Jaloers in de liefde?

Jaloers in de liefde? Waarom? En wat doe je ertegen?

Iedere vrouw is wel eens jaloers. Bijvoorbeeld als haar vriendje aandacht besteedt aan een andere vrouw. Of een andere vrouw mooi of aantrekkelijk vindt. Een beetje jaloezie in de liefde kan geen kwaad. Integendeel. Soms doen jaloerse gevoelens - als ze niet te hevig zijn - de passie weer helemaal aanwakkeren. Jaloezie kan voor spannende nachten zorgen. Als de jaloezie maar binnen de perken blijft.

Want wordt een bepaalde grens overschreden of is de mate van jaloezie buiten proporties, dan kan jaloezie je relatie op een negatieve manier beïnvloeden. De jaloerse gevoelens worden problematisch voor jou én voor hem. Voor jou omdat de jaloezie zorgt voor allerlei nare gevoelens: pijn, onzekerheid, onmacht, onrust, zelfverwijten, woede, een lage eigendunk en misschien ook wel de neiging om hem voortdurend te controleren en in de gaten te houden. Voor hem omdat hij constant het gevoel heeft dat hij op zijn hoede moet zijn als er een andere vrouw in zijn buurt, of alleen al in zijn gezichtsveld (tv, tijdschriften, voorbijgangsters op straat), komt. Voor je het weet, hebben jullie weer ruzie.

Het is niet gemakkelijk om je jaloerse gevoelens opzij te zetten. Het zijn machtige, intense gevoelens die je op ieder moment kunnen overvallen. Een gebaar, een steelse blik van hem, een enkele ontmoeting of zelfs een sms'je kunnen het alles verterende vuur van de jaloezie al(weer) doen oplaaien. Soms is de jaloezie gerechtvaardigd, maar soms (vaak) ook niet. Het is daarom goed om eens na te gaan waarom je eigenlijk jaloers bent.

Is er een echte, concrete aanleiding?

Vraag jezelf af of er echt iets aan de hand is. Flirt hij met andere meisjes? Gaat hij misschien vreemd of heb je dat vermoeden? Is je relatie echt in gevaar? Is er een gerede kans dat hij er 'met een ander' vandoor gaat? In deze gevallen is je jaloezie waarschijnlijk meer dan gerechtvaardigd. De jaloerse gevoelens zullen verdwijnen als de oorzaak wegvalt (bijvoorbeeld: hij verandert van gedrag).

Heb je misschien een lage dunk van jezelf?

Is er geen concrete aanleiding om jaloers te zijn, vraag je dan af waar deze gevoelens dan wel vandaan komen. Misschien vind je jezelf niet mooi, ben je bang dat hij je niet mooi vindt, ben je onzeker, geloof je niet in jezelf? Als dit de reden is, werk dan aan je eigenliefde. Natuurlijk is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar alleen al het feit dat je je bewust wordt van het feit dat je eigenwaarde minder is dan je misschien dacht, kan een stap in de goede richting zijn.

Ben je bang hem te verliezen?

Worden je jaloerse gevoelens ingegeven door de angst hem te verliezen, vraag je dan af waar die angst vandaan komt. Uit je jeugd of misschien zijn ze veroorzaakt door een nare ervaring in de liefde in het verleden?

Zie je andere vrouwen als 'concurrent'?

Jaloezie kan in je karakter zitten. Je kunt bijvoorbeeld jaloers zijn op een andere vrouw vanwege haar uiterlijk, haar werk, haar intelligentie. Het is een jaloezie die niet per se met je relatie hoeft samen te hangen, maar die daar wel invloed op zal hebben. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen voor jaloezie, en kunnen er ook verschillende redenen en oorzaken naast elkaar bestaan. Met dit artikel willen we je alleen maar helpen om bewuster te maken van de achterliggende redenen. Wat je aan je jaloezie kunt doen, zal onder meer afhangen van die redenen.

Wat kun je doen?

Een paar tips die kunnen helpen:

  • Is zijn gedrag voor jou echt onacceptabel, leg hem dan uit hoe je je voelt en vraag hem dan of hij dit niet meer wil doen. Kortom, vraag hem om jou (en jouw gevoelens) te respecteren.
  • Ligt het niet aan zijn gedrag, maar blijf je jaloers, vraag hem dan om zijn medewerking. Zo kan het helpen als hij je wat vaker geruststelt, je verzekert dat alles goed gaat, je wat vaker een complimentje maakt, je op moeilijke momenten vertelt dat hij van je houdt.
  • Bedenk op moeilijke momenten dat hij van je houdt, dat hij voor jou gekozen heeft. Leer om jezelf niet met andere vrouwen te vergelijken. Dat levert alleen maar onzekere gevoelens op en kan tot jaloezie leiden.
  • Geloof in jezelf. Werk aan je eigenliefde, aan je eigendunk. Klam je niet als een drenkeling aan hem vast, maar sta onafhankelijk en sterk op eigen benen - als een volwaardige partner -, naast hem. Dit zal de jaloerse gevoelens verminderen, evenals je angst dat hij je eens zal verlaten.
  • Kun je je jaloezie niet de baas worden en gaan ze je relatie overheersen, overweeg dan om professionele hulp in te roepen.

En nu jullie

Ben jij jaloers? En hoe ga je ermee om? Mail ons je ervaringen en tips via het daarvoor bedoelde venster. De interessantste reacties zullen we hieronder publiceren. Vergeet niet om ook even de titel van dit artikel ('jaloers in de liefde') bij je reactie te vermelden. Dat maakt de verwerking ervan voor ons zoveel gemakkelijker.

Reacties van Trendystylers
jaloers in de liefde,
ik en mijn man hebben een leeftijds verschil van 15 jaar . Momenteel stijgt de jaloezie van hem met de minuut . Enkele weken geleden moesten we noodgedwongen van huisarts wisselen , na één consultatie stond zijn besluit vast " daar gingen we niet meer naar toe" want ik had mijn trui moeten uit doen voor men bloeddruk te meten . Nu enkele weken hebben we nieuwe buren . Die man is de scheiding tussen ons twee aan het opkuise en ik steek een handje toe , wat fijn is , nu is die nieuwe buur een profiteur, mijn man gebruikt alle scheldnamen die hij kent en ik weet niet waarom . Geef zeker geen aanleiding tot iets maar wil sociaal en vriendeljk zijn . Op't ogenblik heb ik hem wandelen gestuurd want ik wil leven en niet geleefd worden . Jaloezie ik ken het niet maar 't is een verschrkkelijke ziekte .Voor mij zeer vermoeiend .Vriendeljke groeten
Pfff.... ik ben ook zo erg jaloers... Ik ben het type meisje dat bijna iedere jongen kan krijgen die ze wil. Elke keer bij het uitgaan krijg ik alle aandacht van elke jongen die er is. Maar sinds kort heb ik een geweldige vriendje, maar er is echt 1 ding wat ik echt verschrikkelijk stoor aan hem en dat is dat hij heel erg staart... Ik was een sterke vrouw met veel zelfvertrouwen. Maar nu ben ik alleen maar onzeker. Ik heb heel vaak tegen hem gezegd dat ik het echt vies vindt dat hij zo staart. Hij antwoordde daarop dat hij het terecht vond, verder zei hij ook dat hij er werkelijk niks mee bedoeld. Hij kijkt gewoon hoe ze eruit ziet en verder niks. Hij wordt niet hard als hij een mooie vrouw ziet komen, hij fantaseert niet over hun of wat dan ook. Hij bekijkt ze alleen en that's it. Want volgens hem is er geen 1 vrouw knapper dan ik. Zogenaamd dames, he is in love with me. So he thinks that. But you are all beautiful! ;) Toen hij dat tegen me zei, was ik wel opgeluc!
ht... Ik was zooooo ontzettend bang gewoon dat hij fantaseerde over de vrouwen en daarop ging masturberen.... Ik vind dat vreemdgaan op een mentale manier. Was zo bang dat hij me ook zat zou vinden enzo. Maar ik snap mezelf niet, werkelijk alles vind hij mooi aan mij. Mijn haar, lichaam, gezicht, lach, persoonlijkheid, alles gewoon. Hij wil niemand anders behalve mij. Hij zei als er een dag komt dat we uit elkaar gaan, dan is zijn leven voorbij. Hij ziet geen leven zonder mij..

Serieus dit allemaal even opschrijven helpt me echt heel erg... Wauw it feels amazing.

