Virtueel overspel (1)

'Virtueel overspel'... Het is en blijft een rare term, maar toch hoor je hem online vaak. We zijn er zeker van dat ook jullie er wel eens - direct of indirect - mee te maken hebben gehad.

Je ligt lui op de bank maar je rust wordt verstoord door vreemde geluiden die voortkomen uit zijn laptop die op de tafel staat… en hij zit wild te typen en wil er niet van weten om samen met jou die leuke film te kijken. 'wacht even', zegt hij elke keer... En hij blijft verwoed doortypen....

Een andere overbekende situatie: je moet even iets opzoeken op internet en gebruikt daarvoor zijn computer. Je bent nog maar net online als er allemaal berichtjes met dubieuze nicknames binnenkomen...

Je begrijpt al waar we het in dit artikel over willen hebben. Het is een onderwerp dat veel lezers na aan het hart ligt en we ontvangen er dagelijks veel mails over.

Welke naam kunnen we eraan geven? Cyberontrouw? Virtueel vreemdgaan? Misschien is dat een beetje overdreven... Maar hoe zou je anders die vriendschappen kunnen noemen die ons lieve vriendje online aanknoopt met andere meisjes en vrouwen in de hele wereld?

Misschien zijn het onschuldige vriendschappen. Misschien zit er af en toe een even onschuldige flirt tussen. Maar feit is dat het soms toch best vervelend kan zijn, tenminste als we mogen afgaan op de mails die wij in grote getale over dit onderwerp ontvangen.

Wat het zo moeilijk maakt, is dat er in werkelijkheid geen lichamelijk contact plaatsvindt en je hem eigenlijk nergens echt op kunt aanspreken. Ten hoogste worden er wat foto's uitgewisseld (hoe echt die foto's zijn, is nog maar de vraag), wordt er een beetje geflirt, worden er veelzeggende icoontjes verstuurd en ontstaat er een wederzijdse sympathie. Misschien wordt er af en toe een vage belofte gedaan om elkaar eens in levende lijve te ontmoeten. En soms valt er een klein leugentje, zoals - wellicht één van de meest voorkomende leugens: 'ik ben single en op zoek naar een zielsverwant'. Maar daar blijft het in de meeste gevallen wel bij.

En toch... vinden we het niet leuk als onze partner een virtuele relatie met een andere vrouw (andere vrouwen!) heeft. Waarom? Zijn we misschien bang dat hij dolverliefd op een onbekende vrouw wordt? Of voelen we ons onmachtig omdat we nu eenmaal niet concurreren met iemand die uit cyperspace komt en al haar kleine (en grote) foutjes gemakkelijk kan verbergen? Het zijn allemaal dingen die meespelen. Maar er is meer. Zo zijn veel vrouwen vooral jaloers omdat ze zich buitengesloten voelen. Ze worden geconfronteerd met het feit dat er in het leven van hun man ook plaats is voor andere vrouwen. En dat doet soms nog meer pijn dan de jaloezie die een vrouw 'van vlees en bloed' kan veroorzaken.

'Virtueel overspel'... Het is en blijft een rare term, maar toch hoor je hem online vaak. We zijn er zeker van dat ook jullie er wel eens - direct of indirect - mee te maken hebben gehad. En we zijn benieuwd hoe jij ermee bent omgegaan. Mail ons je reactie via het venster hieronder. Zoals altijd zullen we de reacties volkomen anoniem hieronder publiceren.

