Je ontdekt dat je vriendin wordt bedrogen...

Je ontdekt dat het vriendje of de man van je beste vriendin vreemdgaat. Wat doe je? Hoe gedraag je je? Zeg je het of zeg je het niet? En wat als je je vergist?

Je ontdekt dat het vriendje of de man van je beste vriendin vreemdgaat. Wat doe je? Hoe gedraag je je? Zeg je het of zeg je het niet? En wat als je je vergist? Of als zij het al weet en het wel goed vindt zo... Al met al is het een ontdekking waar je als vriendin niet blij van wordt. Je wordt plotseling opgezadeld met talloze vragen, twijfels, problemen en overdenkingen die nu eenmaal met dit soort situaties gepaard gaan.

Hier is een kort overzicht van adviezen die je zouden kunnen helpen om deze situatie de baas te kunnen. De adviezen en tips zijn voornamelijk gebaseerd op persoonlijke ervaringen en op ervaringen die onze lezeressen in de loop der jaren via email met ons hebben gedeeld. Maar ons lijstje is niet uitputtend. Heb je er iets aan toe te voegen, dan horen (pardon, lezen) we dat graag!

- Ga eerst even bij jezelf te rade. Hoe ben je te weten gekomen dat het vriendje/de man van je vriendin vreemdgaat? Heb je het afgeleid uit roddels die je toevallig ter ore zijn gekomen? Of heb je het met eigen ogen gezien? Of heeft iemand anders het je in vertrouwen verteld? Als het alleen maar om geruchten, is het misschien een goed idee om je af te vragen of het wel echt waar is, voordat je de bom laat barsten. Denk je niet?

- Heb je iets gezien dat niet voor jouw ogen bestemd was? Vraag je eerst eens af wat je nu eigenlijk gezien hebt. Was het echt heel duidelijk dat hier iets niet in de haak was? Of heb je het vriendje van je vriendin enkel en alleen in het gezelschap van een andere vrouw gezien? In dat geval zou het ook om een zakelijke afspraak kunnen gaan, of om een afspraak met een vrouwelijk familielid, toch? Hielden ze elkaars handen vast? Zoenden ze? Oké, in dat geval begint je vermoeden vaste vormen van bewaarheid aan te nemen.

-Heeft hij jou gezien? Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan of hij, de partner van je vriendin, weet (of niet) dat hij 'ontdekt' is.

- En je vriendin? Weet je zeker dat zij niets weet of vermoedt? Het is vaak moeilijk om van buitenaf te begrijpen wat er binnen een koppel speelt. Soms vormen zich bepaalde codes waar beide partners naar gaan leven maar die voor een buitenstaander moeilijk te begrijpen zijn. Loop daarom niet te hard van stapel.

Stel dat je alle punten hierboven doorlopen hebt en dat je conclusie is dat je vrijwel zeker bent dat de partner van je vriendin haar bedriegt, en dat zij er geen weet van heeft, dan is het (helaas) tijd voor een volgende beslissing.

De vraag is nu: het zeggen of het niet zeggen? Als zij echt een goede vriendin van je is, kun je er waarschijnlijk niet omheen: je moet het zeggen. Maar hoe? Dit is nu het punt. Het grote punt. Wellicht kunnen de raadgevingen hieronder je daarbij helpen, maar we rekenen verder ook op jullie adviezen en reacties op het probleem beter in kaart te brengen en oplossingen ervoor te vinden.

- Vermijd paniekreacties. Van jouw kant en ook van de kant van je vriendin. Wees kalm en pak het 'volwassen' aan.

- Ga het niet officieel aankondigen. Maak er geen speciale afspraak voor, bouw de suspense niet op, maak geen scènes en vertel het niet in een openbare gelegenheid.

- Begin niet met een openingszin als 'marco gaat vreemd!' of zoiets dergelijk. Begin eerder met een inleiding als: 'vorige week kwam ik marco tegen in die en die kroeg, ik keek nog of jij er was maar ik zag je niet...' en wacht dan af hoe het gesprek verder loopt.

- Als zij niet op de hoogte is, geeft haar dan niet direct alle details, maar laat het aan haar over om er verder op in te gaan, of niet. Gun haar de tijd om de informatie te verwerken. Het enige wat je doet, is haar een hint geven (en dat doe je natuurlijk alleen maar als je overtuigd bent van wat je weet). Uiteindelijk zijn het jouw zaken niet.

