Ik denk dat hij een ander heeft... maar ik weet het niet zeker

We hebben het over die situatie waarin je voelt dat je eigen partner een ander heeft. Maar je kunt het niet bewijzen.

Dit is weer zo'n uiterst precair onderwerp. Een onderwerp dat we af en toe in jullie mails tegenkomen. Precair omdat alles afhangt van je eigen, persoonlijke waarneming, met het risico dat je simpelweg slachtoffer wordt van een misverstand, of van je eigen onzekere en jaloerse gevoelens. Gevoelens die je niet kwijt kunt bij de persoon waar je het meest van houdt, juist omdat ze betrekking op hem hebben. Je bevindt je in een heel benarde situatie. Alleen en onmachtig. En je weet niet wat je moet doen.

JE VERMOEDT DAT HIJ VREEMDGAAT

We hebben het over die situatie - gelukkig komt deze niet zo heel vaak voor - waarin je voelt dat je eigen partner een ander heeft. Maar je kunt het niet bewijzen. Je hebt geen duidelijke aanwijzigen.

Geen klassieke lipstickvlek op zijn overhemd, geen blonde (of zwarte) haren op zijn jasje, geen lege condoomverpakkingen in de auto, geen onbekende slipjes onder het bed...

Maar je hebt het idee dat hij zijn aandacht, zijn gedachten en zijn verlangens op een ander richt. En niets of niemand kan dat idee uit jouw hoofd krijgen. Voor jou is er maar één antwoord: hij heeft een ander.

BLIJF KALM EN DENK NA

Wat te doen? Kalm blijven. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk, maar houd het hoofd koel en probeer de situatie te analyseren. Wees daarin eerlijk tegen over jezelf. Heel vaak projecteren we onze eigen persoonlijke problemen op een ander en zien we dingen die er in werkelijkheid niet zijn.

Probeer te begrijpen of er echt iets in de houding van je partner veranderd is, of dat je alleen je angsten op hem projecteert. Het komt niet zelden voor dat een man die zijn vrouw of vriendin absoluut trouw is, er door haar van wordt beschuldigd dat hij vreemd gaat.

PRAAT ER MET HEM OVER

Laat privé detectives, het aftappen van telefoongesprekken en achtervolgingen achterwege... Het is de moeite niet waard en het kost je handen met geld (nog afgezien van de vernedering als je partner erachter komt en onschuldig blijkt te zijn). Maar laten we vertrouwen op een van de meest antieke en constructieve instrumenten: de dialoog.

Als je er echt sterk het idee hebt dat je man vreemdgaat, maar je hebt daar geen bewijzen voor, dan is er maar een oplossing en dat is: in alle rust met hem praten.

Probeer je bezorgdheden en angsten aan hem uit te leggen. En bestudeer zijn reactie. Een goed gesprek kan heel wat opheldering geven. Het geeft jou de gelegenheid je hart te luchten en opgekropte gevoelens te uiten. En hij? Hij is óf onschuldig en zal je dan vast en zeker helpen om je angsten te overwinnen. óf hij heeft een slecht geweten. Dat zal je dan wel snel duidelijk worden...

EN JULLIE?

Maar adviezen op papier (of in dit geval: op internet) geven is altijd erg gemakkelijk. Alles wordt echter anders als je zelf in de situatie zit en niet weet wat je ermee aan moet. Daarom vragen we jullie om ons jullie ervaringen - en oplossingen - te mailen. Ervaringen uit eerste hand - of misschien van iemand uit je direct omgeving. Ervaringen die ons allemaal kunnen helpen en waar we misschien een antwoord op onze vragen in kunnen vinden.

Mail ons je reactie via het venster hieronder. De interessantste mails zullen we, zoals altijd hieronder publiceren. Zoals gewoonlijk zullen we voornamen alleen publiceren als ze onder de mail zijn vermeld, achternamen worden niet gepubliceerd.

Reacties van Trendystylers
K Ben twee maanden geleden erachter
Gekomen dat mijn man vreemdgaat.
Er waren Zoveel tekenen en k zag het niet omdat k hem oprecht vertrouwde.
K zag zijn fb berichten met iemand met wie hij eerder heeft bedrogen toen we relatie hadden.
Hij zegt dat hij geen sex heeft gehad
En dat hij niet Meende wat hij allemaal tegen haar Zei.

