Is vriendschap tussen man en vrouw mogelijk?

Vriendschap tussen man en vrouw... Een oud - en misschien uitgekauwd - thema dat toch regelmatig weer voor geanimeerde en lange discussies zorgt. Een discussie die wij in deze natte herfstdagen met dit artikel weer graag op gang willen brengen. Kunnen een jongen en meisje, een man en een vrouw, (alleen) vrienden zijn? De meningen zijn verdeeld...

Vriendschap tussen man en vrouw bestaat niet!

Veel mensen - het merendeel kunnen we wel zeggen - vinden dat echte vriendschap tussen man en vrouw niet kan bestaan. Mannen en vrouwen verschillen teveel van elkaar (je weet wel, vrouwen komen van venus, mannen komen van mars) en ze hebben te weinig raakpunten. Slechts op één vlak ontmoeten ze elkaar volledig: seks. Een vriendschappelijke relatie tussen man en vrouw draait dan ook vaak uit op een sentimentele of seksuele relatie. De conclusie: een man en een vrouw kunnen geliefden zijn, misschien geliefden én vrienden, maar nooit en dan ook nooit kunnen zijn puur en alleen vrienden zijn. Onmogelijk.

Vriendschap tussen man en vrouw bestaat!

Een kleine minderheid denkt er anders over. Dat maken wij op uit de emails die wij van jullie ontvangen. Er zijn mensen die menen dat vriendschap tussen man en vrouw kan! En hoe! Juist omdat man en vrouw zo van elkaar verschillen, kunnen ze goed met elkaar overweg. Er is geen jaloezie of concurrentie, gevoelens die in klassieke vriendschappen vaak voorkomen. De vriendschap tussen man en vrouw, vinden de voorstanders van de 'gemengde vriendschap', is juist veel sterker. Het is een beetje zoals de vriendschap tussen grootouders en hun kleinkinderen. Veel aangenamer en met veel minder spanningen dan de relatie tussen ouders en hun kinderen. Vriendschap tussen man en vrouw is niet alleen mogelijk, vindt deze minderheid, maar zelfs mooier dan die tussen exponenten van hetzelfde geslacht.

Wat vind jij?

