Liefde is...

Liefde is... Een zoentje in haar nek. Liefde is... Samen een pizza delen. Liefde is... Z'n favoriete uitje voor hem organiseren. Iedereen kent de grappige liefdesprentjes en -spreuken van Kim Casali wel. Ze schetsen herkenbare situaties waarin iedereen zich zal herkennen en die zeker onder het concept 'liefde' zullen vallen.

Maar wat is liefde nu eigenlijk? Hoe zou je liefde omschrijven? Valt het wel te omschrijven? Het is een vraag die zich met het naderen van Valentijnsdag, de dag van de liefde, opdringt. En het is misschien wel één van de moeilijkste (en veelbesproken) vragen die er op de wereld bestaat. We hebben 'm eens in onze vriendenkring voorgelegd.

'Verliefdheid is gemakkelijker te omschrijven en te herkennen, maar wat is liefde...? Vrijheid, elkaar respecteren misschien?', is de eerste reactie die we te horen krijgen.

'Liefde is níet elkaar chocoladeharten cadeau doen en valentijnskaarten verzenden', is het antwoord van een sceptische veertiger. 'liefde heeft niets met dit soort gebaren te maken. Het zit van binnen'.

'Liefde is cultureel bepaald', is een andere mening. 'Roze wolken en beloftes van eeuwige trouw dienen er alleen toe om huwelijken in stand houden'.

'Liefde is geven en niet bang zijn om te nemen. Liefde is alles samen delen en elkaar blindelings kunnen vertrouwen'.

'Liefde is een heel diepgaande emotie, heel intiem, heel waardevol...'

Allemaal wijze reacties. Stuk voor stuk. Allemaal reacties die aansluiten bij de studies die door de eeuwen heen al zijn gedaan. Filosofen, sociologen, biologen, religieuzen... Allemaal hebben ze zich over dit vraagstuk gebogen. Een oud gezegde omschrijft liefde wel als de hoogste vorm van tolerantie. Hoe het ook zij, liefde komt overal in terug. In studies, maar ook in literatuur, in kunst, in muziek. In ons eigen leven...

En dat maakt liefde vooral ook zo persoonlijk. Elke relatie is weer anders. Ieder geeft een andere inhoud aan de liefde. En dus leggen we de vraag weer bij jullie neer. Wat is liefde voor jou? Hoe weet jij dat jij van iemand houdt? Hoe geef jij inhoud aan de liefde? Deel de mooiste ervaring die er bestaat, met de anderen. De leukste reacties zullen we hieronder publiceren.

 

Reacties van Trendystylers
Liefde is meer zelfvertrouwen hebben omdat je jezelf kan blijven bij iemand, zonder dat je je daarbij schaamt; het is bij elke glimlach van hem, die vlinders soms nog steeds in je buik te voelen; het is je thuis voelen bij iemand.
Liefde is elkaar vertrouwen en steunen en onvoorwaardelijk van elkaar houden :)
Liefde is.. Als je telefoon afgaat, hopen dat hij of zij het is.
Liefde is iets dat je niet met zinnen kan vertellen;

zoals hier boven-_-
Een leuk en heel interessant onderwerp, dat veel mensen bezig houdt. Ik ben 12,5 jaar getrouwd en kan zeggen dat het net als bij iedereen niet allemaal rozegeur en maneschijn is. We konden helaas geen kinderen krijgen, terwijl hij nog steeds de hoop heeft dat dit ooit zal gebeuren.
Een jaar geleden leerde ik een hele lieve man kennen. Ik ken hem eigenlijk al een aantal jaren, maar heb hem steeds ontweken, omdat ik bang was voor de confrontatie. Vorig jaar kregen we een heftige en een hele fijne relatie. De moeilijkheid is nu dat hij ook getrouwd is. Gelukkig wonen we ver uit elkaar.
De liefde die wij ervaren is heel intens en we voelen, ondanks dat wij het niet met die woorden hebben gezegd, dat wij van elkaar houden.
Ik moet wel zeggen dat ik ook van mijn man hou, alleen op een andere manier, meer vriendschappelijk. Toch wil ik de relatie met mijn man niet zomaar beeindigen en ik weet dat mijn vriend met hetzelfde probleem zit.
Iemand stelde de vraag wat is liefde, hoe voelt dat. Nou ik kan zeggen dat de liefde die ik voel voor deze man, heel intens is en mij tot in mijn ziel raakt. Ik wist niet dat dit bestond. We kunnen soms niet naar elkaar kijken, dat doet zoveel pijn. Dit moet wel echte liefde zijn. Er gaat geen dag voorbij of ik denk aan hem, elke ochtend als ik wakker word, denk ik aan hem. Ik krijg hem niet uit mijn gedachten.
Bezeten? Nee dat ben ik zeker niet! Liefde die zo intens is en zo verschrikkelijk veel pijn doet, dat is moet wel echte liefde zijn.
Een gedeeld geleden, een gedeeld moment, te veel voor mij, overweldigend, verwarrend. moet ik waarschijnlijk rationeel oplossen, maar.... wil alleen maar bij hem zijn.
Liefde is een vriend, een geliefde, een minnaar.
Liefde is zoiets dat je van binnen helemaal in de war raakt & nooit meer uit die situatie ontwaakt, en van je toekomst weer een top leven maakt.