K weet niet wat k moet geloven want k voel dat hij nog steeds liegt en niet helemaal eerlijk s geweest. Moeder van 4 schatjes
we hadden afstand relatie ..zag hem alleen op zn vrije dagen..ineens bedrijf kwam in media en meneer moest ineens wel belachelijk veel werken(zou normaal iemand niet eens volhouden) weekenden die ineens gewerkt moesten worden,uuuuuren niet bereikbaar of op app aanwezig ..telefoon vergeten op werk ..geen bereik...het was overduidelijk ..
In 9 van de 10 gevallen is in zo'n situatie wel meer aan de hand. Je voelt dat niet zomaar. Dit heet INTUITIE!! Waar rook is is vuur. En soms is iemand ook gewoon echt niet meer that into you. Jaloezie en vasthoudendheid resulteren uiteindelijk alleen maar in dat waar je zo bang voor bent: een breuk! Dus: loslaten is hebben!
Ik las net dit artikel, en ik zit eigenlijk zelf met een probleem. Ik ben bijna 2 jaar getrouwd met mijn man, en ben nu in verwachting van ons eerste kindje. Een aantal maanden geleden had de broer van mijn man een vriendin uit het buitenland en zij kwam samen met nog een vriendin van haar mijn schoonbroer opzoeken. hij woont vlakbij ons, in die tijd was ik 2 dagen gaan logeren bij een vriendin van mij. en blijkbaar waren die twee meisjes en mijn schoonbroer bij ons op bezoek geweest. de volgende dag toen ik thuiskwam vertelde mijn man me dit wel, maar hij zei dat ze om 11 uur s avonds waren vertrokken, maar ik heb later met dat meisje gepraat en zij vertelde me dat ze pas om 5 uur s ochtends waren vertrokken. ook vond ik allemaal haren van dat meisje in ons appartement. mijn man zei dat hij tegen me had gezegd dat ze om 11 uur waren vertrokken omdat hij ruzie wou vermijden. maar ik weet niet of ik dit verhaal moet geloven. ik denk er sindsdien bijna elke dag aan en ik denk heel vaak dat hij misschien toch is vreemdgegaan met het andere meisje die nacht. het zit me heel erg dwars en ik kan het niet vergeten. ik heb dat meisje nu toegevoegd op facebook want ik wil een einde maken aan mijn onzekerheid en de waarheid weten
Mijn vriend en ik gaan deze zomer trouwen, we zijn uiteraard dolverliefd op elkaar, maar bij mij zit er van dag 1 al een ingebakken angst in van bedrogen of gekwetst te worden.
Dat heeft volgens mij met vorige, minder serieuze vriendjes te maken die me meerdere malen bedrogen hebben.
Wat ik met mijn vriend heb is totaal niet te vergelijken, we zijn beste vrienden die verliefd zijn, een echte soulmate. Liefst beginnen we zo snel mogelijk met een gezinnetje (hij begint zelf ook regelmatig over kinderen) en vanbinnen weten we eigelijk dat we oud willen worden met elkaar.
En toch zit er bij mij die angst nog altijd in van "Wat als hij iemand beter tegenkomt?" of "Ben ik nog goed genoeg voor hem?" "Ziet hij me nog evengraag als in het begin?"
Eerlijk toegegeven, het is redelijk obsessief bij mij, ik probeer iedere dag nieuwe redenen te vinden om hem gelukkig te houden en hem te laten inzien dat ik de ware ben voor hem, zelfs al is dat absoluut niet nodig.
Meestal kan ik dat goed verbergen, maar soms steekt onnodige jaloezie zo hard op, dat hij er geirriteerd van loopt.
Hij heeft mij al duizendmaal gezegd dat hij me nooit zou bedriegen, en ik geloof hem wel, maar ik weet ook dat we maar mensen van vlees en bloed zijn,
en al is het niet nu, wie weet wie komt hij tegen binnen 10 jaar? En wat als hij er dan anders over denkt?
Voor mij is er geen terugweg meer na bedriegen, het is voor mij onvergeeflijk en ik heb mijn vriend ook al gezegd dat als hij het mij ooit zou aandoen, ik hem geen 2de kans zou geven, omdat het mij te hard zou kwetsen.
Hij heeft toen gezegd dat hij het mij waarschijnlijk zou vergeven, omdat hij teveel van mij houd, maar dan is het eerste wat ik denk "je kan me niet overhalen om het je wel te vergeven moest je het ooit doen"
Ik denk gewoon continue absurd en paranoide..
Voor mij is dit enorm vermoeiend, en van pietlullige dingen maak ik een olifant..
Ik wil gewoon kunnen genieten van mijn relatie, zonder mij zorgen hoeven te maken.
HELP!!