- Als je niet overtuigd bent of haar partner nu echt wel vreemdgaat, of als je blijft twijfelen, neem dan zelf je tijd en vertel het haar niet voordat je meer informatie hebt. Dit geldt natuurlijk alleen in gevallen waarin er geen haast bij is om haar van je vermoedens op de hoogte te stellen (als ze binnenkort gaat trouwen, ligt de zaak weer heel anders).

- Als je echt helemaal zeker van je zaak bent, en jij voor de volle honderd procent weet dat de partner van je vriendin vreemdgaat, en dat omdat de vrouw met wie hij vreemdgaat, jijzelf bent... Tja.. Dan ligt de zaak weer heel anders. Wellicht is dat een goed onderwerp voor een volgend artikel.

En nu jullie. Wat zouden jullie doen als jullie er achter kwamen (of het vermoeden hadden) dat je vriendin door haar partner bedrogen wordt? Is het jullie ooit gebeurd? En wat heb je gedaan? Mail het ons! De interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
ik ben zelf bedrogen en HEEL GOEDE VRIENDEN VAN ONS in mijn omgeving waren op de hoogte dat mijn maN met een andere vrouw zich financieel aan het verrijken was TERWIJL IK THUIS ZAT TE WENEN OMDAT IK FINANCIIEEL AAN DE GROND ZAT MET DE KINDEREN mijn mam was zlfstandig en gaf de indruk dat het niet goed ging in de zaak
Ik voel me dus ook erg bedrogen door mijn mam en ook door mijn goede vrienden mijn vertrouwen is compleet weg het ergste vindt ik dat niemand mij ook maar iets gezegd heeft wardoor mijn man de kans bleef hebben om dit allemaal te doen
Ik zou dus zeggen;eerlijk zijn tegen je vriendin ze zal je dankbaar zijn
Viooltje
Ja ik zou graag hebben dat jullie mij helpen. Dus het zit zo ik ben zeker dat mijn vriendin wordt bedrogen maar haar vriend doet het met andere vriendin van mij en zij wetten dat ik het weet maar nu is het probleem moet ik vertelen of nie en zo ja hoe zou ik dat doen want die 3 hebben alles aan mij verteld wat zij voor elkaar voelen en zij vertrouwen mij
hoi,
Ik ben zelf een aantal keren bedrogen ik zou het fijn hebben gevonden dat me vriendinnen het me vertelde maar ik kwam er zelf achter ik had mezelf beloofd als een van me vriendinnen werd bedrogen door haar vriend dan zou ik het haar zeggen en dat was ook gebeurd bij een vriendin van me ik kwam er achter via via ik wist niet of ik het haar moest vertellen maar ik heb het toch gedaan omdat ze het ook vermoede dat hij vreemd zou gaan ik dacht dat ze sterk genoeg zou zijn om haar relatie te beeindigen met die gozer maar helaas ze heeft nog steeds een knipperlicht relatie die jongen is ook nog agressief van aard ze is ook geen lieverdje en ze hebben een kind samen van niet eens een jaar maar jaah bij haar deed het niet toe of die nou wel of niet was vreemd gegaan want ze is nog steeds met hem en ze vind het prima ik daarin tegen zou kwaad worden en gelijk de relatie verbreken ieder mens is anders
Je kunt ook altijd nog de vreemdganger er mee confronteren
Dat je hem gezien hebt
En dat je weet dat hij vreemd gaat en dat je hem de keus geeft om t aan je vriendin tevertellen zoniet , dat jij het dan doet
vroeg of laat hij/zij komt er toch wel achter uiteindelijk, als je gaat klikken denkt hij/zij je bent gewoon jaloers en probeert ze uitelkaar te drijven en dan heb je ruzie, liefde maakt blind
en wat als je iemand kent die aan de lopende bant
Een ander schatje neemt? En thuis een vrouw met 3 kids heeft zitten
Vertellen of je mond houden.
Ik denk dat de bedrogen vriendin je het niet kan kwalijk nemen als jij haar verteld dat haar vriend vreemd gaat. Ik vind vreemdgaan een uiting van disrespect en beschaming van het vertrouwen. Als jij de verzaakte plicht van haar vriend dan maar op je neemt, denk ik dat je het beste doet. Iedereen verdient het recht op een beetje eerlijkheid.. De keuze die zij dan maakt ten op zichte van haar geliefde is dan in ieder geval gebaseerd op de waarheid...
