Je hebt ontdekt dat hij vreemdgaat. Wat nu?

Het is ongetwijfeld één van de meest verschrikkelijke momenten uit het leven van een vrouw of van een meisje (of van een man natuurlijk). We hebben het niet over jaloezie, over de angst dat hij vreemdgaat, of over vage vermoedens. We hebben het over dat verschrikkelijke, definitieve moment waarop we ermee worden geconfronteerd dat onze partner 'het met een ander doet'.

Soms is het niet anders dan de bevestiging van vermoedens (op zich al erg genoeg), soms komt het allemaal geheel onverwachts en bereikt het nieuws ons zonder dat we erop voorbereid zijn, als een zweepslag. Hoe dan ook, uiteindelijk komt het op hetzelfde neer en betekent het vaak een dramatisch einde van een relatie.

Schuldgevoelens (heb je hem verwaarloosd?) vermengen zich met wraakgevoelens. Een minderwaardigheidscomplex (is zij mooier, jonger?) voegt zich bij de sterke wens om haar in levende lijve te zien, om de confrontatie met deze rivale aan te gaan. Je wordt overspoeld door tientallen, honderden gevoelens. Jaloezie, verdriet, verwarring, wanhoop, paniek...

Wat te doen? Hoe gedraag je je als je ontdekt dat je partner iets heeft met een andere vrouw? Pak je je koffers? Natuurlijk, dat zou een oplossing kunnen zijn. Maar veel relaties en situaties zijn niet zo duidelijk en simpel. Kinderen, het huis, werk... Je kunt niet zomaar korte metten maken met alles dat je in de loop van de jaren hebt opgebouwd.

Wat kun je dan wel doen? Het is moeilijk om concrete adviezen te geven. Het is onmogelijk om zomaar te zeggen dat je hem moet vergeven, of dat je hem niet moet vergeven. Het is moeilijk te zeggen of je beter kunt doen alsof er niets aan de hand is, of dat je hem ermee moet confronteren. Of je moet geloven aan zijn uitleg en de verzachtende omstandigheden die hij voor zichzelf aanvoert (als hij toegeeft dat er een ander is) of dat je moet geloven aan zijn leugens (als hij ontkent). Moeilijk, te persoonlijk, te pijnlijk. Maar toch zullen we proberen om een lijst met adviezen op te stellen die het resultaat zijn van directe en indirecte ervaringen. Een lijst die jullie zoals altijd weer kunnen aanvullen met jullie eigen mening over dit onderwerp en jullie ervaringen op dit gebied.

Jij bent ervan op de hoogte (het betreft niet enkel vermoedens, je weet 100% zeker dat hij vreemdgaat) en hij heeft er geen flauw idee van dat jij het hebt ontdekt.

Wat kun je het beste doen? Doen alsof er niets aan de hand is of hem ermee confronteren? Volgens ons is het beter hem direct met je bevindingen te confronteren, zeker als je je relatie wilt redden. Een confrontatie, die overigens niet zonder diep dramatische momenten zal verlopen, is waarschijnlijk de beste oplossing. Laat hem praten, kijk hoe hij zich gedraagt. Ontkent hij uit alle macht of bekent hij? Hoe verdedigt hij zich? Heeft hij spijt?

Hem geloven of niet?

Ook hier geldt weer dat het moeilijk is om een advies te geven dat op alle mogelijke situaties van toepassing zal zijn. Jullie relatie, jullie ervaringen samen zal je moeten vertellen of wat hij zegt, waar is of niet. Aan de kant geldt ook dat je er tot voor kort van overtuigd was dat hij je trouw was terwijl dat niet zo bleek te zijn. Hoe kun je dan nu dat je hem betrapt hebt, zijn verhaal en zijn uitleg daarvoor nog geloven?

Oog om oog, tand om tand?

Er een 'oorlog' van maken? Het is wellicht een van de weinige adviezen die we je met zekerheid durven te geven: doe maar niet, laat wraakacties maar achterwege. Ze leiden nergens toe en verlagen je tot een niveau waar je niet toe wilt behoren.