reacties van trendystylers
Ik ben er ook achter gekomen dat mijn man vreemd gaat via sexdatingsites. Het is al maanden aan de gang maar heeft blijkbaar nog geen contacten gehad, maar op korte termijn zal dit toch gaan gebeuren.
Heb hem er een paar keer op aan gesproken, maar hij blijft ontkennen.
Omdat ik nogal emotioneel wordt als we er over praten, heb ik hem een brief gestuurd.
Ik vertelde hem dat ik heel gekwetst ben, maar troostte deed hij me niet, terwijl hij weet wat hij me aandoet.
Als hij echt van me hield, zou hij wel stoppen, maar nee hoor.
Ik weet me geen raad meer en heb nergens geen zin meer in.
Als hij hier mee stopt kan ik het misschien vergeten en hem alle liefde weer geven, maar nu kan ik dit niet. Of ik hem ook weer kan vertrouwen weet ik ook niet.
Denk erover om er een punt achter te zetten, maar zijn bijna 6 jaar getrouwd en hebben een eigen huis, gelukkig hebben we allebei nog werk.
Heb via internet hulp gevraagd, maar krijg maar geen antwoord.
Moet toch even m'n verhaal kwijt, weet niet met wie ik erover kan praten, met vreemden gaat dat beter en dan via internet, wordt al emotioneel als ik er over moet praten.
Met familie en vrienden durf ik hier niet over te praten, daar is de band niet te sterk voor.
Ik ben er achter gekomen dat mijn man achter mijn rug om al 3 maanden op chatsites zit en daadwerkelijk een dag vrij heeft genomen om deze 'vrouw' te ontmoeten. Er is alleen gezoend zeggen beide partijen. Maar wat moet ik geloven en doen..we hebben samen twee kleine kinderen en mijns inziens ging het goed tussen ons. Ik zit nu met een dilemma ..blijf ik of ga ik. Moeilijk want de liefde is zeker niet weg. Alleen is het niet de eerste keer dat hij chat maar nu is hij een stap verder gegaan. De intentie van afspreken weet ik ook wel. Hij is bereidt om alles te doen,therapie ed. Maar wat wijsheid...de vernedering en angst die ik voel is zo sterk. Ik wil niet gaan leven als bewaker en dat hij mijn gevangene is..
Nou.. Ik ben dr dus achter gekomen.. dat hij niet te vertrouwen is.. Hij gaat niet vreemd, dat weet ik.. (tot nu toe).. maar op internet en via de sms flik flooit ie erop los. En als dat nu al zo is. hoe moet dat straks over een paar jaar gaan.. dan gaat ie misschien wel vreemd..?
Beste lezers,
Ik vind het té makkelijk om het op de mannen te projecteren. Toevallig ben ik (man) er in mijn vakantie achtergekomen dat mijn vrouw stiekem loopt te sms-en met haar baas en hierover liegt. Ook de inhoud van de sms liegt er niet om. Tevens blijkt ze het telefoonnummer van haar baas onder een vrouwennaam te hebben opgeslagen. Erg lekker om de man zo om te tuin te leiden. Ik vind het erg lastig hiermee om te gaan en weet niet hoe ik dit moet oplossen. Het doet mij erg veel pijn en verdriet, maar toch zou ik mijn vrouw niet willen verliezen. Waarom is deze ellende toch allemaal nodig?
Ik kan je vertellen, het is mij voor de tweede keer overkomen binnen 4 jaar huwelijk en het is nu over en uit.Als je partner je respecteerd heeft hij geen sex chats met andere vrouwen.Als er vertrouwen is...openheid zou daar over gesproken moeten worden. Speciaal geheim email adres aanmaken om dat soort dingen te doen noem ik puur bedrog,overspel dus. Over en uit dus!
Een aantal onderstaande verhalen zijn zo herkenbaar voor mij.... Toen ik een aantal weken bij mijn huidige vriend was betrapte ik hem voor het eerst op "virtueel overspel". Nu een aantal jaren verder en nog steeds bij elkaar is er niet veel veranderd... Ik lees een aantal keer dat mannen beloven te stoppen.. Dit heb ik ook ontelbare keren gehoord.. Zogenaamd begrip voor de pijn.. Mijn ervaring.. Er is geen begrip.. En stoppen?? Ho maar.. Andere manieren zoeken zodat ik er niet achter kom.. Ook lees ik een verhaal van iemand die vind dat het moet kunnen.. Sorry maar als je dit niet hebt meegemaakt kun je dat niet zeggen.. De pijn is ondraaglijk, de onzekerheid groeit met de dag.. Ik heb hem er al meerdere malen op aangesproken.. "het is niet wat het lijkt" gelukkig ben ik niet dom en weet ik wel beter.. Maar er zijn momenten waarop je dit zou willen geloven, echter duren die momenten niet lang.. Was het maar levendig overspel, echt betrappen.. Dat kunnen ze er niet ! Meer omheen draaien.. Het enige wat je bereikt met hem erop aanspreken. Is nog meer stiekem gedrag.. Ergens hoop ik dat hij dit leest.. En weet dat ik dit heb geschreven.. Want ja ik heb je misschien al een tijd nergens mee geconfronteerd.. Maar ik weet wat je doet.. En je doet me pijn.. Heel veel pijn...
Vind het wel een beetje raar, het is wel degelijk iets waar je je partner op kunt aanspreken, als je vage afspraken gaat zitten maken terwijl je een relatie hebt en al helemaal het feit dat je liegt over het een hebben van een relatie zijn al genoeg redenen om hem een schop onder zn reet te geven. ECHT NOT DONE
reactie Beste lezers,

Ik heb dit ook mee gemaakt…
Ik zal het in een nutchell vertellen want het is een lange geschiedenis….

Mijn vriend wilde ook MSN, dus wij een hotmail aangemaakt.

Nou was het een paar x voorgekomen dat er een mail inkwam van MSN zelf, en dat zag ie niet. Dan zei hij dat er een ongelezen mail was, en die kon hij niet vinden. Zo gebeurde het dat ik een x een ongelezen mail erin zag, en dacht, laat ik die maar openen, want hij vind die niet. (normaal gebruikte hij de hotmail niet.) Toen bleek het een inschrijving bij LEXA te zijn. Toen kwamen er allerlei mails in één van zijn gewone accounts, hij heeft er 4 (ook zakelijke). Het bleken afspraakjes te zijn, met intieme gespreksstof over welke kleding gedragen moest worden, welke auto´s ze hadden, waar afgesproken moest worden, en dat het hygiënisch moest zijn. Maanden heb ik hiermee rond gelopen, en tijdens post rondbrengen op straat alles uitgehuild. Hij bleek ook veel sex-sites te bezoeken, en vreemde telefoontjes te plegen.