Dit zijn de meningen die wij uit jullie mails haalden. Wij houden het hierbij en vragen jullie om dit artikel verder aan te vullen met jullie ervaringen, ideeën, meningen. Ben jij bevriend met iemand van het andere geslacht? Is het een pure vriendschap of komt er toch (stiekem) meer bij kijken? Blijft het bij vriendschap? Wat zijn de problemen waar jullie tegenaan lopen? En wat zijn de positieve aspecten van een vriendschap tussen man en vrouw? Mail ons je reactie via het venster hieronder. Zoals gewoonlijk zullen we de interessantste reacties hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Reacties van Trendystylers
Intense vriendschap tussen een man en een vrouw die beiden een aparte huwelijksrelatie hebben of samenwonen met iemand anders, kan niet. Zelfs door gewoon wekelijks, soms dagelijks te mailen met mekaar, creeer je een grotere afstand t.o.v. je eigen man of vrouw die in feite verwaarloosd wordt. Een gewone vriendschap waar je eigen vriend of vriendin ook mag deel van uitmaken, kan wel. Tania
Voorstanders van diepe vriendschapsrelaties tussen man en vrouw die beiden reeds gebonden zijn, geven aan dat zo'n vriendschap heel leuk en verrijkend is en dat het voelt als bij een liefdesrelatie waar alleen het sexuele geen rol speelt. Een echte liefdesrelatie is gebaseerd op innige vriendschap, liefde en sexuele aantrekkingskracht. Met ouder worden neemt dat laatste bij de meesten af omdat sommigen daar niet zo goed meer in mee kunnen. Dan blijft de innige vriendschap - liefde over. Als je dat hele dagen deelt met iemand anders, krijgt de betrokken partner het gevoel dat hij jou moet delen met iemand anders en dat hij alleen maar nog dient om je een veilige thuis te geven. Doe niets achter de rug en als je partner er niet mee kan leven, waarom kan je dan geen rekening houden met hem.
Louis
Geen vriendschap maar toch een gevoel voor die "andere". Mannen willen seks, vrouwen willen een kind en bescherming van een man. Lust tegenover intimiteit. Duidelijk genoeg denk ik. En zo draait het al enkele 1000den jaren...toch? Of heeft de huidige maatschappij ons toch slimmer gemaakt, dat de man "vriendschap" toont (laat uitschijnen om "erin" te geraken) en dat de vrouw "het toelaat" (zichzelf wijs maakt dat het vriendschap is) om samen te kunnen lachen en plezier maken???? Veel te complex, zoals "het geloof" Wat je zelf gelooft is meestal dan ook voor jezelf "de waarheid". Daar komen rare toestanden van voort. Zoals ik al zei, een man wil in bed met een vrouw en een vrouw wil hem gebruiken om voor haar te zorgen. Vat het op hoe je wil. Zo is het eenmaal. Floeke
Ik ben nu al een paar maanden heel erg bevriend met een jongen en hij is tevens mijn beste vriend. Alleen ben ik nu verliefd geworden op hem.. Gisteren spraken we nog af en pakte hij mijn hand vast en daardoor dacht ik dat hij ook verliefd was op mij, maar hij heeft al zeker 10 keer duidelijk gemaakt dat hij niet verder wil gaan. Maar toch krijg ik steeds het gevoel dat een relatie mogelijk is. Nu probeer ik gewoon dat idee van me af te zetten en ons contact een beetje te verminderen, want ik zou niet willen dat ik mijn beste vriend kwijt ben. Dus mijn raad is om erover te praten samen zodat je weet waar jullie staan en wat jullie voor elkaar betekenen, en als je verliefd wordt, gewoon te denken nee we zijn gewoon vrienden en meer niet. Het is heel moeilijk om beste vrienden te zijn als een van beide verliefd wordt, maar moeilijk gaat ook.
Jawel,ik heb diverse heel goede vriendinnen, onder welke één heel erg goede, die zelf een relatie heeft. Ze is een stuk jonger dan ik en voelt een beetje aan als een dochter, maar dat is ze niet! Enige erotische spanning is er wel. Maar als je nadenkt hoeveel die vriendschap voor beiden betekent, ben je wel heel dom als je de grenzen van die vriendschap zou overschrijden. De vriendschap is dan op slag over en de relatie van die vriendin ook (zelf ben ik weduwnaar). Ik heb dit soort vriendschappen altijd gehad en mijn vrouw zag daar geen enkel bezwaar in. Wij vertrouwden elkaar en ook die vriendinnen, die meestal zelf ook een relatie hadden.
JA! Vriendschap is mogelijk tussen man en vrouw. Ik heb twee hele goede vrienden waarmee ik alles kan bespreken en die allebei (absoluut) geen homo's zijn. We kunnen heel normaal omgaan met elkaar en makkelijk alleen zijn zonder dat er een soort 'spanning' ontstaat.
En ruzie maken? Nee, nog nooit! Heerlijk geen gekibbel van meisjes! Daar zijn vriendinnen dan weer goed voor, eindeloze discussies!
Als meisje is het trouwens ook wel fijn om zulke mannelijke vrienden te hebben, bijvoorbeeld met het uitgaan kunnen zij zich voordoen als 'vriendje' als je lastiggevallen wordt door anderen (ik noem maar wat).

Het is wel zo dat als er wat alcohol is gedronken de grens tussen vriendschap en 'meer' wel wat vervaagd. Maar tot nu toe gaat het al 5 jaar goed, prima toch!

ik denk wel dat het bestaat, maar wanneer je echt 'beste vrienden' wordt, dan wordt het moeilijk. dit heb ik zelf ondervonden. ik heb een vriendengroep met jongens en meisjes, en dat zit allemaal goed, totdat ik ineens heel veel met een jongen op trok, en dit echt mijn beste vriend werd. zo dacht ik ook echt in het begin, en hij ook. totdat ik na een half jaar toch gevoelens begon te krijgen. dit bleek aan zijn kant ook zo te zijn, en na 4 maanden om elkaar heen draaien kregen we een relatie. Ik ben heel erg gelukkig met hem, en vriendschap is de beste basis voor een relatie! de andere jongens zijn nog steeds vrienden van me, maar beste vrienden tussen meisjes en jongens is voor mij moeilijk voor te stellen.
het kan sowieso, ik ben een jonge man, met over het algemeen normale vrienden(zelfde geslacht), maar de meeste mannen jongens, van de tijd (rond de 20)
zijn verwijft en zeiken over alles en nog wat, dat haat ik, dan kan je net zo goed met meisjes omgaan, dus ik ben toen gaan kijken en heb zo 2 hele goede vriendschappe op gebouwd met 2 meisjes(beide 18) en 1 echte vrouw(26), ik kan nog steeds altijd met hun lachen, en hoewel ik van hun alle 3 1tje wel zou kunnen/willen neuken, wil ik dat zelf niet eens gaan proberen, ivm dat het de vriendschap zou kunnen verpesten....