Maar wat ik wel even kwijt wil is dat ik niet jaloers ben op de vrouwen die hij knap vind. Zo zit ik niet in elkaar, ik bedoel kom op dames! Wij vinden toch ook andere mannen knap behalve onze vriend. Ofcourse, niemand kan op tegen onze partners. Maar knap vinden is toch niet erg? Zolang je maar niet fantaseert of vreemd wil gaan met hem of wat dan ook.
hallo,
Ik ben jaloers als mijn man naar tv kijkt en er is een vrouw zelfs niet naakt en van alle vrouwen die we buiten zien ,en zelfs als hij met zijn eigen zus spreekt. Ik ben het beu wat moet ik doen??
Hè ik kan ook snel jaloers zijn! Dat vindt ik vervelend:) ik ken mijn vriend nu 2 jaar ! Ben gewoon af en toe onzeker:( heb bevestiging nodig! Ja ik vergelijk mezelf ook met andere vrouwen hoor! En als hij mailt met een vrouwlijke collega dan ben ik al bang! Ik zei ben je weer aan t mailen met je grote vriendin! Waarop hij zei ja stuur ff mailtje en trouwens ze is al tegen de 40 haha! En ik schaamde me! Ja heb keer zijn tel gecheckt en stond een berichtje van een jongen naar hem was een vriend van hem! Nou was een intiem smsje heel appart!! Gasten onder mekaar bouwvakkers! Grapjes! Ook toen was ik jaloers vond gek! Maarjah t zit gewoon in me! En probeer er toch mee km te gaan!
Echt vreselijk, jaloezie, ik heb het heel erg en ik ben daarbij onwijs onzeker. In m'n hoofd klinkt het allemaal zo simpel, de vrouwen in videoclips en films die halfnaakt staan te dansen hebben ervoor gekozen hun lichaam te laten zien en te laten zien hoe mooi ze zijn, ik ben gewoon niet zo en dat vind ik prima. Ik laat liever zien aan mensen dat ik een lieve vriendin ben en een goed karakter heb. Prima dat anderen het op hun manier willen doen, maar dat maakt mij wel enorm jaloers. Ik ben bijna 2 jaar samen met mijn vriend en hij vindt mij het mooiste meisje en weet hoe onzeker ik ben. Hij zegt vaak tegen me hoe mooi hij me vindt en hoeveel hij van me houdt, hij koopt leuke cadeautjes om me op te vrolijken en is altijd erg lief voor me. Ik weet ook dat ik de enigste voor hem ben en hij mij nooit opzettelijk pijn zou doen. Hij zou nooit vreemdgaan, dat weet ik zeker. Maar de jaloezie overheerst, en ik word er gek van! Ik kan niet normaal een film kijken met mijn v!
riend of er komt weer een blote vrouw in voor, diezelfde avond hebben we daarover sowieso ruzie want ik neem het mijn vriend kwalijk dat hij ernaar kijkt, terwijl hij de film niet heeft gemaakt en er dus niks aan kan doen dat het erin zit.. Ondanks dat ik dit weet blijft de jaloezie toeslaan en blijven we ruzie maken over andere vrouwen. Ik ben er helemaal klaar mee maar die rot gevoelens gaan niet weg. Ik hoop dat ik op een dag de knop om kan zetten en gewoon mezelf kan zijn en schijt kan hebben aan alle andere vrouwen. Hij heeft voor mij gekozen en houdt van mij. Nu moet ik nog van mezelf leren houden.
heb precies hetzelfde. ik vind het moeilijk als mijn vriend met een ander meisje contact heeft. tuurlijk die jaloezie hoort bij een relatie. maar bij mij word het gwn ziekelijk. ik ben zo bang dat hij me gaat verlaten en dan voor een meisje valt waar hij veel contact mee heeft. dat ik eigenlijk hem een soort van dwing zo weinig contact met meisjes te hebben. dat is echt niet leuk voor hem en ik wil het ook niet maar toch moet ik steeds weer die bevestiging hebben dat hij voor mij gaat. dit belemmert hem ook in zijn sociale leven hebik hetidee. ik heb vroeger als kind veel meegemaakt en altijd als ik me aan iemand begon te hechten en ik me veilig bij diegene voelde. ging diegene uit mijn leven. waardoor ik nu bang ben helemaal iemand te gaan vertrouwen uit angst dat ik weer achter word gelaten. ook is mijn vriend in het begin van onze relatie vreemd gegaan. dit is uiteraard helemaal uitgepraat. maar toch mede door mijn onzeker heid en verlatingsangst wantrouw ik
hem.. hij vecht voor onze relatie en houd heel veel van mij. hij doet lieve dingen, hij heeft echt bewezen dat hij voor me gaat. toch ben ik altijd bang. zo wil niemand een relatie hebben. het is vreselijk voor mij en mn vriend en onze relatie lijd erook onder. inmiddels heb ik begeleiding gezocht bij een psygoloog en zins dien gaat het een stuk beter. ik ben erachter gekomen dat ik echt wel heel veel waard ben! en daardoor sta ik nu absoluut veel positiever in het leven. bij mij helpt praten altijd heel veel. het hoeft niet eens met een psygoloog al is het met een goeie vriend/vriendin of je moeder... ook is het belangrijk het goed uit te spreken naar je vriend. zodat hij weet dat het niet aan hem ligt. die onzekerheid komt uit mijn verleden en echt niet allemaal door hem! groetjes,
hai ik vind dit een goed leerzaam stuk.
ik ben zelf ziekelijk jaloers heb het er heel erg moeilijk mee. ben er soms zelfs ziek van. elke keer beloof ik me zelf niet meer jaloers te zijn maar ter vergeefs lukt dat mij niet. ik kan me zelf niet beheersen en dan weer begint de knallende ruzie
Ik ben 20 jaar en heb van veel mensen gehoord dat ik 1 van de mooiste meiden ben van deze stad maar ben heel me leven al super onzeker daarom houd een relatie bij mij nooit lang stand.
Ik voel me verraden als mijn vriend naar een mooi meisje kijkt vaak in films reclames (daar komt het door)zie ik hem zo staren en het lijkt zelfs dat hij hard gaat ademen.
ik heb ook speciaal niet naar uiterlijk gekeken omdat zelf deze jongens die blij met mij moeten zijn toch naar andere mooiere meiden moeten kijken snap het niet
k heb nu 4 en een halve maand een vriendje we zijn een leuk stel maar ik ben nu al een paar dagen ziek en lig met een ontstoken oor op bed ,,// toen ik aan't sms was met me vriendje zij die ' ik bedank 2 A en D dat ze me hebben geholpen op school , op msn las ik ook dat A in de naam hand staan ' was goed gelukt hea ...' @opschool en op twitter. stuurde ze je bent geliefd hahxx

ik heb het gevoel dat ik te jaloers ben , ik wil hem niet hierdoor kwijt . WAT MOEt IK DOEN ??
hallo mijn man heeft nog steeds contact met een vrouw waar hij anderhalf jaar mee samen geleeft heeft en dat knaagt aan mij ben gewoon jaloers kan er eigenlijk helemaal niet tegen maak er ook vaak ruzie om het valt mij zwaar
ik heb gemerkt dat ik tóch een jaloers type ben.
toen ik nog met mijn ex had was ik meer een type dat totaal niet tegen jaloezie kon. ik werd helemaal gek als mn ex me vragen ging stellen.
dat was ook een van mijn redenen om het uit te maken met hem.
maar nu bij mijn huidige vriend heb ik soms zo mijn jaloerse buien.
bijvoorbeeld: 2 maanden geleden werd ik helemaal pissig toen ik hem buiten(op school) zag zitten op de schoot van een meisje. later vroeg wat het te betekenen had. hij zei dat ie niet wist dat ik het een 'big deal' vond en dat hij niet meer op de schoot van andere meisjes zou zitten.
hij had gemerkt dat ik best jaloers kan zijn en daar hadden we ook over gepraat, wat best wel fijn was want nu houd hij er rekening mee.
mijn tip is: PRAAT EROVER MET JE VRIEND! geloof me het is misschien ongemakkelijk maar uiteindelijk lucht het wel op en zijn dingen veel helderder.
Kan het kwaad als je vriendje nooit maar ook echt nooit jaloers is? Of kan hij het gewoon goed verbergen?? Wat kan ik doen? Grts,,
Ik ben jaloers maar dat heeft ook temaken met onzekerheid. Hij had het een keer uitgemaakt en toen ben ik die dag nog naar hem toe geweest want alles gebeurde zo ineens en ik snapte niet wat er aan de hand is. We hebben gepraat het weer goed gemaakt en we hadden weer een relatie. Doordat dit is gebeurt ben ik heel erg onzeker geworden en jaloers. Als hij met een meisje op MSN praat dan ga ik gelijk verkeerde dingen denken. En ik praat er met hem over en dat lucht mij ook wel op. Maar ik denk altijd gelijk dat hij het zo weer uitmaakt doordat hij dat eerder heeft gedaan. Ik praat er heel erg veel over met vrienden en familie en ook met hem zelf en ik probeer er ook wat tegen te doen. Want omdat ik zo jaloers ben scheld ik zijn ex-en uit waar hij mee praat dan zeg ik gelijk dat ik die niet mag terwijl ik ze niet eens ken. En dat vind hij niet leuk hij vind dat ik daar mee moet ophouden. En als ik bij hem ben is ook alles goed en dan denk ik nergens meer aan ben ik oo! K niet zo onzeker maar als ik dan thuis zit dan begint het. En dan ga ik verkeerd denken wat ik niet moet doen. En echt een goede oplossing voor jaloerzie heb ik nog niet gevonden helaas. Maar ik ga er wel aan werken!
Mijn vriend is vreemd gegaan, dus ik weet vrij zeker dat daar mijn jaloezie vandaan komt. :P laatst liepen we bijvoorbeeld even naar de supermarkt. Komt er een meisje voorbij (slanker en knapper naar mijn mening) en hij staart maar naar de kont en als ze buiten gehoorsafstand is zegt hij ook gewoon: 'wow die was lekker! :D had je da kontje gezien?' NOT HELPING DARLING -_-' hij denkt er gewoon niet bij na dat er zich door zulk soort opmerkingen allerlei theorieen in mijn hoofd gaan vormen. Zoals bijv: 'ik ben lelijk en hij is alleen nog maar bij me voor de sex en als ie uitgaat pakt ie natuurlijk ieder leuk meidje da ie maar kan krijgen.' oke ik geef toe dat ik wat dingen zou willen verbeteren aan mijn uiterlijk, maar ik ben niet ontevreden. Probleem is dat héél véél meisjes mijn vriend knap/leuk/sexy etc vinden. Voor mijn gevoel moet ik dus regelmatig voor hem knokken, mezelf weer bewijzen. Hij ziet dat anders, zegt dat ie voor mij heeft gekozen en dat ie niet van ! Plan is om daar op terug te komen, al zou cameron diaz in der blote kont de hoela voor hem dansen (bij wijze van, he ;P). Maar soms is het gewoon moeilijk om daar aan te denken. Daarom mijn tactiek: SHOW THE BITCHES WHO'S BOSS! Mijn vriend, dus afblijven! Als je bijvoorbeeld samen ergens loopt en loopt een meisje langs dat naar hem kijkt, lekker z'n hand stevig vastpakken, druk hem een dikke kus op z'n mond en kijk vervolgens lekker arrogant naar dat meidje. Boodschap: ha! Kijk maar weer lekker voor je, deze is van mij, afblijven! Geloof me, ze kijken weer voor zich uit, en dat geeft een heerlijk gevoel! xD en als hij naar een ander meidje kijkt, gewoon een stoot geven en iets zeggen van 'ey, ben ik niet genoeg ofzo?' wel een plagerig he! Als ie gevoel voor humor heeft reageert ie er namelijk op door óf jou terug te treiteren dat jij inderdaad niet genoeg bent (en vervolgens jou een dikke kus geeft) óf zegt met een smile 'tuurlijk wel schatje! Hoe kun je daar nou aan twijfelen?' of iets van dien aard ;). Maar mannen zijn niet helemaal achterlijk hoor, de boodschap komt ergens wel aan (waar prec! Ies weet ik niet, want ze blijven voor mij altijd vaag). XD

Hopelijk heb je er iets aan! Gewoon je 'vijand' al laten weten da zij verliest bij een 'gevecht', al voor dat het 'gevecht' überhaupt begonnen is. :)

Xxx, weegschaal
Een van de redenen waarom mensen jaloers worden:

Je moet goed kijken waar je vertrouwen op gebaseerd is, als je vertrouwen bvb. Op je uiterlijk rust, dan ga je sneller jaloers worden wanneer je een mooier meisje ziet. En mooier en beter is er altijd. Vaak kan je ook ontdekken hoe je partner bepaalde dingen aakijkt. Hij zal jaloers worden op dingen die hij juit zelf doet. Bvb wordt hij jaloers wanneer je zonder reden of zelfs toevallig naar een ander jong kijkt? Dan verraadt hij zichzelf, want het is hij die met een verkeerd motief naar een ander meisje kijkt en denkt dat jij ook zo in elkaar zit. Vaak is het moeilijk voor ons om in te zien dat niet iedereen op dezelfde manier naar alles kijkt. En Als er geen echte liefde is in een relatie dan is er ook geen vertrouwen. Je moet zeker zijn dat niets en niemand je uit elkaar kan halen. Anders is je relatie het echt niet waard hoe goed het je ook laat voelen. Niet alles dat goed aanvoelt is ook goed.

hee mensen ,

Ik ben 16 jaar en ik heb al meer als 2 jaar een vriend ... Ik ben ook echt heel erg jaloers
Vroeger controleerde ik nog wel eens zn telefoon ( dat was achteraf ook alleen maar beter want hij had wat te verbergen ) maar dat doe ik nu niet meer ! Onze relatie gaat heel goed alleen ik ben altijd al heel onzeker geweest over mn uiterlijk ... Ik hoor wel soms dat mensen me een mooi meisje vinden maar mij doet dat niks
Ik hoor alleen nooit van mn vriend dat die me mooi vind ( wel geil of sexy maar dat is ook alleen maar als we in bed bezig zijn )
Ik word ook echt gek als er een mooi meisje in de buurt komt en ik kijk ook altijd of hij kijkt ... En als die dat doet dan krijg ik gewoon helemaal adrealine en weet ik het allemaal ... Het is echt niet leuk maar ik kan er niks aan doen het klinkt misschien heel raar maar het zou me echt goed doen als ik van me EIGEN VRIEND hoor dat die me mooi vind , en dan niet in bed maar gewoon als ik een keer me best heb gedaan voor hem om er mooi uit te zien maar hij ziet het nooit !!
soms weet ik zelf niet waarom ik jaoers ben ik wil wel met jullie tips erachter komen
ik ben ook heel erg jaloers. Mijn relatie is er toevallig nu nog in gevaar door. Ik kan er niks aan doen. En hij wordt er ook helemaal gek van, dat weet ik. Het enige is dat ik het niet kan tegenhouden en eigenlijk zijn al deze redenen van toepassing bij mij. Het is echt heel erg, ik vind dit helemaal nie tleuk. Ik hoop dat de tips mij verder kunnen helpen
Ik ben ook erg jaloers, maar zo ben ik nou eenmaal. Ik vind het vreselijk omdat ik weet dat ik niet bang hoef te zijn dat hij iets verkeerds dote. Toch spelen die gevoelens steeds weer op en zit ik weer down thuis terwijl hij ergens is, waar andere meisjes zijn. Maar zoals hierboven ook staat denk ik er vaak aan dat hij voor mij gekozen heeft en zegt van mij te houden. Meestal is dat wel genoeg.. Maar een beetje jaloers zijn hoort er bij (:
Xx.
Ik denk dat ik ook jaloers ben, ik zie andere vrouwen als concurrenten en ben bang om mijn vriend te verliezen. Maar dat komt ook doordat ik slechte ervaringen heb gehad in de liefde, die mannen lieten me gewoon vallen (ook vanwege andere vrouwen) en een man waar ik het mee had die zei dat die veel van me hield, maar hij dacht toch (zonder of met mij) aan andere vrouwen (hij deed het dan ook met zichzelf terwijl hij daar aan dacht en lag dan nog wel naast mij in bed)en maakte altijd ruzie met me en als we dan ruzie hadden ging die zich gewoon tot een andere vrouw wenden en die vleien. En op straat bekeek hij ook iedere vrouw die voorbij kwam van top tot teen. En dat terwijl ik als ik een vriend heb niet meer naar andere mannen kijk, die interesseren me dan nog niet eens! Maar ik denk dat als mijn vriend en ik een keer zo'n film zien met blote of -iets te mooie- vrouwen of zo, dat ik op zijn reactie ga letten en rustig blijf. (want ik vind mezelf ook net zo mooi als een van hen) Ik kijk dan vooral naar hem en niet naar die film. Kom op zeg, ik ben een vrouw, (blote) vrouwen doen mij echt niks! Dan ga ik expres tegen hem aan liggen zodat hij afgeleidt wordt door mij en dan nog meer naar mij kijkt dan naar die film, dat die film hem al niet meer interesseert... En het vervolg.... Tjaaa!
Ik ben ook erg jaloers. Ik ben gewoon heel erg onzeker over mijzelf, als ik dan met mijn vriend tv aan het kijken ben en er komt dan een mooie vrouw op tv of gewoon meisjes die hij kent bijvoorbeeld dan denk ik gelijk van oh hij zou haar vast veel mooier vinden dan mij terwijl hij altijd tegen mij zegt dat hij mij zo mooi vind maar dat wil ik dan weer niet aan nemen omdat ik mezelf dus niet mooi vind vergeleken bij andere meisjes + ik ben daardoor heel erg bang om hem dus kwijt te raken. Mijn vriend vind het dus heel erg dat ik zo jaloers ben we hebben daar ook best vaak ruzie om en dat wil ik niet meer ik wil het heel erg graag verhelpen maar ik zou niet weten hoe ik dat moet doen. Xxx M.
Ik ben van nature erg jaloers. Heb heel vaak de neiging om te 'controleren', smsjes, mail, telefoontjes.. Hoewel ik weet dat mijn vriend voor MIJ heeft gekozen, hij MIJ nooit in de steek zal laten, en MIJ nooit zal inruilen voor een ander, blijft het knagen. Naar mijn idee krijgt hij veels te veel aandacht van meisjes, en andersom ook. Hij is namelijk ook nogal jaloers. Ik denk dat dit de situatie een stuk minder erg maakt.. Ik vind het juist fijn dat hij jaloers is, het laat me zien dat hij veel om me geeft.. Maar meisjes, het belangrijkst is toch echt dat je stevig in je schoenen staat, besef je dat jij zijn liefde bent. En als je merkt dat dit eigenlijk toch niet het geval is, maak er dan een eind aan.
Ik ben ook erg jaloers. Mijn vriend zou alle meisjes zo kunnen krijgen als hij dat wilt, en hij kent ook veel meisjes die stiekem achter hem aan zitten. Hij doet er niets mee, hij gaat niet vreemd. Maar het zijn dingen die hij doet die ik niet leuk vind, terwijl het niet vreemdgaan is. Bijvoorbeeld een ex van hem mooi noemen, terwijl hij nooit zegt dat ik mooi ben. Ik word hier erg onzeker over en ik wil ook helemaal niet jaloers zijn .. Maar het is zo moeilijk om overheen te komen. Liefs, een klein meisje.
ik ben ook heel erg jaloers, dat is gekomen door het verleden. Ik heb nu 4 jaar een relatie, en in het verleden ben ik erachter gekomen dat hij altijd op ( wedstrijdzwemmen) een meisje had waar hij altijd mee zoende. Wel voor mij aan hoor!. Zijn msn stond een keer aan, en toen zag ik staan dat ze weer gingen afspreken. Ze wilden ergens op een rustig plekje zoenen, en je weet wel. Ik heb het hier met hem over gehad. En hij zei dat ze dit van plan waren, maar toch niet was gebeurd. Maar sinds toen, ben ik almeer op hem gaan letten, en het valt mij op dat we samen uitgaan, dit ik niet intresant genoeg ben. Als een meid naast hem komt staan die hij wel leuk vind, drukt hij mij aan de kant. Heb ook met hem hierover gepraat. ( dit komt door alcahol) krijg ik te horen. Ik vind dit heel erg, en weet vaak niet wat ik moet doen. Als ik hem vraag dat wij het nog wel leuk hebben samen, zegt hij''ja tuurlijk) ik ben nu heel erg jaloers, . En kan er niets aan doen. XX Anoniempie
Kinders word wakker !. Jaloezie zit in jezelf ja maakt jezelf gek hiermee dus zet deze achterdocht aan de kant. Als je een goede relatie hebt kun je niet jaloers zijn. Is je relatie onstabiel dan zul je jaloers bij alles kunnen zijn. Kap dan met die relatie. Mooie vrouwen of mannen op tv. So what. Kijken en niet aankomen is je code in een relatie. Geniet eens wat meer en laat jezelf eens opgaan in de leuke dingen des leves, let op jij zult je partner jaloers kunnen maken. Draai de rollen eens om dit helpt. En hou van jezelf zoals je bent hier word je juist mooier en wijzer van. Succes ermee Dtje x
ik ben echt heel erg onzeker over mezelf, in iedere film of videoclip komen er wel half naakte vrouwen invoor en ik kan daar echt niet tegen , dan voel ik me echt zo lelijk. Maar me vriend zeg dat ik het mooiste ben voor hem maar toch die rotte gevoelens die blijven en het gaat maar niet weg ook. Heeft iemand misschien advies? Ik heb de andere berichtjes gelezen. Ik voel me hetzelfde als berichtje van IHateporno chick. Ik denk precies hetzelfde. Maar ik krijg wel gewoon complimenten van mannen maar toch ik ben erg onzeker, ik kan er echt niet tegen als me vriend er naar kijkt. XVisje
tja one night stand, shit happens, alcohol en gezelligheid kunnen nou eenmaal rare dingen uit komen. Tip: niet blijven slapen.
heb het ook een keertje gehad met een vrouw..toen ik wakker werd s"morgens wist ik niet hoe snel ik weg moest komen..de alcohol doet rare dingen hihi
Ik ben ook wel eens jaloers.. Maar dat hoord er nu eenmaal bij, bij een relatie. Ik vertrouw mijn vriend gewoon. Groetjess..
ik ben heel erg jaloers en mijn vriend is dat ook! We zijn al bijna 5jaar bij elkaar en we houden ontzettend veel van elkaar. Maar jaloers zijn wij gewoon zeker, hij wordt al boos als jongens naar me kijken en ik wordt al gek als meisjes met hem praten! Ik mag bepaalde kleren niet dragen enzo.. Komt het doordat hij teveel van me houdt of is het wat ander... Kreeftje !
Ik ben ook echt erg jaloers, ik wil het niet zijn maar toch komen die gevoelens als een meisje hem een berichtje stuurt of naar hem kijkt. Ik kan daar niet tegen,misschien komt het omdat ik bang ben om hem te verliezen. Ik weet zelf wel dat hij eerlijk is en ik vertrouw hem, maar toch heb ik die gevoelens. Vreselijk irritant!
Hey meiden/ vrouwen, ik heb zelf ook een enorme jaloezie. Ik dacht dat ik de enige was maar ik kan ook geen films kuijken want in elke film komen er blote bloedmooie perfecte (want niet EENM oneffenheidje) voor. En daar kan ik zo boos om worden het is wel duidelijk dat mannen de producenten zijn in de films. Helaas keek mijn vriend ook graag naar een documentaire over die gekweldige (hum hum) playboy en hoeren programmas ik ben al kei onzeker en wil nu misschien stoppen met de relatie want ik kan niet met een man samenleven die graag naar andere blote vrouwen kijkt of bv angelinna jolie dfie zie ik ook als concurrentie ik baal echt meiden eigk moeten we heel die filmwereld op zn kop zetten zodat niet in ELKE verdomde film die naakte hoeren in MOETEN voor komen,