Als ik het zou zien of zou weten dan zou ik hem ermee confronteren en hem een beste klap verkopen. Continu achter de broek aanzitten dat ie eerlijk moet zijn tegen zijn vriendin. Mocht dit niet baten... Praat ik zelf met mijn vriendin. Als ze mij niet geloofd dan kap ik het contact af en dan komt ze wel tot inkeer met de tijd. Als ze niet tot inkeer komt dan zoekt ze het maar uit hoor. Hehehe.
Wat zouden jullie ervan denken om eerst een met 'Marco' zelf te gaan praten. Hij is de man die jij dacht te zien m et een ander. Hij kan je misschien gewoon vertellen wat er was. Een vriendin met verdriet, een colega met wie hij veel plezier heeft, en wat oh wonder ook zelf nog eens van vrouwen houdt. Je weet jet niet, en wat is er mis met een gesprek met degene om wie het gaat? Er wordt al genoeg gesproken over in plaats van met!
zou het niet zeggen. Ga zelf ook vreemd en 3 vriendinnen van me weten het we hebben het er wel eens over zeg het is mijn leven ik bemoei me niet met jullie prive dan. Jullie niet met mijne je maak meer kapot dan je denkt.
Ik zou het als mijn plicht ervaren om mijn vriendin hiervan op de hoogte te stellen. Ik zou van haar hetzelfde verwachten. Als haar vriend vreemdgaat is hij haar niet waard dus gelijk dumpen die handel!
ik zou het alleen vertellen als ik het zeker weet. Niet via, via. Een vriendin van mijn vriend had ook een keer verteld dat ik vreemd zou gaan, want ze had me met iemand gezien. Dat was gelogen. Gelukkig geloofde hij mij en zijn we na 6 jaar nog steeds samen. Aan mijn beste vriendin zou ik zeggen, dat er roddels zijn dat haar vriend vreemd gaat en dat ze misschien hem daarmee moet confronteren en als ik hem zou zien met een ander, zou ik het gewoon zeggen en daarbij dat ik haar zou steunen bij welke beslissing ze ook maar neemt.
Reaktie op;
"Ja, zoiets is mij overkomen, kan iemand mij raad geven". Laat gaan. Realiseer je dat je de trapversneller bent. Zij zal het mogelijk ontkennen en daarmee is jullie kontakt, om zeep. Hebben zij een open relatie ? Is het een one night stand ? Zelf heb ik ook iemand willen helpen, maar ik bleek de bliksemafleider te zijn, die het kwalijk werd genomen. Je denkt de ene te helpen, waardoor je de ander in feite afvalt. Zij sluiten mogelijk vrede en gevolg is, ze willen met jou geen kontakt meer. Jij bent de slecht nieuws profeet. Voordat je aktie onderneemt, bekijk het eerst van afstand aan en tel tot 10. Misschien komt hij er zelf achter. Verklaar je vriendschap (zo die er is) voor beiden, maar wees geen oplosser. Laat de tijd zijn werk doen. Als je kiest is het altijd voor 1 partij. Houdt daar terdege rekening mee. JAS
Mijn vriendin had al jaren een knipperlicht relatie met een gescheiden man die zijn 1e vrouw met drie jonge kinderen voor haar (zijn stagiaire op het werk) verliet. Vijf jaar geleden gingen ze samenwonen. Op hun housewarming party liet hij me al het huis zien om met me alleen te zijn. Hij raadde mij aan om bij mijn man te blijven en het eens met een ander te proberen(raden wie?). Ik was ervan overtuigd dat het binnen 1 jaar uit zou komen. Of dat ze, zonder dat ik als reden zou gelden, uit elkaar zouden gaan. Inmiddels is ze met hem getrouwd en heeft hij haar gegeven wat ze het liefst wilde: twee kinderen. Ze controleert zijn bankafschriften, hoe lang hij over de boodschappen doet, belt hem op kantoor, onderweg en in het hotel met mij. En ze maken grapjes over de 'Jenny' waar hij mee uit eten gaat. Zou ze bewust haar ogen ervoor sluiten dat hij al sinds ze samenwonen een andere vrouw heeft die hij niet op kan geven, namelijk mij? "Jenny"
