar vanzelf gevoel bij komt geef jezelf eens meer tijd denk is meer na over jezelf en droom eens over die perfecte partner voor in de toekomst dan zal je vanzelf vinden wat je zoekt..

Mijn tip:

Loop niet te hard van stapel en stel niet teveel eisen aan elkaar neem elkaar en leef met elkaar zoals je bent en je partner is, vraag iemand niet te veranderren want dan zal het hoe dan ook met de jaren vanzelf mislopen bespreek wat je dwarszit en leer elkaar eerst door en door kennen..

Groetjes

Hier zit ik dan weer, na acht weken, geen idee waar ik mee bezig ben... Doe ik het nu fout? Waar gaat het mis? Dacht echt dat ik na ongeveer 100 jaar gevoelmatige date-ervaring mannen nu eindelijk snapte en wat
Ik verwacht van een relatie. Ze willen me hebben, komen met lieve kadootjes, lieve woordjes... Het kan niet op. Na ongeveer een maand worden de sms'jes al minder.... Minder aandacht van zijn kant uit, maar
Toch is er niks aan de hand, zegt hij met een stalen gezicht. Als hij bij me is, is hij lief, geeft hij me kusjes enz... En dan vraag ik me af: Ben ik nu gek? Verwacht ik te veel? WAAR GAAT HET FOUT? KEER OP KEER!!!!! Ik begin verliefd te worden, hij trekt zich terug..... Is dit normaal? En toch maar mijn leuke gezicht weer opzetten, terwijl hij maar doet waar hij zin in heeft! En natuurlijk snap ik dat communicatie belangrijk is in een relatie, maar moet ik nu alweer gaan zeuren: Waarom
Stuur je niet meer zo veel sms'jes, waarom ga je niet met mij op stap??? Ik probeer het goed te doen, me aan de "regels" te houden, en toch voel ik me niet happy hierbij.... Snapte ik het maar!!!!!
Waarom heeft iedereen het altijd over 'geven en nemen' in een relatie? Een relatie is niet geven en nemen. In een goede relatie geef je, natuurlijk, uit liefde. Je communiceert met elkaar, laat elkaar weten wat je wensen zijn, past je soms aan, sluit soms een compromis, en vraagt soms wat van de ander. Liefde is geven, vragen, en krijgen.
reactie: Lieve mensen,
Liefde is geven en nemen.Als hij ergens niet van houdt dan doe je dat niet voor hem uit liefde..En zo doet het dat voor jou.Je geeft elkaar 100% geen 85% of 91 procent! want dat is net niet genoeg! Bovendien is het weg cijferen meestal een geval van een slechte communicatie.Je blijft meestal oppervlakkig en gaat niet diepgaand op situatie's in , wat overgens erg fout is.Een relatie waar de communicatie goed is loopt meestal beter.En als je dan iets moet offeren doe je dat met plezier , waarom ?Omdat je van hem houdt en hij houdt van jou.Je moet elkaar nemen zoals we zijn , je moet je ook niet veranderen om beter in het licht te komen bij hem.Dat is wel het slechste wat je kan doen.Om je als iemand anders voor te doen zul je altijd je best moeten blijven doen en gaat het niet natuurlijk.Je wordt moe en gaat twijfelen aan jezelf.Is dat wat je wil?Hoe kan je dan ooit aan zelfvertrouwen komen ? Nee een relatie is geven en nemen.Je geeft elkaar 100% met de ziel bloot , geeft en neemt wat. De enige die je kwalijk kan nemen voor het wegcijferen ben jezelf , want jij doet je anders voor dan je bent.Is dat zijn schuld ?Accepteer je verlies en pak het volgende keer beter aan. Een relatie is het zoeken van vast partner iemand waar je gek op bent en houdt ondanks zijn gebreken en nog zo'n kleine 60 jaar bij bent als het meezit. Helaas is de theorie makkelijker dan de praktijk veel succes ermee. Groeten simon