Groetjes IHateporno chick
Nou ik heb zelf ook een relatie van 4 jaar gehad en ik heb het uitgemaakt. Wat ik merkte bij mezelf en ook bij veel andere, op het moment dat iemand een relatie krijgt wordt diegene ineens jaloers. Terwijl hij/zij dat nooit eerder was, toeval? Ik denk het niet, wat gebeurt er als iemand verliefd wordt. Ik werd verliefd, m.a.w. Het meisje is op dat moment het mooiste meisje van de wereld. Terwijl ik mezelf als niet mooi maar ook niet lelijk beschouw. Hoewel ik wel aan wat tijd aan men uiterlijk besteed. Door dit verschil wordt iemand als snel jaloers, je denkt immers dat die gene veel mooier is dan jezelf bent (je bent verlieft). Probleem is dus dat jongens vaak erg onzeker zin. Mijn exvriendin had een prachtig lichaam, en k was egwoon een magere jongen. Voor haar betekende dat niks, voor mij wel. Hoe los je het op. Ik ben meer vor mezelf gaan zorgen, fitnessen. Ik had het uitgemaakt, want k voelde me niet lekker in me relatie. Ik werd erg onzeker, maar werd vooral gepijnigd door haar onzekerheid. Ik ben mezelf gaan leren kennen. Meer op voldoenig afgegaan i.p.v. Genot

Jaloezie hoort in een relatie hoor ik weleens. Jaloezie komt voort uit onzekerheid. En onzekerheid is iets wat je niet kan verhelpen met een relatie. Recall:
Het is een invulling niet een aanvulling. Dus mijn advies voor iedereen, jaloezie hoef je niet te accepteren. Vraag jezelf af wat je mist en wees bruut eerlijk tegen jezelf. Wat je niet meot doen is boos worden op een man die onzeker is. HE NEEDS HELP, SO HELP HIM.. Zou iemand willen reageren op dit stukje en wat je ervan vind. Dit is de eerste keer dat k op zoiets reageer. So het is wel een lang stuk geworden... Dat gaat snel!
Jaloezie kan je relatie kapot maken, dus kijk ermee uit! Volg de bovengenoemde tips, en het lukt je vast om niet meer veel jaloers te zijn!
Ik ben ook erg jaloers, en onzeker, ik baal er heel erg van, want mijn vriend is nou ook weer niet de knapste, maar hij heeft toch een enorme aantrekkingskracht op vrouwen...en nu komt de zomer eraan, en zie ik alleen maar weer al die slanke ,jonge, strakke lijfjes van meisjes, die proberen de aandacht te trekken door middel van korte rokjes, hoge pumps, etc..te dragen..ik weet dat ik aantrekkelijk en sexy ben, maar doordat al die hertjes weer aan het rond dartelen zijn, en de mannen weer van die hongerige wolven worden, en eigenlijk te dommig zijn, om erdoorheen te prikken, dat het allemaal een spel is om aandacht te krijgen, omdat zowat iedere vrouw op die manier de aandacht wil, om zich daardoor zelfverzekerder te voelen, wordt ik erg rebels, en kattig, en loop steeds hatelijke opmerkingen te geven, om die vent van mij maar realistisch te houden...maar daar wordt de sfeer natuurlijk niet gezelliger op..en zelfverzekerder word ik er ook niet van, want de jaren ti! Kken door, en er zullen altijd mooie/mooiere vrouwen op deze aardbol rond dartelen..en even een korte tip, als je dit soort ongenoegens teveel bij je partner uit..wordt het een verboden/aantrekkelijke vrucht, en stuur je het vanzelf die richting uit..daar ben ik van overtuigd..sterkte dames, vriendelijk groetjes van een 37 jarige vrouw die het laatste jaar 5 kilo zwaarder is geworden, slapper in haar huid, en kennelijk haar hoogtepunt qua uiterlijk heeft gehad hahaha!!maar niet fijn...zucht..
Ik ben af en toe ook jaloers...zo ben ik eigenlijk pas geworden sinds dat ik een relatie heb met mijn (huidige) vriend. We zijn al lang samen en houd erg van hem. Het enige wat ik niet kan uitstaan is dat HIJ ontzettend jaloers is, en dit zelf niet wil/kan toegeven, hij verzint altijd wel een reden waardoor hij me kan aanspreken op dingen...ik was nooit zo, totdat ik merkte dat hij mij vanalles ging "verbieden", en hij vrolijk met meisjes kletste! Hij gaat niet vreemd, en hij is verder ook niet stiekem, maar het gaat gewoon om het idee, voor mijn gevoel klopt dit niet. Ik mag niet zomaar iemand aanspreken die ik ken, maar hij lult wel tegen meisjes die hij tegenkomt...heb dit al vaak met hem besproken, maar volgens hem ligt het aan mij dat ik dit zo zie....ik vind het nog steeds erg moeilijk. Mijn jaloezie komt voort uit het feit , puur omdat hij het wel mag en ik niet....niet helemaal gezond.. Soms wil ik het uitmaken, maar realiseer me dat ik te veel van hem houd!
, en er verder te veel goeie dingen in onze relatie zijn die ik daarvoor niet kapot wil maken...HELP!!! Hoe spreek ik mijn vent hier eens goed op aan??? (heb het zelfs al (meer dan) eens letterlijk tegen hem gezegd)
Ik ben 18 jaar en heb de laatste 4 jaar relaties gehad met 4 jongens waarvan ik tot nu toe nog geen enkel vertrouwde, door het feit dat ik ernorm jaloers ben ben ik er 1 van kwijtgespeeld die mij enorm dierbaar was en daardoor dus lang in de put heb gezeten, alleen maar te danken aan mezelf en m'n "grillen" Nu (donderdag 01 Mei) ben ik 5 maand samen met een jongen waarvan ik denk dat hij wel eens 'het' kan zijn voor mij en waarin we beiden een toekomst inzien.Het probleem is dan ook dat in het begin van een relatie het vertrouwen op en top was maar naarmate de maanden verstrijken is het vertrouwen al met 30 procent gedaald, ookal heb ik daar geen reden voor. Ik heb een goeie band met zijn ouders en zijn vrienden (die laatste zijn trouwens ook onze klasgenoten, want we zitten ook samen in de klas) die me er altijd op wijzen dat hij zeker te vertrouwen is en dat hij niet vreemdgaat uit respect en liefde voor de partner... Ik ben er dus ook zeker van dat hij dat dan o! Ok niet zal doen maar mijn gevoelens, het vertrouwen in hem spelen mij parten. Alleen al door met hem in dezelde klas te zitten komen er dagelijks jaloerse gevoelens opzetten door vrouwelijke klasgenoten, terwijl dat nergens voor nodig is... Als hij ook nog maar es kijkt of 10 min met een vrouw staat te praten kom ik al 'zot'. Als hij naar een optreden gaat waar een bende sexy meiden aanwezig zijn heb ik er enorm veel moeite mee om mijn jaloezie te verbergen want dat lukt mij haast nooit en dat mondt uit in een fikse ruzie, als hij alleen uitgaat met vrienden heb ik algauw de neiging om hem te controleren door smsjes naar de vrienden te sturen... En dan heeft hij nogal vlug de neiging mij een hele dag compleet te negeren... Als we alles dan uitpraten stelt hij me gerust dat ik nergens voor hoef te vrezen, dat hij me wel degelijk doodgraag ziet... En dat is vice versa, maar het vertrouwen in hem is er niet en dat is juist de basis van een goede relatie...
Ik heb een hele jaloerse vriend. Ik was op vakantie en ben naar strand gegaan daar wou hij foto's van. Ik heb ze laten zien. En boos dat die werdt! Alleen omdat ik in me bikini in het openbaar stond. Ik mag nu niet meer zwemmen of iets dergelijks. Hij vertelt me altijd dat hij zo jaloers op me is dat hij het niet kan aanstaan dat andere mannen me in bikini gezien hebben. Het is wel een minpunt dat ik niet meer kan zwemmen enzo maar ik heb het ervoor over. Het geeft me een gevoel dat hij veel om me geeft. En dat hij echt van me houdt. Ik zelf ben natuurlijk ook een jaloerse type ^-^

Xx
Ik ben niet jaloers aangelegt. Vind het niet erg als andere duurdere en mooiere spullen dan mij hebben. En gun me vriendinnen ook leuke vriendschappen met andere meiden. Maar als het om me vriend gaat kan ik echt helemaal gek worden. Hij heeft niet echt veel vriendinnen. Waardoor als hij dan wel eens met een meisje praat. Ik echt heel achterdochtig word. Hij vind dat hij wel een normaal praatje kan maken. Maar ik geloof er gewoon niet in dat jongens normaal met een meisje kunnen praten. Dat er altijd wel iets achter zit. Soms vind ik het wel eens lekker om hem dan jaloers te maken. Slecht slecht.. Maarja wat doe je der aan..
jaloezie kan je kapot maken, ik kan het weten ,want de laatste jaar ben ik ontzettend jaloers geworden. Deze jaloezie heeft zijn redenen, mijn man is vreemd gegaan en heeft nu nog steeds contact met deze vrouw. De gedachte dat ze samen zijn ,al is het alleen maar zakelijk maakt me gek. Ik kan aan deze gevoelens een einde maken door van hem te scheiden maar ik hou nog teveel van hem en hij heeft voor mij gekozen en niet voor haar. De vrouw in kwestie is 18 jaar jonger , mooi en ambitieus, dat hij methaar het bed heeft gedeeld is behoorlijk pijnlijk, je voelt je niet meer aantrekkelijk genoeg voor hem, je zelfvertrouwen krijgt hierdoor een behoorlijke deuk!!!! Ook heeft hij mij verteld dat hij van haar houd en dat zij van hem houd, dus het was niet puur op de seks gericht. Dat maakt het alleen nog maar erger, onze relatie was op dat moment niet goed maar dat geeft hem niet het recht om vreemd tegaan. We zijn nu 1 jaar verder en onze relastie lijdt er nog steeds onder, ik vraag me ook af of we ooit weer tot elkaar kunnen komen. Ik controleer mijn man regelmatig, dit heb ik nog nooit gedaan, was ook niet nodig!
Wie heeft dit ook mee gemaakt of zit in dezelfde situatie als ik. Ik weet niet hoe ik verder moet ,de ene moment wil ik scheiden maar het ander moment wil ik blijven vechten voor mijn huwelijk maar vraag me af of deze nog te redden is, mijn man heeft namelijk te kennen gegeven dat hij zijn gevoelens voor mij nog niet volledig terug heeft.
ben 19 en heb veel dierbaren verloren afgelopen 6 jaar. Hierdoor heb ik een beetje verlatingsangst. Als ik een relatie begin en het wordt serieus, speelt dit bij mij op en wordt ik onzeker / jaloers als mijn vriend uit gaat bijvoorbeeld. Nu probeer ik mijn hoofd erbij te houden en erop te vertrouwen dat hij niks doet. Dit is altijd beter dan je relatie op spel zetten door jaloezie.