Dus serieus voor de mensen diej denken dat vriendschap tussen mannen en vrouwen niet bestaan......
mannen en vrouwen zijn door de jaren heen(en internet vooral) heel erg naar elkaar toegegroeid, vrouwen zeuren ietsjes minder dn voorheen, en mannen zeuren meer dan voorheen.. zo ken ik best wat mannen diej om hun vriendin als kleine kindjes hebbe gehuilt, en dat zijn mannen van nature ook niet..
Ik ben van mening dat vriendschap tussen man en vrouw wel kan. Ik heb zat vrienden waar ik niets voor voel, en zij voelen niets voor mij. Goed het is wel gebeurd dat een vriend iets voor mij voelde en een keer heeft het ertoe geleid dat onze vriendschap is geëindigd, maar volgens mij is vriendschap net zo goed mogelijk als een relatie
Ik had een vriendin, ik kon alles met dr delen we spraken veel af en we sliepen soms ook bij elkaar, geen gescheiden kamers. Alleen ik begon gevoelens voor d'r te ontwikkelen en toen ging het fout, ik vertelde haar niks, begon raar en jaloers te doen en sindsdien spraken we elkaar steeds minder. Nu spreek ik d'r niet echt meer voor ong. een maand maar ik zit toch bij d'r in de klas, we vermijden elkaar en hebben zo weinig mogelijk contact wat erg lastig is. Eerst was ik overtuigt dat een vriendschap gewoon kon, maar nu bedenk ik me wel dat dit van korte duur is, op den duur zal één van de 2 verliefd op elkaar worden.
Ik ben van mening dat het wel kan maar dat het nooit zomaar en vanzelfsprekend gaat.
Althans voor mij.!

Inmiddels hebben ik en mijn beste vriendin al 20 jaar contact en het was meteen al raak tussen ons als persoontjes vanaf het eerste moment.
Maar hoe betitel je dat als je dat nooit eerder hebt mee gemaakt of ervaren?!

We hadden er geen flauw benul van maar ik raakte helemaal dol op haar toen ze mij opving in een hele moeilijke perdiode uit me leven en stuk gelopen liefde`s.!?

6 jaar lang heb ik er niet over gepraat en toen ik dat eenmaal wel deed was alles stuk voor jaren lang.

Ik snapte er helemaal niks van want wat is dit/dat "de ware" gevoel nou en waarom is dat dan niet wederzijds?!
Kapot ben ik ervan geweest en heeft mij jaren geduurd voor ik het wel snapte.

Praten is de key. Zorg dat je 100% zeker weet hoe je over elkaar denkt zodat er geen twijfels zijn aan beide kanten.
Dat hebben we eindelijk gedaan waardoor we elkaar weer hebben gevonden en nooit meer kwijt zullen raken.

Altijd hebben we al van elkaar gehouden , bij wat er ook gebeurde in het leven en hoe kwaad we ook konden zijn op elkaar af en toe.

We noemen elkaar ook inmiddels weer broer en zus en we kunnen elkaar weer eerlijk en oprecht aankijken en intens knuffelen.
We hebben elkaar echt gemist en we zijn zo blij dat onze paden weer samen zijn . Onbeschrijfelijk. :).

Zoals het onderwerp al beschrijft en aangeeft.
Deze gevoelens komen dicht bij een gevoel van een levenspartner of "de ware" wat zo uit de hand kan lopen als je het niet bespreekt als vrienden zijnde met: waar je staat samen en waar ga je heen samen.?! Wat kan ik voor je betekenen?! En 100% eerlijk antwoorden.
Als je dat kan als vrienden dan heb je in mijn mening pas echt iets moois te pakken..!
Ik heb nu al een aantal jaren een hechte vriendschap met een vriendin, wij delen nu al echt serieus jarenlang een diepe ''vriendschappelijke'' relatie. We hebben lief en leed gedeelt en heb haar altijd met de beste intenties haar willen helpen. We doen ook ontzettend vaak dingen samen van het stappen t/m samen aan de waterkant zitten en uren kletsen over bijvoorbeeld het leven. En ik blijf ook regelmatig bij haar slapen uiteraard in gescheiden kamers. Maar de laatste tijd begin ik gevoelens voor haar te krijgen en zij ''volgens mij'' ook voor mij.

Er zijn namelijk verschillende signalen geweest dat mijn hart en ziel deden verwarmen zoals eigenlijk niemand anders dat kan. Die 10 seconden van oogcontact en het kijken naar elkaars lippen, en toch hield iets mij tegen om tot actie over te gaan en dan maar niet te spreken over de vele subtiele aanrakingen van haar kant, soms denk ik weleens dat ik spoken zie maar dat komt omdat ik nogal naief kan zijn en blind op dat vlak van flirten etc.

