Hoe maak je het uit? 13 Tips

Het is al moeilijk om aan jezelf te bekennen dat een liefde voorbij is. Des te pijnlijker is het om het aan het lijdende voorwerp bekend te maken.

Het kan gebeuren, een relatie kan stuklopen... Je hebt er hard in geïnvesteerd. Je hebt je beste beentje voorgezet, maar uiteindelijk heb je aan jezelf moeten bekennen dat dit het gewoon niet is. Natuurlijk houd je van hem. Jullie hebben samen een prachtige tijd gehad en delen mooie herinneringen. Maar het is niet wat je ervan verwachtte... Het is gewoon 'de man van je leven' niet.

Langzaam zet je er voor jezelf een punt achter. Het is een lang proces dat vaak gepaard gaat met veel ruzies met je partner en evenzoveel verzoeningen. Jullie proberen krampachtig het oude evenwicht terug te vinden, maar het gaat gewoon niet langer. Je besluit staat vast en dat moet je hem gaan vertellen.

Het is al moeilijk om aan jezelf te bekennen dat een liefde voorbij is. Des te pijnlijker is het om het aan het lijdende voorwerp bekend te maken... Hoe lang of kort jullie ook samen zijn, wat jullie geschiedenis ook is, één ding moet je goed in gedachten houden als je een relatie beëindigt, namelijk dat je hem moet respect behandelt.

Dus daar komen we dan weer met onze raadgevingen en tips. Neem ze nooit te letterlijk en bekijk altijd de situatie waar je jezelf in bevindt. Neem onze tips voor wat ze zijn: algemene regels die met een flinke korrel zout moeten worden toegepast.

1. Ga de confrontatie met hem aan. Maak het niet uit door de telefoon, in een publieke plaats (een discotheek of bar) of in het bijzijn van andere mensen. Je zet hem daarmee met zijn rug tegen de muur omdat hij zich niet vrij kan uiten. Zoek een vertrouwde omgeving op.

2. De beste plaats waar je het hem kunt vertellen, is bij hem thuis. Hij hoeft dan niet alleen over straat nadat je hem het onplezierige nieuws hebt verteld en bovendien heb jij zelf in de hand wanneer je weggaat. Maak daar geen misbruik van en ga weg als hij daarom vraagt. Blijf niet langer dralen en respecteer het dat hij alleen wil zijn.

3. Bedenk van tevoren goed hoe je het hem gaat vertellen. Maak hem van het begin af aan duidelijk dat er geen weg terug, maar neem wel de tijd om hem uit te leggen waarom je de toekomst niet verder met hem wilt delen. Dat maakt het voor hem gemakkelijker om het te accepteren.

4. Zorg ervoor dat hij niet van iemand anders te horen krijgt dat je bij hem weg wilt. Hang je besluit niet aan de grote klok voordat je het hem hebt medegedeeld. Dat ben je hem wel verschuldigd.

5. Jij zet een grote en moeilijke stap, maar die hoeft per sé als donderslag bij heldere hemel te komen. Als jij het gevoel hebt dat jullie niet bij elkaar passen of dat 'de liefde over is', heeft hij misschien hetzelfde gevoel. Jouw beslissing kan dus in sommige gevallen een opluchting voor hem zijn.

6. Is dat het niet, respecteer dan zijn woede of verdriet. Geef hem de gelegenheid om zijn gevoelens te uiten en loop er niet voor weg. Bedenk je dat jij je op dit moment hebt kunnen voorbereiden, maar hij niet.

7. Laat je niet vertederen door tranen of wanhoop. Natuurlijk zal hij het er de komende maanden moeilijk mee hebben (jij trouwens ook), maar dat maakt nu eenmaal deel uit van het leven. Uiteindelijk moet je toch voor jezelf kiezen. Je kunt niet uit medelijden bij iemand blijven.