wat ik zou doen als ik het wist zou ik op die man vriend afstappen en heb de kans te geven om het dr zelf te zeggen zo niet dan zou ik hem daar bij helpen want je laat immers niet je goede vriendin/vriend bedriegen!!
Niet mee bemoeien, ze zoeken het zelf maar uit. Verraden of verklikken is een slechte eigenschap. De waarheid komt vanzelf aan het licht. Mocht dat niet zo zijn dan is er toch niks aan de hand.
Ik heb het helaas meegemaakt en ik heb toen bij de desbetreffende vriendin een beetje over ontrouw gepraat en de reactie die zij gaf was, dat ze niet zomaar naar roddel zou luisteren en als het zo zou zijn dat hij haar echt bedroog en hij zou sorry zeggen en beloven dat hij het niet meer zou doen, dan zou zij hem vergeven. Dan zouden ze nog lang en gelukkig verder leven. Dus ik heb mijn mond gehouden, want ik geloof dat ze gewoon haar ogen toch voor de waarheid zou sluiten. Ik heb geen zin dat ik hierdoor de naam krijg dat ik een onruststoker ben.
ja ik zou het vertellen(ik heb het al eerder gedaan verteld aan een vriendin en ze geloofde me niet tot gevolg wij haden ruzie,maar naar een tijd kwam ze achter zijn ware aard en heeft ze hem gedumpt en mij gebeld om me alsnog te bedanken door het te vertellen) ik heb het zelfde meegemaakt dat ik het als laatse wist nou dat wil ik nooit meer meemaken die vernedering ik zou ook liever hebben dat iemand mij het zou vertellen als het zo was...
Ik zou eerst de vreemdgaande partij aanspreken. Ik heb zelf meegemaakt dat mijn partner vreemd ging en niemand heeft het mij verteld. Ik zou het op prijs gesteld hebben, als iemand hem ermee had geconfronteerd en daarna mij. Aan de andere kant "wat niet weet, wat niet deert" als het een slippertje is, maak je meer kapot dan goed, anders wordt het bij een buitenechtelijke relatie. Maar moeilijk blijft het.
Ik zou hem er op aanspreken en zou hem willen vragen of hij het haar allemaal eerlijk moet gaan vertellen. Mocht hij dit niet gaan doen, dan maak ik in zijn bijzijn opmerkingen waar mijn vriendin dan vraagtekens bij krijgt en navraag gaat doen bij haar man/vriend. Mocht ze deze hints niet doorhebben, vertel ik haar wat er aan de hand is. In elk geval probeer ik in eerste instantie de man er van te overtuigen dat hij degene is die het moet vertellen. (ik bedoel op zich gaat het mij niet aan)
En als de man het verteld is er altijd meer hoop nog voor een relatie dan dat als een vrouw er op een andere manier achter moet zien te komen..
Ik heb inderdaad onlangs de vriend van mijn vriendin met een ander zien staan zoenen. Ik weet niet goed wat ik er mee aanmoet, want als ik het vertel worden ze waarschijnlijk alletwee boos omdat ik me ermee bemoei. Maar vertel ik het niet en ze komt er toch achter dat ik het wist, dan is ze ook boos. Hoe dan ook je doet het eigenlijk nooit goed. Hele moeilijke situatie...
als je zeker weet dat het zo is zou ik het vertellen aan mijn vriendin of vriend dat haar of zijn partner vreemd gaat.
Eerst de partner zelf aanspreken, het hem laten vertellen, als hij dat niet binnen een bepaalde termijn doet, dan kan je het alsnog zelf vertellen. Miesje
Toen ik zeker wist dat de vriend van mijn vriendin vreemd ging had ik ervoor gekozen om het haar te vertellen.Dit werd mij helaas niet in dank afgenomen.Haar vriend ontkende alles en ik werd als leugenaar beschouwd.2 jaar geen contact met mijn vriendin gehad totdat ik haar toevallig op straat tegenkwam.Ze vertelde me dat hij uiteindelijk toch had toegegeven en dat het niet de eerste keer was dat hij vreemd was gegaan.Ze is ondertussen met hem getrouwd en heeft 2 kids...en hij..gaat nog steeds vreemd. Ik durf mijn vriendin hier niks meer over te zeggen en ben van mening dat het ook niks uitmaakt. Ze zal nooit bij hem weggaan.