Michelle(L)Sido forever.
liefde is het gevoel van verliefdheid herkennen.
liefde is het enige wat zich vermenigvuldigd door te delen.
Liefde is als je er voor elkaar bent, elkaar accepteert zoals hij of zij is en als je iemand om een relatie vraagt er geen misbruik van maken, niet meteen een ander zoeken als de eerste verliefdheid over is.

LIEFDE IS EEN GEVOEL DAT JE NIET KUNT UITLEGGEN!!
Liefde is elkaar koesteren omdat hij hij is, en jij jij bent.
liefde is... Als je wakker wordt het liefst in zijn slaperige ogen wil kijken.
liefde is een kriebel aan het hart waar je niet kunt komen
liefde is voor altijd van iemand houden en diegene nooit pijn doen! Als je een relatie bent en je bent lief voor elkaar, houden zo! Heb je een relatie en jij bent wel lief en de ander niet? Stoppen! Dat is geen liefde, maar lust.
Liefde is als een orgasme, je weet pas wat het inhoud als je het zelf ervaren hebt! Daarna wil je alleen maar meer

Dat van die achtbaan is oowk wel coowl!!
Liefde is, elkaar door en door kunnen vertrouwen, zeker weten dat je bij die ander terecht, je veilig voelen, maar bovenal gewenst voelen. Misschien klinkt dat wat raar, maar in mijn vorige relatie had ik alles... Maar ik mist een ding maar ik voelde me niet gewenst...en dat is het ergste dubbel gevoel wat ik ooit had.
liefde is een gevoel wat jouw iemand bij jou weet los te maken, als enige.
ik zou mijn liefde willen uiten dmv zorg.sta voor hem klaar!!Na het werk zorgen dat hij lekker kan ontspannen geen lange verhalen.wacht niet te lang met eten te gaan koken.maak je verhalen kort.je partner is niet je vriendin.alleen " belangrijke" dingen bespreken.
liefde is iets wat mensen telkens proberen te verklaren... Hoe je liefde omschrijft heeft te maken met je huidige liefdesleven
Dus
Liefde is veranderlijk, bij de ene ervaar je andere dingen dan bij de ander
Liefde zijn 2 extremen in 1 woord: paradijs of hel
Sinds ik met je wakker word
Als in een la die leeg is
Op ons tweeën na,
Is wat er morgen komt
Ondergeschikt aan
Wat vandaag al is begonnen. We gaan met een bepaalde
Logica eerst af hoe wij
Vandaag weer samenhangen. Dit is jouw been, dit is
Mijn rug, mag ik hem nu
Van jou terug, en wat ik
Verder zou verlangen
Is dat we opstaan, en
Ons leven vanaf hier
Hervatten, met jou dan
Naast mijn hart onder
Mijn arm - ik hou
Je tot vanavond warm,
Totdat je slaapt en daarna
Wakker wordt als in een la,
Leeg op ons tweeën na. BM
En dat.. Is liefde.

Liefde is je nergens zorgen om hoeven maken als je bij elkaar bent. Liefde is veilig en vertrouwd.
liefde is wat je vriend je geeft.. Vertrouwen en geluk.
liefde is... De engste, hoogste, meest onregelmatige achtbaan die er maar bestaat. Op het begin ben je onzeker van je zaak, wil je het liefst zo snel mogelijk uit het karretje en het hele gebeuren vergeten. Maar wanneer je uiteindelijk in die rit zit en je voelt de adrenaline in je lichaam pompen, dan gaan alle remmen los. Je hebt het gevoel dat je zweeft en niets kan je meer tegenhouden. Je staat weer met beide benen trillend op de grond en je kijkt terug naar die ongelovelijke rit die je net gemaakt hebt. En je hebt een gevoel van opluchting, blij dat je het toch gewaagd hebt, bang om anders met de vraag: 'wat als...?' te blijven zitten. Een gevoel van overwinning. Op dat moment heb je te maken met liefde
liefde is geweldigg
Altijd iemand hebben die er voor je is
In mooie maar ook in moeilijke tijden. En liefde is niet te koop

