Help! Zij wil mijn vriendje afpakken!

De afgelopen maanden heb ik het drie keer voor mijn eigen ogen zien gebeuren. Drie keer en in drie afzonderlijke gevallen zag ik hoe een meisje de vriend van een ander probeerde af te pakken. Het kon deze meisjes niet schelen dat ze hiervoor een bestaande relatie om zeep moesten helpen. Alledrie hadden ze maar één en dezelfde gedachte: 'jullie zijn een gelukkig stel, naar alle waarschijnlijkheid is hij een goede partij en dus wil ik hem. En ik zal het proberen ook.'

Wat mij het meest opviel was de vastberadenheid in de ogen van deze meisjes. Het idee dat ze met hun 'aanvalsactie' meerdere mensen verdriet zouden kunnen doen, leek in het geheel niet bij ze op te komen.

Hun keiharde en vastbesloten houding zette mij aan het denken. En de vraag die bij me opkwam, was: is het werkelijk zo erg met ons gesteld dat we onze zinnen op de vriend van een ander moeten zetten? Zijn er dan echt geen interessante singles meer te vinden?

Het antwoord op deze vraag is moeilijk te geven. Maar het is niet ondenkbaar dat de maatschappelijke situatie hier parten speelt. Laten we even niet ingaan op het perverse plezier dat sommige vrouwen erin scheppen om er met de man van een ander vandoor te gaan. Maar laten we de kwestie eens zo objectief mogelijk bekijken. Zou het dan niet gewoon 'heel praktisch' zijn om op andermans (andervrouws) vriend te wedden?

Als je kunt zien dat iemand in een relatie 'functioneert' (met een ander weliswaar), zich goed gedraagt, zijn afspraken nakomt, betrouwbaar is, een goede baan heeft en zijn partner gelukkig maakt... Tja, waarom zou je dan nog proberen om het met een single aan te leggen, met wellicht teleurstellende resultaten? Is het percentage van slagen niet veel hoger als je een man kiest - steelt, afpakt, noem het zoals je wilt - die al heeft bewezen dat hij in een relatie kan 'functioneren'?

Al met al een logische redenering. Afkeurenswaardig, maar er is geen speld tussen te krijgen. Of misschien toch wel, want in alledrie de gevallen waarvan ik onlangs getuige was, is de 'aanval' mislukt en heeft 'de aanvallende partij' zich onverrichter zake teruggetrokken. Het levende bewijs dat de redenering ergens ook wel klopt, want de mannen waar ze het op gemunt hadden, lieten zien dat ze serieus en trouw waren. En het is juist deze eigenschap die het onmogelijk maakt om ze 'af te pakken'.

Wil je op dit artikel reageren, mail ons dan via het venster hieronder. De meest interessante reacties zullen we hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Reacties van Trendystylers

reactie: Ik heb zelf net een vriendje achter de rug waar ik nog geen 3 maanden mee samen ben geweest,Ik ben er begin mei pas achter gekomen dat hij de hele tijd intieme smsjes liep te versturen naar een vrouwelijk collega.Zij deed er net zo hard aan mee.Het ging zelfs zover dat ze erin schreef dat ze van hem houdt.Dit ging miij echt te ver.Ik heb er een gesprek overgehad met hem.Hij zei er is niks gebeurt en dat zal zo blijven.Ik geloofde hem en gaf hem nog een kans.Vorige week heeft hij er een punt gezet van wat wij hadden.Ik vroeg hem de rede die was''ik heb er gewoon geen zin meer in en wil vrijgezel zijn'' dit is nog steeds heel erg moeilijk te begrijpen voor me.De dag ervoor zet tie nog een sms dat tie van me houdt en een dag later is het gevoel over???Dit klopt niet.Toen ik van het weekend me spullen ging halen sprak ik zijn broertje want hij was zelf niet thuis,die zei dat hij met een vrouwelijke collega.Ik had al een vermoede.Enja het bleek te kloppen.Ik heb ste eds het vermoede gehad dat zij tussen ons in heeft gezeten.Dit gevoel heb ik nog steeds.Binnenkort ga ik een gesprek met hem aan en ik benieuwd of hij de waarheid gaat vertellen!Maar waarom heeft ze dit gedaan?Alleen hij of zij kan hier een antwoord opgeven of ik het ga krijgen weet ik niet maar vragen doe ik het zeker.