8. Laat kreten als 'we zullen vrienden blijven' of 'we houden contact' achterwege. Dat is wel het minste waar hij op dat moment behoefte aan zal hebben.

9. Laat misplaatste en dramatische gebaren als een laatste kus, een laatste omarming achterwege. Probeer hem niet te troosten. Daar ben jij op dat moment niet de aangewezen persoon voor.

10. Vertel hem alleen dat je niet meer met hem doorwilt, als je daar echt van overtuigd bent en je besluit voor 100% vast staat. Het uitmaken met in je achterhoofd de gedachte dat het wel weer goed zal komen (je wilt alleen maar zien hoeveel hij om je geeft en hoeveel energie hij erin zal steken om je niet te laten gaan) is unfair tegenover hem.

11. Ga weg of maak hem duidelijk dat hij beter weg kan gaan, als alles gezegd is en hij de ergste emotie te boven is. Bel hem niet en zoek hem niet op om te horen hoe het met hem gaat (de enige reden waarom je hem zou kunnen bellen is om te regelen dat je spullen die je nog bij hem hebt staan komt halen). Belt hij, beantwoordt zijn telefoontjes dan wel. Wees kalm en beslist en ga de discussie niet meer aan. Des te eerder hij beseft dat je vastbesloten bent, des te eerder kan het verwerkingsproces beginnen...

12. Hij zal verdriet hebben, maar jij ook. Gun jezelf de tijd om het te verwerken. Blijf niet alleen maar zoek vrienden op om erover te praten. Onderneem actie. Ga niet bij de pakken neerzitten. Bedenk je dat je er goed aan gedaan hebt om een relatie zonder toekomst af te breken. Hoe langer je ermee doorgaat, hoe moeilijker het wordt...

13. Pas op voor schuldgevoelens. Laat je geen schuldgevoelens aanpraten door mensen die menen dat je het niet uit had mogen maken. Niemand anders dan je (ex)vriend kent jullie relatie. Als jij meent dat dit het beste voor jou is, dan moeten de mensen om je heen dat respecteren.

En natuurlijk kunnen jullie weer op dit artikel reageren. De leukste en interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
Ik heb nu bijna 3 jaar een relatie en mijn vriendje zegt dat ik erop moet rekenen dat hij het uit gaat maken. Ik vind het verschrikkelijk en ben erg verdrietig. Ik ben helemaal gek op hem en ik hou ontzettend veel van hem. Van de een op de andere dag doet hij zo afstandelijk en dat allemaal terwijl hij op vakantie is in Amerika met 8 uur tijdsverschil. Ik weet niet wat ik moet doen.. Ik ben radeloos! Mirjam
Ik heb net een relatie van bijna drie jaar uitgemaakt. Het voeldije niet meer als in het begin. Ik heb echt wat aan de tips gehad en mijn exvriend en ik komen elkaar nog regelmatig tegen en drinken dan gezellig wat samen. Een extra tip voor iedereen, als het moment daar is gaat het vanzelf. Je hebt goede tijden gehad dus waarom zou je het lelijk moeten afsluiten. Zeg dat ook tegen hem. Daar heeft mijn exvrien heel veel steun aan gehad. Hij is nu mijn maatje.

Ik heb ook een vriendje waar ik bijna een jaar mee heb. toen hij mij vroeg voelde ik heel veel voor hem. maar toen ik een half jaar hadt, veranderde alles. ik heb nu helemaal geen gevoelens meer voor hem. Maar hij zegt altijd van die lieve woordjes en dat hij mij nooit meer kwijt wilt en zo. En ik heb een goede band met de ouders van hem. Want ik heb vroeger toen ik klein was ook nog met hem gehad. Maar hoe ga ik het nou uit maken? want hij heeft woede aanval. dus daarom durf ik het niet uit te maken.... straks wordt hij heel boos dat hij me gaat slaan of zo.... ik heb nu echt spijt dat ik ja heb gezegt ;( Wie heeft er tips??!!!