liefde is elkaar vrijheid geven
En sexueel aangetrokken tot elkaar voelen, die heerlijke sexuele spanning tussen elkaar
Liefde is wederzijds respect, vertrouwen, individuele ruimte en ontwikkeling en het ultieme samenzijn, het gevoel dat 2 personen 1 hart delen
liefde is zijn wie je wil zijn op dat moment samen met je partner. Nergens rekening mee houden. Be who you wanna be on that moment
liefde is ontvangen!als je liefde ontvangt dan ben jij liefde. Liefde straal je uit en dat wat jij uitstraalt krijg jij terug.
liefde is respect hebben voor elkaar ,,kunnen delen in ale facetten die t leven kent,vooral niet bedriegen,door dik en dun,hoogte en dieptepunten ,maar vooral jezelf en mekaar niet uit t oog verliezen,tegenwoordig bestaan er nog 50 jarige bruiloften,,maar in de toekomst zit dat er niet meer in,,niet dat dit nodig is ...liefde is vooral ook kunnen loslaten wanneer t voorbij is ..
Een ander aannemen als een deel van je eigen ik.
Tja wat is liefde... Liefde gaat om jou gevoel, dus gaat het om jou
Liefde moet wederzijds zijn als jij diegene ook wilt, dus gaat t om jou
Zo kan ik nog wel 100 dingen schrijven over liefde en dat heeft altijd te maken om gevoel van een persoon, of dat wel bevredigend is. Dus ja wat is liefde... Egoisme!
Liefde is lekker tegen elkaar aankruipen.
liefde is een wonderlijk woord
Misschien wel het mooiste op aarde
Liefde luistert en wordt gehoord
En is van onschatbare waarde
Liefde is loslaten,liefde is pijn
Liefde is deel van de ander te zijn
Liefde is warmte plezier en verdriet
Maar wat heb ik aan jou dat is liefde niet
Liefde is een wonderlijk woord
In alle landen en talen
Overal wordt ze verstaan en gehoord
En geneest en verzacht alle kwalen
Zoals je bent mag je zijn is het goed
Jij bent de spil in mijn leven
't zijn niet prestaties of geld of succes
Die ons geluksdagen geven

Liefde is het gene tussen mn vriend en ik!,
alles is liefde en liefde is alles..... Dat ene gevoel daar heel diep, heel diep van binnen dat zegt dat je van hem houdt!!!!!! Zodra je weet dat je elkaar aanvult en dat je niet zonder elkaar kunt. Je hoeft elkaar alleen aan te kijken en jullie ogen die verklaren dat gevoel van ÉÉn zijn en delen... Dat gevoel daar heel diep van binnen dat ons samenbrengt ondanks alles!!
liefde is altijd aan de ander denken en eigenlijk niet uit elkaars gedachten zijn. En.. Vlinders in je buik.

voelen waar de ander behoefte aan heeft
Liefde is: "Geen woorden kunnen vinden die mooi genoeg zijn voor de persoon waavan je houdt"
liefde is mooi en je word der blij van het maakt je gelukkig en je krijgt vlinders het is het mooiste gevoel wat der bestaat
Liefde tussen 2 personen zijn alle kleine dingen, die anderen niet zien, of onbelangrijk vinden. Maar dat dat allemaal, voor jullie alles betekend.
liefde is iemand troosten als die gene dat nodig heeft , liefde is luisteren als er de ander wat dwars zit , liefde is elkaar laten lache zelfs als het regent elkaar warm houden als het koud is liefde zijn worden die je zegt van uit jou hart ,liefde is leven , en leven is liefde als je steeds warm word als de ander zegt hoe veel ie van jou houd