"Eerlijkheid duurt het langst"
ik ben zelf niet heel erg jaloers, maar ik kan het wel worden, maar dat komt dan mede dankzij mijn vriend zelf. Hij heeft veel vriendinnen gewoon van hoi doei enzo maar toch in mijn achterhoofd weet ik van oppassen er kan altijd meer gebeuren. Dan daarnaast is hij ook nog eens superlief dus zo doet hij dan ook tegen hun en tja dan soms denk ik wel waarom ??!!! Ik hou altijd in mijn achterhoofd dat hij er zoizo vandoor kan gaan met een ander, maar als onze relatie sterk genoeg is en onze liefde voor elkaar dan zit het wel goed. Zo niet tja dan zijn we gewoon niet voor elkaar bestemd..
ik ben (denk ik ) niet jaloers maar heel erg onzeker. Mijn ex en vriendje na mijn ex hebben me altijd bedonderd. Nu heb ik een relatie met een hele lieve man, kan me ook (bijna) niet voorstellen dat hij vreemd zou gaan maar toch ... Ik ben vrij fors gebouwd en hij is een hele mooie man om te zien. Hij is heel veel onderweg en heeft dus alle kansen. Dan heb ik nog mailtjes gekregen waarin beweerd werd dat hij nog bij een ex is geweest terwijl hij al bij mij was, dat maakt het er allemaal niet makkelijker op.(hij houdt bij hoog en lag vol dat hij daar niet is geweest )
Ik probeer me in te houden maar als hij me belt dat hij 's nachts in een hotel moet blijven ivm zijn werk .. Slaan bij mij de stoppen door, krijg ik het warm en koud word zenuwachtig en verdrietig. Resultaat --> ruzie (logisch)
Ik wil niet zo reageren maar kan er niets aan doen en gezien we in het begin van onze relatie hebben gezegd altijd eerlijk te zijn tegen elkaar wt het ook is hou ik mijn mond dus niet.
Ik ben heel erg jaloers op mijn vriendinnen. Ik vind een jongen leuk en hij weet dat ook. Nu doet hij bij mij in de buurt heel klef met meisjes. Vooral met mijn vriendinnen. Soms denk ik dat hij mij leuk vind en daarna weer niet als hij zich zo gedraagt. Ik hoop dat jullie mij tips kunnen geven om niet meer jaloers te zijn.
Ik ben zelf wel een beetje jaloers aangelegd ja.. Maar dat is bij mij vooral omdat ik onzeker ben over mezelf, vind hij me nog wel mooi, waarom kiest hij niet iemand die (vind ik) veel leuker is dan mij? Dat soort vragen spoken door mijn hoofd, maar gelukkig zegt mijn vriend regelmatig dat ie me lief vind en dat ik niks heb om bang voor te zijn, dat ie voor mij heeft gekozen en het daarbij wil jouden. We praten we open en eerlijk over alles. Dit 'speelt zo'n grote rol in onze relatie! Het houd ons dicht bij elkaar! Daarom ben ik wel es jaloers, natuurlijk (het is mijn mannetje).. Maar het overheerst gelukkig niet omdat mijn vriend me gewoon bevestiging geeft, ook als ik die niet nodig heb, en zo werkt het andersom ook!
Ik ben zo jaloers dat ik altijd mijn vriend test. Bv.: als ik chirurgie zou moeten, waar vindt jij dan dat ik dat moet nemen? En dan móetie antwoorden en alsie dat doet blijf ik een half jaar opmeringen maken over dattie dat heeft gezegd! Echt ziek eigenlijk... En ik wordt gek als er mogelijk mooie meiden in zijn omgeving zijn of als hij die ziet. Of als ik weet dat hij een film kijkt wil ik weten wie erin speelt......Hij mag ook geen porno meer kijken, als hij dat zou doen zou ik het echt niet willen weten (tenzij t lelijke wijven zijn!)

Eigenlijk ben ik gewoon bang dat hij mij vergelijkt. Terwijl ik zelf ook echt niet lelijk ben. Terwijl je zou moeten weten dat het hem ook om je innerlijk gaat en dat dat innerlijk juist kut wordt als je zo jaloers gaat doen!! I hate jaloezie!!!
Ik (een aantrekkelijk, intelligent meisje van 19) sta erg stevig in mijn schoenen (of pumps :p). Desondanks... Heb ik mezelf af en toe helemaal verloren in mijn vorige relatie. Schreeuwpartijen, achterdocht,.. Ik heb hem in sommige periodes zelfs bijna gestalked, om *erachter* te komen. Maar hij loog ook ziekelijk veel, over alles. 4 jaar hebben we het geprobeerd. Nu we besloten hebben er allebei een punt achter te zetten, ben ik erachtergekomen dat hij inderdaad vreemd ging. Dames, waar rook is, is vuur. Bespaar jezelf dan de moeite. Nu heb ik een relatie die zoveel gezonder en fijner is. Hij is *jaloerser* dan ik (alleen, ben ik helemààl niet jaloers meer, er is een complete openheid tussen ons), dus we zullen (daar) nooit ruzie over krijgen. (hebben sowiezo geen ruzie!) ik ben ook van nature niet jaloers aangelegd, dus het lag in mijn situatie aan mn ex!
Ik heb in mijn vorige relatie een hele jaloerse vriend gehad, daar had hij overigens geen aanleiding toe en hij controleerde mij op de extreemste manieren, zoals achtervolgen, vaak bellen ,brengen en ophalen van mijn afspraken, mijn laptop doorgespit etc. Hier is het uiteindelijk ook op stuk gelopen. Nu heb ik een vriend die me vrij laat en mij vertrouwt maar merk toch dat ik onbewust de trekjes van mijn ex heb overgenomen.. Ik vind mezelf hierdoor af en toe zo stom!
Mijn partner is heel erg jaloers. Zwaaie naar een andere jongen is al helemaal het eind dat wordt die toch gek
Als hij mij met andere jonges zou zien
Whahaha dat ghebben we 1 groot feest. Maarja ik weet niet . Veel mensen zeggen dat jaloezie heel erg slecht is en dat je beter dan niet vedder kunt gaan met je relatie. Maar ik ben soms ook wel jaloers maar het doet me niet echt zo veel. Ik negeer dat gwn .
ik ben ook vaak jaloers maar dat laat ik niet opmerken. Maar als hij jaloers wordt dat ik bv een grapje maak over een voorbijgaande jonge knap, gaat hij helemaal uitbarsten. Ik vind dat hij wel overdrijft, maar aan de andere kant voel ik ook dat hij echt van me houdt.
Mn partner is erg jaloers.heeft in het begin van onze relatie eens het idee opgevat dat ik was vreemd gegaan, terwijl ze me zelf naar de buurvrouw had toegestuurd om een camera te lenen om enkele fotos te maken.Die buurvrouw was notabene een vriendin van mn vrouw.Ik zocht echter nooit contact met vrienden van haar omdat ik wist dat ze jaloers was.Er was echter helemaal niks gebeurd daar. Nu sindsien id ze er dus vast van overtuigd dat ik een ontrouwe man ben.Maakt me ook belachelijk tegenover iedereen die het wil horen op bijeenkomsten met vrienden of zelfs feestjes. Ik verzeker er haar heel wat van dat ze geen bang hoeftte hebben om me te verliezen en dat ik niet ontrouw ben en zal zijn.Maar niks helpt. Ik ga door een hel voor die jaloersheid van haar.En ik ben zeker niet de enige?!Waarom wordt dit punt nooit es belicht van de zijde van de partner die met een jaloers persoon samenleeeft?Welke hoop hebben wij?Hebben wij dan geen recht op een normaal liefdevol leven?Waar vertrouwen heerst tussen partners? G.V.
Ik ben dan misschie wel jong, [15 jaar], maar toch wilde ik hierop reageren. Ik heb pas een relatie achter de rug met een meisje [ik ben bi-seksueel] en die is ten einde gekomen door mijn jaloezie. Ik heb er ongelofelijk veel spijt van en zou alles graag overnieuw willen doen, maar dat kan niet. Ik heb er wel van geleerd en met deze tips van jullie hoop ik het beter te doen in mijn volgende relatie..
Al die reacties, wat ik zo lees herken ik zoveel van. Jaloers zijn geeft een enorm klote gevoel. Ook al weet ik dat het in mijn relatie niet nodig is, teminste zegt hij heel vaak. Succes er allemaal mee, en vertrouw er maar op dat het vaak niet nodig is jaloers te zijn. Jullie moeten elkaar vertrouwen dat is goed voor de relatie al is dat heeeeel moeilijk dat weet ik zelf ook.
Ik ben een vrouw van 32,heb geen kinderen,ben single heb een huisje en een baan. Zie er goed uit,en ben nog in goed conditie. In een relatie kwam vaak jaloerse gevoelens tegen. Ben er inmiddels achtergekomen dat het vaak gegrond was,door bv dat de ander onbetrouwbaar was,of dat er andere dingen speelden die niet zuiver waren. Komt nog eens bij dat ik een zesde zintuig heb voor dat soort dingen. In mijn betere relaties kwam het zelden/nooit voor,maar daar was geen reden toen,omdat mijn partners altijd volledig voor me gingen,en ze totaal geen aanleiding gaven. Beetje jaloezie is goed,daarin uit zich bij mij de liefde voor ieman. Van onzekerheid kwa uiterlijk of karakter heb ik weinig last in een relatie of daarbuiten,maar kan wel andere benijden bv om hun goede carriere ofzo,omdat ik zelf nog niet bereikt heb wat ik wil. Dat maakt me soms wel onzeker. Maar daar kan je aan werken.
Ik ben heel erg jaloers. Als mijn vriend naar een andere vrouw kijkt dan hebben we gelijk weer ruzie. Maar als ik naar een andere man zou kijken zou hij ook boos zijn, dus ik vind niet dat hij het recht heeft naar andere vrouwen te kijken waar ik bij ben. Dat respect moet hij maar voor mij opbrengen en zo heb ik dat met meer dingen. Wat ik niet doe hoeft hij ook niet te doen alleen omdat hij een "man" is.
Ik ben niet echt jaloers. Het is helemaal niet erg als hij naar een andere vrouw kijkt. Ik kijk toch ook gewoon naar andere mannen. Alleen ben ik op dit moment wel erg jaloers, maar dat komt door de situatie waar ik inzit. Hij heeft namelijk een vriendin, en dan is het moeilijk om niet jaloers te zijn, zeker als hij net iets te lang kijkt naar een andere vrouw.
pff dit komt me wel heel erg bekend voor! Ik ben snel jaloers. Maar dat komt voornamelijk doordat ik bang ben mijn vriend te verliezen. Hij is voor mij perfect; hij is lief, bloedmooi... Eigenlijk kan hij beter krijgen dan ik, want ik ben best wel jong en hij is een stuk ouder. Verder is hij mooier, hij zou iedereen kunnen krijgen, en dan heeft hij met zo'n gewoon meisje als ik! Dat maakt me snel onzeker en jaloers. Misschien een idee om aan mijn eigenliefde te werken...