reactie: Hoi,

Ik vind het zo zielig als vrouwen dat proberen te doen zelf heb ik het meegemaakt met mijn ex een vriendin van hem was hem aan het smsen en het eindigde altijd met hou van jou.. Etc, ze "adviseerde"hem zelfs om mij te dumpen omdat ik kinderachtig was. Nouja ze mag hem gerust van mij hebben ik heb nu al 4 maanden een super leuke vriend, raar genoeg krijgt hij zelf aandacht van vrouwen terwijl ze zien dat ik erbij sta. Om toch het maar even duidelijk te maken van hij is van mij you don't get him! Zoen ik hem eventjes heftig:) dat helpt meestal wel. Aangezien ik nogal jaloers ben aangelegd kan ik het niet hebben dat vrouwen zelfs maar naar hem kijken, alleen al uit angst dat ik hem kwijtraak. Ow ja mijn beste vriendin heeft hem ook nog leuk gevonden maar toevallig kreeg ik hem op mijn msn en hebben na een maand ofwat iets gekregen. Toen zij hem op msn had (voor mij) was het altijd schatje en hvj enzo nu dat ik wat met hem heb hebben ze altijd ruzie(A) owja en mijn vriendin had toendertijd al een vriend. Nu probeert ze niks, ze weet dat ik heel jaloers ben en dat als ik maar iets vermoed dat zij achter hem aan zit ze door een rietje kan eten!
reactie: ik kan het gewoon niet geloven dat vrouwen
Zo ver gaan... Maar ik maak het zelf ook mee. Ben er sinds
Een tijdje achter dat de vriendin van mijn beste
Vriend achter mijn vriendje aan zit...en dan niet
Voor een relatie... Zij hangt aan hem alsof hij van haar
Is en hoe mijn vriend dan ook zegt ik wil je niet
Ze probeert het toch. Ik vind het kansloos... Waarom gun je iemand (een andere vrouw) zijn
Geluk niet gewoon? En als je niet van iemand houdt
En dus sex wil met een ander, maak het dan uit
En ga niet achter zijn rug om met een ander flirten
Je doet daar zowel je vriend als de vriendin van
De man in kwestie enorm veel pijn mee.
reactie: Heej Mijn vriend maakt me snel jaloers met andere meisjes, Hij viind dan ook echt iedereen knap. Wat zou ik er aan kunnen doen om dat wat te negeren? Maar de aandacht van meisjes is bij hem erg groot, maar toch ben ik wel bang om hem kwijt te raken. Want hij heeft me al eens vaker laten vallen, Ik heb nu bijna 2 jaar met hem maar soms erger ik me dood aan hem. Maar ik vertrouw hem wel goed maar wat moet ik doen om minder jaloers te worden of zo ?
reactie: Grappig, want ik ben momenteel druk doende om de man van mijn dromen te strikken, en daarbij zal ik hem moeten stelen van z'n huidige vriendin... Ik ken de man al een aantal jaren, en we flirtten er heerlijk op los tijdens het werk. We zijn zelfs erotische emails aan elkaar gaan sturen.... Mijn fout was om verliefd op hem te worden, en nu wil ik hem...helemaal! Met alle gevolgen van dien: mijn relatie stuk, omdat m'n vriend er achter kwam..zijn relatie ben ik misschien wel aan het stuk maken... Meedogenloos, gemeen, hard....maar ook gewoon ontiegelijk verliefd..!! Toch geef ik niet zomaar op...ik zie en voel dat hij ook stiekem wel wil. Maar misschien is hij ook inderdaad die lieve trouwe vriend, en zal ik hem nooit kunnen krijgen. Dan, alle respect!!! Maar toch...wie niet waagt, wie niet wint!
reactie: Hallo, als reactie op "help! Zij wil mijn vriendje afpakken!":