Gr d
Liefde is... Dat je een ander volledig zichzelf laat zijn. Liefde is niet bedoeld om iemand te belemmeren in het beleven van zijn of haar leven, maar om er juist met z'n allen, of (als het een liefdesrelatie betreft) met z'n tweeën, van te genieten!
liefde is iets heels speciaal. Het is zo mooi je kan het niet eens beschrijven. Iets wat niet snel tevinden is daarom moet je ook heel erg veel GEDULD heben. Sommige mensen vinden het snel sommmige niet. Bij sommige loopt het mooi af bij andere weer niet. Maar wat je niet moet doen wat de meeste tog doen is na een slechte relatie de hoop opgeven en een muur om je heen maken. Liefde is alles en als je geduld hebt vind je die liefde!(L)
liefde is niet verlangen of evolutie ofzo.. Nee, Liefde Is!
Liefde is: Uitgaan van het beste in de ander. En verder:
Die ander liefhebben voor jezelf, en je best doen het de ander zoveel mogelijk naar je zin te maken, net zoals je het jezelf ook graag naar de zin maakt
Liefde = Je beste maatje & Je lover tegelijk
Love is seeing oneself reflected in the lovers eyes, for that is the doorway to his soul
mijn vriend die me nog steeds aantrekkelijk met mijn blubberbuik na mijn zwangerschap
Liefde is een chemie in je hersens dat zorgt voor betere voortplanting. Deze chemie duurt ongeveer een jaar lang (is bewezen)... En ja... Het is 1 van de mooiste dingen die je kan overkomen of 1 van de lelijkste... Gr. Tea

Liefde is het verlangen naar iemand. Liefde is het houden en missen van iemand
Dat het gewoon pijn doet! Liefde is dat je samen sterk in het leven staat
En alles voor elkaar over hebt
echte liefde kent geen grenzen!
Liefde is... Veel lachen met elkaar, en gewoon alles durfen zeggen. Liefde is, geluk
God is liefde! Jezus is uit liefde voor jou gezonden door God, en voor jou gestorven! Ik bedoel, meer liefde kun je niet vinden;) Mannen stellen teleur maar God niet!
liefde = evolutie
Liefde is heerlijk, eerlijk, innerlijk, uiterlijk. Maar ook geluk, genot, verdriet, pijn en leed. Maar echte liefde blijft bestaan ook als een relatie om welke reden dan ook verbroken is.
liefde ben jezelf
liefde hoeft niet met iemand te zijn van het andere geslacht. Mensen vergeten dat er liefde voor jezelf bestaat. En liefde voor je familie. Ik hou onwijs veel van mijn moeder en haar kwijtraken lijkt me vreselijk.! Liefde hoeft niet voor een man te zijn! Zijn ze het wel waard om van ze te houden? Ze doen ons soms zo verschrikkelijk veel pijn. Kijk om je heen en je zal de liefde vinden. En daarvoor heb je geen charmante goedgeklede succesvolle man voor nodig!
liefde kent geen diepgang tot het uur van afscheid nemen , love je abdel
Liefde is blindelings vertrouwen, eerlijk, open, warm, respectvol naar elkaar toe. En op het moment dat de ander niet meer van je houd en bij je weggaat is liefde vernietigend, pijnvol en het maakt je bang om ooit nog eens blindelings vertrouwen te hebben, open te zijn naar een ander!
Liefde is een gevoel, naar jouw dierbaarste mensen toe.
Ik wist niet dat liefde zo mooi kon zijn, want helaas heb ik nog nooit een echt liefde gevoeld voor iemand...
liefde... Een groots oprecht gevoel,
Een gevoel bedoeld voor de hele mensheid,

Liefde is het begin en het eind van de mensheid,
Liefde is een planeet, de wereld, de hemel en de aarde,

Liefde is voorbeeld van een Goddelijk iets, een boodschap die wij niet precies kunnen omvatten zoals wij ook Hem nooit precies kunnen omvatten. With Love Vtje
liefde is heerlijk, en niet te beschrijven.
Real love bestaat wel
liefde is ook iemand van wie je zielsveel houdt los kunnen laten...
liefde is vetrouwenheid
Liefde is alleen elkaar leuk vinden ( niet naar andere kijken )
Liefde is elkaar vrij voelen
Liefde is eerlijkheid

... Liefde is onvetrouwelijk ( want een van ons verklooit het )
Liefde is meerdere mensen in onze kring mogen tot ( tot elkaar aantrekkelijk vinden ) ( by een nacht met iemand anders elkaar vergeten)
Liefde is elke keer iets van elkaar verbergen
Liefde is elkaar voor liegen, zodat je maar jezelf mee red. Dus in paar woorden
REAL LOVE
BESTAAT NIET !
Liefde is
Vetrouwdheid
Geen een moment twijfelen aan elkaar
Eerlijkheid