Ik heb er te lang mee gewacht en ik durf niet meer. we gaan binnenkort beide naar een andere school en zulle elkaar dus maar een keer of 10 per jaar zien. wat moet ik dan doen? ik ben namelijk bang dat ie helemaal huilen gaat hij is nog stapel op mij. en ik weet nu nog niet hoe je het moet zeggen moet je zeggen ``het is beter zo, daarom is het uit`` of moet je gwn meteen zggen ``het is uit`` en dan weglopen?

ik vind het zo moeilijk iedereen laat het door een ander doen maar dat kan ik niet, dat wil ik niet. ik wil er een punt achter zetten maar het geen idee hoe?! wil je me mailen als jullie een antwoord hebben want de tips hieboven vind ik niet zo duidelijk....

xxx
Ik heb een vriend en die is echt smoor op mij maar ik niet meer. Hij geeft me bloemen enzo. Ik wil het uitmaken maar ik weet niet hoe. Please help me
Ik heb een vriend enja ik wil het dus uitmaken. Maar het probleem is dat hij mij niet kan loslaten. Hij zegt altijd 'gij zijt de ware' en 'ik laat u nimeer gaan' maar echt, ik word zot. Oke jullie kennen hem niet maar ik zweer jullie dat hij da echt meent. Ik heb hem al proberen duidelijk te maken da ik geen geoelens meer had maarja hij barstte in wenen uit en zei dat hij dood ging gaan zonder mij. Toen hij thuis kwam heeft hij gekotst en begon hij te hyperventileren. Hierdoor moesten ze hem naar het ziekenhuis brengen maar alles is wel terug goed. Ik ben nu echt bang dat da terug opnieuw gaat gebeuren, maarja ik kan moeilijk voor de rest van mijn leven maar blijven faken dat ik van hem hou terwijl da totaaaal ni zo is.. GEEF MIJ RAAD PLEASE IK BEN HOPELOOS
Wanneer is iemand de liefde van je leven?
Ik ben 36 jaar getrouwd geweest maar ik ben nu gescheiden. We hadden een mooie relatie en goede jaren samen, maar het is toch geëindigd. Ik vind mijn nieuwe en huidige vriend een leuke en lieve man, leuk om van allerlei dingen mee te doen, op vakantie te gaan en ook om met hem te slapen, 2 nachten per week . Aan meer contact met hem heb ik niet echt behoefte omdat ik graag mijn eigen gang ga.
Ik voel verder, heel jammer, geen match met zijn met zijn kinderen en kleinkinderen.
Ik wil met hem dan ook niet samenwonen maar hij wil dat heel graag en een "gezin" vormen met onze kinderen (allemaal 28 plus)en kleinkinderen (- 2 jaar). Ik ben helemaal niet gericht op oma en opa dingen. Ik denk steeds dat ik het moet uitmaken maar hoe doe ik dat?
Hee,

Dit is mijn allereerste vriendje en ik wil het uitmaken, omdat ik geen gevoelens meer voor hem heb, en soms vraag ik me af of ik ze ooit eigenlijk wel had...
Ik wil het eigenlijk uitmaken, maar hij wordt zaterdag 18, en ik wil niet zo iemand zijn die het op z'n verjaardag uitmaakt..
Ook weet ik dat hij nog stapelverliefd op mij is...