Ontkent hij de waarheid?

Waarschijnlijk is dit niet de man waar je verliefd op geworden bent, of misschien is hij het nooit geweest. Als hij ook op dit punt wil liegen en je ook in zo'n belangrijke kwestie niet respecteert... Dan... Het antwoord ken je vast zelf al wel.

Hij bekent dat hij is vreemdgegaan en zegt dat hij er spijt van heeft.

Het is aan jou om, op basis van jullie relatie, te bepalen of je hem vergeeft of niet. En of je hem gelooft dat hij er echt spijt van heeft. Soms is spijt betuigen namelijk een gemakkelijke manier om snel vergeven te worden. Maar de wolf verliest zijn haren, maar niet zijn streken. Ook in dit geval ben jij de enige persoon die kan bepalen of je hem gelooft of niet. En daarna moet er nog een beslissing - en die is nog veel belangrijker - genomen worden...

Uit elkaar gaan of hem nog een kans geven?

Dit is de belangrijkste en de meest definitieve beslissing. Maak je een relatie - die misschien al jaren duurt - uit om dat hij je heeft bedrogen terwijl de rest van je relatie perfect was? Of maak je een relatie uit omdat zijn bedrog niet anders was dan de laatste in een lange rij van kleine en grote leugens, van ongelukkige momenten en problemen? Of vergeef je hem en begin je samen opnieuw maar dan nu beter dan eerst?