Ik ben echt ontzettend jaloers. Echt misschien wel ziekelijk jaloers. Ik heb in het verleden nooit wat gemerkt bij hem. Hij is nooit vreemdgegaan en hij keek vrijwel niet (met mij erbij dan he) naar andere meiden/vrouwen. Hij zegt me ook elke dag hoeveel die van me houdt en hoe mooi die me vind. Maar ik blijf onzeker en ontzettend jaloers. Ik wil niet eens films kijken waar blote vrouwen in voorkomen (EN GELOOF ME: DAT IS DUS BIJNA ELKE FILM!!) Ik vind t zelf t ergste. Ik zit er mee. Hij heeft zoiets van; Ja dan niet, lekker boeiend. Maar IK schaam me er diep voor en zit er ontzettend mee. Ik voel echt PIJN vanbinnen als hij n knap meisje ziet. EN nu ben ik er DIT WEEKEND achter gekomen dattie op MSN tegen n meisje heeft gezegd (echt al in november 2007) dattie haar een lekker kontje vind hebben.. OMG. Toen ben k helemaal losgebarsten. Ik ben ZO ontzettend kwaad geworden. Echt gejankt en geschreeuwd voor mijn leven. Echt serieus. Ik ben nog nooit zo kwaad / jaloers geweest. Het is misschien wat overdreven maar denk er ECHT aan om t uit te maken. Wat vinden jullie?!
ik hoop dat dit gaat helpen ik ben te jaloers. Eerst niet maar nu ineens wel , hoewel ik eerst best wel eigendunk had is het alleen maar laagdunk geworden.
ik ben heel erg jaloers daarom wil ik geen vriend
Ik ben jaloers als mijn vriend op porno site's gaat. We zijn al een dikke 3 jaar samen -maar ik ben wel pas 18- en toch kan ik er maar niet aan wennen. Ik vind het gewoon jammer als hij naar andere naakte, mooie vrouwen kijkt. En hij kijkt dan ook nog naar filmps met extreem dikke borsten. Nu zelf ben ik niet lelijk, ik krijg voldoende tot veel aandacht en heb cup DD. Ik denk dat hij gewoon niet genoeg aan mij heeft.(zo een gevoel heb ik dan) We hebben hier al veel over gepraat maar ik krijg altijd als antwoord: 'ik ben een man', of 'ik kijk ook graag naar andere mooie vrouwen'. Ik hou enorm veel van hem, maar ik heb al vaker verteld dat hij niet zo direct moet zijn. Van zo'n antwoorden ga ik koken! Hij vindt me ook knap en houd van mij. Ik kan er toch niets aan doen om het 'óke' te vinden. Is er iets mis met mij? Waarom kijk ik dan niet graag naar porno?
Hallo! Ik ben vaak jaloers geweest op een vriendin van mijn beste vriendin.. Mijn vriendin praatte de hele dag door over haar en ik vond het niet echt leuk. Een week geleden had ze ruzie met haar en moest ik dus weer al haar verhalen aanhoren over hoe irritant haar andere vriendin is. Mijn vriendin zei de hele tijd dat ik heel lief voor haar was. Nu is het weer goed en heeft ze het weer de hele tijd over haar beste vriendin. Ze zegt de hele tijd dat het haar beste vriendin is, terwijl ik dat altijd was. Ik vind dit echt niet meer leuk. Groetjes, Marloes.
Ik hoop dat ik wat met deze tips kan doen, niet ik ben de gene die jaloers is maar mijn vriendje is tot ziekelijk aan toe jaloers:$ Elke keer weer met samen uitgaan wordt ie para:( maar ga proberen hem te helpen!
hey

Ik ben echt super erg jaloers
En ik weet gwn nietwat ik er aan kan doen. We hebben al langer als 2 jaar en t is ook wel al saai
Maar ik word gwn gek van mn jaloezie. Groetjs
Het is alemaal niet makkelijk.... Ik weet waar mijn vriend van houdt, dat zijn mooie benen en PANTYS in elke vorm die er maar bestaan. Achter elke vrouw, die een panty of iets dergelijks daraagt, of mooi of niet, hij kijkt ernaar en als je als vrouw zijnde naast hem loopt, is dat zoms best heftig... Ook als ik de kamer soms binnen kom, gaat de PC van de een op de andere seconde uit, waarom, ik weet het wel en ik acepteer dat ook, dat ie vrouwen in lingerie bekijkt, iedereen heeft zo zijn voorliefdes, toch... Naja lage dunk ook een punt ik denk dat dat ook nummer 1 is bij elke rouw. Hoe jaloersie ontstaat, kijk op internet je vindt er alles, kijk naar de mode bladeren... Om gek van te worden... Voor mijn vriend zijn verjaardag krijgt ie een foto sessie in lingerie van mij, terwijl ik mij erniet helemaal op mijn gemak bij voel maar ja... Ik doe het toch, want hij houdt van mij en dat zegt ie ook elke dag. Een relatie is geven en nemen. ROXY
Ik ben super jaloers.. Vooral op zijn ex. Ik weet dat hij er heel lang mee heeft gezeten, en er misschien na een jaar nu nog wel mee zit. Hij kijkt soms in haar mail, en ik heb gezien dat hij haar via msn vroeg af te spreken. Dit heeft hij me niet verteld, en k ben de confrontatie niet aangegaan, omdat ik het hem zelf wilden laten uitzoeken. Ze reageerde blijkbaar niet echt, en nu heeft hij wel alle contact via msn en mail verbroken.. Toch blijf ik bang dat hij haar wil zien, en dan haal k me vanalles in me hoofd zoals dat ze in bed belanden ofzo.. Ik word er ook helemaal gek van.... Maar hij zegt dat hij van me houdt voor altijd, en hij heeft het zelfs over samenwonen, dus hij zal er dan toch overheen zijn.. Laatst zei hij ineens dat hij spijt had van die ex.. Kweet niet eens ofk dat wel geloof.. Wat een gedoe..
ik ben niet echt zo jaloers,, als hij naar iemand anders kijkt maakt het me niet uit.. Zo lang het maar daar bij blijft. De enige waarop ik echt jaloers ben is zijn ex.. Ze zijn nog 'vrienden' maar zn ex heeft hem meerder malen terug willen hebben. Hij ziet haar zoiezo niet meer.. Daar heb ik dan weer wel voor gezorgd(dat mocht ook wel nadat ze hem zo gestalkt had).. Maar hij praat nog wel met haar en ik zie haar ook wel eens.. En dan doet ze allemaal heel lief en alles.. Maar later blijkt dat ze nog verliefd op hem is.. Dat is de enige die ik niet bij hem in de buurt wil zien,, dan word ik kwaad en kan ik haar wel naar dr keel grijpen :P maar bij elk ander meisje maakt het me niet zoveel uit..
ik vind het opzich niet zo erg als me vriend zegt ,, dat is een mooie vrouw !! Maar wel als hij uit gaat en zijn ex is daar en daar gaat hij mee dansen dan ben ik wel een beetje jaloers , ik ben bang dat hij dan weer gevoelens voor haar terugkrijgt , het is echt vervelend dat gevoel en ik probeer er echt vanaf te komen maar afentoe lukt dat en afentoe niet
Hee! Ik ben wel erg jaloers, ik ken me vriend nu 4 jaar en in die vier hebben weer meerdere malen een relatie gehad.. Maar nu een echte goede relatie..! Dat ik zo jaloers bent komt omdat hij eersst 2 keer vreemd is gegaan met het zelfde meisje, en daarom denk ik nog vaak als zij en hij contact maken dat er iets kan gebeuren of dat hij weer iets doet dat hij niet toen had verteld.! Daarom ben ik zo jaloers.
Pff ik was nooit jaloers. Ik leg uit waar mijn grenzen liggen en daar hoeft die dan niet overheen te stappen. Maar nu sinds een paar maanden ben ik het wel. Ik kan zijn verhalen uit zijn verleden niet uitstaan al dat gelul over die exen van m. En dat was wel een mooie griet en die griet was wel heel erg leuk. Hoe kan het? In het begin van onze relatie had ik me er helemaal niet aan gestoord we vertelden onze verledens aan elkaar en lachten om onze stommiteiten. En nu kan ik het niet uitstaan als die naar een ander kijkt. Oh ja die heeft wel een lekkere kont. Of dat is een lekker wijf. Brengt bij mij meteen bij daar zou ik wel aan willen zitten en daar zou ik wel een wip mee willen hebben. Ik denk dat het komt omdat je veelal denkt dat een man zijn pik achterna loopt. En is dat ook zo doet n man dat ondanks dat hij thuis niks te kort komt. Moet zijn ego gestreeld worden. Zijn het excuses of ben ik gewoon strontjaloers. Ik wordt soms gek van mezelf, ik wil het niet l! Aten zien maar het vreet en knaagt aan me door mijn hele lichaam. Ergens schaam ik mij, en aan de andere kant verafschuw ik me zelf dat ik zo over m denk. Hij zegt me wel tig x per dag dat die van me houdt en dat ik de enige ben voor m. En dit doet hij echt letterlijk wel tig x per dag. Soms denk ik dat doe je om mij te sussen je meent er geen moer van. Help ik wordt gek van mezelf.......
jaloers in de liefde
Ik ben ook jaloers in de liefde maar wat kan ik er aan doen
Als we samen ergens lopen heeft hij alleen maar oog voor andere dames
We gingen voor de eerste keer samen zwemmen ik had een mooie nieuwe bikini gekocht maar hij zag me niet eens hij ging in het water liggen met een luchtbed en keek voordurend naar mooie andere vrouwen
Ik vroeg hem die avond hoe vondt je mijn bekini en hij zij gewoon o heb ik niet op gelet
Ik wordt er erg onzeker van
Misschien komt het door dat ik 48jaar ben en hij is 42jaar
En ik heb ooit gelezen in z'n mail dat hij naar iemand gestuurd had dat hij uit was geweest en hele mooie vrouwen had gezien maar hoogswaarschijnlijk nooit met z'n mooie vrouw thuis zou komen
En wij hadden toen net bijna een maand verkering ja wat ga je dan denken
En als we ergens zijn waar mooie vrouwen zijn dan zie je hem gewoon veranderen hij gaat dansen wat hij normaal nooit doet en slooft zich behoorlijk uit
Ben ik nou onterecht jaloers of is er echt iets aan de hand
Jaloezie is de grootste valkuil in een relatie, zeker als de jaloezie voortkomt uit een gevoel van minderwaardigheid. In het verleden ging mijn ex daardoor op den duur uiteindelijk echt vreemd, we waren ook nog erg jong en er speelde wel wat meer, maar toch. Jaloezie kan funest zijn. Inmiddels heb ik ervaren dat hoe je partner met je omgaat veel invloed hierop heeft, mijn huidige vriend vertrouw ik volledig en met hem kan ik eerder lachen als hij een leuke vrouw ziet, dan dat ik jaloers word. Eerlijk toegegeven er lag wel een weg van therapie voor mezelf aan vooraf. Liefde met alleen wat gezonde jaloezie is heerlijk, maar ziekelijk is gewoon funest.
ik ga al ong. 4 jaar met me vriend ik ben 19 en heb 2 kindjes binne een jaar tijd van hem gekregen. Ik hou zo ontzettend veel van hem en ben zo erg jalooerss dat ik er zelf niet meer goed van word zelfs al wanneer we samen op de bank zitte tv te kijken en dr komt bijv een clip van een mo0ie vrouw op tv durft niet eens te kijken omdat hy weet hoe ik ben laat staan hij gaat naast me kijken of segge mo0ie vrouw of wat dan ook
ik ben zo jaloers, het loopt de spuigaten uit.. Ik wil hem soms echt iets ergs aandoen. Zitten we samen mtv te kijken en dan komt real life ofzo met lekkere meiden, en dan pak ik zijn arm en zorg ik dat hij mij kust en niet daar naar toe kijk, en dan zeg ik: dit is gaar dit wil ik niet kijken. Terwijl ik vroeger smulde van die programma's!. Nu kijk ik liever autoprogramma's of voetbal ipv. Tmf/mtv. Om de meiden te ontlopen. Het komt denk ik ook omdat hij bij zijn internet geschiedenis heel veel sexsites heeft staan met allemaal blonde meiden met dikke kont, en ik heb donker haar en ben best dun. Ik word er gek van. Ik ga jullie tips proberen. Gr.
Helaas ben ik niet jaloers als mijn man een andere vrouw leuk vindt en met haar flirt. Soms hoop ik dat hij eens meer met haar wil. Maar als ik hem een voorstel doe, blijkt hij te gruwelen bij de gedachte. Wanneer ik wel jaloers ben? Er is een man waar ik vreselijk verliefd op ben geworden, maar hij heeft de liefde van zijn leven gevonden. Ik gun hem wel een echte relatie, maar ik zou willen dat ik haar was. Ze is erg mooi en 30 jaar jonger dan ik en vrijgezel. Mijn liefde voor hem maakt dat ik wil dat hij gelukkig wordt, maar mijn hart doet wel pijn. Green lover