Heeft iemand tips? Please :((
Ik heb het pas met mijn vriend uitgemaakt. Via telefoon helaas, ik moest wel. Het zit namelijk zo: hij zit in de gevangenis. Dan is het niet heel eenvoudig om het op een goede manier uit te maken. Als ik hem opzoek zijn we nooit alleen, er zit altijd familie van hem bij.Ook als die familie er niet bij is, zitten er nog allerlei andere mensen om je heen. Na het bezoek gaat hij weer met die grote groep gevangenen mee, dan heeft hij ook geen rustig moment om bij te komen. Het was heel pijnlijk aan de telefoon, ik moest snel zeggen wat ik wilde zeggen want hij had maar beperkte tijd om te bellen. Ik kon ook niet wachten tot hij vrij zou komen, dat had namelijk nog maanden kunnen duren. Ik wist al dat ik er een punt achter wilde zetten, dus ik wilde niet meer de schijn voor hem ophouden.Ik voel me nu best wel rot want ik wilde hem eigenlijk niet in de steek laten. Hij kan het daar namelijk aan niemand kwijt, hij kan alleen piekeren en balen in zijn cel.Het probleem is d!
at hij heel van me houdt en ik van hem. Maar met zo iemand is geen toekomst op te bouwen. Ik weet dat hij heel veel steun aan mij had. Maar op een gegeven moment dacht ik: ik moet ook aan mezelf en aan mijn toekomst denken.Ik heb hem ook gezegd dat hij niet meer moet schrijven of bellen. Dat is wel heel hard, maar anders kan ik hem echt niet los laten denk ik. Dan zou er niets veranderen. Maar dat weet ik niet zeker, geen idee of ik de juiste keuze heb gemaakt. Verstand en hart zeggen twee heel verschillende dingen op dit moment... xxx
ik ben 3 uur gedumpt op een wel heel lullige manier:(
mijn vriend smste: kom op msn ik heb slecht nieuws. dus ik kom op msn en hij zegt: "ik haat je kutbitch verdwijn uit mijn leven!gvd kutwijf." ik moest janken maar gelukkig waren al mn vrienden online. maar mn cam stond aan en ze schrokken zich allemaal lam omdat ik zat te janken achter mn pc.

groetjes en kusjes van merle

Maar wat als je wel nog steeds jaloers zou zijn, moest hij de week erna met iemand anders lopen, ben je dan stiekem toch nog verliefd op hem? en als men nu dezelfde vriendengroep heeft, moet één van de twee daar dan wegblijven omdat de ene niet kan leven met het feit dat jij daar ook bent...?

ik woon niet bij mn vriend in de buurt(2uur) dus ik kan echt niet even bij hem langsgaan om met hem te praten, ik heb geen idee wat ik moet doen want via sms of msn vindt ik zo lullig
Goeden avond allemaal..
Ik heb nou bijna een ander half jaar relatie met mijn vriend..
Ik voel en zie dat het gewoon echt niet meer gaat..en ik weet gewoon niet hoe ik het moet beeindigen ik durf het niet ..wij wonen nu bijna 1 jaar bij zijn moeder thuis dat is ook soms vervelend ik ben zelf 20 jaar en mijn vriend 22..ik heb een paar keer geprobeerd om het uit te maken maar daar reageerde hij erg agresief op..en hij riep duidelijk dat hij mij nooit los zou laten maar ik wil het echt niet meer !! HELP Sibje...

Ik ben echt heel slecht in uitmaken.
Mijn eerste ex heb ik op de dag dat ik terug kwam van vakantie gedumpt. Het was zijn verjaardag en het was niet eens persoonlijk, maar via msn. Ik voel me er nog steeds schuldig over
Mijn laatste ex heb ik op vakantie gedumpt via de telefoon, had dit liever na de vakantie gedaan, maar het moest er gewoon uit.
Ik weet wel wat de beste manier is om het uit te maken, het lukt alleen nooit op die manier bij mij xD
Ik heb het vorige week uitgemaakt met mijn vriend. We hebben 2,5 jaar iets gehad en ook samen gewoont. Ik voelde me totaal niet gerespecteerd door hem en hij dacht mij in zijn bezit te hebben. Had vaak genoeg gezegd dat dingen anders moesten, maar hij luisterde gewoon niet! Ik kom nu steeds vaker dingen tegen waardoor ik opgeluchter ben dat ik het uit heb gemaakt. Ik heb het wel ongeveer zo aangepakt als hierboven staat beschreven. Ben blij dat ik de stap heb gemaakt. Sterkte voor iedereen die twijfelt. Xx