Wat vinden jullie ervan? Hoe moet je je gedragen als je ontdekt dat je partner vreemdgaat? Het hem zeggen? Het uitmaken? Doen alsof er niets aan de hand is? Het accepteren? Hem vergeven? Hem met gelijke munt terugbetalen? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De meest interessante reacties zullen we - geheel anoniem - hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
Mijn man en ik zijn net aan 1,5 maand getrouw. Dit in verband met een zwangerschap. Ik ben nu 20 weken zwanger en we hebben bijna 10 maanden een relatie. We gingen aan het begin zo snel met elkaar.. We waren ook zo ondersteboven op elkaar. Al hebben we ook gigantisch veel ruzie's en problemen gehad. Met name met ieders verleden. Hij hield van chatten en flirten met heel veel meiden.. En ik had verkeerdje vriendjes.. Zelfs toen ik hem vroeg de ele meiden te verwijderen van social media deed hij het niet. De nodige ruzie's verder hebben we dit wel opgelost maar nu stuit ik tegen gedrag die mij helaas goed bekent voorkomt. En de tekenen worden steeds duidelijker! Ik denk dat hij zijn toevlucht zoekt bij een ander nu het ons, dankzij de baby heet onder de voeten is geworden. Wanneer ik bij hem ben kan hij ineens om niks enorm boos worden. En de sex lijkt veranderd te zijn. Als we nie bij elkaar zijn doet hij vaag op spciaal media en hij is volgensmij ook niet erg eerlijk over de personen die hij in zijn telefoon... Nadia
Ik ben er laatst achter gekomen dat mijn partner met meerdere vrouwen (vooral collega's en vriendinnen) 'flirt'.. Hij wil met ze afspreken en vertelt ook iedereen dat hij weer single is sinds een paar weken.. Ik heb nu weer werk en hij heeft de 1e wek van mei vakantie, maar ik vertrouw hem totaal niet nu om dan niet af te spreken en echt ook vreemd te gaan.... Ik weet niet wat ik moet doen!!!! Nicoline
Ik heb nu ook zo'n situatie. Ik hou superveel van mijn vriend, maar ik voel al een tijdje dat er 'iets' is, we hebben er vaker over gepraat, maar hij zegt dat ik het me inbeeld.. Nu heeft hij de laatste tijd ook altijd zijn telefoon bij en doet meer stiekem ofzo, maar ik zag laatst een paar keer dat hij berichten kreeg van een collega, daar heb ik naar gevraagd maar dat was niets zei hij.. Vannacht heb ik toch in dat gesprek gekegen en ze flirten duidelijk met elkaar, sturen foto's naar elkaar, én hij heeft het over onze relatie en dat hij denkt dat we de lente niet halen :( Wat moet ik nu doen? Help alsjeblieft!
Ik heb net ontdekt dat de vriend van mijn zus vreemdgaat. Ik wil liever dat hij het haar verteld, omdat ik vind dat hij dat allang had moeten doen.
Daarom ga hem zo even vertellen dat hij een dag heeft en ik het anders doe.
Ze zouden samen op vakantie gaan en de tickets zijn geloof ik al geboekt!
Ik ga er persoonlijk voor zorgden dat hij alles tot op de laatste cent terug betaald.
Het is namelijk niet maar 1 meisje maar meerdere. Hij gedraagt zich alsof hij single is, niet oke dus.
Aangezien ze iets van 8 maanden iets hebben.
Ik wil nooit meer in deze positie zitten het is verschrikkelijk!!
Ik heb enkele dagen geleden ontdekt dat mijn man vreemd gaat.Nota bene met een oud collega van hem waar hij 15 jr geleden mee heeft gewerkt.Ze kwamen elkaar "toevallig"tegen 2 weken geleden en nu heeft hij de sleutel al van haar flat.Volgens mij is het dan al veel langer aan de gang.Ikzelf ben 1 jaar ziek geweest en herstellende van kanker. Chemo, operatie de hele mikmak gehad.2e keer kanker in 5 jr tijd.Ik weet dat ik in dat jaar niet de beste kant van mijzelf heb getoond,veel conflicten gehad met mijn man, en we zijn langzaam uit elkaar gegroeid.Ik heb altijd wel geprobeerd om te praten, maar hij is geen prater en wil ook geen hulp van buitenaf.Daarbij komt nog dat hij een alcohol probleem heeft en weer (stiekem) is gaan drinken.Daar wil hij ook geen hulp voor.De bom is dus nu gebarsten en hij heeft zich in de armen van een ander gestort.Toevallig zag ik sms berichten op zijn telefoon toe hij weer eens dronken in bed lag.Hij wil met haar verder zegt hij, en is al!
3 dagen niet thuis geweest.Voice mail staat aan, ik kan hem niet bereiken.Ik voel mij eenzaam en in paniek omdat ik zelf geen familie meer heb.Hij is alles wat ik heb dus ik wil voor de relatie vechten. Zou dit nog levensvatbaar zijn? Ik ga kapot aan het alleen zijn, veel vrienden heb ik niet meer over na mijn ziekte en ik heb geen werk meer.Oud collega's hebben het ook af laten weten.
Ik voel me radeloos, echt helemaal verloren
Sinds een paar maanden gaat mijn man vreemd, eerst met zijn ex-vrouw, dan met een ex-vriendin en nu zit hij continu te chatten met mijn bloedeigen boezemvriendin van vroeger ! Ze hebben elkaar 1 keer gezien maar het klikte blijkbaar...
Wat ze vertellen weet ik niet, wel dat hij continu met haar in zijn hoofd zit. Voorlopig blijf ik het aanzien, vraag hem vaak uit en negeer het soms ook, want ik wil hem niet kwijt en ik wil ook graag blijven voor zijn tienerzonen, die met een alcoholistische moeder geconfronteerd worden en nu nog eens met een overspelige vader ! Dus laat ik het voorlopig maar op zijn beloop,en beslis ik pas na de vakantie...
Na 15 jaar huwelijk heb ik ontdekt dat mijn man is vreemdgegaan. Het huwelijk was niet meer fantastisch, maar ik heb veel moeite gedaan om daarover te praten en het beter te laten worden. Hij kon dat niet. Dat vreemdgaan was de aanleiding om samen (na veel gezeur van mijn kant) in relatietherapie te gaan en tot onze verrassing werd onze relatie en die van hem met de kinderen veel beter. De sfeer was weer goed in huis. Tot mijn ontzetting ontdekte ik kort geleden - toen de therapie nog niet beeindigd was - dat hij weer een affaire had. Dit heb ik echt opgevat als hoogverraad. In deze situatie vreemdgaan vind ik zo laag en gewetenloos. Inmiddels woont hij ergens anders. We weten nog niet of we met elkaar doorgaan. Vreselijk om dit je kinderen niet te kunnen besparen.
Ik ben er achter gekomen dat mijn vriend van 5 jaar al 1 jaar vreemdgaat met een andere vrouw
Mijn man liegt ...en waarom? Ik zou het bijgod niet weten....ik kreeg van zijn ex vrouw te horen dat hij haar gebeld had, terwijl ik die dag nog expliciet had gevraag of hij nog iemand gesproken had....ja die en die...maar haar naam ontbrak in dat rijtje....
Hij weet niet dat ik soms contact heb met haar via whatsapp....zal ik heb confronteren? Of afwachten? Ik ben bang dat er meer speelt....
Help
ook ik ben de klos,ben er 2 dagen geleden achtergekomen dat hij al bijna een jaar een ander heeft.
Hebben maar 3 keer sex gehad(yeah right)nu zit ik met 3 verdrietige kinderen,zelf voel ik me zwaar klote,mn hart is echt gebroken,en heb hem buiten gezet.
het is niet de eerste keer dat het gebeurt,en weer heeft hij spijt,en weer gaat hij in therapie,maar ik wil zo graag weten wie die vrouw was, maar hij vertelt het niet....ik ben er echt klaar mee
Al is de leugen nog zo snel.
De waarheid achterhaald hem wel.
Het kan alleen jaren duren.

