Help! Ik wil het uitmaken maar hij wil niet!

Je hebt van alles geprobeerd. Je hebt hem met een 'klassiek toespraakje' uitgelegd dat het over is. Je hebt hem verteld dat jullie niet bij elkaar passen. Dat jullie niet voor elkaar gemaakt zijn.

Je hebt hem gezegd dat je even een 'break' wilt (misschien ging het hier mis!) en dat je een tijdje alleen wilde zijn. Maar hij lijkt de boodschap niet te begrijpen, en doet alsof hij niets gehoord heeft.

Dus heb je alle moed bijeengeraapt en heb je zijn koffers gepakt en in de gang gezet. Het resultaat? Hij heeft zich gepresenteerd met een bos rode rozen en heeft zich met een gezicht als dat van een geslagen hondje in je armen geworpen.

Na deze scène ben je overgestapt op 'hardere' manieren, oftewel: hysterische scènes waarin je hem zegt (lees: toeschreeuwt) dat je hem niet meer wilt zien (kan het nog duidelijker). En wat doet hij? Hij antwoordt je dat je misschien een beetje moe bent, dat je de laatste tijd erg hard gewerkt heb. De crisis die jullie doormaken is van voorbijgaande aard. Alles komt vast en zeker goed. En jij denkt wanhopig: wat voorbijgaande aard? Je wilt alleen zijn, zonder hem!

Maar hij blijft... Wat te doen? Hier zijn vijf simpele (semi-serieuze) regels die je kunt volgen en die zelfs het meest vasthoudende en hardnekkige individu zullen doen verdwijnen.

- Laat het huis precies zoals hij het heeft achtergelaten. Je steekt geen vinger meer uit (netheidfreaks zullen moeite hebben met rondslingerende onderbroeken en sokken, maar houd vol). Als hij iets zegt over de rommel in huis - want dat zal hij doen -, dan ga je niet in op zijn provocatie. Je laat het niet tot een ruzie komen, maar je blijft gewoon onverstoorbaar je eigen gang gaan.

- Organiseer een weekend alleen of met een vriendin en laat hem thuis. Maar doe het met een glimlach om je lippen. Als hij je vraagt, smeekt, om niet te gaan, dan houd je voet bij stuk, pak je je tas en ga je weg.

- Op de avond van die belangrijke voetbalwedstrijd nodig je vrienden uit voor een etentje. En je kiest natuurlijk voor die vrienden die niet in voetbal geïnteresseerd zijn. Het zal hem niet lukken om in alle rust van de wedstrijd te genieten. Dit is iets wat zelfs de meest recalcitrante man de das om zal doen. Op dit punt zal hij zich gaan afvragen of je misschien toch niet gelijk hebt... Of het misschien niet beter is als jullie wegen zich scheiden.

- Laat je zoveel mogelijk uitnodigen voor een etentje. Bij het derde dineetje van 150 euro met zijn tweeën zal het hem dagen dat het zo niet langer kan en dat alleen wonen misschien toch voordeliger is.

- En tot slot, als hij het tot en met punt 4 heeft uitgehouden, ga je over tot de laatste, en gevaarlijkste stap: je verkoopt zijn playstation op e-bay, inclusief alle games. Een heel gevaarlijke stap want zijn reactie kan gewelddadig zijn. Maar het resultaat is verzekerd: hij zal direct uit je leven stappen. Zoiets laat geen man koud...

Oké, we hebben er een beetje een spelletje van gemaakt. Maar feit is dat een situatie waarin jij weg wilt en hij niet, een probleem oplevert. Heb jij ook zo'n ervaring? Mail ons je advies zodat we het lijstje hierboven verder kunnen aanvullen.

Reacties van trendystylers

Leuk verhaal maar het kan ook andersom. Ik word verwend als een prinses. Hij werkt hard, kookt iedere dag, poetst, doet het grootste deel van de opvoeding, etc. Ik ben lui van aard, ga graag weg en ga graag naar vriendinnen etc. Door het harde werken is af en toe depressief. Daar kan ik niet tegen. Ik denk er nu aan om hem en de kinderen te verlaten. Ik wil nog wat van de wereld zien en reizen en meer privacy.
Groet

Reactie

Vertel hem dat je iemand bent tegengekomen, waar je verder graag wat mee wilt, maar dat je dat niet wilt doen zonder hem daarvan op de hoogte te stellen.

Reactie van sylvia

De tip.........stop accuut met het hebben van sex. Hou dit enige tijd vol en het werkt. Alle mannen willen tenslotte maar 1 ding.............. Succes,

Sylvia

Reactie

Zorg voor goede alternatieven als hij gewelddadig dreigt te worden of agressief , blijf kalm (iemand moet het zijn !!!!) :-) verzin geen excuses voor zijn gedrag of jouw gedrag , omring jezelf met goede vrienden die weten wat er speelt ( vooral mannelijke ) O:-) regel een verblijfplaats die hij niet kent, blijf van me lijf huis is tegenwoordig ook niet veilig ;) , denk niet er komt wel een goede moment :-\ ( bij zulke mensen zijn er geen goede momenten) , ga niet provoceren , uitdagen of treiteren en laat hem je angst niet zien :'( ( zelfde als honden , ze ruiken en zien het ) worden ze nog kwader 8-) doe wat je moet doen en als hij het niet meer verwacht kan ook 1 week later zijn ( het is maar hoelang jij en hij het uithoudt tot de bom barst) ben jij al weg met de horizon dus tjah take care of yourself

Reactie

Het is best hard om een man zo te behandelen! Zo kun je de gevoelens van zo'n jongen kwetsen. Ik vind dat het een andere aanpak had moeten zijn, en ik zal er ook zeker niet naar luisteren, want... Zijn playstation verkopen? Ik denk dat ik het ook niet zo leuk vind als mijn vriendje ineens mijn computer verkoopt...

GESPONSORDE LINKS