reactie: Ik heb een vriendin die zichzelf helemaal wegcijfert voor haar vriend.eerst gingen we s,zaterdags met keiveel plezier uit,de grootste lol hadden we.Maar sinds het serieus is met haar en haar vriend(die ikzelf verschrikkelijk saai vindt want hij zegt nooit iets als ik ,m tegenkom)gaat ze nooit meer uit,en als ze uit gaat is ,t 1 uurtje op zaterdag samen met hem.Maar ook zijzelf is zo veranderd.....eerst zo vlot en actief,nu liggen ze het hele weekend in bed zegt ze.ook haar dochter van 10 moet eeuwig naar een oppas in de weekenden.Omdat dit me alles bij elkaar verveelt zet ik de vriendschap even stop,ik vindt het ook niet gezellig als haar vriend erbij zit als ik iets te vertellen heb,de gesprekstof wordt dan anders,ik vindt het gewoon niet meer gezellig zoals eerst
reactie: Over and over again val ik voor die charmante,leuke,charismatische jongen. Ik kruip helemaal in hun wereld,mis iets in mezelf.De contacten zijn altijd kort,en ik voel me dan alleen achter in mn eigen wereld.Ik verdiep me dan in hun wereld,mis ze wil ze terug. En kom weer en nieuwe tegen.Ze zijn marinier,ontwerper,e.d. Ik voel me niet mooi,middelmatig,en daar lijkt t ook steeds om te draaien.Ze hebben ook de keus uit zovelen,waarom bij mij blijven.Er zijn erbij die best serieus een relatie zoeken, maar blijkbaar niet met mij. Het is echt slecht voor mn ego, maar ik kan niet zonder, als een verslaving.eenander soort man voelt als vriendschap,en dta is wat ik alleen maar zoek. My Boys,My Pleasure, My Pain. Kus Anna
reactie: Ik heb 4 jaar een relatie gehad met een Bosnische jongen. Ik was zo verliefd dat ik echt alles voor hem over had. Hij hoefde maar wat te zeggen of ik deed het. Uit liefde voor hem... Dat dacht ik. Maar op een gegeven moment maakte hij er misbruik van. Als ik iets wilde, deed hij het niet voor mij. 'Daar heb ik geen zin in.' Zei hij dan doodleuk! (Misschien had het te maken met zijn geloof als moslim) Hij deed alleen maar waar hij zin in had en hield geen rekening meer met mij. Maar nog bleef ik mezelf geven. Als ik maar gewoon alles geef, alles wat ik in me heb, moet hij wel zien dat ik van hem hou en dan zal hij het ook voor mij doen, dacht ik! Maar helaas... Nu heb ik al een jaar een nieuwe Nederlandse vriend en ik had mezelf voorgenomen om mezelf niet weer zoveel te geven, maar toch... Lijkt wel of ik het automatisch doe. Ik sta altijd voor hem klaar. (Smeer zelfs zijn brood nog om mee te nemen naar zijn werk! Omdat hij in ploegendiensten werkt, breng ik hem vaak warm eten op het werk, als hij late dienst heeft! Wanneer de collega's zeggen dat mijn vriend wel in zijn handjes mag knijpen met zo'n vriendin, voel ik me helemaal goed!)
Ik ben er nu achter dat ik gewoon geen nee kan zeggen en dat ik op de een of andere manier altijd de ander moet plezieren om mezelf goed te voelen! En ook al heb ik momenten dat ik totaal geen zin heb om wat voor een ander te doen, doe ik het toch! Om de ander te laten zien dat ik van hem hou! Ik weet dat het niet goed is. Dat hij mij zat kan worden, maar ja, noem me maar gek!

Serena

reactie: overspel en wegcijferen

Ja ik cijfer me al 20 jaar weg
Alles voor zijn hobby
Alles voor ons nageslacht
Alles om vrede te bewaren

Nu kom ik er achter dat dat geen liefde is
Maar angst
Angst om aan de buitenwereld te laten zien dat ik gefaald heb

Door die angst leef je het leven zoals andere het willen zien
Dat werkt niet

Nu wil ik mijn leven gaan leiden
Ben een ander tegen gekomen
Die wel me een eigen leven gunt
Maar ben ik nu verliefd op die persoonlijke aandacht
Die lieve woorden of op de persoon zelf

En ja die aandacht is zalig
Het vrijen is als een ...............pas verliefd

Maar ....... Voelt ook niet goed tegenover huidige partner
Want die word bedrogen
Maar ..... De angst
Om een liefde mis te lopen is groot net zo groot als de angst om gezien te worden als diegene die gefaald heeft

Ongeacht mijn leeftijd, ben ik dan nu wel oud genoeg om beslissingen te nemen die het leven van meerdere mensen op zijn kop zetten
Een leven die van mezelf is al kapot
Maar .......welke beslissing ook genomen word
Er gaat er minimaal nog een stuk
GESPONSORDE LINKS