Ik heb een relatie gehad op mijn 13e tot mijn 16e... Meet een jongen die 5 jaar ouder was... Hij was ontzettend jaloers! Toen we ongeveer 1 1/5 jaar verkering hadden, mocht ik helemaal niets meer... Geen jongens op msn.. Geen jongens in mijn mobiel( en alles werd gecontroleerd) Als ik een jongen aankeek mocht ik wel een maand van hem horen dat ik verliefd op iemand anders was... Als hij mij met een jongen op een foto zag ging die dreigen met uitmaken... Op gegeven moment mocht in niet op schoolreisje omdat er jongens mee gingen het ging toen van: Of je gaat niet... Of het is uit! Ik wou absoluut niet meer op schoolreisje... Want je gelooft het of niet.. Ik kon niet zonder hem(Dacht ik!)

Uiteindelijk is die vorig jaar februari vreemd gegaan en heb ik alles geprobeerd om hem te negeren... Ik heb mijn mobiel+laptop een week in de kast gestopt... Alle contacten geweigerd. Ik was na 8 maanden pas over hem heen! 8 maanden heb ik elke dag om hem gehuild, gemist... Ik dacht altijd dat hij jaloers was omdat hij bang was mij kwijt te raken maar het ging wle heel ver! Ik vond het niet leuk dat hij zo deed en ik heb nu een relatie met een andere jongen en ik probeer dan ook absoluut niet zo te reageren zoals mijn ex altijd deed. Ik voel soms wel jaloezie maar dat negeer ik van mezelf! Ik weet nu hoe het voelt... Liefs, Marie-Cécile
als iemand weet wat jaloezie is ben ik het wel.( uiteindelijk was het ook terecht,, maar dat doet er nu even niet toe)
Bijvoorveeld: ik stond op rond 4-5 uur in de ochtend (dit deed ik altijd als ik bij hem was), pakte zijn telefoon en ploosde die HELEMAAL VAN BOVEN TOT ONDER uit, sms in- en outbox, telefoonlijsten, opgeslagen berichten, lengte van gesprekken, ontvangstebevestigingen, foto's, agenda etc etc
Als hij aan de telefoon was luisterde ik altijd mee of het een vrouw was, zo ja dan was het vuur aan. Heb zelfs geprobeerd zijn email te laten hacken omdat ik zijn wachtwoord niet wist. Dit is echter niet gelukt. Ik was/ben egt een jaloers kippetje, achteraf bleek wel dat alles waar ik mijn vermoedens bij had, dat daar inderdaad iets achter zat, dus heb ook absoluut geen spijt van hoe ver ik soms wel niet ben gegaan! Op je intuïtie kun je vertrouwen, als je dat niet meer kunt bij je vriend.
Ook ik ben een ongelovelijke jaloers meisje. Had het natuurlijk niet gehad omdat ik merk dat het voor hem ook ongemakkelijk begint te worden. Ik ben best bang dat hij er met een ander vandoor gaat. Komt omdat hij mij op het begin van onze relatie over veel andere dames heeft geroepen hoe mooi hij ze vindt. Dat heeft mij pijn gedaan , hij heeft nog nooit over mij gezegt dat ik mooi ben namelijk. Ook is hij 11 jaar ouder dan mij. En wordt het voor mij ook een stuk moeilijker