& natuurlijk wat is geen echte liefde
Als geen ruzies worden gemaakt
Als je van iemand houdt komt altijd ruzie tussen
Huilen en elkaar troosten dat is LIEFDE
liefde is k.u.t
liefde is mekaar goed leren kennen zo dat je weet hoe je mekaar gelukkig kan maken gelukkig samen gelukkig leven
liefde is onvermijdelijk.. En eeuwig
Liefde is er voor de ander zijn als die je nodig heeft, samen tijd doorbrengen en waardoor de meest onnozele dingen veranderen in fijne herinneringen.
Liefde is..... Jezelf aan de ander durven over de geven, elkaar kunnen vergeven, klaarstaan voor de ander, bij hem/haar willen zijn, elkaar vertrouwen, elkaar geluk gunnen, van de kleine dingen genieten.
liefde is houden van iemand
Liefde is een begin van een niet te beschrijven rare, vage gevoel dat je eerst niet kan plaatsen, als je iemand ziet en niet uit je hoofd kan zetten. Liefde is een begin van een bijzondere band tussen twee personen. Liefde kan op een onverwachte moment komen. Liefde moet je geven om te krijgen. Liefde kan je niet meteen begrijpen. Iedereen, die het zelf heeft ervaart, heeft zo zijn eigen belevenis van wat liefde is. Maar uiteindelijk komt het uit op hetzelfde. Delen, geven, vertrouwen en kunnen huilen. Een zoen op de voorhoofd, een zoen op je mond. Alle soorten liefde, kan bestaan uit vier woorden. Vier woorden dat een groot betekenis heeft, verschilt soms van persoon, maar ze betekenen toch hetzelfde... Die vier woorden, zeg je met heel je hart, heel gemeent, heel vertrouwt: 'Ik hou van jou'.
liefde is alles aan elkaar gunnen, je nooit alleen voelen, je van binnenuit warm voelen
Alles is liefde!
Liefde is een woord,
Maar eigenlijk een begrip. Het valt niet uit te leggen. We proberen, maar het zijn allemaal hopeloze pogingen. Misschien drukken we ons wel duidelijk uit, maar voor iedereen is liefde een gevoel van binnen. Tenslotte verschillen smaken, wat echter wel van belang kan zijn om verliefd te raken. Nooit zullen we kunnen uitvinden waar liefde uit voort komt, of zullen we de woorden vinden om het exact mee te beschrijven. Maar waarom zouden we er naar zoeken? Het kan je goed laten voelen als je maar naar je hart luisterd en kiest voor wat het je inspreekt! Liefde is en blijft het mooiste op deze aarde, je moet er alleen wel in blijven geloven & niet wantrouwend zijn, want dan is liefde een "pain in the ass". Werk eerst aan jezelf voordat je aan de liefde toegeeft. (een tip van mij voor jullie! ;))
Het vertrouwen hebben met elkaar in alles, vrienden, famillie, uitjes, delen en geven, Huilen en lachen. Samen lachen en huilend door het leven hand in hand en zij aan zij.
Liefde is iets wat je niet in woorden kan vertalen,
Liefde is een gevoel en voor iedereen anders. Liefde is datgene wat jij als liefde voelt, en niemand anders zal dat zelfde gevoel hebben. En liefde is de pijn die je voelt als iemand je verlaat...
Liefde is aan hem denken en over hem dromen. Niet te vergeten om hem geven en hem alles bieden wat er van binnen in je hart te vinden is. Liefde is gewoon het gevoel dat je hebt als je weet dat er iemand is die van je houdt. En liefde is ook als jezelf weet dat de ander héél veel voor je betekent maar dat die persoon je eigenlijk niet kent. XxX Tizi loves Marco
Liefde is elkaar voor de volle 100% vertrouwen dat de ander je niet zal kwetsen
Liefde is het beste gevoel in de hele wereld!!!
Liefde is niet vanzelfsprekend
Liefde is jezelf helemaal blootgeven
liefde is de ander accepteren zoals hij jou accepteerd als het oke is. Liefde is het mooiste maar ook moeilijkste.
Liefde is gezinsuitbrijding. Jij en ik. Onze kinderen en klienkinderen. OOOOOOOOOOO wat geweldig en wat een geluk.
liefde is, voor altijd bij haar willen zijn, en haar beschermen
Liefde is,
Elkaar los kunnen laten hoe moeilijk het ook is. Liefde is,
Vergeven, de fouten door de vingers kunnen zien. Liefde is,
Zo erg haten, vloeken .. Maar tegelijkertijd huilen om je liefde. Liefde is,