natuurlijk zou ik dat vertellen,het is tenslotte mijn beste vriendin. Ik zou haar anders niet recht in de ogen meer kunnen aankijken, als ik het wist, en al helemaal het idee dat ik op de koffie kom, en hij daar ook lekker bij zit, nee, dacht het niet!!!
Toen ik er achter kwam dat de vriend van mijn beste vriendin mijn eigen zusje heel serieus had proberen te versieren hadden zij net een probleem/ruzie over een oud en nieuw reisje. Ik heb hem gebeld en 'gechanteerd'... Ik heb gezegd dat hij haar helemaal tevreden moest houden met dat reisje want anders zou ik haar vertellen hoe hij zich had gedragen. Hij heeft mn vriendin meegenomen en ik heb nix verteld. Ik heb me er wel een tijdje schuldig over gevoeld maar ik deed het voor haar. Nu een jaar later gaan ze samenwonen en zijn ze heel erg gelukkig samen...ik ben blij dat ik nooit iets tegen haar heb gezegd.
Alleen als het een hele goede vriendin is, dan zou ik er alles voor over hebben om haar te beschemren tegen leugens van haar vriend/ man. Maar als wij geen boezemvriendinnen zijn, dan zou ik er niets van zeggen, want dan zou ze denken dat hij met mij vreemd gaat of dat ik hem voor mezelf wil en daardoor ze uit elkaar wil halen. Dat laatste gebeurd erg vaak en is ook erg vaak waar. Vandaar dat ik me niet mee zou bemoeien....
Mijn ervaring,, niet vertellen !!! Khad gelijk over dat een vriendin van me keer geplayd werdt maar ze geloofde het niet. Tot ik die jonge een keer gesprak en ik het hem zij dat ik het haar had vertelt toen had hij het direct uitgemaakt achteraf heb ik er toch ruzie door gekregen met haar mja wat doe je er nu aan he. Vertel het echt als die gene je goed kent en hij of zij weet dat je voor hem of haar altijd klaar zult staan!!
Het is heel moeilijk om je vriendin op de hoogte te stellen dat haar man vreemd gaat.een van mijn beste vriendinnen heeft het iedereen erg kwalijk genomen dat zij als laatste wist dat haar man vreemd ging. Ondanks dat hij door de weeks pas om 4 uur uit de kroeg kwam.(zo genaamd) Zelf heb ik rond gevraagd in mijn vriendinnenkring.Wat willen jullie in zo"n situatie?Welof niet zeggen? Zelf hoef ik het niet te weten.Ik kom er vanzelf wel achter.DE meeste vriendinnen vonden wel dat het verteld moest worden.Maar ik laat ze liever in de waan.Soms vliegt iets weer voorbij. Een goede vriendin haar man heeft op valetijnsdag aan een andere goede vriendin zijn geheime gevoelens voor haar geuit.Moet ik dat dan vertellen?Echt niet.Ook heeft een vriend een tweede leven met een andere vrouw.Mijn lippen zijn verzegeld.Conslusie ik vind het moeilijk en kies om mijn mond te houden en geen zegsman te zijn.
Ik heb het een paar maandjes geleden nog gehad; een vriendin van mij had twee maandjes verkering met een jongen die toch wel al bekend stond als een player. Nu wil je niet meteen het meest negatieve van de situatie gaan denken. Toen opeens kreeg ik een belletje van mijn vriend dat hij het met een meisje zat waarmee de vriend van mijn vriendin had gezoend! Hij was dus vreemdgegaan! Omdat het meisje het zelf had gezegd en ik haar naam wel vaker had horen vallen was ik er toch wel van overtuigd dat het dus waar was. Ik heb een paar daagjes gewacht met vertellen maar omdat de vriend van mijn vriendin toch snel jarig was besloot ik het haar toch voor zijn verjaardag te vertellen. Ze zei toen tegen mij dat ze het al had gehoord en dat zij en haar vriend over hebben gehad en dat het niets voorstelde. Zoals zij het vertelde kreeg ik het idee dat haar vriend gewoon een slap verhaal had opgehangen. Ik heb het maar zo gelaten want als zij hem vertrouwde moet ze dat doen en als hij wel ontrouw zou zijn zou ze er dan wel achter gekomen.. Twee weken daarna heeft hij het uitgemaakt omdat hij toch niet meer verliefd was maar nog wel goede vrienden wilde blijven.. Inmiddels spreken ze elkaar amper meer.....
