Help, hij gaat toch niet vreemd?

Er zijn mannen die het vreemdgaan gewoon in hun karakter hebben zitten. Je hebt er ook die het geen zier lijkt te interesseren.

Er zijn mannen die het vreemdgaan gewoon in hun karakter hebben zitten. Je hebt er ook die het geen zier lijkt te interesseren. Totdat ze, heel onverwacht, opeens in de verleiding worden gebracht en zich laten meesleuren door een stiekem avontuur. We zullen het hier niet hebben over het eerste type man, de altijd-en-eeuwige versierder. Want die mannen kun je gemakkelijk herkennen.

Het tweede type is interessanter. De jongen of man die een normaal liefdesleven heeft. Het type man met een vaste relatie, (ogenschijnlijk) verliefd en tevreden. Die mannen - ze zijn er! - kunnen op een punt in hun leven komen dat ze opeens 'in het diepe springen' en hals-over-de-kop verliefd worden op een ander. Ze beginnen een clandestiene relatie naast hun 'officiële' relatie en wringen zich in alle bochten om de clandestiene relatie geheim te houden. Vaak zonder succes.

Soms vangen wij - gevoelige, vrouwelijke wezens - de subtiele signalen van ontrouw op. Signalen dat onze partner met zijn hoofd ergens anders is. Dat hij bezig is met het organiseren van een afspraakje (en dan zeker niet met ons). Of dat hij al vreemd is gegaan en dat blijft doen. Andere keren merken we er niets van. Misschien omdat we het niet willen zien, of misschien omdat hij er heel goed in is om alle sporen uit te wissen...

Het feit is dat de signalen van vreemdgaan heel subtiel en nauwelijks waarneembaar zijn. Maar ze zijn er wel! Om ze op te vangen hoef je alleen maar op de juiste dingen te letten. Hier zijn een paar indicaties die je zouden kunnen (let op: zouden kunnen! Slinger je partner niet direct van alles naar zijn hoofd omdat je denkt één van de onderstaande signalen te hebben opgevangen!) duiden op overspel.

- Als hij opeens heel attent wordt en je meer aandacht dan gewoonlijk schenkt. Als hij thuiskomt met bloemen en dat nooit eerder heeft gedaan... En het is niet eens je verjaardag... Je begrijpt wel wat we bedoelen.

- Als jullie seksleven als een kaarthuis in elkaar zakt (opeens is hij degene die hoofdpijn heeft) of als jullie seksleven opeens en onverwacht helemaal opleeft en de vonken er - zoals in het begin - vanaf spatten. Nee, dit zijn geen twee tegenstrijdige dingen, maar twee manieren waarop hij op overspel kan reageren.

- Als zijn mobiele telefoontje op de raarste uren overgaat, of als hij sms'jes ontvangt die hij niet in jouw bijzijn wil lezen, laat staan beantwoorden.

- Als zijn agenda opeens vol met werkafspraken staat, terwijl hij gewoonlijk altijd veel vrije tijd had. Of erger nog, als hij opeens voor zijn werk begint te reizen terwijl dat eigenlijk helemaal niet bij zijn baan past.

- Als hij je opeens vaak belt om je te waarschuwen dat hij moet overwerken. Te vaak.

- Als hij vaak van humeur verandert en naar argumenten lijkt te zoeken om ruzie te maken, ook al is dat helemaal niet nodig. En zijn gedrag daarna op stress op het werk gooit...

- Als zijn garderobe - altijd nogal grijs en weinig gevarieerd - opeens wordt aangevuld met nieuwe en jeugdige kleding, helemaal niet in lijn met zijn smaak.

-Als hij opeens veel aandacht gaat besteden aan zijn haar, zijn nagels. Als hij kwistig met aftershave omgaat en er opeens veel beter uitziet.

- En als hij, als je een opmerking of grapje over zijn nieuwe look of zijn opeens zo drukke baan maakt, heel beledigd reageert en direct in de verdediging gaat.

- Als hij opeens interesse heeft voor dingen die hem vroeger helemaal niet interesseerden... Een voorbeeld? Andere muziek, andere films, andere vakantiebestemmingen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar let wel op: het feit dat het gedrag van je partner aan een of meerdere van bovenstaande punten beantwoordt, betekent nog niet dat hij vreemdgaat. Het betekent alleen dat je je ogen goed moet openhouden en dat je op je hoede moet zijn. Iets, wat je waarschijnlijk toch al doet... :-)

GESPONSORDE LINKS