Ik heb zijn internetgangen nagetrokken, op zijn google alle letters ingetoetst om te kijken welke zoektermen hij gebruikte(ook sextermen gevonden), zijn telefoongesprekken terug gekeken, en zelfs zijn kilometers in de auto bijgehouden…

Ik ben heel erg ver gegaan, maar had er ook zoveel verdriet van. Wat moet je dan?? Ik was ten einde raad. Op een gegeven moment toen ik het weer eens niet vertrouwde, hadden we een gesprek ergens over, en kon ik een aanknoping hier naar toe vinden.

Ik heb alles eruit gegooid, ook mijn eigen fouten die ik hierin gemaakt heb.

Op de vraag waarom hij het gedaan had, kon hij geen antwoord geven, tot op de dag van vandaag niet. De kick, denkt hij. Maar hij zegt ook dat hij er nooit echt heen gegaan zou zijn.

Moet je hem daarin dan geloven?? Ik wist het niet meer, ik wist niets meer, alleen dat het een grote breuk voor mij was. Zelf zegt hij dat het niets voorstelde, en dat hij er niet heen gegaan zou zijn…. Hij heeft beterschap beloofd, en ook beloofd er meteen mee te stoppen als het mij zoveel pijn deed… Hij wilde me absoluut geen pijn doen. Mijn pijnen hierin heeft hij nooit begrepen, en dat voelt ook rot. We hebben het allebei heel verschillend ervaren.

Als ik iets vind wat me niet zint, en dan ben ik op mijn hoede, maar volgens mij is dat te verwaarlozen. Ik heb hier wel een hele lange, onzekere tijd door gehad, en wantrouwde hem als hij niet optijd terug kwam.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder, en gaat het weer goed tussen ons. In het begin begon ik er ooit nog wel eens over, en dat wilde hij nooit, ook zo typisch…

Geloof me, het gebeurt dagelijks, maar ik geloof in een goede afloop tussen hem en mij, ook al heb ik nog steeds af en toe een dip!

Meiden, blijf taai!! Groetjes Jaine

Hoi Redactie,

Ik dacht hier moet ik echt even op reageren. Men spreekt constant over cyberseks of een (erotische) chatcontact etc. Maar het lijkt me toch super duidelijk dat men heus niet praat met de computer of het telefoon apparaat zelf.. Als bijv. 'n man zo nu en dan chat met een aantrekkelijke meid, dan kan dat.. Maar als hij iedere dag even met haar in contact wil komen, zijn gevoelens met haar gaat delen etc. Dan kan dat inderdaad een gevaar voor een relatie betekenen . Een afspraak is zo gemaakt toch?
Even mijn reactie,