Ergens weet ik heel goed dat we voor elkaar zijn gemaakt maar ben toch ontzettend bang om die vriendschap te verliezen. Conclusie ik ben stapel verliefd geworden op m`n beste vriendin..... Slechts mijn verstand houd mij tegen om haar te veroveren maar geef mijn hart 1 seconde de overhand en ik ga volledig voor haar.

Wat ik hiermee wil aangeven is dat vriendschap tussen verschillende geslachten op langer termijn weldegelijk diverse gevoelens bij beide partijen kunnen losmaken. En of vriendschap tussen man en vrouw mogelijk is: JA weldegelijk, ik ervaar vriendschappen met vrouwen altijd als heel prettig en geniet van hun adviezen en verhalen en bij m`n mannelijke maten moet ik me altijd zo bewijzen en dat hoeft bij de vrouwen niet zo nodig.

Maar ligt cupido klaar om jullie diep in je hart te raken en je verliefd te laten worden op je beste vriend of vriendin: JA dus jullie zijn bij deze keihard gewaarschuwd!

het kan prima. ik heb ook veel gemeen met mijn beste vriendin, en ik heb er geen verkering mee ofzo.

hallo allemaal,

ik ben een getrouwde man 34 jaar 2 super kinderen, 2 jongens van 3 en 7jaar, tevens een super vrouw, kan me geen andere vrouw voorstellen voor mij.

heb een vriendin waar ik geregeld contact mee heb
mijn vrouw kent haar ook maar heeft wat minder contact met haar.

het is een super mooie meid,lief,aardig,verzorgd,noem maar op.toch zou ik er geen sexuele relatie mee kunnen hebben.
ik kan wel met haar op de bank liggen een film kijken dat ze tegen me aan ligt en kan haar ook wel vasthouden of door haar haar strijken. maar zou niet met haar naar bed kunnen of zo. zou voor mij voelen als of ik het met mijn zus zou doen of zoiets.kan ook niet fantaseren over haar terwijl ze echt een mooie meid is. mischien raar zeggen voor wie dit leest maar is gewoon zo!
wil niet zeggen dat ik geen sex met andere vrouwen zou kunnen hebben want ik ken er ook genoeg waar ik wel sex mee zou kunnen hebben als ik de kans krijg, ben echt niet 100% monogaam. maar volgens mij kunnen man en vrouw echt wel gewoon vrienden zijn!
Hallo allemaal!

Ik ben van mening dat vriendschap tussen een man en vrouw wel degelijk mogelijk is. Ik heb het namelijk zelf. Mijn ex-vriend is nu een van mijn beste vrienden. Klinkt misschien een beetje soap-achtig, maar we zijn gewoon vrienden geworden. Ik hou heel veel van hem, als vrienden. En dat is ook andersom. In feite zijn we nu zelfs closer dan toen we een relatie hadden. Nu kunnen we helemaal ons zelf zijn en hoef je nergens op te letten. Het enigste is wel dat je de vriendschap moet 'voeden'. Geven en nemen. Maar dat doe je eigenlijk automatisch wel, als de vriendschap echt is.
Kortom: vriendschap tussen man en vrouw kan zeker en het is heel fijn. Vriendschap blijft altijd, relaties niet altijd.