Mijn vriend neemt mij als vanzelfsprekend, hij denkt dat ik nooit eens zelf iets wil doen en dat ik hem altijd wil volgen met zijn ideeën, wanneer ik hem dit duidelijk maak, luistert hij maar naar mij met een half oor.. Sinds dinsdag heb ik gezegd dat het niet meer ging, maar ik heb het heel moeilijk.. Ik werd al elke nacht paniekerig wakker.. Alsof ik geen lucht kreeg.. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Kan iemand me misschien advies geven? R xx
Ik heb een relatie gehad die 14 maanden heeft geduurd, maar toen heb ik het uitgemaakt omdat hij altijd wel een manier zocht om ruzie te zoeken en alleen maar aan zichzelf dacht. Het leek wel of hij al die tijd van me af wilde in plaats van dat hij blij met me was. En nu is het uit, wil hij me weer terug! Staat de hele tijd voor mijn deur, wil de hele tijd met me praten over dingen die nergens over gaan... Hij verzint gewoon iedere keer manieren om met mij in contact te komen! En hij vliegt ook tegen mij uit als ik met een goede vriend af heb gesproken en doet heel jaloers om niks. En het is al maanden uit! En nu ben ik alweer met een nieuwe relatie bezig, dat weet hij alleen nog niet, hij gaat er vast woedend op reageren als dat gebeurt... Ik probeer hem nu al een tijdje te negeren...
ik heb een relatie sinds 2004 maar het gaat niet zo goed meer.. Als zijn tel gaat neemt hij niet op en als ik niet in zijn buurt bent neemt hij het dan wel op en ik word gek ik vraag hem steeds heb je iemand anders zegt ie nee ik heb alleen jou en onze zoontje ik vertrouwd hem helemaal niet meer en geloofd hem niet meer kwam pas een jaar geleden dat ie vreemd was gegaan en zo met een vrouw in de 30 en hij is zelf 19 dus ik ik denk ik ga het gewoon uitmaken met hem want zo wil ik niet leven steeds leugens en pijn.. Wil gewoon gelukkig zijn!!
mss als je het uit wilt maken omdat het gevoel voor hem er niet meer is. Stel dan voor om het tijdelijk uit te maken. Ik heb dit ook gedaan bij mijn vriend. Ik was bij hem thuis en stelde dit voor naar een maand was het gevoel helemaal terug ik miste hem echt ontzettend en hij wilde mij zowiezo terug als ik hem weer terug wilde! Dus na een maand hadden we weer verkering!!
Ik heb dit artikel al een paar keer gelezen, maar heb nog niet de kracht gehad om naar hem toe te stappen. We hebben 6,5 jaar en hij is mijn eerste vriendje. Hoe kan je het uit maken als je het zelf niet zeker weet of het de juiste keus is? Maar ik voel me ook rot dat hij samen met mij is: een vriendin die twijfelt of de relatie met haar vriend. Dat verdient hij ook niet, maar ik wil hem niet kwijt uit mijn leven, hij is ook mijn beste vriend...

Maak het uit op een vertrouwde plek, ( indd thuis bijvoorbeeld ) Houdt het even voor jezelf, er zijn van die lullige mensen die het gelijk als een tierelier doorvertellen. ( Zwaar klote )