Afz.Ex-vrouw van een overspellige man.
ik ben al bijna 3jaar met mijn vriendin (relatie) maar een maand geleden is zij vreemd gegaan.een jaar geleden als zij gebeld werd ging zij niet naar de kamer om te praten maar de laatste tijd ik vertrouw het niet meer vooral met msn maar met msn kan ik lezen met wie zij gechat heeft dat is geen probleem .een paar maanden geleden als ze gin douchen of zo neemt zij de gsm niet mee . maar de laatste tijd als zij gaat douchen of naar de kamer gaat neemt ze de gsm mee maar ik weet het niet meer ik vertrouw haar niet meer dus heeft iemand een oplossing voor mij.
Heb ontdekt dat hij is vreemd gegaan. Hij was de "aktie" foto's die er werden gemaakt vergeten te verwijderen van ONZE computer. Hij heeft deze opgestuurd gekregen! Ik vind dit misselijk! En dan was het niet eens een "gewone vrouw"! Als je begrijpt wat ik bedoel. Ik kreeg de indruk dat het om betaalde sex ging. Nu is onze thuissittuatie met 4 kids waardeloos! Ik weet niet wat ik moet beginnen. Heb hem wel de eerst volgende dag ermee geconfronteerd. Ik kreeg alleen maar vage antw. Ik hou ontz. veel van hem. Heb hem 15 jaar blindelings vertrouwd en nu krijg ik dit te zien! Je wereld stort ineen! Ik heb hem vergeven maar wil hem geen kans meer geven, mijn vermoedens door de jaren heen zijn bevestigd. Heb hem al een x eerder op smsjes betrapt. Maar wat zijn nou smsjes als je zoveel van een man houd en je hebt samen kinderen. We wonen nu nog steeds onder 1 dak. Moet de komende dagen al mijn moed verzamelen om hem duidelijk te maken dat ik op deze manier niet verder met !
hem kan leven. Elke keer als ik hem zie spoken de foto's door mijn hoofd.
Ik heb in een relatie gezeten waarin ik meerdere malen werd bedrogen. Een ervaringsdeskundige dus. Ik denk dat het geen zin heeft om je zo te laten behandelen. Het ondermijnt je zelfvertrouwen, voor je het weet denk je dat je niet beter verdient, maar niets is minder waar. Het is zonde van je tijd om nog in een dergelijke relatie te investeren. Je bent veel beter alleen af en wie weet komt er op een dag een eerlijke man voorbij.
Als je het eenmaal weet, kun je hem beter maar meteen confronteren.. Anders lieg jij tegen hem.. Ookal gaat hij vreemd, is dat nog geen reden dat jij mag liegen of 'hetook maar doen'