Groetjes! Sky
Vriendschap tussen man en vrouw is zéker mogelijk. En als reactie op die ene gast die zegt dat als er seks is geweest tussen beiden, dat vriendschap dan niet mogelijk is: onzin. Ben zelf namelijk in zo'n vriendschap. Mijn beste vriend is ook mijn ex-vriend. Allebei voelen we ons erg fijn bij onze vriendschap, ook al ging de relatie uit. Uiteindelijk zijn we zelfs closer geworden!
Dus man en vrouw bevriend? Zeker weten!
reactie: Ik denk dat het wel mogelijk is, dat mannen en vrouwen met elkaar bevriend kunnen zijn!
Waarom? Ik heb zelf altijd al vrouwelijke vrienden gehad, zonder dat daar seksuele spanning bij ontstaat. Ik denk, dat dit alleen mogelijk is, als de man zijn drang naar seks kan beheersen. Ik maak een groot verschil tussen vrouwen waar ik verliefd op wordt en vrouwen waar ik bevriend mee ben. Ik ga op dit ogenblik met 3 vrouwen om, waar geen enkele seksuele spanning bij is. Bij 1 vriendin slaap ik soms, zonder dat er seksuele handelingen aan te pas komen. Het heeft veelal te maken met de instelling van de man!
reactie: Ik heb sinds kort een mail-relatie met een gebonden man(ben zelf ook gebonden). Het is nog heel pril,maar wij delen lief en leed,echt alles. Wij hebben van tevoren duidelijk afgesproken met elkaar dat we onze huwlijken nooit,maar dan ook nooit op het spel gaan zetten. Zo’n relatie is geweldig en wij weten dat wij nooit verder kunnen gaan dan ontmoetingen en mailen met elkaar. Ik geloof niet dat je een vriendschap met een man kunt hebben zonder de passie die er logisch bij komt. Althans dat ervaar ik momenteel
Groetjes van FANTASY(hier gaat het om in het leven)
reactie: ja natuurlijk kan dat ik ben zelf al ruim 20 jaar bevriend met een jongen en hij is ook nog eens mijn beste vriend waar ik lief en leed mee deel en met zijn vrouw ook dus ik ben het levende bewijs dat een vriendschap tussen een man en vrouw heel goed kan
reactie: Hallo , Ja.. Wij ( 2 meisjes ) vinden vriendschap mogelijk, we zitten hier bij 4 jongens o.a 2 koppels en vriendschap ja ?! Ik vind da, ale. Tbeste
reactie: Tuurlijk kan dat!!!!! Ik heb zelf lots of friends waar ook veel jongens bij zitten. Zonder jongens zijn feestjes en dergelijke ook niks aan. Ook al springen er geen vonken van elkaar af als je elkaar ziet, toch heb je ook altijd steun van een mannelijke hand nodig als vrouw zijnde. Dus mijn advies, vergeet de jongens in je vriendenkring niet. Je weet nooit of hun advies en meningen van pas kunnen komen. En je krijgt een andere kijk op de wereld! Vrienden heb je gewoon nodig! En niet alleen van dezelfde sekse... Jongens zijn openlijker en durven sneller hun mening uit te spreken. Soms kan je nog veel serieuzer een gesprek hebben met een jongen dan met een meisje (en andersom natuurlijk, als jongen zijnde). Ook hun humor is heel anders, waar je echt om kunt lachen! Natuurlijk komt het voor dat je verliefd kunt worden op een (normale) vriend van je. (Zelf ook wel eens mee gemaakt, alleen waren mijn gevoelens niet zo sterk om een relatie te willen!) En dat hoeft heus niet in de weg te liggen, ten zij je al een (vaste) relatie hebt! Maar dat spreekt voor zich. Als hij dezelfde gevoelens voor jou krijgt, hoeft niks jullie nog in de weg te staan. Meestal kennen jullie elkaar door en door en dan is een relatie heel sterk! Veel sterker dan van een jongen die je leert kennen op een feestje, waar je vooral door zijn uiterlijk op gevallen bent bijvoorbeeld. Kortom: Vriendschap tussen man en vrouw kan!! En is zelfs heeeeel handig. Maarja, dat is ook maar mijn mening hier over. Ik hoop dat jullie hier iets aan hadden en hetzelfde denken als ik erover. Kusje van mij..
reactie: Heey! Ik kan niet geloven dat ik tot de minderheid behoor. Hoezo vriendschap tussen man en vrouw is niet mogelijk? Natuurlijk wel. Mannen bestaan uit zoveel meer dan alleen een lichaam. Ik ken zat mannen die erg leuk zijn om mee te praten en een interessante persoonlijkheid hebben. Ik denk wel dat de vriendschap met hetzelfde geslacht hechter kan zijn, je hebt toch meer dingen om over te praten als je allebei vrouw of man bent. Maar met gemengde vriendschappen is echt niets mis! Met mijn vrienden moet ik altijd erg lachen en dat heeft totaal geen negatieve invloed op de relatie met mijn vriend. Een van zijn beste maatjes is ook een vrouw, en daar hebben we totaal geen problemen mee. Dus dat het niet zou kunnen? ONZIN