Ik heb een hele lieve vriend en heb niks te klagen. Waar ik achter ben gekomen is dat hij naar porno op het internet belt en ook chat met vrouwen voor sex ook als ik op hem lig te wachten. Ik ben er ook achter gekomen dat hij zichzelf heeft ingeschreven op zo'n chat site voor sex voor de webcam. Ik heb hierover aangesproken en het is niet wat ik denk zegt hij, hij houd alleen van mij zegt hij en hij heeft ook alleen sex met mij zegt hij. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik daar niet van hou en dat ik gekwetst ben en dat het mij pijn doet. Hij zou zijn inschrijving beëindigen, maar dat heeft hij dus niet gedaan. Waarom doen mannen dit in vredesnaam? Zou het dan echt zo zijn dat ze van een andere planeet komen als wij vrouwen?
Hoi, even mijn reactie hierop. Vind het onzin om hier een probleem van te maken. Zolang het allemaal op het online spel blijft?? Sjonge hoeveel mannen en vrouwen zijn er wel niet die in het echt zoveel vreemdgaan en daar
Nooit iets over zeggen?? Trouwens daarbij komt dat je niet elkaars eigendom bent. En je elkaar vrij moet laten zeker in
Fantasieen. Anders is er toch geen lol meer aan. En iedereen is nu eenmaal anders en beleefd zijn / haar fantasie op haar zijn eigen manier zowel mannen als vrouwen!!! Of dat nu virtueel is of op een online game of een erotische film. Wees blij dit is een vrij land en iedereen mag fantaseren
Wat hij\zij wil. Droomd je man van pamela anderson en je vrouw van james bond (weet ik veel ) . Jeeeee wat heerlijk toch? En laat jezelf gaan
Fantaseer er samen op los !!! Zolang je maar niet t idee krijgt ik wil echt vreemdgaan, dan ben je wel verkeerd bezig ja. Maar dat is nog noooit in ons opgekomen. ONZIN dus.
reactie: goedemorgen.jij wat is cyberliefde..mijn vriend ken hem nog niet zolang.doet perecies de dingen waar jullie het over hebben.zit ook op de pc met mij tekletsen en praat ondertussen ook met anderen vrouwen erop.dat kan je ook nog zien als je een beetjeverstnad heb van pc ,of hij zeg mij welterusten met de beloofte dat ie naar bed gaat(hijwerkt ik niet) en zit ie rustig nog een dik uur op msn te praten met anderen vrouwen.dat weet ik omdat ik ook op zijn pc zit op msn of mij mail te lezen als ik bij hem ben.en zie dan namen staan waarvan ik denk het zal allemaal wel. Leuk om hier eens op te mogen reageren. Groetjes missgladoor
reactie: Hoewel dit alweer een wat ouder artikel is, wilde ik er toch nog even op reageren. Het is namelijk niet zo dat virtueel overspel altijd met een "vreemde" hoeft te gebeuren, die je partner nog nooit heeft ontmoet. In mijn geval raakte mijn partner in contact met een jongen die ze al wel van school kende, maar met wie ze eigenlijk niet omging. Doordat hij haar aanmeldde op msn en ook op een andere site, Hyves, (kijk uit voor deze site, dit is een soort virtuele vleeskeuring), kwamen ze vaker in contact dan alleen de paar keer dat ze elkaar op school hadden gezien. Internet is zo laagdrempelig en alles kan zo sneaky dat ik er niks van gemerkt heb. Tot het te laat was. Op een dag spraken ze weer over msn en nodigde hij haar uit bij hem thuis, waar ze is vreemdgegaan. Ze kreeg meteen enorme spijt en heeft het gelijk opgebiecht. Ik denk dat het zonder msn of hyves nooit zover gekomen zou zijn. Ik heb ook sindsdien echt een bloedhekel aan middelen die het vreemdgaan makkelijker en anoniemer maken. Maar wat nog veel erger is, is dat mijn uitstekende relatie van ruim vier jaar naar de knoppen is. Ik heb haar wel een tweede kans gegeven, omdat onze relatie te sterk was om zomaar na vier jaar op te geven. Maar het volledige vertrouwen zal waarschijnlijk nooit meer terugkomen. Virtueel overspel kan een relatie echt kapot maken, geloof me. Er is niks onschuldigs aan. Het feit alleen al dat het stiekem gebeurt zegt eigenlijk al genoeg. Bovendien is de kans dat het tot "echt" overspel leidt groot.
reactie: Vijftien jaar samen en ik was hem nog nooit ontrouw geweest (ik ben 37 jaar). Hij keek wel pornosites van jonge meisjes waar ik niet zo gelukkig mee was, je gaat dan toch anders naar jezelf kijken. Toen kreeg ik een brief van onze oppas van 19, ze wilde niet meer komen omdat mijn man haar bejegend zou hebben. Uiteindelijk bekende hij dit, na vele omwegen. Het maakte enorm veel in mij los, ik reageerde met veel passie en we hebben erg veel gevreeen in die tijd. Een andere ik bleef over, plotseling kreeg ik interesse in andere mannen. Uiit nieuwsgierigheid in op een datingsite en nu heb ik leuke contacten. Heb zelf wel het idee dat het me veel zelfvertrouwen geeft. Soms bellen ze me en smsen. Een jongen vind ik zo leuk dat ik overweeg live overspel te plegen. Natuurlijk voel ik me ook schuldig over wat ik aan het doen ben, mijn man weet van het chatten, maar niet van de telefoontjes en het mogelijke overspel wat zou kunnen volgen.
reactie: Graag wil ik een reactie geven op het artikel virtueel overspel. Wat ik het ergste vind van alles is dat personen hun heil zoeken op de datingsites. Serieuze mensen zijn daardoor nauwelijks te vinden en je ze proberen je te gebruiken voor cyberseks. Het is van tevoren niet in te schatten welke richting iemand uit wil als je reageert. Ik bespeur daarin een toename en vind het uiterst genant. Op voornamelijk de chat gaat het snel de richting uit die jij niet wilt omdat je andere opties hebt dan seks. Overigens moeten ze ook maar de 06 sekslijnen voor bellen is mijn visie. Diegenen beschadigen het beeld van de serieus zoekenden en weerhouden die ervan überhaupt nog een partner te zoeken via datingsites. Ik bekritiseer zowel mannen als vrouwen want het gebeurt door beide. Misschien is een datingsite voor seksueelzoekenden en optie maar val er geen mensen mee lastig die iets anders willen dan seks en dan geldt voornamelijk voor diegene die dat buiten hun relatie omdoen. Ga naar de psycholoog misschien heeft die een oplossing voor je “problemen”.
reactie: Hallo, Ik ben een vrouw van 51 jaar, ben 30 jr. Getrouwd, heb 2 dochters en een kleinzoon. Ik heb vandaag de reacties gelezen over virtueel chatten. Mijn man is in het voorjaar 2005 begonnen met chatten en dan bedoel ik flirtachtige gesprekken met andere vrouwen. ’s-Avonds bij populaire programma’s waar hij ook altijd graag naar keek kon hij zich niet losrukken van de msn. Meerdere keren sprak ik hem daarover aan of hij daar mee kon stoppen…maar hij deed het niet. Tot op een zeker moment kwam ik erachter dat hij ook een abonnement bij een datingsite had afgesloten voor een maand en met de reacties die daaruit voortkwamen kreeg hij nog véél meer (zoals hij het noemt platonische vriendschappen) Ik ben niet een controlerend type maar ben toen alle chatgesprekken met deze zgn vriendinnen gaan lezen en al deze gesprekken waren meer dan alleen maar vriendschap en niet zoals hij het verwoordde als “het stelt niets voor”doe niet zo kinderachtig. Ze waren absoluut uitdagend en seksueel getint. Ik kan je vertellen dat als je vriend, man of partner op 2 meter afstand zo gauw als dat de gelegenheid zich voordoet op die manier aan het chatten is dat dat dodelijk voor je relatie is. Met één (waar ik achter ben gekomen) of misschien wel meerdere vrouwen heeft hij ook een date gehad. Jaja…om een kopje thee te drinken zoals hij zegt. Op een gegeven moment stond er in zijn zakelijke agenda op kantoor (we hebben een eigen bedrijf) een afspraak gepland met een van zijn chat-vriendinnen en achter haar naam vermeld BV alsof het een bedrijf was. Nu is dat op niets uitgelopen maar toch….Ik ben toen ook een paar weken het huis uit geweest op de dingen op een rij te zetten en ondertussen ging hij gewoon door met dit alles. Na ongeveer 2 mnd heeft hij alle adressen geblokkeerd en is ermee gestopt om onze relatie en huwelijk wat voor die tijd alle opzichten goed was te redden. Maar voor mij is er een héél stuk vertrouwen weg. Tot een paar weken geleden ik merkte dat hij weer in de weer was met een datingsite en er weer allerlei matches ontstonden en foto’s werden opgestuurd. Ik weet nog niet wat dit betekend voor onze relatie die op zich en als je dit verhaal weg denkt gezond is gaat betekenen. Want wanneer deze akties van hem regelmatig blijven voorkomen blijf ik niet zitten wachten totdat hij echt over de schreef gaat. Ik ben een open persoon en zeker niet ouderwets en vind dat iedereen open en vrij het beste en goede uit het leven mag halen.