Diemensen zijn dom, waarom is hij dan slecht en jij niet? 'ja maar hij deed het ook'Pech! zoiets doe je niet,klaar met de relatie!
Ik had vrij in het begin al een voorgevoel dat ik niet de enige vrouw was in het leven van mijn nieuwe vriendje. Ik ben helemaal niet jaloers aangelegd, maar zijn fascinatie voor het andere geslacht had een ongezonde vorm...

Toen dat bevestigd werd door harde bewijzen, heb ik hem ermee geconfronteerd.
Geheel tegen mijn normen en waarden in, heb ik hem voorgesteld dat het okay was, zolang hij er maar eerlijk over zou zijn. Die onzekerheid maakte me kapot!
Helaas heeft hij mij altijd beschuldigd dat ik gek was, en mezelf dingen in m'n hoofd haalde... Terwijl ik vanalles vond; kaartjes, foto's, kleding, gore smsjes, een 3e telefoon die was verstopt, stiekeme tel.gesprekken, berichtjes op Hyves, alleen op zomervakantie gaan was normaal, alleen op stap gaan werd vanzelfsprekend, bepaalde opmerkingen die hij maakte... noem maar op.
Terwijl je die dingen met lede ogen aanziet, blijf je gek genoeg toch aan jezelf twijfelen.
In de 3 jaar die onze relatie duurde, heb ik hem 6x verbroken. Iedere kwam hij terug en trapte ik weer in zijn praatjes. En iedere keer werd ik weer teleurgesteld.

Jammer genoeg is hij er nooit eerlijk over geweest, en begon ik steeds 'moeilijker' te doen als hij weer eens laat thuis was van zijn werk, of ineens weg moest, dat ik niet meer mee op stap mocht.
Uiteindelijk heeft hij me nadat hij thuis kwam van een vrijgezellenfeestje verrot geslagen, gestompt eigenlijk en uitgescholen, dus ben ik bij hem weggegaan... Mijn schedel was gekneusd en ik had een redelijk zware hersenschudding.
Ook dat heb ik, naar zijn zeggen, 'verzonnen'!

Inmiddels ben ik een half jaar bij hem weg. Af en toe kom ik mensen tegen die hem kennen met een ander (in de tijd dat WIJ verkering hadden). Dat is bevestigend, confronterend en wrang.
Ik heb geleerd dat ik nooit meer aan mijn intuïtie moet twijfelen, en niet meer zolang met mezelf moet laten sollen.