reactie: Hallo,
Waarom niet? Ik heb veel mannelijke vrienden en ben er erg g0ed mee.. Ik knuffel ermee gew0on vriendschappelijk en ze weten bijna alles van me.. Ik vind dat heel veel mensen meteen een voordeel hebben als een meisje en een jongen arm om arm lopen op sch0ol 0f knuffelen 0f weet ik veel wat, dat pr0bleem heb ik gehad.. Altijd hey vnid je hem leuk? Hebben jullii wat? NEEE!! Mensen zeggen ook tegen hem heb je met haar geneukt of heb je met haar.. Dat slaat helemaal nergens op!! Dit is mijn mening.. Doegg
reactie: Hallo, Dit is nou precies mijn verhaal. Ik heb in juni 2003 een relatie gekregen met een wat ik dacht man van mijn leven. In oktober 2003 is twee deuren verder een man komen te wonen waar ik dus al die tijd een vriendschap mee heb. Mijn relatie ging na een jaar samen te zijn geweest steeds meer irriteren, waarom dat weet ik niet. Ik heb een dochtertje van nu vijf en 1/2 en de relatie tussen haar en mijn vriend was niet veel goeds. Elke keer hadden ze mekaar in de haren en tijd en aandacht kreeg mijn meissie niet. Van (ik noem hem gewoon bij zijn naam) Marc kreeg ze die aandacht wel. Ze ging vaak bij hem op visite spelen met hem en ik werd elke keer die kant op gelokt door haar van mama kom je koffie drinken..... We hebben dus veel tijd samen doorgebracht en voelde geweldig. De aandacht en tijd die Marc ons gaf was hemels. Maar nooit iets tussen ons gebeurd, het was dus gewoon een goede vriend die ik alles vertelde over mijn relatie die ik had en het verdriet enzo. Tot op een feestje..... We moesten ff wat drinken uit mijn koeling halen omdat dat bij mij stond opgeslagen.... En toen gebeurde het, de vonk sprong hard aan en we hebben gezoend alsof ons leven ervan hing. Haha als ik eraan terug denk ga ik weer blozen. Mijn relatie met die ander kon ik nog niet verbreken want we zouden op vakantie gaan en als we zouden anuleren zou dat geld allemaal weg zijn omdat het nog maar kort dag was. En ik had zoiets van ik heb genoeg voor jou gedaan al die 2,5 jaar en nooit ook maar iets bijzonders voor terug gekregen dus dit moest ik gewoon nog laten komen. Ik heb dus drie maanden nog met Marc gerotzooid, als die ander weg was kwam hij bij mij en bleef elke nacht slapen. Tot na de vakantie toen heb ik er voorgoed een punt achter gezet en we zijn hartstikke gelukkig nu met z'n drietjes.Al onze vrije tijd zijn we samen en we praten over samenwonen, omdat we beide zoiets hebben van dit hoort zo te zijn wij worden gelukkig samen. Dus we hebben besloten om in januari te gaan samenwonen in zijn huis. We willen graag een kindje erbij dus het kan allemaal niet mooier worden. De relatie waar ik een punt achter heb gezet heeft nadat het uit is gegaan ook al een nieuwe vriendin dus we zullen van hem geen last meer hebben. Onze families weten het nu ook en die vinden het geweldig gek gegaan allemaal en hadden dat nooit verwacht....maar ja marc en ik ook niet hahaha.
reactie: Ben ee man van 64 en ben nog altijd stapel verliefd op mijn vrouw,
Toch heb ik reeds15J een vriedin ,wij kunnen alles bespreken ,zelfsde meest intieme dingen,wij zijn slechts over een ding oneens ,ik wil nl.gecremeerd worden ,en zij wil dat ik begraven wordt ,om later naar mijn graf te kunnen gaan om met mij te praten .zij is 20j jonger als ik ,
Beide hebben we geen seksule gevoelens voor elkaar en dat zal zo blijven .Mijn vrouw weet er niets van ,zij zou er niet mee kunnen mee leven
reactie: In die vriendschap tussen man en vrouw heb ik altijd geloofd, maar de laatste tijd wankelt dat geloof. Het is me nu al een paar keer overkomen dat ik een vriendschap opbouw met een man, met hen over allerlei zaken praat en heel ontspannen ben – het gaat tenminste eens niet over seks – maar dan komen er allerlei signalen, en soms zelfs echte bekentenissen. Verdomme, weer een vriendschap die mislukt! Dat soort ervaringen schrikt op de duur af. Het probleem is ook dat je met mannen die zelf graag een relatie met je zouden willen hebben, niet op café kan gaan en dan flirten met iemand die je wél lichamelijk aantrekkelijk vindt, die mannen gaan je – misschien onbewust – afschermen. Na een tijdje worden al die onderdrukte gevoelens zo lastig, dat