Jaloers op zijn vriendinnen

Eigenlijk vind je het flauw van jezelf, maar de gevoelens steeds weer de kop op: je bent jaloers op zijn vriendinnen. Natuurlijk weet je dat er niets achter hun vriendschap steekt. Hij kent ze al jaren, ze gaan vriendschappelijk met elkaar om en vaak genoeg ben jij ook van de partij. Maar af en toe doet het pijn...

'Elke keer als ik ze samen zie, voel ik een steek door mijn maag gaan. 'ik weet wel dat ze alleen maar vrienden zijn, maar toch...' - Loes

'Pas geleden hebben we uren gewinkeld om een gepast cadeau voor de verjaardag van een van zijn vriendinnen te kopen. Het is heel lief van hem dat hij zoveel aandacht aan haar verjaardag besteedt. En dat hij mij overal bij betrekt. Maar soms wilde ik wel eens dat hij zoveel aandacht aan mijn verjaardagscadeau zou besteden!' - Daphne

'Ik geef het toe: eigenlijk wil ik gewoon dat al zijn aandacht naar mij gaat. Ik begrijp wel dat dat niet kan. Maar soms valt het gewoon even verkeerd als hij weer eens met haar zit te sms'en.' - Fleur

De 'chat-mode' heeft het er niet gemakkelijker op gemaakt. Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om contact te leggen. Elke man (en vrouw) heeft tegenwoordig wel -tig virtuele vriendinnetjes (en vriendjes) die de 'traditionele vlees-en-bloed'-vriendenkring gaan versterken.

Het is ook meer dan logisch dat we, naast onze liefdesrelatie, ook relaties met anderen hebben. Collega's, kennissen uit de sportschool en vrienden én vriendinnen. Vriendschappen die uit het verleden stammen of die in het heden zijn opgebloeid. Je kunt je nu eenmaal niet met je partner in huis opsluiten en verder elke relatie afkappen. Dat zou het leven wel ontzettend saai maken (en wellicht binnen de kortste keren het einde van je liefdesrelatie betekenen). Dus... zit er niets anders op dan zijn vriendinnen... te accepteren. Maar je kunt wel iets doen om de jaloerse gevoelens het zwijgen op te leggen.

Tips:

-Houd jezelf voor ogen dat hij van jou - en alleen van jou - houdt. De relatie die hij met jou heeft, is niet te vergelijken met de relatie die hij met vrouwelijke persoontjes uit zijn vriendenkring heeft.

-Accepteer dat hij ook zijn eigen leven heeft. Zijn eigen hobby's, zijn werk, en ook zijn eigen vriendenkring.

-Vraag of hij je bij zijn vriendschappen betrekt. Laat je voorstellen aan zijn vriendinnen, nodig ze bij jullie thuis uit, ga mee als hij haar ontmoet. Zo voorkom je dat je 'spoken gaat zien'.

-Bouw zelf een vriendenkring op of koester bestaande vriendschappen. Je hoeft natuurlijk niet naarstig naar mannelijke vrienden te gaan zoeken, maar je hoeft vriendschap met een man ook niet uit de weg te gaan.

-Denk je echt dat er meer is tussen hem en een vriendin, praat er dan met hem over. Het kan je helpen om de dingen in het juiste perspectief te plaatsen.

Hebben jullie nog tips hoe je met zijn vriendinnen (en jaloerse gevoelens die daarmee samenhangen) moet omgaan? Of een ervaring die je kwijt wilt? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
reactie: Het is heel belangrijk dat je je eigen vriendenkring hebt, en dat je je partner ook zijn vriendenkring heeft. Zo heb je ook een eigen leven op jouw manier en hij ook op zijn manier. Je moet het niet tot zover laten komen dat je het allebei benauwd begint te krijgen, anders is je relatie zo over en kan je zelfs als vrienden niet uit elkaar gaan. Mekaar vrij laten en vertrouwen is de trend van nu.
reactie: Ja, ik was in eerste instantie ook een beetje jaloers op zijn andere vriendin, een veel jongere vrouw dan ik, waarmee hij bepaalde beurzen en tuincentra bezoekt, maar waarmee hij geen intieme relatie onderhoudt. Hoe ik dat heb opgelost? Ik heb mijn blik verruimd en een man ontmoet die - ondanks zijn jonge leeftijd - veel interesse in me heeft getoond, me steeds benadert en graag bij me wil zijn. Mijn liefdespartner is hiervan op de hoogte, stimuleert het en vindt het prima dat ik mijn weg heb gevonden...
GESPONSORDE LINKS