Je boosheid vergeten zodra je zijn gezicht ziet. Liefde is,
Het gevoel hebben dat je met hem de hele wereld aankan.
Liefde is een doel gevonden hebben in je leven. Liefde maakt dat je je niet nutteloos voelt. Omdat jij het verschil maakt. Omdat iemand er blij mee is dat jij in zijn/haar leven bent.
ik wil geloven dat mijn liefde mogelijk is. Met kerst 2005 hebben we elkaar ontmoet en na een paar maanden gaan samenwonen (omdat we toch elke nacht bij elkaar waren). Hij was het helemaal, maar wel een buitenlander die geen woord Nederlands sprak. We waren beide aan het studeren en zo ging het door tot een half jaar geleden, toen hij besloot naar Engeland te gaan om daar zijn master te halen en later daar een baan te vinden, omdat hij in nl professioneel nergens zou komen. We willen heel veel van het leven, carriere, geld, gezin (later) en we willen elkaar vrijlaten in de keuzes die we moeten maken. Hij wil dat ik bij hem kom, maar wel een goede baan vind die bij me past en me niet lager voordoe puur om bij hem te zijn. Ik heb de keuze om of door te gaan en genoegen nemen met wat ik voorlopig heb (hem een paar dagen zien eens in 3-4 weken en een baan zoeken daar) of ermee ophouden. Ik weet niet hoelang ik dit nog vol kan houden. Ik mis hem verschrikkelijk, elke dag is en marteling omdat ik hem niet zal zien als ik thuiskom. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk, aan hoe ons leventje was voordat hij wegging. En elke keer als ik hem zie voelt het alsof mijn hart weer heel is. Zelfstandig en optimistischt dat ik was, ben ik de afgelopen tijd veranderd in een hoopje verdriet die niemand kan begrijpen. Het voelt alsof ik verdrink in mijn eigen pijn, het gemis van HEM. We praten urenlang met elkaar, maar praten is niet genoeg. Ik wil hem zien, hem voelen, zijn geur inademen, zijn lach horen... Ik moet een keuze maken tussen carriere of liefde. Blijkt dat Engelsen nou ook niet bepaald openstaan voor alles en iedereen, dus carriere EN liefde lukt momenteel voor geen meter... Maar ik kan niet zonder hem... Dus blijf ik hopen...
Liefde is het geluk van een ander zien en daar zelf gelukkig van worden
Liefde is elkaar aankijken en weten dat de ander weet dat jullie voor elkaar bestemd zijn. Elkaar in de ogen kijken en het warm krijgen van binnen. Ademnood. Kriebels. Later wordt deze verliefdheid echte liefde. Respect. Vertrouwdheid. Maar echte liefde moet nooit een blik met passie verliezen. Misschien zal deze blik er niet elke dag zijn maar passie is belangrijk! Liefde is voor mij geen jaloezie. Want diep in je hart vertrouw jij zo veel op jouw geliefde dat het ALLES kan overwinnen. Echte liefde kent geen tijd. Na jaren een (wellicht) ex-geliefde tegen komen maar die blik.. Zegt alles.
Liefde is samenzijn,
Liefde is elkaar missen als je niet samen bent. Liefde is samen uren bellen,
Gewoon over niks.. Liefde is ruzie maken,
Liefde is uren naar hem liggen kijken,
Als je smorgends wakker wordt. Liefde is zijn armen om je heen,
Wetend dat je veilig bent. Liefde is de manier waarop hij je aan het lachen maakt,
Op een manier die alleen hij kan
Liefde is het gevoel dat hij je geeft,
Wetend dat hij van je houdt.
Liefde is het voelen van een gevoel dat je moet voelen om iets voor elkaar te voelen..
De som van het leven is de tijd dat je samen liefdevol doorbrengt. Liefde: =respect, vertrouwen, geloof, waardigheid, vrijheid, waardering, zelfwaardering, samenhorigheidsgevoel, communiceren, openstaan, genieten,geven en nemen
Dit is allemaal liefde. Als je dit met iemand kan delen en voelen
DAN KAN MEN ZEGGEN DAT JE VAN IEMAND HOUD! Spread the love around you, it starts by yourself
*************************************************
LIEFDE IS GEWOON HELEMAAL GEK ZIJN VAN IEMAND! EN LIEFDE IS :
- JE GOED VOELEN
- IEMAND LEUK VINDEN
- EN ANT-DEPRESSIVA GEBRUIKEN
...DIT LAATSE GEEFT JE AL DIE ENERGIE EN VREUGDE NET ZOALS DE ECHTE LIEFDE ZELF

