Mannen waar je beter met een grote boog omheen kunt lopen

Er zijn van die mannen die je maar beter kunt mijden. En wel vanaf het allereerste moment. Eigenlijk weet je direct dat je ervan door moet gaan. Je hoeft alleen maar op je intuïtie af te gaan en af te zien van verdere dates. Je bespaart jezelf veel ellende als je gehoor geeft aan je gevoel. Maar soms willen we de dingen gewoon niet zien. Daarom in dit artikel een kleine gids die je helpt begrijpen of je te maken hebt met het soort man waar je beter met een grote boog omheen kunt lopen.

Praktijkgevallen

Maar laten we eerst met een 'praktijkgeval' beginnen. Je vriendinnen hebben het de laatste tijd vaak over een interessante man die vreemd genoeg (met de nadruk op 'vreemd') nog single is. Hij zou echt iets voor jou zijn. Je móet hem ontmoeten. Wat zegt je gevoel?

Een tweede praktijkgeval. Op school, op de universiteit, op je werk loopt er een knappe man rond die (wederom) vreemd genoeg nog 'vrij' lijkt te zijn en die je graag zou willen leren kennen. Wederom: wat zegt je gevoel?

Voelhorens

Dit zijn de situaties waarin je je voelhorens moet uitsteken en vooral op je intuïtie moet afgaan. Maar laten we het verhaal even afmaken.

Je ontmoet hem, jullie gaan samen een hapje eten. Alles lijkt in orde. Het ziet ernaar uit dat jullie elkaar weer gaan zien. Hij lijkt je wel geschikt. Maar is hij dat ook echt? Hoe zal hij zijn als de 'promotie periode' (klik hier om meer over de 'promotie periode in de liefde' te lezen) voorbij is? Hoe zal hij in het dagelijks leven zijn? Hoe is hij écht?

Vijftien signalen

Het is moeilijk te zeggen. Zelfs een ervaren psycholoog zal zich nog wel eens in een persoon kunnen vergissen. Maar er zijn wel dingen waar je op kunt letten. Er zijn signalen die je meer kunnen vertellen over wie je voor je hebt en die je kunnen waarschuwen dat je te maken hebt met 'een man waar je beter met een grote boog omheen kunt lopen', hoe interessant, innemend en belangstellend hij tijdens jullie eerste date ook was.

Hier zijn vijftien elementen die je maar beter niet kunt negeren als ze zich voordoen. Vijftien tekenen aan de wand die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben maar die de alarmbellen zouden moeten doen rinkelen. Als de man waar je mee uitgaat op meer dan 10 van de onderstaande punten scoort, denk er dan eens heel hard over na voordat je ingaat op zijn uitnodiging voor een tweede date.

 1. Hij ontvangt de hele tijd berichtjes en social updates op zijn mobiele telefoon en we hebben het hier niet over werk...
 2. Hij praat teveel over zijn ex. Zij was de ideale vrouw. Daar kan niemand aan tippen.
 3. Hij praat niet over zijn verleden.
 4. Hij heeft geen vrienden of iedereen heeft hem in de steek gelaten of onrecht aangedaan.
 5. Hij spreekt zichzelf vaak tegen.
 6. Hij flirt met de serveerster of is afgeleid als er een andere mooie vrouw in de buurt komt en vervolgt het gesprek pas als zij uit het zicht is verdwenen.
 7. Hij praat teveel over zijn werk en uit zijn verhalen komt naar voren dat het een bron van frustratie is.
 8. Hij heeft geen baan (met alle respect), zegt dat hij 'in between jobs' is maar doet alsof dat zijn eigen keuze is. Waar leeft hij van?
 9. Hij denkt dat hij alles weet en laat geen ruimte voor jouw ideeën. Hij vindt dat jij een open boek voor hem bent en verklaart dit met trots. Hij is een soort Freud en jij hebt geluk dat je hem tegen het lijf gelopen bent.
 10. Hij gelooft niet in een vaste relatie en vindt dat monogamie tegen de natuur ingaat, tenminste als het om de man gaat. De vrouw heeft de neiging om monogaam te zijn...
 11. Hij is speels, op het kinderachtige af, en gedraagt zich soms opeens nukkig of onvoorzienbaar.
 12. Hij wil je ouders niet ontmoeten. Daar doet hij niet aan...
 13. Hij is niet zo heel jong meer, maar hij is single. Hoe dat zo?
 14. Hij kan je alleen op rare tijdstippen ontmoeten, ook al heeft hij - zo lijkt het - geen werk of andere verplichtingen die maken dat hij alleen op bepaalde tijdstippen en dagen tijd voor je heeft. Misschien is hij toch niet zo single...?
 15. Hij heeft weinig geld op zak en vraagt je om bij te springen. Hij zal het je terugbetalen maar doet dat niet of je krijgt, met allerlei vage excuses, alleen een deel terug.

Heb je het idee dat de punten hierboven weinig met elkaar te maken hebben? Misschien wel, maar het gaat wel om karaktereigenschappen van mannen die je maar beter kunt vermijden. Pas het lijstje maar eens toe op je huidige date, en laat er dan eens je gedachten over gaan. Als hij single was tot op het moment dat jij hem ontmoet hebt, dan zal daar wel een reden voor zijn... of niet?

GESPONSORDE LINKS