Stel ; je hebt iemand anders op het oog, vertel het je aankomende ex. Het is hard maar wel de waarheid. Het is lulliger als je ex 2 dagen zijn of haar naam in jouw MSN naam zien. Of horen van andere.
Nou ik heb al een half jaar een relatie met een jonge. Ik heb geen gevoelens meer en ik zit helemaal in de knoop met mijn gevoelens. Ik weet er geen raad meer mee want ik wil eigenlijk de relatie beindigen. Ik heb gister een heel moeilijk en langdurig gesprek gehad met mijn vriend. Dat ik het niet meer wist en dat ik met mijn gevoel ik de knoop zat. Het kwam er dus op neer dat het over was voor mijn gevoel hij wou verder met mij. Mijn vriend werd verdrietig boos en wist niet meer hoe hij zich moest gedragen. Hij begon te huilen en ik wou hem natuurlijk trooste. We hebben heel veel meegemaakt in dat afgelope halfjaar. Hij heeft een hele moeilijke jeugd gehad. Hij is mishandeld door de vriend van zijn moeder. Werd als 12 jarig ventje uit bed getrokke en in elkaar geslage. Hij had ook geen goede vader/zoon relatie met zijn echte vader. Zijn vader was altijd weg zoop zich helemaal klem. En intereseerde zich vrij weinig om zijn 3 zoons. Maar ik ben een heel er emotioneel ingesteld persoon en ik denk eerst aan andermans zijn gevoelens en dan pas aan die van mij. Ik heb gezegt dat ik de relatie aan wil blijve gaan en dat ik hoop dat mijn gevoelens terug kome. Maar ik weer eigenlijk al dat die gevoelens niet terug zullen komen. Ik vind het zo moeilijk om hier een punt achter te zette omdat ik hem geen pijn wil doen!! Maar ik ga hier zelf helemaal kapot aan. Help!
X
tsja dit zijn dus allemaal reacties van mensen die geen geheime liefde hebben ....... Maar hoe maak je het uit als je de bijvrouw van een man bent ?????????????/
Moeilijk, zoek naar een mogelijkheid om er een punt achter tezetten maar gelegenheden komen niet zovaak voor
en wat als hij je zelf dumpt?
en wat als je het uit wil maken omdat je verliefd bent, of tenminste iemand anders leuk vind?
Ik heb het uitgemaakt, maar mis hem toch enorm. Hij is een enorm lieve, verzorgende man, en we delen heel veel samen. Op een bepaalde manier hou ik toch van hem en ben bang de verkeerde beslissing te maken. We spreken elkaar wel en wil graag vrienden blijven met hem. Misschien moet ik hem zeggen, dat het platonisch is? Dat is misschien niet eerlijk. Blijkbaar ben ik er niet helemaal uit voor mezelf, of wel........zucht.
Het is mij net met Kerst overkomen.. En nu ik een aantal weken verder ben, ben ik blij dat ik mij niet heb laten misleiden of laten manipuleren, maar gewoon achter mijn besluit ben blijven staan! Tuurlijk doet het pijn en af en toe heb ik heus momenten, dat het even niet gaat. Probeer te ontspannen en/of bel één van mijn vrienden op! Ik mis nu duidelijk mijn maatje! Hij is een schat, maar niet voor mij weggelegd. Ik heb van hem geleerd op de momenten dat ik het nodig had en hij hopelijk ook van mij! En er is een reden, dat ik hem moest tegenkomen.. Voor het eerst dat ik nu tegen mezelf mag en kan zeggen: ik ben trots op mezelf en ik heb geleerd van mijn ervaringen, want de laatste keer is het heel anders er aan toe gegaan, waardoor ik er veel langer over heb gedaan!
Xx c
nooit via msn internet enz.. Uitmaken
Dit leid meestal tot ruzie's
Praat het liefds op een vertroudeplek
ik had hetzelfde met mijn ex
Ik durfde het niet uit te maken omdat ik hem niet wou kwetsen dus dit komt me heel bekend voor
Een heel lange tijd voelde ik me heel schuldig dat mijn gevoel voor hem veranderde en dat het niet meer het oude vertrouwde was