EN IK KAN HET WETEN! Groeten van Johan
Liefde is dat onbeschrijfelijke gevoel dat je krijgt als je alleen al aan hem/haar denkt. En.. Liefde lijkt soms onmogelijk.
Oprechte belangstelling hebben in je levenspartner, nadenken over wat er samen is besproken en er op terugkomen, nooit oude koeien uit de sloot halen, om beurten met een voorstel komen om iets leuks of boeiends te doen, de man in zijn, en de vrouw in haar rol laten,regelmatig de ander een compliment en/of blijk van waardering geven, respect hebben voor elkaars gevoelens/emoties/twijfels/angst/onzekerheden/idealen enz. Hebben. En vergeet de humor niet, samen lachen verbindt evenals samen klussen. De sex vloeit hietuit vanzelf voort, don't worry.
liefde is ook
De ander alles gunnen; ook datgene wat van jou niet zo nodig hoeft
Liefde is door eerlijkheid en vertrouwen elkaar zo goed te leren kennen dat je als het ware in elkaars huid kan kruipen.Liefde is de ballans in stand houden tussen ying en yang, met andere woorden; niet zonder elkaar kunnen bestaan.
Liefde is wanneer ik in zijn mooie bruine ogen kijkt. Liefde is als ik naar hem kijkt, ik zie iets in zijn ogen die niemand anders ziet...Liefde is Niemanddd
Liefde is als ooit Niemanddd dat leest en dit bericht tegen komt... Hou van je (N) me (K)
Als ik al weet wat liefde is dan komt dat door jou
What is this thing called love? Billie Holiday kwam er niet uit... Samen in bed liggen,
Knuffelen,
Dat gevoel... That feeling is that strange thing called love.
Liefde is het vijf maanden wachten op haar grote liefde die 2 maanden geleden is uitgezonden naar Afghanistan... Stefania
Liefde is je veilig ,vertrouwd, gewaardeerd, geaccepteerd en geliefd voelen bij een persoon.... En jij hebt het wederzijds gevoel.....

