Nee schat, vanavond even niet!

De klassieke en veel misbruikte hoofdpijnsmoes heeft in de loop der decennia behoorlijk aan geloofwaardigheid ingeboet (soms hebben we echt hoofdpijn, maar dan gelooft niemand ons meer...)

De klassieke en veel misbruikte hoofdpijnsmoes heeft in de loop der decennia behoorlijk aan geloofwaardigheid ingeboet (soms hebben we echt hoofdpijn, maar dan gelooft niemand ons meer...). Maar dat betekent niet dat er situaties zijn waarin wij als vrouw er alles aan doen om zijn aandacht van 'die ene gedachte' af te leiden (overigens, waarom hebben mannen eigenlijk nooit dat soort 'hoofdpijn'?).

In sommige situaties willen we gewoon even met rust gelaten worden. En het is soms o zo moeilijk om hem dat aan zijn verstand te brengen. Vrouwen zitten nu eenmaal anders in elkaar dan mannen. Zij hebben er soms behoefte aan om een avondje met een goed boek en een glas wijn op de bank door te brengen. Of kunnen na een romantische dineetje graag met hem knuffelen, maar het dan verder even voor gezien houden. Iets wat mannen gewoon niet kunnen begrijpen.

Uitleggen hoe je je voelt, heeft dan ook weinig of geen zin (of hebben jullie daar andere ervaringen mee?). Maar we willen hem natuurlijk ook niet voor het hoofd stoten door hem bot te weigeren. Het risico dat je zijn mannelijke ego aantast, is groot en dat is wel het laatste wat we willen (met je rust is het dan wel gedaan). Maar er zijn wel subtiele manieren of kleine, onschuldige tactieken die kunnen helpen om de zo begeerde rust veilig te stellen.

Hieronder vind je een klein lijstje met ideeën die zoals altijd weer door jullie kunnen worden aangevuld. We zullen de reacties die we krijgen geheel anoniem publiceren.

Tip van een anonieme lezeres:

'Waarom zou je niet een lekker glas [...] (vul zijn geliefde alcoholische drankje in) voor jezelf inschenken en nog even televisie kijken terwijl ik me klaarmaak voor de nacht? Ik wacht wel op je in bed met een boek. Doe maar rustig aan' - en dan maar hopen dat hij na dat drankje als een roos in slaap valt.

Tip van i. uit a.:

'Ik heb net een interessant artikel over 'afmetingen en prestaties in bed' gelezen. Weet je dat ik er nooit eerder over nagedacht had? Misschien kunnen we het er strakjes in bed eens over hebben en de informatie uit het artikel aan de feiten testen? - het werkt geheid, misschien wel zo goed dat je het risico loopt dat je hem nooit meer ziet!.

Tip van een anonieme mannelijke lezer:

Mijn vrouw heeft er wel raad op gevonden: Knoflook! Ik houd er niet van dus stopt ze in haar eigen porties hele teentjes met knoflook. Knoflook in de sla, een paar teentjes door de spaghettisaus en ga zo maar door. Knoflook houdt zelfs heksen op een afstandje... :-)

En nu is het jullie beurt. Wat doen jullie als jullie er even echt helemaal geen zin in hebben? Wat zeg je? Heb je een 'trucje'? Of heb jij een van die weinige mannen die er begrip voor kunnen opbrengen? Help ons dit kleine - en maar deels serieus bedoelde - gidsje af te maken. Mail ons je reactie via het venster hieronder.

Reacties van Trendystylers
reactie: Deze is heel simpel voor mij: als ik geen zin heb, dan zeg ik: 'ik heb geen zin'. Dan zegt hij: 'oke, wat wil je dan doen?' En zo hoort het ook. Een man die blijft aandringen wanneer ik heb duidelijk gemaakt niet te willen, zou zowiso zijn koffers mogen pakken. Dat vind ik gewoon een kwestie van respect voor elkaar.
reactie: Hoi,
Vroeger hadden wij nooit problemen, maar de laatste tijd wel helaas. Ik houd van sex, maar mijn man is altijd maar moe en afgedraaid. Volgens mij is dat bij heel veel mannen als ze ouder worden, maar voor het mannelijk imago wordt dat altijd verzwegen. Vrouwen zijn dan altijd de pispaal en dat vind ik onterecht. Wat sex betreft wordt vrouwen echt te kort gedaan. Wij hebben helemaal geen 20 minuten nodig ("om op te warmen"), Als je het goed doet zijn we altijd paraat, maar mannen denken in deze echt alleen aan hun eigen behoeftes, zij zullen zich niet in de vrouw verdiepen, vinden ze te ingewikkeld. Andersom is dat wel zo. N.
reactie: Hm... Niks dat een papillottenset, een gezichtsmasker (nachtmasker) en een over-sized, gekreukte flanellen pyama niet kunnen oplossen. Erg charmant, maar niet heus, 'maar schat jij wilt toch ook dat ik er overdag geweldig uitzie?...'
reactie: Voor vrouwen die de pil gebruiken of voor de jonge meide die alleen nog de condoom gebruiken. "nee schat het kan niet ben de pil/condoom vergeten:(, je wilt toch nog niet pappa worden?" (zorg wel dan ervoor dat hij geen condoom op zak heeft) Geloof me maar deze lukt altijd! Ndien
GESPONSORDE LINKS