Al vind ik het nog altijd zuur dat hij niet eerlijk kon zijn over zijn daden.
Als je vreemdgaat, ben dan ook mans genoeg om daar eerlijk over te zijn!
Vreemdgaan is voor mij definitief het einde van een relatie. Blijkbaar geeft hij dan toch niet genoeg om je gewoon trouw te blijven. Dat is toch wel het simpelste wat er is? Ook al zou je bepaalde gevoelens voor een ander krijgen (of dat nu enkel de spanning is, of verliefdheid), dan weet je toch nog altijd dat het fout is? Spanning is sowieso voor tijdelijk. Daar zou ik nooit mijn relatie voor op het spel zetten. En als het verliefdheid is, kun je eerst je best doen om het over te laten gaan. Als dat niet lukt, praat je er over met je partner en geef je hem nog een kans. Als het dan nog voort blijft duren, is het wellicht tijd om uit elkaar te gaan. En DAARNA ga je pas met een ander naar bed. Excuses als "ik was dronken" e.d. Maken het voor mij alleen nog maar erger. Dan laat hij ook nog eens zien hoe zwak hij is, en geeft hij in principe aan dat het wel vaker kan gebeuren en dat hij geen verantwoordelijkheid voor zijn daden wil nemen. Bovendien gaat het er hier om als jij het zelf te weten bent gekomen. Dan is hij dus sowieso al niet eerlijk geweest en heeft hij het je niet zelf verteld. Zwijgen is voor mij hetzelfde als liegen. Dus dat kan nooit lang goed gaan, al doe je beiden nog zo je best. Het vertrouwen zal dan nooit meer 100 procent zijn. Vreemdgaan blijft "not done"
confronteren hem zelf laten beslissen wat hij wil maar dat je niet lang wacht;) hij is vreemd gegaan laat hem maar nadenken en hou vooral de eer aan jezelf ga niet aan zijn been hangen en wanhopig doen. Wees trots ondanks de pijn en zeg dat hij kan gaan als hij dat wil dat niemand hem tegehoudt met als doel dat hij zelf na gaat denken.
mijn vriend ging 2 jaar geleden vreemd met een oud schoolgenootje ik was thuis en hij kwam vanb zn werk af toen hij binne kwam pakte hij me zo stevig vast en gaf hij me een kus die ik nooit eerder gehad had. Maar de dag erna vertelde hij dat hij een oud schoolgenootje had ontmoet en dat zij vroeg of ze konden afspreken ik had de volste vertrouwen in hem en vond het ok. Die avond gedroeg hij zich vreemd hij probeerde normaal te doen maar het lukte niet helemaal. Ik begon al wat te vermoeden drie dagen lang heb ik het goed gevonden en toen ben ik eens onverwachts langsgegaan ze gedroegen zich heel nerveus en zij durfde me niet eens aan te kijken. Toen hij sávonds thuis kwam vroeg ik het hem hij bleef zo lang ontkennen ik heb het 20x non-stop gevraagd en bleef hem strak aankijken. En toen brak ie 4x hebben ze gezoend en ze hebben zelfs samen op bed gelegen(niks gedaan zeggen ze allebei) Ik kon hem wel wat aandoen. We hebben het langzaam maar zeker uitgepraat en zijn bij elkaar gebleven. Maar nu na bijna 5 jaar is niks zoals het was we waren gelukkig we hadden een zoontje van 11 maanden en hij wilde dat allemaal opgeven voor iemand die hij niet kende. Nu gaat hij ineens elke avond vissen en komt hij pas rond 12 uur snachts thuis (normaal lag hij om 9/10 uur al op bed) en als hij thuis is blijft ie nog beneden zitten net zolang tot ik slaap ik denk dat we opnieuw gaan beginnen. Mijn punt is dus vergeven kan wel vergeten nooit maar bij elkaar blijven is absoluut geen oplossing!!!!!