Ik ben 20 jaar en heb 3,5 maand geleden een jongen leren kennen van 24, waar ik het inmiddels 6 keer mee gedaan heb... Hij heeft een vriendin van 19 (al bijna 6 jaar, ze zijn dus al hun hele "jeugd" zeg maar samen!), maar hij bedriegt haar aan de lopende band en iedereen lijkt het te weten behalve zij. Het is ook al heel vaak uit geweest en een poosje later toch weer aan. Voordat ik hem leerde kennen, maakten anderen al grapjes over hem: dat als ik hem per ongeluk mocht tegenkomen en hij zou iets vragen, het juiste antwoord altijd "nee, dank je" moest zijn enzo... Maar ik kan het gewoon heel goed met hem vinden en vind het een hele leuke jongen. En niet omdat ik weet dat ie "zo goed functioneert in een relatie", want dat doet ie juist niet, omdat ie het ook met mij doet. Ik ben aan de ene kant strontjaloers op z'n vriendin, omdat zij hem "heeft" in plaats van ik, maar aan de andere kant weet ik natuurlijk dat hij geen goede partner is omdat ie zo ontzettend ontrouw is. In het begin voelde ik me trouwens wel erg schuldig tegenover zijn vriendin, omdat het een heel lief, bescheiden en naïef meisje is. En vooral ook omdat ze altijd zo aardig tegen mij is en dan dacht ik ondertussen "je moest eens weten, wijffie, ik kom net bij je vriend vandaan..." Maar nu ben ik vooral heel jaloers op haar en erger ik me eraan als zij ineens ook komt, als ik met hem en vrienden van hem ergens zit. De omgekeerde wereld natuurlijk, maar ja... Ik denk dat het komt, omdat we het zoals gezegd heel goed kunnen vinden samen na zo'n korte tijd en (denk ik) praktisch alles "hebben" zoals in een relatie (alleen minder vaak) - hij belt zo vaak of ik meega wat drinken, we hebben dezelfde humor, gaan samen spontaan na een brakke zaterdagnacht op zondagmorgen ergens in the middle of nowhere barbecuen op een kampvuur, zijn heel open tegen mekaar over seks - behalve dus dat we officieel wat hebben, omdat ie al met haar is... En we doen "het" eigenlijk alleen als we dronken zijn en stiekem natuurlijk, hoewel zijn vrienden heus wel doorhebben dat we ook seksen als hij mij elke keer meeneemt. We hebben het zelfs een keer bij hem thuis gedaan (hij woont bij zijn ouders) terwijl z'n vader en broertje er waren... Ik ben gewoon lichtelijk verliefd op dat jong en zou willen dat het mijn vriendje was en dat ie me trouw zou zijn, ook al weet ik dat dat niet gebeurt. Nu vertelt ie mij wel eerlijk over dat ie z'n vriendin bedriegt en doet er heel luchtig over. Ik vind het fijn dat ie het me vertelt als ik het wil weten, maar het is natuurlijk gewoon heel slecht. Af en toe wijst hij er zelfs wel eens "één" aan op straat, zo van "die heb ik ook gehad"... Ik heb er wel eens over nagedacht om een keer gauw achter z'n vriendin aan te gaan als ze naar de wc gaat ofzo en haar dan uit de droom te helpen over haar "lieve vriend", maar durfde het niet, omdat 1: zij mij dan zou haten (en terecht) en 2: hij dat mij waarschijnlijk ook niet in dank af zou nemen... En als ik er dieper over nadenk, wilde ik het haar eigenlijk alleen maar vertellen, zodat zij hem niet meer zou willen en ik hem kon krijgen... Ik weet dat het slecht is, maar ik voel eerlijk gezegd geen spijt (meer) en denk dat hij in dit geval "slechter" is dan ik... Wil trouwens nog wel even kwijt dat ik niet helemaal snap wat hij in me ziet: zijn vriendin is namelijk echt een heel mooi meisje en minstens 15 kilo lichter dan ik en ik heb altijd het idee dat ie veel voor-hem-"interessantere" meisjes kan krijgen dan ik... Misschien dat ik daarom niet eens spijt voel, omdat hij door zijn aandacht mijn zelfvertrouwen een beetje opkrikt. Ik ben heel benieuwd wat anderen hiervan denken. Ik beschouw mezelf niet als een slet of een slecht persoon en ik hoop dat jullie je een beetje mijn gevoelens kunnen indenken. Stel je voor: de gozer van je dromen, àlles is leuk aan hem (behalve dat ie maar rondnaait) en hij mag jou duidelijk ook... Dat wìl je gewoon niet weigeren. Eerlijk gezegd dacht ik altijd wel dat ik nooit een gozer van een ander zou willen, omdat ik dan last van m'n geweten zou krijgen, maar nu het praktijk is in plaats van theorie, is het toch wat anders... Groetjes, *Irene*