de vriendschap niet meer kan blijven bestaan. Meestal neem ik zowiezo al afstand wanneer ik merk dat vriendschap niet genoeg is voor de ander. Momenteel ben ik single, daar ben ik best blij mee. Maar soms voel je je wel een prooi – zelfs voor getrouwde mannen. Waarom kunnen sommigen het niet begrijpen dat je single wilt blijven? Als ik echt een relatie zou willen, dan zou ik dat toch laten blijken zeker?! En als ze getrouwd zijn, dan moeten ze bij mij zeker niet komen aankloppen.... Mannen die één keer vreemdgaan.... De enige vriendschappen met mannen die er zo bij mij nog overblijven, zijn die met mannen uit mijn familie. Die hebben tenminste echt alleen interesse in vriendschap. Groetjes, S.
reactie: heey heey, Ik heb nu al 6 jaar een heel hechte band met een jongen. Hecht op het gebied van super om mekaar geven en altijd voor mekaar klaar staan... Iets wat ik hopelijk nooit kwijt zal raken... Maar hij is niet "the" vriend en we hebben ook nog nooit seks gehad of er aan gedacht. Ik vind het onzin dat een vriendschap tussen een man en een vrouw niet zou kunnen... Het is heerlijk om je dingen eens lekker te bespreken vanuit een ander perspectief en gewoon lol te hebben zonder gezeik er om heen... Hij heeft trouwes al 2 jaar een vriendin en dat is een moordwijf! We gaan vaak op stap met zn 2en of 3en en hebben de grootste lol.... Maar ook andere vrienden zijn veel mannen... Waarom? Geen idee ... Zo is het nou eenmaal... Tis niet dat ik geen vriendinnen heb hoor ... Genoeg daar gaat het niet om... Maar af en toe heb je die mannen en hun nuchtere kijk gewoon ff nodig :) ... Oh ennum verder mijn love life? Love comes and goes just like the SEX... ;)
reactie: hoi,
Vanaf de middelbare school zit ik al bij mijn beste vriend in de klas. Nog 1 jaar te gaan en we zijn 10 jaar beste vrienden. Hij is voor mij net een broer en ik ben voor hem zijn kleine zusje. Toen wij allebei een relatie hadden en dan niet met elkaar, was het voor onze partners nogal moeilijk om daar mee om te gaan. Ik heb een aantal discussie gehad met mijn vriend en hij ook met zijn vriendin. Ik heb nu al bijna 3 jaar een relatie en hij bijna 5 jaar, nu vinden onze partners het helemaal niet meer vreemd dat we zo goed met elkaar opschieten. Mijn vriend kan het zelfs goed met hem vinden en accepteert hem ook als vriend. Zijn vriendin heeft mij nogal vaak heel kwaad aangekeken met een blik die mij zou moeten doden. Ik heb me daar niks van aangetrokken en uiteindelijk kunnen wij nu ook goed met elkaar overweg. Het is voor buitenstaanders gewoon vreemd dat wij zo goed met elkaar op kunnen schieten, maar ik heb echt nog nooit enige seksuele gevoelens voor hem gehad en hij ook niet voor mij. Het is gewoon echte vriendschap en daar blijft het ook bij, want ik moet er niet aan denken om mijn partner te verliezen!!!! Kortom een vriendschap tussen een man en een vrouw is wel degelijk mogelijk zonder seksuele gevoelens voor elkaar te hebben!!!!!
reactie: Ikzelf heb echte diepgaande vriendschappen met vrouwen gehad. Maar nooit zonder dat dit altijd weer op sex uitdraaide. Als ik dan zei,dat sex de vriendschap uiteindelijk kapot zou maken. Deden ze dit af als onzin achteraf gezien puur en alleen omdat ze je het bed in wilde hebben. En als een leuke,aantrekkelijke mooie vrouw/man met je naar bed wilt. Het feit echter wel blijft dat als je een nieuwe relatie krijgt. Je die een eerlijke kans van slagen moet geven. En om misverstanden in de toekomst te voorkomen. Ga je eerlijk vertellen over jou,en die vriendin waar je ooit het bed mee hebt gedeeld.
(En zeker als die dan af en toe bij (jullie) jou op visite komt. Of je nieuwe vriend/vriendin er nu bij is of niet). Ligt daar de kiem van wantrouwen voor je nieuwe partner en relatie al. Want vertrouwen moet je winnen en is/komt er niet vanzelfsprekend. En bovendien wie gelooft een nieuwe vriend/vriendin in zo'n situatie?!
We zijn allemaal mensen met gevoelens,en ja ook lusten! En als er een lichaamlijke aantrekking is geweest. Zal die er ook blijven mischien niet voor altijd,maar neem jij dat risico om dit af te wachten!?? Dus conclusie:Nee,als er al sprake is geweest van sex tussen twee mensen. Kun je geen (gewone)vriend of vriendin meer zijn/blijven. Het zal altijd een beladen onderwerp blijven.(mits jullie swingers zijn!)