Vrienden en vriendinnen vinden dan ook dat ik dit niet over mijn kant moeten laten gaan. Ik zie er zelf best nog wel goed en jonger uit als dat ik ben en wil mijzelf wat dit betreft ook zeker niet wegcijferen. Voor mij heeft het leven genoeg in petto ook als het om andere mannen gaat. Begrijp me goed ik doe er nu nog niets mee…maar wat niet is kan zeker wel komen.

reactie: Hoi, allen. Ik heb het ook aan de lijve ondervonden met mijn ex-man... Zie hier een passage uit zijn msn berichten, die ik toevallig tegen kwam op zijn PC. Xxx (om privacyredenen hebben we dit stukje tekst weggelaten, de redactie)

Wanneer je hier achterkomt kan je door de grond zakken, je gelooft het gewoon niet, dat de man waarmee je 11 jaar samen woont, dit met de buurvrouw doet. En dan is het bovenstaande nog geen eens het meest schuine stuk uit het geheel, want het gaat nog veel verder, maar dat wil ik jullie allemaal besparen! Na hem hiermee gefronteerd te hebben was het snel over tussen ons. Het erger was alleen dat meneer binnen een aantal dagen ook letterlijk met haar lag te rollebollen. Tja en als je er dan naast woont is dat des te pijnlijker. Nee, virtueel overspel zie ik als vreemdgaan, want je weet nooit wat de volgende stap is............