2 harten vormen samen 1 hart.....
Liefde is...net zoals een valentijnsdag alleen dan je hele leven.....
liefde is moeilijk
wat is liefde,

Liefde is van elkaar houden, elkaar steunen. Elkaars keuzes respecteren,
Elkaar het beste gunnen. Liefde is samen lachen, samen huilen. En boos zijn op elkaar. Als je elkaar in de ogen kykt na 10 jaar nog steeds kriebels krijgt. Dat is liefde!
Xx
Liefde is loslaten
Liefde is zo sterk dat
Het er kwetsbaar van wordt.
lirfde is houden van iemand door dik en dun..klaar staan voor diegene, vertrouwen hebben in elkaar..liefde is samen groeien
Liefde is wat je BENT,Je hoeft er dus nooit naar op zoek.
Liefde heeft meerdere kanten. Zo heb je dat speciale gevoel als je hem/haar ziet. Dat warme gevoel, en elkaar nooit los willen laten. Maar liefde kent ook de de kant dat je hem/haar haat, niet meer met elkaar te maken hebben, maar stiekhem wil je alles van hem/haar afweten wat je doet, zegt, met wie je omgaat. En als je ziet of te horen krijgt dat die persoon met een ander praat of omgaat, word je jaloers. DAT(!!)is ook Liefde... Alleen moet je daar zelf achter komen.
Liefde is pijn als je niet bij elkaar kunt zijn. Liefde is een geweldig gevoel krijgen als de ander je alleen maar aankijkt. Liefde is alles kunnen overwinnen samen. Liefde is iets wat iedereen nodig heeft.
Liefde is als je niet kan beschrijven hoe je je voelt, vooral wanneer je hem/haar ziet!
Liefde is
Niets met elkaar delen
En toch soort van samenleven
ik sluit mijn ogen en weet dat je er bent. Ik sluit mijn lichaam, maar voor jou is het open. Ik sluit mijn ogen en weet dat je me kent. Ik sluit mijn liefde, want dit is voor geen geld te kopen
het idee om mijn liefde weer te zien laat me door gaan, ik leef naar hem toe. Elke dag dichterbij hem komen en nooit meer willen weggaan.
's ochtends om half 7 op om hem te verzorgen, brood te smeren en dan door naar je werk te gaan. 's Middags om half 3 naar huis om hem te verzorgen. 's Avonds om half 12 pas je bed in om hem van te voren goed verzorgt te hebben. Daar tussenin het complete huishouden doen en de rest van de dagelijkse dingen. Dit alles met plezier en zonder moeite. Omdat dat liefde is..
hey weet je wat ik denk? Als je echt veel van mekaar houd
En je denk zeker te weten dat het de ware is
Is het ook niet nodig om dit te lezen
Want dan kom je er zelf met zijn tweeén uit
En accepteer je de persoon wie je bent
En de keuze,s die worden gemaakt
En samen bespreek je de dingen die dwars zitten
En pas je je eigen aan , aan de persoon waar je mee om gaat
En in sommige gevallen is dat niet eens nodig
Liefde is: de relatie verbreken zodat hij zijn zaken gaat regelen en er daarom niet aan onderdoor gaat.
ik denk dat alles liefde is! Dus niet alleen een relatie of een kus van je man/vrouw, maar ook vrienden die altijd voor je klaar staan en de opvoeding van (de meeste) ouders. Oftewel liefde is heel divers en daarom een geweldig raadsel!
liefde is van alles wat het een een heel paketje van geven en nemen B.
liefde is....kilometers van elkaar verwijderd zijn, en dan opeens heel diep van binnen voelen dat de ander op dat moment heel intens aan je denkt....dat is een nog hoger liefde op zielsniveau
Liefde is............................... Kun je niet omschrijven moet je voelen. Dit gevoel durven delen met je naasten en omgeving die omringt is door de natuur. Als je jezelf lief hebt dan kun je een ander ook lief hebben en geborgenheid bieden. Liefde begint bij de basis, de basis is liefde en respect die je van je ouders hebt gekregen vanaf je geboorte.Door de jaren heen leer je door de opvoeding en school de omgeving en de natuur te respekteren. Alle goede daden die je een ander geeft en gunt is een teken dat je om hem of haar geeft. Als het om liefde gaat dan denk je eraan hoe je iemand kunt banaderen, helpen, veilig en geborgen gevoel geven,samen delen en geven. Liefde is...............een geweldig gevoel die je mag delen met anderen in harmonie.
Liefde is zo vreselijk veel meer waard dan verliefdheid. Liefde is: geborgenheid, zekerheid, vertrouwen, minnaars, maatjes, vertrouwenspersoon, intimiteit en nog zoveel meer...
Liefde is een kwestie van timing
Liefde is:
Samen één zijn en onvoorwaardelijk voor elkaar willen gaan (en zijn) en er altijd voor elkaar willen zijn. Erik
Liefde is liefde
Liefde is geen liefde die minder wordt als zij de één verminderen ziet-
Die scheiding zoekt als d'één door scheiding griefde. Liefde is als een baak die diep in de aarde gevest-
Met stormgeklots en golven lacht
Liefde is samen problemen aanpakken en oplossen en niet het eigen ik bepalend laten zijn
Liefde is het tegenovergestelde van haat...
liefde is samen één zijn. Altijd. Zelfs op 700 km afstand...
liefde? Wat is liefde? Liefde zijn de kleinste dingetjes opmerken,
Als hij/zij zegt dat hij/zij van je houdt er ook echt stil bij staan. Liefde is de ander gezelschap houden tijdens het afwassen of schoonmaken. Liefde is zowel goede als slechte momenten beleven. Liefde is proberen te verbeteren. Liefde is naar elkaar luisteren. Liefde is elkaar troosten maar ook van elkaar genieten. Liefde is gewoon liefde. Sta er bij stil en geniet van elke heerlijke teug liefde die je ontvangt.
liefde is...als hij je plaagt en uitdaagt, en je geen seconde ook maar een beetje boos op hem kan zijn (ondanks zyn soms superirritante grapjes !!) die je telkens weer moet aanhoren hihi
Liefde is je voeten laten masseren.
liefde is niet iets wat je kan nemen of hebben, het overkomt je gewoon zonder je het weet...
Liefde is geven zonder iets terug te verwachten. Liefde is elkaar in de ogen kijken en weten dat jullie er voor elkaar zullen zijn en met elkaar oud willen worden. Liefde is...datgene wat mijn leven waard maakt om te leven.
Echte liefde voelt goed, echt goed.
liefde kan heel diep zitten maar kan ook verwaaien liefde gaat na maanden weg dan wordthet echt .
Liefde is iets wat je moet voelen met heel je hart. Het maakt dat je elkaar blindelings vertrouwd,elkaar onvoorwaardelijk steunen. Maar elkaar ook kunnen loslaten....
Liefde is.. Elkaar in de ogen kijken en dan een gevoel krijgen dat onbeschrijfelijk is, maar dat gelijkertijd zo goed voelt.

Liefde is jij en ik. Samen Wij
iemand ontmoeten en denken ik ken jouw al jaren vertrouwd gevoel je thuis voelen waar je ook bent je zelf knnen zijn altijd blij zijn als je bij elkaar bent altijd
Liefde is samen zijn. Samen alles delen. Samen alles doen. Samen gelukkig zijn. Van elkaar houden. Ruzie maken. Liefde is het geven en nemen van iets. Liefde is elkaar vrij laten in dingen. Liefde is vertrouwen. Liefde is bij elkaar zijn. Liefde is dingen samen ondernemen.
GESPONSORDE LINKS