Ik ben een nog niet eens volgroeit meisje en snap niet wat hij met mij moet terwijl hij zoveel andere mooie en ouders dames kan krijgen. Maar hij heeft voor mij gekozen en dat weet ik. Maar het is en blijft moeilijk . Pas op met jaloerse gevoelens want ze kunnen inderdaad je relatie overheersen. En dat is bij mij in het geval! Ik hoop met deze tips dat het allemaal wat makkelijker voor mij zal worden. Heb er grote vertrouwen in !
Ik word jaloers als er n mooie meid langs loopt en ik weet dat mijn vriend op zo iemand zou vallen, want als we dan samen lopen zie ik hem helemaal weg draaien, dat irriteerd me. Mij geeft hij nooit zoveel aandacht, terwijl het juist andersom zou moeten zijn! Soms word ik er echt gek van, dan ga ik allemaal dingen bedenken waarom hij naar haar kijkt en niet naar mij, net of ik niet goed genoeg ben. Je word er ook erg moe van en gespannen. Dus dit is echt heel handig die tips!
wow ja ik kan echt jaloers zijn als mn vriend alleen al zegt van dat is een mooie vrouw ga ik al door t lint(van binnen) omdat ik denk mannen kunnen t woord mooie vrouw en zou ik wel mee willen neuken niet uit elkaar houden..en ik hierdoor dus ook niet meer hehe moeilijk moeilijk xxx
Tja, ik ben nog wel vrij jong. Heb dingen meegemaakt die kinderen niet horen mee te maken. En echt verlieft ben ik nog nooit geweest. Tot ik nu bijna 'n jaar geleden 'n jongen op m'n werk tegen kwam die ik wel zag staan. Eigenlijk nooit bij nagedacht of hij 'n vriendin had of niet ( ook nooit gedacht dat ik contact met 'm zou hebben maar dat terzijde) nu heb ik wat met 'm. De 1e voor wie ik echt heel erg veel voel. Maar ik kan wel heel jaloers zijn. Voordat we wat hadden had hij 't wel is over 'n soort ex van 'm. Ik kon dan al vrij jaloers zijn:$
Ik ben wel 'ns bang dat ie bij dr terug komt ofzoiets. Ik was laatst ook heel bang omdat hij zei dat hij 'n gesprek ineens had met iemand die hij vet lang niet gesproken had! Ik was heel bang dat zij dat was! Ben altijd bang 'm kwijt te raken. En geen idee wat ik hieraan moet doen! Hij is niet zo klef als hij zelf zecht, dus hij zecht niet gauw dat hij me mist of van me houd. Maar ik weet wel dat als hij het zecht dat hij het ook echt meent. Maar toch, ik blijf heel erg onzeker, en bang hem kwijt te raken!
Ik kan er absoluut niet tegen als mn vriend naar n andere vrouw kijkt, dus deze tips zijn echt heel handig!
Tjhaa ,, k zal denk k niet heel erg jaloers zijn .. Maar iedereen is t echt wel eens hoor ;)
En zo ik ook :) als hij vertelt over een meisje diie hij jaren lang leuk heeft gevonden dn heb k tog wel dat jaloerse gevoel van hé hou nou eens op ..:P Mjaa .. Ik weet dat hij met andere meisjes flirt .. Dat mag hij van mij :) ik doe t zelf ook ..(met andere jongens) maar het maakt me ook niet echt veel uit .. We hebben een serieuze relatie en we houden heel veel van elkaar .. Dus waarom zou k m tegenhouden ?? IilovePeter !!:D
ik ben erg jaloers,
Zelfs al zegt hij dat hij andere meisjes leuke meiden vind, of als er een meisje even bij hem achterop zit. Iedere keer doet alles me pijn, en ik word er dood moe van..dan denk ik dat ik niet goed genoeg ben, ik wil er echt van af, want het maakt me onzeker, en bang, en moe..ik zal me god niet weten wat ik er aan moet doen, ik hoop dat andere mensen het wel weten. Groetjes nienke
Hoi,
Ik kan je niet vertellen hoe jaloers ik wel ben... Dit is echt een probleem voor onze relatie. Ik weet wel ergens dat men vriend me enorm trouw is, maar toch zoek ik steeds achter alles iets! Ook als ik nog maar denk dat hij naar een andere vrouw kijkt, dan stijgt de jaloezie naar men hoofd. Ik haat dit gevoel echt en wil het kwij!
ik werd meer jaloers hoewel ik vreemd was gegaan... Vreemd?
iedereen kijkt wel eens naar een anders, jij als vrouw zijnde doet dt ook. Hij zou er dan op afgekeurd worden en jij niet. Gelijke moniken, gelijke kappen. Kijken mag en praten ook nog, maar daar houdt het ook me op. Kom op man, je hebt hem toch al verovert, ik zie het probleem niet zo... Als hij echt van je houdt dan blijft dat wel bij kijken en praten. Bezeikt hij je, dan weet je dat hij niet van je houdt. Jij zou het ook niet leuk vinden als je niet meer naar andere mannen mag kijken. Dat is niet te doen... Een film zonder Johnney Depp of Jared Leto???? :O
Ik ben ook heel snel jaloers. Dat komt vooral door nare ervaringen in het verleden, en door de angst dat hij iemand vindt die leuker zal zijn dan ik. Soms heb ik periodes dat het allemaal wel meevalt, maar dan ineens ben ik weer heel jaloers, dan kijk ik of hij niet naar andere vrouwen kijkt, sms't of wat ook. Erg ziekelijk, is weet het. Het helpt bij mij enorm als hij me meer laat voelen dat hij bij mij blijft, maar het moet na een tijd ook gewoon normaal kunnen. Ik ga wat proberen te doen met jullie tips!
jaloers in de liefde. Nu niet meer maar bij m ex had ik het continu als hij keek naar een andere vrouw of jonge meid van onze eigen leeftijd was ik zo jalours als de pest. Waarom voor mij leek het net of hij die vrouwen uitkleden met zn ogen. Als we met elkaar in bed lagen had hij nooit genoeg aan mij alleen maar moest daar bij een porno film aan staan. Als k hem vertelde over mij benauwde gevoelens moest ik niet zo zeuren en hij hield alleen van mij. En dat moest ik weten na 2 jaar. Ik lag hem uit dat ik in het verleden heel vaak aan het lijntje werd gehouden door jongens en ook dat deze meerdere malen vreemt gegaan waren en er over hadden gelogen. Mijn onzekerheid werd van kwaad tot erger ik weet dat alle mannen kijken naar een vrouw met een mooie uitstraling en een goed gevormt viguur maar het ligt hem eraan hoe je er naar kijkt. Wat ik hem dan zij was dat ie niet elke vrouw hoefde uit te kleden met zn ogen en vertelde weer op nieuw over mijn onzekerheid. Hij lagte me nog net niet uit. Na 2 jaar ontmoeten ik een andere jongen echt super lief we zaten avonden lang te praten zonder dat er wat gebeurd is we hebben gelachen en gehuild maar ook over onzekerheid in een relatie. Ik vertelde hem wat er gaande was en vroeg hem hoe hij hier mee zou om gaan. De relatie met mn ex is uiteindelijk op de klippen gelopen en ik ben verder gagaan met de jongen waar ik zo goed mee kon praten. We wonen nu samen en hebben een dochterje van 5 weken. Bij hem ben ik niet jalours en zou ik dat wel zijn zou ik mijn gevoel proberen te negeren wand ik weet dat het niet nodig is en hij voor de volle 100 procent voor mij gaat en kan ik me gevoelens niet negeren dan praat ik er samen met hem over en kunnen we er samen wat aan doen wand samen sta je toch het sterkst
ik heb een vriendje,we gaan al 14 mnd met elkaar,
Tog kan ik niet zien dat hij echt van me hou
Maar ja dat zeg hij en dat zien ander mensen maar ik niet. Ik weet soms gewoon niet wat ik moet doen,
Ik ben zo jaloers dat ik hem wat wil aan doen. Is dat normaal dan?

Ik ben voor een lange tijd jaloers geweest op mijn vriend, om kleine dingetjes met andere vrouwen, maar ik wist dat het niet nodig was, aangezien ik hem kan vertrouwen. Telkens zei ik tegen mezelf dat het niet nodig was en dat ik mijn energie aan niks besteedde. Op een gegevens moment, als je jezelf maar lang genoeg blijft zeggen dat het niet nodig is en je dat ook in gaat zien, gaat het gevoel weg. Je moet ook wel accepteren dat je jaloers bent en dat er aan dat gevoel op dit moment niks te doen is. Het is er nou eenmaal om de een of andere reden. Het enige wat je jezelf kunt zeggen is 'kom op, je bent sterk en je weet dat hij betrouwbaar is'. En telkens als ik nu een beetje een jaloers gevoel krijg, denk ik weer 'het is niet nodig' en weg is het!
Heb je een gerechtvaardigde reden om jaloers te worden en heb je hem meerdere malen op zijn gedrag aangewezen. Maar bleef zijn gedrag toch onveranderd, meid ja maakt je zelf dan alleen maar gek. Dumpen die kerel, en werk om je zelf terug te vinden.
ik ben helemaal niet jaloers. Het intresseert me simpel gezegt gewoon niet. Vroeger met de eerste relaties was ik wel jaloers maar daar mee jaagde ik ze alleen maar weg. Als zij naar andere mannen keek en zei "das een lekkerding" had ik het niet meer. Dus ging het zelfde doen, ze liet niet merken dat ze het vervelend vond. Later ging het uit. Met het excuus dat vind ik niet leuk dat je zulke dingen zegt blablabla. En dan later horen dat ze een paar keer in vreemd gegaan. Niet een beetje hypocriet ik mag niet naar vrouwen kijken en jij wel andere mannen neuken?! Tegenwoordig boeit het me allemaal geen reet meer. Kijk maar, zeg er maar wat van. Doe ik het zelfde. Maar duft commentaar te hebben dan kan je gelijk je spullen pakken en opzouten. Misschien beetje grof maar naar andere mensen kijken doen we gewoon, zolang je trouw blijft aan elkaar moet dat geen probleem zijn. Het enige nadeel aan het niet jaloers worden is dat de dames denken dat je niet om hen geeft of ze gaan juist proberen je jaloers te maken en niet ff iets te vergaan en dan opeens weer vrijgezel zijn....
Ik denk dat iedereen wel eens jaloers is.. En dat jaloers zijn best goed is! (Zoals in dit artikel werd genoemd.. Tot een bepaalde grens natuurlijk!) Maar ik vind dat je je niet druk hoeft te maken als je vriend een smsje krijgt van een meisje( die jij niet kent) en dan jaloers wordt. Wél moet je je vriend zo vertrouwen dat je wéét dat hij jou toch leuker vind. En misschien wel naar mooie vrouwen kijkt, maar hij kiest niet voor niks voor jou!?! Dus denk daar aan dat helpt! Denk er gewoon aan; hij heeft niet voor niks voor mij gekozen & .. Als ik helemaal niet jaloers was zou het ook niet goed zijn!
Wedden dat jij je al een stuk beter voelt! Succes
Door min jaloezie heb ik mijn relatie kapotgemaakt, het was nog maar net begonnen, en blijkbaar kon hij dat niet uitstaan, dus mijn advies is: laat sowieso niet zien dat je jaloers bent, en ga geen confrontaties aan, en als het je erg dwarszit, bespreek het met hem in een rustige sfeer. Succes,
Groetjes, Maria
O ja, ik ben jaloers! Zo erg dat het iédere relatie die ik aanga beïnvloedt, en ik er daarom voor gekozen heb een hele tijd single te blijven tot m'n hoofd in orde is grapje! Groetjes
Als hij soms zegt van ik vind dat een mooie vrouw, en ik vind dat ook dan zeg ik dat ook. Maar er zijn grenzen, het moet bij mooi blijven en niet van o ze heeft super mooie billen etc.

Ik heb sinds een paar maanden een relatie met een man die ik al ruim een jaar leuk vond voordat er wat tussen ons opbloeide. Hij is mooi en zo trouw als een hond, de perfecte combinatie! Ik word alleen zo ontzettend jaloers als ik per ongeluk een foto zie van een ex van hem, het vreet me bijna op en ik WEET dat het nergens voor nodig is, maar toch!!! Hij heeft maar een paar vriendinnen gehad waar hij echt wat voor voelde en ze zijn altijd op vriendelijke wijze uit elkaar gegaan, dus dan komen de doem-gedachtes weer bij me op dat ze evt. Een keer zouden kunnen praten via msn of zo. (hij heeft niet eens contact meer met ze!) Ik weet dat ik me aanstel en dat ik geen enkele rede heb om jaloers te zijn en dat ik juist blij moet zijn dat hij zo trouw is. Ik probeer me er overheen kon zetten en dat lukt aardig maar soms heb ik weer een moment van zwakte en dan komen de doem-gedachtes weer boven. We hebben afgesproken dat hij de fotos van zn exen op zn computer ergens voor me versto! Pt (ik ben er niet naar op zoek, ik wil ze juist NIET zien. Maar hij hoeft ze ook niet van me te wissen) zodat ik er niet mee geconfronteerd word. Dat is ook prettiger voor hem, hij voelt zich enigzins gekwetst als ik jaloers reageer en soms wordt hij ook een beetje boos. Hopelijk gaat het gevoel met de tijd weer weg.
GESPONSORDE LINKS