ben er 100% zeker van dat mijn vriend is vreemdgegaan en ben daar 3 dagen geleden achter gekomen. Hij werd gebeld door een vrouw en hij hing op, toen ik vroeg wie het was, wist ie het zogenaamd niet maar ik zag aan zijn gezicht dat hij loog, ik zei toen tegen hem, je hebt pas een nieuw nr, aan wie heb je hem allemaal gegeven...nee echt niemand blablabla ik zei tegen hem, je staat keihard in mn gezicht te liegen. Daarna liepen we naar beneden en had hij 1 nieuw bericht en er stond in: volgens mij heb je opgehangen in mijn oor als dat zo is hoef je me nooit meer te bellen. Dus ik zeg tegen hem je belt haar nu op en je doet heel normaal alsof ik er niet bij ben: hij belde haar op en ging heel normaal praten en toen zei ze ineens ow ik dacht je bent met je vriendin dus ik dacht je kan niet praten. Ik draaide helemaal door en sloeg hem een paar keer in zijn gezicht en ging toen naar boven. Ik was alleen maar kwaad eerst omdat hij nadat gesprek maar door bleef liegen dat! Ik het gesprek af moest luisteren zodat ik kon horen dat er niets aan de hand was. Dus k zei pak je spullen maar heeft hij dan ook gedaan en daarna kwam die slijmen en praten en zeggen dat ie niks heeft gedaan blablabla in ieder geval hij is nog steeds niet weg en ik wil hem eigenlijk geen kans geven maar ja hij dwingt me om hem een kans te geven of eigenlijk om zijn "gelijk"te bewijzen...beetje jammer.....maar voor alle vreemdgangers: je kwetst iemand er echt mee en je maakt je eigen gezin kapot. Mvg MIJ
reactie: Ik las net het artikel, Je hebt ontdekt dat hij vreemdgaat. Wat nu? Ik heb daar ook een kleine ervaring mee die ik zou willen meedelen. Het is mijn ervaring dat iemand bij een vreemdgaan actie al laat zien hoe die persoon in het leven staat. Ik ging met een jongen die helemaal geobsedeerd gek op mij was. Alleen wij begonnen niet met een mooi romantisch liefdes verhaal. Hoe dan ook, het een en ander ging mis, meneer zijn uitleg was: dat ie jong en dom was, dit had ik zelf ook wel kunnen invullen. Het is mijn mening dat als je een bepaalde leeftijd bereikt, dat je kunt kiezen of je als 'volwassen' met bijpassende gedrag door het leven gaat. Van mijn levens ervaring heb ik getuigen dat 'iedereen' iemand kan versieren en tot de daad der daden kan komen. Ik geloof in liefde, en dat sex bij liefde behoort. En omdat ik dat een sterkere mening vind, dan een een paar losse sexuele uitspattingen erop nahouden, vind ik mijn mening sterker. Dus dan heb je de (on)nodige pijn,verdriet alles wat je in zo'n situatie ervaart, en daar moet je het dan mee doen. Het is mijn mening, dat er maar 1 manier te om iemand terug te pakken. En dat is door te laten zien, hoe het wel hoort. Heb die desbetreffende persoon geliefd en die zag natuurlijk ook wel in, dat ik de enige was die onvoorwaardelijk om hem gaf. Tja, 'moi' gaat niet zomaar met iedereen om, tenzij het speciaal is. Dus de nodige 'ik hou van je's gingen over en weer. Tot meneer met zijn ouders op lange vakantie naar het buitenand ging. Daarna heb ik de telefoon niet meer opgepakt. Wetende hoe hij zich moet voelen. Beter iemand op zijn gevoel terug pakken, dat vind ik nog niet zo'n vieze actie van mijzelf. En dan mag hij zich nu realiseren, dat tussen 'hem' en 'mij'.. Nooit meer zal zijn. Mezeld in mijn eigen waarde behouden betekent: trouw zijn aan mijzelf. En een ieder met een andere geloofsovertuiging van negatieve aties in mijn leven zijn onacceptabel. Want het woord sorrie, en excuses, staan niet in mijn woordenboekje

reactie: Ikzelf heb gelukkig niet meegemaakt dat mijn ex vreemdging maar een vriendin van me wel. De vraag of ze hem ermee ging confronteren hoefde ze haarzelf niet af te vragen want ze vond haar vriend met een ander in bed. Ze vertelde dat ze in eerste instantie niet wist wat ze moest doen maar dat ze toen gewoon weg is gefietst. Nog geen half uur later belde hij om het definitief uit te maken, ze was er natuurlijk kapot van! Haar vriend en zijn nieuwe vriendin zijn nog steeds niet uit elkaar, en hij zegt zelfs dat hij er totaal geen spijt van heeft. ''Ik voelde na een lange tijd gewoon weer opnieuw verliefdheid'' was zijn excuus. Desondanks wilde mijn vriendin hem ontzettend graag terug, maar er niks meer van gekomen. Ze hadden al jaren een relatie, en ik denk dat het nog wel een tijdje duurt voor mijn vriendin er helemaal overheen is...

GESPONSORDE LINKS