Dit geldt in mijn ogen voor zowel man als vrouw! Groetjes.....!
reactie: vriendschap tussen man en vrouw bestaat. Ja dat kan héél goed ook zonder seks heb ik al 20 jaar met een vrouw contact, we zitten op dezelfde golflengte maar de seksuele aantrekkingskracht is er niet, wel veel andere aspecten, hetzelfde gevoel bij een aantal dingen, samen vegetarisch eten, dezelfde ideeën over politiek, natuur & cultuur, zelfs samen op vakantie geweest naar Brussel en Schiermonnikoog, zonder een seksuele drive voor elkaar, het houdt zelfs langer stand dan de relaties die ik heb gehad. Met vriendelijke groet
reactie: het is mij ook overkomen, heb iemand ontmoet via dezelfde hobby, emails en msn-en, een afspraakje.. Wat blijkt we vallen als een blok voor elkaar, we besluiten hier niks mee te doen
Dan blijkt dat ik kanker heb en mijn maatje sleept me door de chemokuren en operatie heen, iedereen zegt, ze straalt meer dan voor haar ziekte, ze moesten eens weten .. Ik sleep dus een groot geheim mee, toch geeft het een speciaal gevoel en dat doet me nu juist goed, hoe het af gaat lopen weet ik niet, we zijn beiden getrouwd
We hebben een maand geen contact gehad, maar hebben elkaar toch weer opgespoord, ik denk dus dat vriendschap wel kan, maar el al gauw de s- factor tussen zit.
reactie: Ik heb sinds een aantal maanden een relatie met mijn beste vriend. Ik moet zeggen dat ik het in het begin doodeng vond maar nu voelt het alsof het nooit anders is geweest. De basis voor onze relatie is vriendschap. Wat is er mooier dan verliefd worden op je beste vriend?? Je moet gewoon niet te lang stil staan bij de gedachte : stel je voor dat het mis gaat?? Gewoon lekker van elkaar genieten. Ik heb nog nooit zo'n fijne relatie gehad en het is alle twijfel en angsten waard geweest.
reactie: Mijn vriend en ik zijn eerst een jaar lang beste maatjes geweest zonder verdere bedoelingen. Hij was echt mijn allerbeste maatje. En dat is hij nu nog steeds, alleen nu iets intiemer...
reactie: ik ben al jaren bevriend met een jongen..mn vriend was in het begin jaloers maar nu hij :mijn maatje kent heeft hij er geen problemen mee...ik kan goed met hem praten en we moeten altyd veel lachen...vriendschap tussen man en vrouw kan dus wel...
reactie: Mijn vrouw zei ook goede vrienden te zijn met een jongen die ik ook kende vervolgens hebben ze verscheidene malen sex gehad en achter mijn rug om met elkaar afgesproken. Dit is de meest pijnlijke en vernederende ervaring van mijn leven vooral omdat het allemaal in ons huis en bed is gebeurd terwijl mijn dochtertje van drie thuis was en ik aan het werk om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. De betreffende jongen had zelf een zwangere vrouw thuis zitten en ook een dochtertje van drie en kwam ook regelmatig over de vloer voor een bak koffie terwijl ik thuis was. Voor mij bestaat vrienschap tussen man en vrouw niet daar komt altijd ellende van. Tegenwoordig betekent het huwelijk niets meer men rotzooit maar heen want het zal maar eens een sleur worden nou dan heb ik nieuws het is af en toe wel eens sleur het kan niet altijd geweldig zijn. Maar dat betekent niet dat je je partner moet vernederen want dat doe je als je vreemd gaat. Groetjes
reactie: Hallo allemaal, Ben een vrouw van 35 jaar en al jaren bevriend met een man. Heb nog nooit aan iets anders gedacht met hem. Ik kan met hem bijna over alles praten......en hij geeft soms zeer doeltreffend oplossing of zet me op het goede spoor. Ik heb ook vriendinnen,maar hij is zeker niet minder als die... Voor mijn bestaat dus wel vriendschap tussen man en vrouw. O,ja me man weet er van en hij heeft er geen problemen mee..... Groetjes A.
reactie: Natuurlijk ben ik bevriend met iemand van het andere geslacht. En het bevalt me prima. :Het is een pure vriendschap, verliefd zal ik nooit op hem worden. Hij is als een broertje voor mij, en geef nou toe: met je broertje neem je toch ook geen verkering? Natuurlijk blijft het een vriendschap, want we (nou: ik) willen dit niet verprutsen, het is en blijft een kleine vriendschap. Problemen, die hebben we niet. We kunnen altijd goed met elkaar opschieten, vooral omdat het met jongens gezelliger is. Meisjes zijn kieskeuriger dan jongens wat vriendschap betreft.
GESPONSORDE LINKS