reactie: Hallo allemaal, Ik heb het ook meegemaakt. Mijn vriend vertelde dat hij op een zondag ( toen ik moest werken) naar een sportwedstrijd was geweest. Ik geloofde hem, hij kon immers alles tot in detail vertellen. De volgende ochtend voordat hij ging werken zat hij achter de computer. Normaal zit hij nooit om 5 uur 's morgens achter de pc. Ik zag dat hij een berichtje had en vroeg of hij dat niet moest lezen. Hij zei nee en sllot de pc af. Het zat me niet lekker en toen ik wakker werd heb ik me aangemeld op zijn emailadres. Ik heb dus dat berichtje gelezen. "Ik vond het allemaal erg fijn en lekker gisteren, ik hoop dat we dat snel nog een keer kunnen doen". Zo luidde het berichtje. Ik heb dat meisje een berichtje teruggestuurd met de mededeling dat er geen 2e keer meer kwam. Hij had over de MSN dus niet verteld dat hij een vriendin heeft. En nog steeds heeft want ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om een relatie van bijna 10 jaar zomaar weg te gooien. Hij weet dat hij me dit niet nog een keer moet flikken want anders kan hij vertrekken. Tegenwoordig is hij ook heel open in al zijn mailtjes en mag ik alles lezen.
reactie: Wat een bekend verhaal lees ik hier. Het is niet precies hetzelfde, maar ik denk dat het gevoel wat je er aan over houdt hetzelfde is. Ik heb al drie jaar iets met mijn vriend... En ik hou zo ontzettend veel van die jongen. Het is allemaal begonnen met mailtjes naar meisjes met de strekking van zoenen en sexen op je kamer en dat soort onzin... Na één zo´n mailtje eens toevallig te zijn tegengekomen in zijn mailbox, kijk ik regelmatig. Steeds is er wel een goed excuus voor en ik geloofde het ook wel, maar een stukje vertrouwen is weg. Ik hou ontzettend veel van hem en ik steun hem altijd, hij heeft het niet makkelijk, maar ik sta altijd voor hem klaar. Ik kijk net in zijn mailbox.... Heeft hij zich aangemeld op een of andere site... Ik zal geen namen noemen, maar daar staat op dat hij op zoek is naar een vrouw of een koppel. Bovendien.... En dat vind ik nog het ergste... Staat er dat hij bisexueel is. Drie jaar hebben wij al wat en dat verteld hij mij niet. Hij weet dat ik heel open sta voor dat soort dingen, ik ben zelf ook bi, en heb er geen problemen mee als hij dat zou zijn. Ik hou heel veel van hem, maar ben de leugens en stiekeme avontuurtjes helemaal zat. Als iemand een tip voor mij heeft.... Liefs
reactie: hallo ik heb het ook meegemaakt, het ging in onze relatie wat stroef, we hadden afgesproken voor te praten. Maar ik kreeg een sms met het hoeft voor mij niet meer! Nu blijkt dat hij al contact hed met een meid via internet. Hij heeft me in principe daarmee bedrogen, deze griet komt al bij hem en logeert al bij hem. Dat doet me nog steeds veel pijn. En dat noemt rob dus houden van...
reactie: hoi, ik heb het 1 keer meegemaakt van mijn ex
Mijn ex was altijd maar op msn en aan het chatten.. Toen ik 1 keer op zijn computer zat en ondekte daar allemaal rare foto`s en berichtjes.. Ik had hem gevraagt wat dat allemaal betekende.. En hij zei dat betelend niets dus ik heb een keer met dat meisje gepraat en hij had tegen haar gezegt dat hij geen vriendin had en at hij graag met haar in een huisje wou wonen in spanje... Nou dat is als vriendin niet leuk om te horen.. Toen het uit ging tussen ons hij had als excuus dat hij niet meer van mji hield... Maar 1 maand later kwam ik er achter dat ze een relatie hadden en die hebben ze nu nog steeds.. Ik ben door dat heel erg gekwetst ik heb nu inmiddels al een nieuwe vriend 10 maanden en ben nu bang dat hij het ook zou doen.. Maar ik maak mijzelf niets gek
reactie: Ik ben een man, zo ben ik nu eenmaal geboren, daar kan ik niets aan doen. Ik ben gelukkig gelukkig getrouwd, vader van 5 kinderen. Op mijn werk praat ik ook wel eens met vrouwelijke collega's daar doet niemand moeilijk over zolang ik de grenzen die mijn vrouw en ik in ons huwelijk hebben gesteld maar niet overschrijd (geloof me, die grenzen hebben we samen heel erg streng gesteld). Als ik chat, wat ik bijna nooit doe, doe ik dat met een vrouwelijke kennis die er, samen met haar man, dezelfde grenzen op nahoudt als mijn vrouw en ik. Ik respecteer die grenzen ook als ik chat en sla dan ook altijd de sessies op zodat mijn vrouw ze kan nalezen. Op die manier kunnen er nooit problemen ontstaan. Wat je doet is minder belangrijk dan de intentie waarmee je het doet. Op merkingen als: "het is het begin van het einde" zijn dan ook volslagen onzin. Een chatsessie is niet gevaarlijker dan een telefoongesprek.
reactie: De meesten zien het als bedrog/overspel
Maar zo zie ik het niet. Als je een goede relatie hebt dan is die gebasseerd op elkaars volledige vertrouwen. Ik heb al 5 jaar een relatie en woon al meer als 3 jaar samen, ik geef mijn vriend alle ruimte en vrijheid die hij zich maar wensen kan. We hebben veel meegemaakt en daardoor is er een band ontstaan mede daardoor kan ik hem in zoveel dingen vrij laten. Ik heb er geen problemen mee als hij met anderen zit te kletsen op het net en zelf sta ik zelfs open voor een open relatie waarin er ruimte is voor meer dan een flirt juist omdat ik hem blindelings vertrouw sta ik dit toe. Toch heeft hij er tot dusver nooit wat mee gedaan en voelt die behoefte ook niet hij is in vele opzichten nogal bleu/preuts om het maar zo te zeggen dus de kans dat hij het doet acht ik zeer klein maar ik zou hem daarin vrij laten. Bij ons geld, al zijn je problemen nog zo groot praat er altijd over met elkaar hoe moeilijk het soms ook kan zijn. Wanneer je niet meer met elkaar durft of kunt praten over wat je problemen zijn of wat je niet leuk vindt dan is het EINDE PAS ECHT ZOEK !!!! Een relatie is gebasseerd op vertrouwen,eerlijkheid liefde maar vooral ook elkaar vrij laten in de dingen die ieder nodig heeft om het leven leuk te hebben en te houden. Kun je je partner niet die vrijheid geven die hij nodig heeft zal hij het stiekum gaan doen en wordt het nog broerder voor je gevoel. Wanneer je je partner alleen maar tot jezelf beperkt en er is geen ruimte voor een ander is de kans op het doodbloeden in je relatie vaak nog groter want zijn/haar wereldje wordt op een gegeven moment zo klein dat het ze verstikt en mede daardoor gaan ze het vaak (stiekum) elders zoeken wat weer tot wrijving binnen de relatie geeft omdat er niet over gepraat kan worden en de dingen waarvoor je bang bent gebeuren vaak dan. Vraag jezelf vooral af waarom je bang bent voor datgene wat de ander fout zal doen binnen je relatie. Vaak zul je zien dat het gevoel of nergens op slaat of juist omdat je al dan niet onbewust zelf weet dat je zelf ook niet alles zonder fouten doet binnen je relatie. Geef elkaar de ruimte en stop elkaar niet in een doosje want dan pas zal het fout gaan vertrouw elkaar tot je voor jezelf een gegronde reden kunt vinden om dat niet te doen ! Maar kijk ook vooral waarin je elkaar beperkt en praat er eens goed over. Nogmaals een relatie is gebasseerd op vertrouwen,eerlijkheid liefde maar vooral ook elkaar vrij laten in de dingen die ieder nodig heeft om het leven leuk te hebben en te houden. Dus al is het nog zo moeilijk praat er gewoon over sommige dingen in het leven zijn het piekeren niet waardig. Rest mij nog jullie met dit verhaal een goed, liefdevol en bovenal gezond 2006 te wensen en wees lief voor elkaar :)
