Te moe voor seks? 5 Tips om weer in actie te komen

Soms beïnvloedt het dagelijks leven met al z'n verplichtingen, zorgen en stress ons privé-leventje op een negatieve manier. En ons seksleven, niet vergeten.

Soms beïnvloedt het dagelijks leven met al z'n verplichtingen, zorgen en stress ons privé-leventje op een negatieve manier. En ons seksleven, niet vergeten. Dat leven waarin veel, bijna alles, draait om het spel, om plezier en genot, om verlangens en erotiek. Hoe vaak komen we daar na een lange werkdag niet (meer) aan toe? We vallen 's avonds doodmoe met een aspirientje tegen de hoofdpijn op de bank neer (liever niet op het bed, hij zou zich misschien wel eens vreemde ideeën in zijn hoofd kunnen halen). Misschien wel om er de volgende morgen wakker te worden.

Het hoort er nu eenmaal bij, zeg je? Het is een verschijnsel van deze tijd? Het mag dan misschien zo zijn, maar jammer is het wel.

Het kan ook anders. Waarom zou je niet proberen deze trend het hoofd te bieden? Waarom zou je niet proberen het plezier in je leven - ook in je seksleven - terug te vinden? Waarom zou je 's avonds niet blij thuiskomen en een gezellige tijd met je partner hebben, net zoals vroeger?

Misschien kunnen de adviezen die wij hebben verzameld en hieronder in een overzicht hebben neergezet, je daarbij van pas komen. Lees ze maar eens door. Je zult zien dat er maar weinig voor nodig is om de dingen op een andere manier te beleven. Bewaar deze adviezen voor een speciale gelegenheid of integreer ze, waarom niet, in je dagelijks leven. Kijk maar wat je ermee doet.

1. 'Do not talk to me'-periode

Las een 'do not talk to me'- periode in die begint op het moment waarop je 's avonds thuiskomt en duurt totdat jij het groene licht geeft. Een half uurtje kan al genoeg zijn. Even geen email lezen, geen boodschappen doen, niet koken, geen telefoontjes plegen, geen problemen aan je hoofd. Even niets doen. Helemaal niets. Alleen jij, en je relax. Neem een warm bad, lees een boek op de bank, kijk een beetje televisie, maak een rondje in de tuin. En daarna begin je de avond zoals altijd. Je zult zien dat de feeling compleet anders is. Enige vereiste: sta op je strepen en zorg ervoor dat je huisgenoten je 'me-time' respecteren. Frequentie: zo mogelijk iedere avond

2. Dat oude vertrouwde 'spijbelgevoel'

Probeer wat eerder dan gewoonlijk naar huis te gaan (er zijn best wel dingetjes die tot morgen kunnen wachten, wie zegt dat jij altijd als laatste naar huis moet?) en besteed de extra tijd aan jezelf. Neem een kijkje in je lievelingsboetiek of relax. Misschien krijg je een bevriende collega op je werk zo ver om met je mee te gaan. Het geeft een bijzondere kick om samen weg te gaan als iedereen nog ijverig aan het werk is. Een beetje zoals spijbelen vroeger op school. Je zult zien dat je in een goede bui (en misschien nog wel net voor de spits) thuiskomt (je partner zal het je in dank afnemen). Frequentie: zonder te overdrijven, vermijd problemen met collega's en baas

3. Zet de wijzers van de klok terug

Zet de wijzers van de klok terug. Je hoeft het niet echt te doen, in gedachten is genoeg. Alleen het idee al zorgt ervoor dat je avonden langer worden, ook al blijft de wekker 's morgens steevast om zeven uur afgaan. Neem 's avonds dat half uurtje, uurtje erbij. Je lichaam zal er snel aan wennen en in deze extra tijd kun je dingen doen die je voorheen alleen in het weekend deed. Je weet wel wat we bedoelen :-)
Frequentie: zo mogelijk elke avond

4. Leer om te ontspannen

Je hebt er geen idee van hoeveel vrouwen menen dat het genoeg is om een paar pantoffels aan je voeten te steken om te relaxen. Ontspannen is niet alleen een lichamelijke kwestie, het gaat vooral ook om de geest. Ontspannen moet je leren. Weet je zeker dat als je 's avonds thuiskomt en de deur achter je dichttrekt, je hoofd niet op kantoor is gebleven en nog bezig is met de problemen van de dag? Noem je dat relax? Frequentie: zo mogelijk iedere avond

5. Geniet ervan!

Vind je enthousiasme in bed terug en geniet ervan. Met je partner, maar ook zonder :-)
Frequentie: ook meerdere malen per avond

GESPONSORDE LINKS