ik heb idd erg sterk het gevoel dat mijn man naar de hoeren is geweest dit omdat er een hele goed vriend en getuige op de bruiloft dit mij vertelt heeft en een aantal goede punten op noemde wat bij mij duidelijkheid gaf ook heeft mijn man zoveel gelogen om ook kleien dingetjes hij is ook vreemdgegaan toen we op een fesstje waren en hij blijkbaar zo dronken was dat die er niks meer van afweet maar ik heb het gezien ik was erbij en heb hem aan zijn oren meegetrokken, Ook liegt die erover dat die uitgaat enzo allemaal gezeik we hadden afgesproken om er alles achter ons te laten maar ik heb nog steeds het gevoel dat die het doet ik weet niet waarom maar mijn gevoel zegt dat kan hem na al het gezeur niet vergeven dit zijn maar een paar voorbeeltjes maar als ik door moet gaan heb ik er nog wel 2000 groetjes anoniempje

reactie: hallo, mijn vriend ging vreemd met zijn ex, ze kwamen elkaar zomaar weer tegen en hij ging al 4 weken vreemd met haar. Zijn reactie toen ik er achter kwam:

Ik heb maar maar 2 x seks met haar gehad echt waaar!!!! En de sex die ik met haar had sloeg nergens op en
Toen het gebeurde dacht ik alleen maar aan jou!!!!!
Want ik hou zoveel van jou. Ik wil met jou verder en anders niet, geef me nog een kans. (joepie dacht ik nog, die
Is echt gek geworden)

Op het moment dat ik iets in de gaten kreeg was dat zijn gedrag anders was en toen ik daarvan iets zei vertelde hij dat hij een computer was die gecrasht was, he??????? Ik heb zijn mobiel nagekeken en zag de initialen van haar en haar telefoonnummer erin staan, ik heb haar gebeld en gevraagd wat er aan de hand was tussen hun twee. De kortste manier dacht ik zo want van hem werd ik niet zoveel wijzer. Als ik ernaar vroeg bij hem was ik hardstikke gek en moest pilllen gaan slikken. Maar toen ik haar aan de lijn had kreeg ik het verlossende antwoord, zij zei:

Hebben jullie nog wat samen dan? Hij vertelde dat het over was tussen jullie.hij houdt niet meer van jou en dat heeft hij nooit gedaan ook , dat waren zijn woorden over jou tegen mij.

Ik wist genoeg en heeft hem dan ook meteen de deur gewezen en gezegt dat hij schijnbaar beter kon en nu dan ook beter moest gaan. En nu is het constant janken omdat hij mij terug wilt.als ze 1 x vreemdgaan dan is alle vertrouwen weg en zorg dan meteen dat je er vanaf komt want de 2de keer zal hij het ook niet laten om weer hetzelfde aan te richten.

Groetjes en hoop hier iem. Mee te helpen met dit verhaal

reactie: Goedemorgen,

Ik vind het laatste tijd dat het aangemoedigd word want zowel mannen als vrouwen gaan volgens verschillende onderzoeken even vaak vreemd. Er is bewezen dat vrouwen het beter voor zichzelf kunnen houden als mannen. Er is een tijdschrift voor de dames waarin wordt aangegeven hoe je een minaar kunt zoeken en krijgen en tips worden er gegeven hoe deze zo lang mogelijk geheim te houden. Dus aan de ene kant worden er tips gegeven hoe een vrouw erachter kan komen dat haar man/vriend kan betrappen en tegelijkertijd hoe zij zelf een relatie zou kunnen beginnen zonder dat daar iemand erachter komt. Een vriend van mij heeft zijn vrouw betrapt met e-mails en msn. Zij wil maar niet vertellen of zij wel of niet vreemd is geweest. Ze zijn nog steeds bij elkaar want zij is zwanger en hij weet dus niet of het van hem is en moet wachten totdat het kind geboren is voor bloedonderzoek want zij wil het kind houden en een vruchtwaterpunctie is kans op een miskraam en dat wil hij ook niet dus........ Maar het vertrouwen is weg en ik twijfel of hij haar nog zal gaan vertrouwen want hij vertelde dat hij een keertje een half uurtje weg en kwam erachter dat diegene waarmee zij aan het chatten was, vroeg of zij haar borsten wou laten zien(een tipje van de sluier). Kijk, dan ga ik al denken en zo heb ik het ook tegen hem gezegd maar uiteindelijk is het jou beslissing wat je gaat doen. Ik heb die chatberichten zelf gelezen en het duidt erop dat zij vreemd is gegaan maar zij zegd van niet. Dus....... Mijn reactie hierop is dat iedereen trouw moet blijven, kijken mag altijd en bij de rest zijn er grenzen. Als je niet meer van je vrouw of man houdt moet je dat bepraten waaraan dat ligt en kom je er niet uit kan je nog altijd besluiten om uit elkaar te gaan. Veel succes met die keuzes !! Met vriendelijke groeten
GESPONSORDE LINKS