reactie: ik ben dit jaar zelf ook de fout in gegaan door te gaan "chatten" met andere mannen en daar heb ik ongelovelijk veel spijt van. Mijn vriend is er toen achter gekomen en heeft het uitgemaakt. We gaan nu wel weer met elkaar, maar hij doet nu hetzelfde (en dan met vrouwen) ben ik achter gekomen. Ik heb hem er daarmee geconfronteerd en gezegd dat hij daar mee moet ophouden, maar het enige wat hij zegt is dat als ik daar niet mee eens ben, dat ik dan maar kan oprotten. Hij wil er dus gewoon niet mee ophouden. Hij heeft wel 15 vrouwen op zijn msn en sommigen hebben ook zijn telefoonnummer en ik heb laatst ook een mailtje gelezen dat hij met een van die vrouwen een ontmoeting wil hebben. Jullie begrijpen wel dat ik daar van geschrokken ben. Ik weet dus niet wat ik moet doen, want we gaan opgeteld bijna 3 en half jaar met elkaar. Ik heb mijn fouten erkend en toegegeven en ik zou het dus nooit, maar dan ook nooit meer doen. Misschien dat een van de lezers een goede tip voor me heeft want ik weet het niet meer. En wil ik aan alle lezers zeggen: kijk uit met msn, want er zitten ongure types tussen en laat je niet verleiden want het heeft gevolgen voor je relatie (kijk maar naar mij). Groetjes een wanhopige vrouw
reactie: ik vind dat als je partner bezig is met een andere griet online, dan voelt hij niks meer voor je. Anders ga je niet op zoek naar een andere persoon. Maar dat is mijn mening dan. Ik vind dat als je relatie goed is (je hebt natuurlijk altijd wel kleine ruzietjes of meningsverschillen) dat je geen aandacht van een andere vrouw hoeft te hebben, en dat geld voor de andere partner natuurlijk ook. Ik heb het er weleens met mijn vriend over gehad, en die is het met mij eens. En we hebben ook afgesproken dat zodra we andere mensen willen kennen op internet (in een uitdagende, flirterige of seksuele manier) dat we dat dan eerlijk zeggen. En ik zelf heb er dan weinig zin meer in in de relatie, voor mij betekent het dan gewoon dat hij me niet meer interressant vind. Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen: hij heeft de relatie voor mij een jaar lang contact gehad met een griet van internet, waar hij op de cam samen met haar aan t masturberen was enzo. En zijn ex wist daar nix van. Dus dat zegt al genoeg vind ik. Hij zei dat zijn liefde over was met die griet, en tja dan ga je dat soort dingen inderdaad doen ja. Dus het is allemaal lastig om het helemaal te definieren vind ik. Maar conclusie is dat ik het overspel vind...
reactie: hallo redactie,
Ik ben transgender, dat wil zeggen dat ik me graag elke dag als vrouw kleed en opmaakt
En mij ook vrouw voel. Mijn vrouw weet daarvan. Wat ze niet weet is dat ik chat met een
Transgender die dezelfde gevoelens en verlangens heeft als ik. Soms cammen we ook. Daardoor is er tussen ons een relatie ontstaan die nu al meer dan anderhalf jaar duurt. We hebben elkaar samen inmiddels al een aantal keren ontmoet. Het geeft mij echt iets extra's wat binnen de relatie met mijn vrouw niet mogelijk zou zijn
Geweest. Hoewel zij er nu nog geen weet van heeft, hoop ik het in de nabije toekomst
Toch met haar te kunnen delen.
reactie: hoi.... Persoonlijk vind ik het wel vreemdgaan ook ik heb er mee te maken gehad en geloof me het voelt net alsof je vriend vreemd gaat. Ik blijf erbij als je relatie goed is hoeft geen van beide partijen zoiets te doen maar goed zo denk ik er over
reactie: Lieve dames,
Helaas moet ik bekennen dat ikzelf een aantal keer zoiets gedaan heb. Ik heb nu al ruim 1 jaar een hele lieve vriend, met wie ik alles kan delen. Maar omdat ik mijn vorige relaties niet al te serieus genomen heb, heb ik erg moeite met het deze keer wel goed te doen! Als ik uitga zonder hem, dan flirt ik met anderen. Totaal onschuldig allemaal, en ik weet zeker dat hij dit ook doet. Dat vind ik alleen maar gezond, het is erg goed voor je zelfvertrouwen. Maar dat chatten, daar gaat het soms misschien iets te ver mee. In het begin, toen onze relatie nog pril was, wilde ik zo vrij mogelijk blijven. Ik chatte toen ook met een jongen, waarmee ik daarvoor ook al heftige chat-gesprekken mee had gehad, toen ik nog vrijgezel was. Het was daarom erg moeilijk ermee te stoppen. Het bleef niet bij chatten, vaak ging het over op smsen en soms ook zelfs bellen! Naarmate mijn relatie met mijn vriendje leuker werd en vertrouwder, kreeg ik meer moeite de gesprekken met mijn " chat-partnet " vol te houden. We kregen steeds vaker ruzie en hij begreep niet waarom ik af en toe zo bot deed. Hoe zeer ik het ook probeerde, ik kwam niet van hem af. Ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn tegen mijn vriendje, maar sommige dingen kun je maar beter achterhouden. Ik ben er nu al een hele tijd mee gestopt. Soms krijg ik nog eens uitdagende smsjes, maar die negeer ik. Mijn virendje heeft ook sommige van die smsjes gelezen en is daar heel agressief van geworden. Door deze situatie realiseer ik me hoeveel ik van mijn vriendje hou en ik weet dat ik hem niet kwijt wil. We kunnen wel blijven zeggen dat " once a cheater, always a cheater" alleen op mannen slaat, maar het heeft ook effect op mij gehad. Als je het eenmaal een keer hebt gedaan, is het heel moeilijk er weer mee te stoppen..
reactie: Hoi, Ik heb een tijdje terug precies met dit probleem te kampen gehad. Ik kwam net uit het ziekenhuis na een operatie en was de dag vóór die operatie met hem samen gaan wonen. Omdat mijn pc nog geen internetverbinding had ging ik op de zijne. Ik sta op het punt om me aan te melden op msn als ik een onbekend e-mailadres zie staan. Ik vraag hem van wie die is, en hij verteld me dat die van zijn broertje zou kunnen zijn. Alleen zijn broertje is niet bepaald het type van 'zulke' adressen, volkomen anoniem.