reactie: Hey, Ja, daar zit wel degelijk wat in. Ik zit nu bijna een jaar in een gelukkige relatie met mijn vriend, en de aandacht van meisjes is bij hem erg groot. Nu is het zelfs zo aan de gang, dat 1 van hen aan mij gaat vragen wat hij leuk vindt, wat hij graag hoort, en zelfs hoe ze een kus van hem uit hem los kan krijgen. Ik kan hier eigenlijk wel een beetje om lachen, en ik maak me er geen zorgen over, want ik weet dat hij zielsveel van mij houdt, en dat hij mij trouw zal blijven. =)
Wij begeven ons momenteel in een zeer vrije relatie, jaloezie komt niet aan bod, daardoor houden we het uit, als er een mooi (lekker, in zijn woorden) meisje over straat loopt zegt hij tegen mij: 'Kijk daar! Chickie! Maar niet zo mooi en lekker als jij bent!' Dan krijgt hij van mij een liefkozend stompje in zijn zij en een kusje op zijn neus... Maar ieder meisje die graag iets met hem zou willen hebben (en dat zijn er veel, dat maakt hij er ook zelf naar, flirt met iedereen, dan ken je het wel) en dan proberen ze hem uiteindelijk van hen te maken, weet dat hij een vriendin heeft maar vragen ook niet aan hem van: 'Joh, je hebt toch al een vriendin? Waarom doe je dat dan?' Nee hoor, het kan ze niet zoveel schelen. Enfin, ik ben nergens bang voor, maar verbaas me er soms wel over hoeveel meisjes hem gewoon keihard willen afnemen zonder aan mij te denken. Kus
reactie: Van nature zoeken we natuurlijk een geschikte partner wat vast ligt in onze onderbewuste geur, lengte, en uiterlijk vertoning spelen daarbij een belangrijke rol.

Ondanks dat wij geëvolueerd zijn betekend jammer genoeg niet dat wij de primaire gevoelens helemaal de baas zijn toch spelen ze op de achtergrond mee of we nu willen of niet.

Daarom is de strijdt altijd hard tegen hard en mogen de beste winnen…….daarmee is er wel een probleem geboren en wel dat als de man dan in dit geval zou zwichten deze mogelijk vatbaar zou kunnen zijn voor overspel, of deze nu wel of niet ongelukkig is in de relatie wat soms aan de buitenkant heel slecht zichtbaar is …….

Misschien kunnen we ons afvragen of dit wel verstandig is om je gevoel op die manier je te laten leiden en je ook behoorlijk kwetsbaar op te stellen.

Singles

Nu is het wel zo dat je natuurlijk dan een voorproefje ziet hoe het dan zou kunnen zijn..wat en vaak erg aantrekkelijk is juist omdat je dit ook zo graag wil.

Als ik in de stad ben en lekker op een terrasje zit zie ik ook stelletjes zitten die zo innig verliefd zijn heeeerlijk om te zien natuurlijk en dat wil ik ook erg graag, regelmatig tref ik dat als ik in een leuk gesprek zit met een vrouw waarbij ik nergens aanleiding geef tot denken dat ik wat van haar zou willen mij het jubelende gevoel bekruipt dat het gelukkig ook gezellig kan zijn zonder dat er gelijk gezegd wordt “ik heb wel een vriendje”.

Maar als dan het vriendje om de hoek komt kijken ze verandert als het weer en er zo een betrapt sfeertje hangt, ik steek mijn hand uit om mij voor te stellen maar krijg een stugge reactie……hoe bedoel je rivaliteit ik vraag mij dan letterlijk af of zij dan wel gelukkig is omdat toen we zaten te kletsen ze zo straalde en we veel lol hadden.

Dus singles kunnen wel zeker een goed keuze zijn al zijn ze erg schaars….dus kom op dames de heren staan vaak voor dezelfde obstakels

Mvg

Gentle man

reactie: Ik denk dat het inderdaad zo werkt hoor! Dat ze zien dat je vriend betrouwbaar is en dat ze daarom erachteraan gaan.. Ik heb het zelf al twee keer met hele goede vriendinnen meegemaakt! Gelukkig is hij juist zo betrouwbaar dat hij er beide keren niet op in is gegaan =D.. En geloof me, ze gingen ver hoor! Zelfs nadat ik de vriendschap had afgebroken, gingen ze door.. Afgebroken? Ja inderdaad, wat wil je anders als je beste vriendin je vriend probeert te kussen? Ik geloof niet dat dit je juiste manier is om aan een betrouwbare vriend te komen, want hoe betrouwbaar is hij als hij niet tegen meisjes van buitenaf kan? Dan zal hij dat toch ook doen als hij met jou gaat? Nouja, Ik ben in ieder geval blij dat ik al 3,5 jaar met mijn vriend ga en dat hij niet heeft toegegeven aan andere vrouwen.. Kus
GESPONSORDE LINKS