Uiteindelijk heb ik er wel echt een punt achter gezet maar het durde wel lang voordat het zover was
Achteraf gezien was het heel stom en had ik het meteen moeten uitmaken in plaats van hem aan het lijntje houden
Want nu voel ik me nog meer schuldig dat ik hem zo behandelt heb en dat het zo lang geduurd heeft
Inderdaad, wat is uitmaken toch moeilijk!!! Toch moet ik zeggen dat deze tips inderdaad helpen (tenminste om in je achterhoofd te bewarne)... Een ding is zeker: overleven doen ze het over het algemeen toch wel. Xxx
Inez
Bijna 2 jaar hebben mijn vriend en ik een relatie, maar ik wil nu niet langer meer door met hem. Ik had al langer het gevoel dat het minder goed ging, op veel punten passen we niet bij elkaar. Ik had het eerst niet door, liefde maakt blind. Maar dan de "sleur" en je gaat je eraan ergeren. Nu ben ik geleidelijk aan een ander steeds leuker gaan vinden, omdat het daar ontzettend goed mee klikt. Eerst dacht ik dat het een bevlieging was, maar ik heb nu zo'n goed gevoel erbij, dat ik hem niet wil laten gaan. Ik heb mijn liefde voor hem lang genegeerd omdat ik mijn lange relatie niet op het spel wilde zetten. Maar nu zie ik in dat ik veel meer pas bij deze jongen dan bij mijn huidige vriend. Ik wil mijn vriend (binnenkort ex-vriend) er geen pijn mee doen. Ik weet dus niet of ik het nu geheim moet houden voor een tijd of iets anders. Dat ik niet verder met hem wil is al erg genoeg voor hem, zal hij dan nog wel willen weten van mijn verliefdheid op een ander? Denk het niet .. Ben benieuwd wat anderen ervan denken.. Meisje 87
Harde feiten.. Ik ben zelf een man, en sinds een maand is het uit met m´n ex vriendin. Maar, zoals het hierboven staat beschreven allemaal, zo heeft zij het dus niet aangepakt. Zie het maar, als het compleet tegenovergestelde als van wat hier boven staat, en ik kan je vertellen dat ik echt kapot ging.. Grt
Steve
Ik zit nu zelf in deze situatie. We zijn 10 jaar samen, waarvan 3 jaar getrouwd. Ik merkte het laatste jaar dat ik gewoonweg niet gelukkig was. Na een tijdje heb ik het op tafel gelegt. Hij schrok hier erg van want hij had het niet zien aankomen. We hebben het nog een tijdje geprobeert. Meer samen doen, meer genegenheid naar de ander, etz. Maar het werkte echt niet meer. Niet voor mij. Nu is de scheiding aangevraagd en gaan we beide onze eigen weg, maar omdat ik eerlijk was in mijn gevoel gaan we als vrienden uit elkaar. Het is zelfs zo dat we op dit moment nog in 1 huis wonen en over 2 weken pas gaan verhuizen als het huis opgelevert moet worden. Mijn tip is dus: wees altijd eerlijk over je gevoel. Je hoeft je niet te schamen, het kan de beste overkomen en het hoeft niet altijd in ruzie te eindigen.
Uit elkaar gaan is en blijft moeilijk: al ben je er nog zo klaar mee... Mijn vriend en ik liepen al bijna een jaar te sukkelen tot ik een telefoontje kreeg vanaf zijn werk... Hij kon niet meer en ging weer bij zijn ouders wonen. Fijn voor hem maar per telefoon? Nee dat pikt ik toch echt niet... We hebben sindsdien veel gepraat en omdat we nog steeds gek op elkaar zijn laten we elkaar nog steeds niet echt los... Blijft dan wel moeilijk ja... Maar zet je gevoel maar eens uit
jeetje zeg dit zijn zeker punten die mij op het goede spoor hebben gebracht. Ik zit al een lange tijd met de gedachten dat ik het uit wil maken maar ik weet alleen niet hoe. Maar door jullie artikel heb ik nu de kracht en het lef om het wel te doen. IK KIES LEKKER VOOR MIJ ZELF EN EEN KEER NIET VOOR EEN ANDER. Heel erg bedankt. Groetjes lamja

GESPONSORDE LINKS