ik zou me er niet al te veel mee bemoeien. Je weet nooit wat voor afspraken er gemaakt zijn binnen die relatie, je weet niet zeker wat er aan de hand is. Ik (vrouw) heb zelf een hele goede vriend (man), en er zijn mensen die denken dat wij een stel zijn, omdat we goed samen kunnen opschieten. Maar 9 van de 10 keer is mijn man er gewoon bij....en dat kan hele vreemde reacties van buitenstaanders opleveren, dus ik zou me er zelf niet mee bemoeien (omdat ik weet hoe overdreven mensen kunnen reageren op wat ze denken dat er is, terwijl er niets is).
Als ik erachter zou komen dat de vriend van mn vriendin vreemd zou gaan zou ik het absoluut vertellen aan haar! Echter wel als ik er 1OO% zeker van ben natuurlijk! Als ik het door geruchten heb vernomen zou ik het haar niet vertellen. Alleen als ik het met eigen ogen heb gezien! Ik heb het zelf ook meegemaakt dat iemand mij vertelde dat ze had vernomen dat m´n vriend niet te vertrouwen was..en dat terwijl ze hem niet eens kende! Hierdoor stond ik ineens niet meer zo zeker in m´n relatie..met alle gevolgen van dien.. Ik ben van mening dat anderen zich niet met je relatie mogen bemoeien, indien het iemand is die heel dichtbij je staat. Jij voelt zelf t beste aan of je relatie goed zit of niet. En hoe dan ook je komt er wel achter of hij/ zij vreemdgaat of niet. Als je alle roddels geloofd wat men zegt over je partner sta je ook niet goed in je relatie. Vertrouwen is namelijk wel de basis voor een relatie en als je dat al niet hebt, kun je maar beter meteen uit elkaargaan.
Ik denk dat de situatie alleen maar erger kan worden als je vriendin er later achter komt dat jij het de hele tijd al wist, maar niks hebt gezegt tegen haar. Het blijft echter een netelige situatie als je eerlijk tegen haar bent en ze je vervolgens uitkaffert en de deur wijst, omdat ze je niet wil geloven en zegt dat je gewoon jalours op haar perfecte relatie bent. Hoe dan ook ik zou in zo een situatie bij mezelf te rade gaan wat ik ik in bovenstaand geval zou doen. Is dit "eerlijk duurt het langst, dan zou ik het toch tegen haar zeggen...............no matter what". Zelf zou ik ook de waarheid willen weten. Elly
Als ik het zelf zou hebben gezien, dan zou ik het zeker tegen mijn vriendin zeggen!! Ik zou namelijk heel boos zijn, als ik erachter zou komen als een vriendin zoiets voor mij zou hebben achter gehouden (als het mijn vriend was)... Ik zou hem wel eerst bellen, dat ik hem heb gezien en dat hij die dag de tijd heeft om mijn vriendin in te lichten en dan is het aan hem....zelf vertellen of ik vertel het!!!
De vriend van mijn beste vriendin wilde haar bedriegen met...mij!Na ongeveer 3 dagen in een dillemma geleefd te hebben besloot ik haar te vertellen dat haar vriendje achter mij aanzat.Nadat ze zijn leugens had aangehoord besloot ze voor hem te kiezen en liet mij vallen als een baksteen.In dat zelfde jaar verbrak ze de relatie omdat ze met eigen ogen zag dat hij haar bedroog met haar andere vriendin.Ik koos ervoor het haar te vertellen en zou het zo weer doen,daar ben je vriendinnen voor...denk ik
eerlijk zeggen
Ja zoiets is mij overkomen, mijn beste vriendin ging vreemd met een andere vriend van ons en soms zit ik echt met het gevoel van moet ik het tegen hem zeggen of niet, en langs de andere kant wat heeft haar ertoe aangezet om vreemd tegaan wij zullen nooit weten wat werkelijk in een ander relatie gebeurd dus denk ik van misschien is het beter dat ik het enkel voor mij hou.maat toch vreet zoiest aan mij.Kan iemand mij raad geven?
GESPONSORDE LINKS