Ik besluit me niet langer nieuwsgierig te houden en ga de gesprekken lezen. In eerste instantie ziet het er toch naar uit dat het zijn broertje's adres is. Dan zie ik zijn naam staan. Ik vraag me af waarom hij het me niet gewoon heeft verteld,, en de schrik slaat me om het hart als ik een gesprek met een aantal meisjes lees, waarbij die meisjes in zijn msnnaam staan als zijn meisjes of schatjes. Het erge vind ik, dat hij ze aansprak met n aantal koosnaampjes die hij nog nooit voor een ander heeft gebruikt. Ik voelde me verraden!

Dus zogauw hij van zn werk kwam sprak ik hem aan en hij ontkende. Ik bleef doorhameren en vertelde wat ik las en hij gaf toe. Het is een erg lang gesprek geworden en hij zei dat hij zich vastgezet voelde. Hij was zo bezig met zijn school en werk, dat ik hem alleen 's zaterdagavonds zag,, en dan wilde hij bij zijn vrienden zijn. Terwijl ik het idee had van; dit is toch een relatie? Hij had ook zijn twijfels over met zijn tweeen wonen,, en ik wist het ook niet meer zeker. Ik ben nog een flinke tijd boos geweest, dat zeker. Hij wist wel dat hij flink de fout in was gegaan,, en vooral toen hij bekende dat dit al 3 maanden aan de gang was. Toen hij een dagje vrij had stelde ik voor om samen achter de pc te gaan zitten, zodat hij me fijn kon uitleggen wat sommige dingen te betekenen hadden. Op dat ogenblik flipte hij,, blijkbaar had ik nog niet alles gelezen (klopt, ik had de eerste paar gesprekken gelezen) en hij wilde 'pauzeren', als ik het zou lezen, omdat hij wist dat ik hem zou dumpen als ik het zou lezen. Ik probeerde hem (en mij) ervan te overtuigen dat ik niet boos zou worden, maar hij had gelijk. Op die vrije dag heeft hij alle gesprekken, 'vrijgezelle' sites en het e-mailadres verwijderd.

Achteraf bleek dat samenwonen toch een beter plan, want nu zie ik hem vaker en hij voelt zich vrijer en ik ben opgelucht dat hij me weer durft te vertrouwen. Als ik er weer over praat komt alles weer omhoog en sta ik op het punt om hem weer voor vanalles uit te maken, maar als ik terugkijk naar alle dingen die we de afgelopen 2 jaar samen hebben meegemaakt, besef ik dat zoiets het niet waard is. Ondanks alles weet ik dat hij alleen van mij houd,, en dat zoiets zijn uitlaatklep is geweest. Hij kan namelijk makelijker met vrouwen omgaan, en ik weer iets meer met mannen.

Als je zelf zoiets doet lijkt het in ieder geval onschuldiger dan als je partner het doet. Ik heb wel eens een opmerking tegen een vriend gemaakt die eigenlijk niet meer kon, maar nu houd ik me in,, ik hoef niet nog zoiets mee te maken..

reactie: Hallo,
Nou, ik heb het (nog) niet meegemaakt maar ik weet wel: Het is het begin van het EINDE! Dames, waak er voor en laat je niet afschepen met: ach, het is maar gewoon chatten! Laat je niet gek maken, zo begint gewoon het
Hele gedonder en voordat je het weet ligt alles in puin!
GESPONSORDE LINKS